X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cos to koniki sa tez niebieskie ^^ Hehe pomagam pomagam - pilnuje zebys nic nie przeoczyla :D :D :D :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, eforts- kciuki za dzisiejsze wizyty!!

Furia- w końcu znalazłam na all tą Makaszkę ;)
    Już wiem ,że kupię ochraniacz,kocyk i rożek. Na poczatek do mojego mikro łóżeczka w zupełności wystarczy.

doris- naprawdę się nie martw-tak jak pisze eforts- lada dzień poczujesz malucha!

Qrczaku- biduśku-oby już mineło całkiem-kiedy masz kontrolna wizytę u gina?

Ja się do proszku dla dzidziola nie przekonam-dla mnie tylko płatki plus płyn do płukania/albo sam płyn do prania. Dzidzius się sprawdził.

Kolejna duszna noc za mną-masakra....
    wieczorem byliśmy na ognisku nad jeziorem, było tak ciepło!

Wczoraj wyprałam wnętrzności mojego wózka+fotelik. Myslałam,że trudno będzie to rozmontowac, ale Luca ma takie "sprytne" zapięcia, zacepki itp, że poszło w 5 minut. :)

Furia, Bursztynka, Doris-83 lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia te koniki zapisalam i kupie jak bede znala plec na 100% choc ten rozowy tak mnie woła... :P
    A dzis to nie wiem co zamówie, serio, to straszne uczucie, wszystkie bym zamowila i najgorsze jest to, ze ja jestem w stanie to zrobic. Jestem najbardziej oszczedną osobą w domu, ale w tej ciązy dostaje kompletnego jobla :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka słodkie te przytulanki :) Teraz i ja będę siedziała i buszowała net w poszukiwaniu jakiś :P A już rano zaliczyłam przegląd karuzel z pozytywką do łóżeczka :P
    Furia faktycznie nie ułatwiasz sprawy ;)

Dziewczyny na prawdę czuję się już lepiej. Dzięki za troskę <3
    Nawet śniadanie zrobiłam ultra szybkie - jajecznicę, żeby nie stać za długo w kuchni. I co? I poryczałam się, bo znów przesoliłam tę cholerną jajecznicę :/ Mam dziś chyba zły dzień. W ogóle wkurzam się, bo ponoć II trymestr miał być taki piękny, a ja tak na prawdę w I czułam się cudownie, a w II zaczęły się wszelkie dolegliwości i przykre "niespodzianki" :/ Nawet boję się myśleć co będzie w III :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za kciuki ;) wszystko ok. SYN potwierdzony na 10000000% :D

Qrczak, lolaliciouse, Furia, Bursztynka, Bogusiar80, eforts, Niespodzianek:), olcia23, Doris-83, Bajka, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wlazłam na makaszkę na fb i padnę chyba- jak jak mam wzór wybrać??? jak tam połowa mi sie baardzo podoba!
    Fajnie ,że można zamówić co sie chce! I szyje baldchimy :D

ewelina- gratuluję!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:07

Furia, eforts lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze o jednym... Fajnie, że piszecie o tym praniu, bo ja też zielona jestem :P Nie chciałabym o wszystko pytać siostry, zresztą ona czasem przesadza, jak np. z pampersami, że muszą być oryginalne Pampers i żadne inne. To samo z chusteczkami...
    A dziś w biedronce promocja na chusteczki dla dzieci Fitti:

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,2162,name,chusteczki-dla-dzieci-fitti-classic-3x72-szt

i zastanawiam się, czy by nie kupić. No ale to jeszcze z 5 miesięcy będzie u mnie leżało, więc rozkminiam, czy nie wyschną do tego czasu? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:08

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny konik jest od 6 msc wiec macie czas :) chyba że nadaje się już wcześniej ale to ja się nie znam.

Qurczaku ja też mam mieszane uczucia do tego drugiego trym, były czasy że było super a teraz znowu zaczęły mnie męczyć wymioty i czuje się słabo :( mam tak od czasu do czasu rano np. dziś i wtedy muszę kilka godz poleżeć i poczekać na lepsze czasy :) chyba w końcu zrobię listę do lekarza bo jak widzę młodego to zapominam o wszystkim :)

Qurczak zamknięte raczej nie wyschną ale myślę że jeszcze trafi się promocją w tym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:10

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluję :) Świetne wieści :D Masz jakieś zdjęcie dla forumowych cioć?

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratulacje :) A ile waży maluch?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola na fb makaszka ma wiecej wzorow pokazanych , jak cos to pozerkaj bo moze tam ci bardziej sie spodobaja, bo na allegro ma malo w sumie tych wzorow wstawionych :)

Inka mnie ten konik tez zauroczyl :D tylko ze ja mam juz kilka grajacych miskow, wiec chyba sobie odpuszcze bo jak powsadzam je do lozeczka to mi sie dziecko nie zmiesci :D

Musze wlasnie meza zmaltretowac ze ma wozek i gondole mi przytargac i hustawke bo przeciez zima nie bede tego prala...

lolaliciouse lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam Pampersa tylko w pierwszych kilku tygodniach, potem przerzucam sie na Dada. Kazde z moich dzieci na nich bylo, a ich jakos sie poprawia, tylko ze to widac na przelomie lat. Wiem jakie byly 12 lat temu i wiem jakie są teraz, a są dobre, przepuszczają powietrze, pupa sie nie odparza, nie uczulają (a zdarzaja sie uczulenia na pampki), są miekkie i wygodne. Chusteczki Dada tez rewelacja, duzo lepsze niz np haggies, ktore są jak wykompane w płynie i się drą.

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mam tak samo - milion pytań i informacja dla gina, a jak idziemy zrobić usg i widzę Juniora to zapominam o wszystkim :P Masz rację, czas na zrobienie listy, bo inaczej chyba się nie da.
    Co do objawów, to w I trymestrze w ogóle nie miałam mdłości, a teraz od tygodnia jakby mnie lekko muliło w ciągu dnia. Podejrzewałam, że to może być przez leki, chociaż jeden z nich jest m.in. na mdłości :P Widocznie ja jakimś dziwadłem i wybrykiem natury jestem :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia no a ja nie mam zadnych takich pluszakow, bo po malej sie juz popsuly, a miala dwie spiewające. Tera zjuz ma na swój wiek szczeniak uczniaczek etc, wiec moge poszalec :P
    Moge, prawda? :P

Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch waży ok 400 gram :)
    Aaaa i u mnie ten ucisk czasami na dole jest spowodowany tym ze Mały jest glowka w fol ;)

lolaliciouse, eforts lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka kojarzyłam właśnie, że to chyba Ty już tu kiedyś po moim pytaniu odnośnie pieluszek chwaliłaś Dadę ;)
    A te chusteczki Fitti? Stosowałaś? Bo to chyba co innego niż Dada?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Ja uzywam Pampersa tylko w pierwszych kilku tygodniach, potem przerzucam sie na Dada. Kazde z moich dzieci na nich bylo, a ich jakos sie poprawia, tylko ze to widac na przelomie lat. Wiem jakie byly 12 lat temu i wiem jakie są teraz, a są dobre, przepuszczają powietrze, pupa sie nie odparza, nie uczulają (a zdarzaja sie uczulenia na pampki), są miekkie i wygodne. Chusteczki Dada tez rewelacja, duzo lepsze niz np haggies, ktore są jak wykompane w płynie i się drą.
    dokładnie używałam pampków- potem dady tak jak Ty.
    Dla mnie nie ma lepszych chusteczek od Dady własnie.super nawilżone!
    Huggies dla mnie to porażka totalna- nawet pieluchy- młodą gumki przy nóżkach obcierały(a chudzina z nej była).Vhusteczki suche jak wiór.

Qrczak lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu Synus usmiecha sie do forumowych Ciotek fvacns.jpg

Qrczak, Furia, lolaliciouse, Bogusiar80, eforts, Mysiok, Kinga.k, Niespodzianek:), olcia23, Doris-83, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka szalej kobieto, nic bardziej nie poprawia humoru kobiecie w ciazy niz dzieciowe zakup :) I dobre jedzenie... :D Ja chce te takie kostki i szeleszczace szmatki od makaszki - bedzie dla malucha pod choinke :P :P

No ja pamersy pampersa od zawsze kupuje, ale mi ampers wysyla czesto rabaty np 3eu na paczke, wiec zamiast 20 place 17 i w sumie to sie oplaca :P Tylko tych pomaranczowych nie polecam, sa przeokropne :P

Ewelinka gratuluje :) Spory dzidzius :) Ja nie wiem ile moj wazy :(

Mnie ostatnio jez wszystko boli przy wstawaniu, obkrecaniu sie... Zaczyna sie robic niewygodnie baaardzooo :/ Maly mial wczoraj 2 razy czkawke, az glowka odbijal sie o pecherz :P

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia- no własie na fb weszłam- i padłam od ilości wzorów :P Będzie problem, oj będzie:P

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ