Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia mnie tez od rana jeszcze nerka w lóżku bolała, jak poszłam siusiu to myślałam ze zaraz pękne z bólu taki jakis dziwny w lewej pachwinie dostałam, ale szybko mineło. Ita pochwal się gdzie będziesz się urlopowac :)

4dbc34fc83.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) ja wczoraj byłam na grillu i niestety stwierdzam, ze nie mogę tego jeść... całą noc czułam brzuch (wzdęcia itp itd) masakra

Nie martwcie się, że będzie cisza na forum. Parę z nas tu jeszcze jest a ja się postaram nieco bardziej uaktywnić :) Chociaż zawsze mam wrażenie że moje posty są za nudne heh

My już sporo rzeczy mamy: łóżeczko z materacem, komodę z przewijakiem, wózek 3w1, kilkanaście ubranek... Idzie do przodu :) Ale ja wszystko przez internet kupuję, mam do Wawy 10 km a jednak za daleko do sklepu hihi :)

goto4 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie właśnie od zbawiennej klimatyzacji w pracy choruję :(

Katar i ból gardła w upał to jest szkoła przetrwania!

Siedzę i przeglądam wózki i zaczynam myśleć, że wybieranie wózka powinno być jakąś nową dziedziną nauki, bo im więcej oglądam i słucham rad, tym mniej wiem ;)

Dziewczyny, dużo przytyłyście do tej pory? Ja na razie 3-3,5 kg na plus. Podobno w 6 m-cu ma się dopiero ruszyć, strach się bać :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1,5 kg... ale ja ogólnie nie należę do szczupłych.

relgh371rphwpz6l.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam eeuthurox 50 :( poradzicie dziewczyny, brac połówkę czy od razu cała tabletkę na początek? Czy naprawdę tak złe sie bede czuła na początku? Endo powiedziała, ze w zasadzie ciężarówkom zaleca od razu cała dawkę ale nie ma tragedii u mnie z wynikami wiec mogę zrobić jak uważam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 12:58

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 może pominęłam, ale jaki miałaś wynik, że dostały Ci się tabletki?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ita,udanego urlopu! Mnie trochę brakuje pracy bo na zwolnienie poszłam z konieczności (plamienia), brakuje mi ludzi, zamieszania... Teraz czuje sie jak na macierzyńskim, całe dnie z córa, to miły czas ale trochę ogłupia.
    Nie martwcie sie wyprawka, to tak koszmarnie wyglada jak jest lista do kupienia a nic jeszcze nie ma w domu. A jak juz zaczniecie to idzie z górki. Dla mamusiek z pierwszym dzieciątkiem polecam body zapinane przez całe cialko, nie takie przez głowę. Moze to ja taka ciapa jestem ale tych przez głowę nie umiałam sprawnie ubierać i kończyło sie rykiem :) świetne kombinezony sa w h&m niestety drogie. Ale sa wygodne, ciepłe i sprytne.

zgadzam sie z tymi bodami zwlaszcza na poczatek..typ tzw kopertowy

Ita, cudny zestaw tych pieluch :) w srode moze poznam plec i tez zaczne kompletowanie :) udanego urlopu

Furia chyba postawie na Tummy tub :)

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ita udanego urlopu życzę. Wypoczywaj i korzystaj z wolnego :D

Lithe moja siostra też mi kazała zaopatrzyć się wyłącznie w body rozpinanymi po całości wzdłuż lub po boku, bo na początek o wiele wygodniej się je zakłada jak maluszek taki tyci jest i delikatny.

Marta pochwal się zakupami. My tu lubimy cieszyć oko nowymi zdobyczami :)
    Też mam zamiar większość wyprawki przez net kupić. Na pewno łóżeczko z całym wyposażeniem - mam już zresztą upatrzony, tylko najpierw trzeba pokój dla malucha przygotować ;) Kosmetyki i drobiazgi typu: butelki, smoczki, pieluszki tetrowe itd. też od jednego sprzedawcy, u którego zamawiała moja siostra i jej koleżanki i bardzo go polecają. A większość ubranek będę miała od siostry po jej dwóch synkach.

Lola83 Ja jeszcze 1,5 tygodnia temu miałam "tylko" 3kg na plusie. Ale przez ostatni tydzień leżenia-siedzenia-jedzenia-leżenia-spania-jedzenia-leżenia przytyłam prawie 2kg :/ Teraz muszę się pilnować przez najbliższe 2-3 tygodnie, żeby już nie przytyć, bo co to będzie później...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja Ci nie doradze bo nigdy nie mialam z tym do czynienia.

Ja rzytylam juz 9 kg!! Nie zrobilam sie jakas mocno gruba ale to juz powazny przyrost masy, 23 tyg za mna 17 przede mna. Ciekawe jak teraz pojdzie?? Jak dwa kg/msc to jakiegos 8 zlapie. Oby juz nie wiecej. A do tej pory tyle ja a nie dziecko!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny polecicie jakiegoś sprzedawcę z all, u którego kupie większość potrzebnych rzeczy?? Wiem, że jakiś czas temu któraś polecała zaufanego i sprawdzonego sprzedawcę, ale wśród tylu postów nie udało mi się tego odnaleźć. Będę wdzięczna za przypomnienie :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
    Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.

Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 14:33

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
    Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.

Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.

dzięki Ci Qrczaczku za pomoc :) musze sobie ich zapisać, bo znów zgubię i będę dopytywać :)

Qrczak lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze tak z ciekawości odnośnie pościeli to w jakim rozmiarze kuujecie 120x60, czy 120x90??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    lithe123 może pominęłam, ale jaki miałaś wynik, że dostały Ci się tabletki?
    Tsh 2,87, ft4 blisko dolnej granicy normy. Ale najlepsze, ze jeszcze m-c temu tsh 2,2, ft4 ostatnio badane w 5 czy 6tc było w środku normy.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    a jeszcze tak z ciekawości odnośnie pościeli to w jakim rozmiarze kuujecie 120x60, czy 120x90??
    My mamy 90, ale przez pierwsze 3mce uzywalismy tylko rozka, jakoś nie podobała mi sie moja maleńka kruszynka pod wielkimi koldrami :) w ogóle polecam dobre rożki, najlepiej conajmniej 2 na zmianę. Fajnie sie nosi, usypia dzieciątko i chyba maleństwo czuje sie bezpiecznie w takim kokoniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:09

Paula84 lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja u tego flainga też zamówiłam kilka rzeczy to zanim się obejrzałam już miałam przesyłkę, jakość też ok, także ja też go polecam.

Qrczak, Paula84 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Tsh 2,87, ft4 blisko dolnej granicy normy. Ale najlepsze, ze jeszcze m-c temu tsh 2,2, ft4 ostatnio badane w 5 czy 6tc było w środku normy.

Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!

Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasować :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!

Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasować :)
    Śpiworek tez jest ok, dla mnie po prostu rzep rozka był szybszy niż zamek albo zatrzaśnięcia w śpiworku. Młoda przez pierwsze 3 m-ce spała w rożku, potem jakiś cZas na zamężne pościel i śpiworek w zależności od mojego widzimisie, teraz od roku tylko śpiworek. A jak jest ciepło to w ogóle bez niczego albo cienki kocyk lub flanelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:37

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Paula ja u tego flainga też zamówiłam kilka rzeczy to zanim się obejrzałam już miałam przesyłkę, jakość też ok, także ja też go polecam.
    Właśnie nie pamiętałam, która to już zamawiała u niego i pisała, że szybko przesyłka doszła ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja mysle ze bede zawijac dziecko w kocyk albo rozek a pozniej spiworek. Dzieci na poczatku lubia ciasno a w spiworku chyba jest stosunkowo luzno? No i spiworek jezt bez raczek wiec trzeba czyms dodatkowo przykryc.

No i postanowilam kupic wiaderko do kapieli tylko chyba bez podstawki bo nie wiem czy befe umiala z niego korzystac a jak sie przyzwyczaje to sobie domowie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ