Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka, eforts- kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Furia- w końcu znalazłam na all tą Makaszkę
Już wiem ,że kupię ochraniacz,kocyk i rożek. Na poczatek do mojego mikro łóżeczka w zupełności wystarczy.
doris- naprawdę się nie martw-tak jak pisze eforts- lada dzień poczujesz malucha!
Qrczaku- biduśku-oby już mineło całkiem-kiedy masz kontrolna wizytę u gina?
Ja się do proszku dla dzidziola nie przekonam-dla mnie tylko płatki plus płyn do płukania/albo sam płyn do prania. Dzidzius się sprawdził.
Kolejna duszna noc za mną-masakra....
wieczorem byliśmy na ognisku nad jeziorem, było tak ciepło!
Wczoraj wyprałam wnętrzności mojego wózka+fotelik. Myslałam,że trudno będzie to rozmontowac, ale Luca ma takie "sprytne" zapięcia, zacepki itp, że poszło w 5 minut.Furia, Bursztynka, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Furia te koniki zapisalam i kupie jak bede znala plec na 100% choc ten rozowy tak mnie woła...
A dzis to nie wiem co zamówie, serio, to straszne uczucie, wszystkie bym zamowila i najgorsze jest to, ze ja jestem w stanie to zrobic. Jestem najbardziej oszczedną osobą w domu, ale w tej ciązy dostaje kompletnego jobla -
Inka słodkie te przytulanki
Teraz i ja będę siedziała i buszowała net w poszukiwaniu jakiś
A już rano zaliczyłam przegląd karuzel z pozytywką do łóżeczka
Furia faktycznie nie ułatwiasz sprawy
Dziewczyny na prawdę czuję się już lepiej. Dzięki za troskę
Nawet śniadanie zrobiłam ultra szybkie - jajecznicę, żeby nie stać za długo w kuchni. I co? I poryczałam się, bo znów przesoliłam tę cholerną jajecznicęMam dziś chyba zły dzień. W ogóle wkurzam się, bo ponoć II trymestr miał być taki piękny, a ja tak na prawdę w I czułam się cudownie, a w II zaczęły się wszelkie dolegliwości i przykre "niespodzianki"
Nawet boję się myśleć co będzie w III
-
aaaa wlazłam na makaszkę na fb i padnę chyba- jak jak mam wzór wybrać??? jak tam połowa mi sie baardzo podoba!
Fajnie ,że można zamówić co sie chce! I szyje baldchimy
ewelina- gratuluję!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:07
Furia, eforts lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam jeszcze o jednym... Fajnie, że piszecie o tym praniu, bo ja też zielona jestem
Nie chciałabym o wszystko pytać siostry, zresztą ona czasem przesadza, jak np. z pampersami, że muszą być oryginalne Pampers i żadne inne. To samo z chusteczkami...
A dziś w biedronce promocja na chusteczki dla dzieci Fitti:
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,2162,name,chusteczki-dla-dzieci-fitti-classic-3x72-szt
i zastanawiam się, czy by nie kupić. No ale to jeszcze z 5 miesięcy będzie u mnie leżało, więc rozkminiam, czy nie wyschną do tego czasu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:08
-
Dziewczyny konik jest od 6 msc wiec macie czas
chyba że nadaje się już wcześniej ale to ja się nie znam.
Qurczaku ja też mam mieszane uczucia do tego drugiego trym, były czasy że było super a teraz znowu zaczęły mnie męczyć wymioty i czuje się słabomam tak od czasu do czasu rano np. dziś i wtedy muszę kilka godz poleżeć i poczekać na lepsze czasy
chyba w końcu zrobię listę do lekarza bo jak widzę młodego to zapominam o wszystkim
Qurczak zamknięte raczej nie wyschną ale myślę że jeszcze trafi się promocją w tym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:10
-
Lola na fb makaszka ma wiecej wzorow pokazanych , jak cos to pozerkaj bo moze tam ci bardziej sie spodobaja, bo na allegro ma malo w sumie tych wzorow wstawionych
Inka mnie ten konik tez zauroczyltylko ze ja mam juz kilka grajacych miskow, wiec chyba sobie odpuszcze bo jak powsadzam je do lozeczka to mi sie dziecko nie zmiesci
Musze wlasnie meza zmaltretowac ze ma wozek i gondole mi przytargac i hustawke bo przeciez zima nie bede tego prala...lolaliciouse lubi tę wiadomość
-
Ja uzywam Pampersa tylko w pierwszych kilku tygodniach, potem przerzucam sie na Dada. Kazde z moich dzieci na nich bylo, a ich jakos sie poprawia, tylko ze to widac na przelomie lat. Wiem jakie byly 12 lat temu i wiem jakie są teraz, a są dobre, przepuszczają powietrze, pupa sie nie odparza, nie uczulają (a zdarzaja sie uczulenia na pampki), są miekkie i wygodne. Chusteczki Dada tez rewelacja, duzo lepsze niz np haggies, ktore są jak wykompane w płynie i się drą.
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Eforts mam tak samo - milion pytań i informacja dla gina, a jak idziemy zrobić usg i widzę Juniora to zapominam o wszystkim
Masz rację, czas na zrobienie listy, bo inaczej chyba się nie da.
Co do objawów, to w I trymestrze w ogóle nie miałam mdłości, a teraz od tygodnia jakby mnie lekko muliło w ciągu dnia. Podejrzewałam, że to może być przez leki, chociaż jeden z nich jest m.in. na mdłościWidocznie ja jakimś dziwadłem i wybrykiem natury jestem
eforts lubi tę wiadomość
-
inka84 wrote:Ja uzywam Pampersa tylko w pierwszych kilku tygodniach, potem przerzucam sie na Dada. Kazde z moich dzieci na nich bylo, a ich jakos sie poprawia, tylko ze to widac na przelomie lat. Wiem jakie byly 12 lat temu i wiem jakie są teraz, a są dobre, przepuszczają powietrze, pupa sie nie odparza, nie uczulają (a zdarzaja sie uczulenia na pampki), są miekkie i wygodne. Chusteczki Dada tez rewelacja, duzo lepsze niz np haggies, ktore są jak wykompane w płynie i się drą.
Dla mnie nie ma lepszych chusteczek od Dady własnie.super nawilżone!
Huggies dla mnie to porażka totalna- nawet pieluchy- młodą gumki przy nóżkach obcierały(a chudzina z nej była).Vhusteczki suche jak wiór.Qrczak lubi tę wiadomość
-
Inka szalej kobieto, nic bardziej nie poprawia humoru kobiecie w ciazy niz dzieciowe zakup
I dobre jedzenie...
Ja chce te takie kostki i szeleszczace szmatki od makaszki - bedzie dla malucha pod choinke
No ja pamersy pampersa od zawsze kupuje, ale mi ampers wysyla czesto rabaty np 3eu na paczke, wiec zamiast 20 place 17 i w sumie to sie oplacaTylko tych pomaranczowych nie polecam, sa przeokropne
Ewelinka gratulujeSpory dzidzius
Ja nie wiem ile moj wazy
Mnie ostatnio jez wszystko boli przy wstawaniu, obkrecaniu sie... Zaczyna sie robic niewygodnie baaardzoooMaly mial wczoraj 2 razy czkawke, az glowka odbijal sie o pecherz