Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kobietki
ja wczoraj byłam na grillu i niestety stwierdzam, ze nie mogę tego jeść... całą noc czułam brzuch (wzdęcia itp itd) masakra
Nie martwcie się, że będzie cisza na forum. Parę z nas tu jeszcze jest a ja się postaram nieco bardziej uaktywnićChociaż zawsze mam wrażenie że moje posty są za nudne heh
My już sporo rzeczy mamy: łóżeczko z materacem, komodę z przewijakiem, wózek 3w1, kilkanaście ubranek... Idzie do przoduAle ja wszystko przez internet kupuję, mam do Wawy 10 km a jednak za daleko do sklepu hihi
goto4 lubi tę wiadomość
-
Ja aktualnie właśnie od zbawiennej klimatyzacji w pracy choruję
Katar i ból gardła w upał to jest szkoła przetrwania!
Siedzę i przeglądam wózki i zaczynam myśleć, że wybieranie wózka powinno być jakąś nową dziedziną nauki, bo im więcej oglądam i słucham rad, tym mniej wiem
Dziewczyny, dużo przytyłyście do tej pory? Ja na razie 3-3,5 kg na plus. Podobno w 6 m-cu ma się dopiero ruszyć, strach się baćPiotruś
Helenka
-
No i dostałam eeuthurox 50
poradzicie dziewczyny, brac połówkę czy od razu cała tabletkę na początek? Czy naprawdę tak złe sie bede czuła na początku? Endo powiedziała, ze w zasadzie ciężarówkom zaleca od razu cała dawkę ale nie ma tragedii u mnie z wynikami wiec mogę zrobić jak uważam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 12:58
-
lithe123 wrote:Ita,udanego urlopu! Mnie trochę brakuje pracy bo na zwolnienie poszłam z konieczności (plamienia), brakuje mi ludzi, zamieszania... Teraz czuje sie jak na macierzyńskim, całe dnie z córa, to miły czas ale trochę ogłupia.
Nie martwcie sie wyprawka, to tak koszmarnie wyglada jak jest lista do kupienia a nic jeszcze nie ma w domu. A jak juz zaczniecie to idzie z górki. Dla mamusiek z pierwszym dzieciątkiem polecam body zapinane przez całe cialko, nie takie przez głowę. Moze to ja taka ciapa jestem ale tych przez głowę nie umiałam sprawnie ubierać i kończyło sie rykiemświetne kombinezony sa w h&m niestety drogie. Ale sa wygodne, ciepłe i sprytne.
zgadzam sie z tymi bodami zwlaszcza na poczatek..typ tzw kopertowy
Ita, cudny zestaw tych pieluchw srode moze poznam plec i tez zaczne kompletowanie
udanego urlopu
Furia chyba postawie na Tummy tub
-
Dzień dobry
Ita udanego urlopu życzę. Wypoczywaj i korzystaj z wolnego
Lithe moja siostra też mi kazała zaopatrzyć się wyłącznie w body rozpinanymi po całości wzdłuż lub po boku, bo na początek o wiele wygodniej się je zakłada jak maluszek taki tyci jest i delikatny.
Marta pochwal się zakupami. My tu lubimy cieszyć oko nowymi zdobyczami
Też mam zamiar większość wyprawki przez net kupić. Na pewno łóżeczko z całym wyposażeniem - mam już zresztą upatrzony, tylko najpierw trzeba pokój dla malucha przygotowaćKosmetyki i drobiazgi typu: butelki, smoczki, pieluszki tetrowe itd. też od jednego sprzedawcy, u którego zamawiała moja siostra i jej koleżanki i bardzo go polecają. A większość ubranek będę miała od siostry po jej dwóch synkach.
Lola83 Ja jeszcze 1,5 tygodnia temu miałam "tylko" 3kg na plusie. Ale przez ostatni tydzień leżenia-siedzenia-jedzenia-leżenia-spania-jedzenia-leżenia przytyłam prawie 2kgTeraz muszę się pilnować przez najbliższe 2-3 tygodnie, żeby już nie przytyć, bo co to będzie później...
-
Lithe ja Ci nie doradze bo nigdy nie mialam z tym do czynienia.
Ja rzytylam juz 9 kg!! Nie zrobilam sie jakas mocno gruba ale to juz powazny przyrost masy, 23 tyg za mna 17 przede mna. Ciekawe jak teraz pojdzie?? Jak dwa kg/msc to jakiegos 8 zlapie. Oby juz nie wiecej. A do tej pory tyle ja a nie dziecko! -
Hej,
dziewczyny polecicie jakiegoś sprzedawcę z all, u którego kupie większość potrzebnych rzeczy?? Wiem, że jakiś czas temu któraś polecała zaufanego i sprawdzonego sprzedawcę, ale wśród tylu postów nie udało mi się tego odnaleźć. Będę wdzięczna za przypomnienie -
Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.
Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 14:33
-
Qrczak wrote:Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.
Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.
dzięki Ci Qrczaczku za pomocmusze sobie ich zapisać, bo znów zgubię i będę dopytywać
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Paula84 wrote:a jeszcze tak z ciekawości odnośnie pościeli to w jakim rozmiarze kuujecie 120x60, czy 120x90??
w ogóle polecam dobre rożki, najlepiej conajmniej 2 na zmianę. Fajnie sie nosi, usypia dzieciątko i chyba maleństwo czuje sie bezpiecznie w takim kokoniku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:09
Paula84 lubi tę wiadomość
-
lithe123 wrote:Tsh 2,87, ft4 blisko dolnej granicy normy. Ale najlepsze, ze jeszcze m-c temu tsh 2,2, ft4 ostatnio badane w 5 czy 6tc było w środku normy.
Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!
Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasowaćPiotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!
Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:37
-
eforts wrote:Paula ja u tego flainga też zamówiłam kilka rzeczy to zanim się obejrzałam już miałam przesyłkę, jakość też ok, także ja też go polecam.
eforts lubi tę wiadomość
-
Lola ja mysle ze bede zawijac dziecko w kocyk albo rozek a pozniej spiworek. Dzieci na poczatku lubia ciasno a w spiworku chyba jest stosunkowo luzno? No i spiworek jezt bez raczek wiec trzeba czyms dodatkowo przykryc.
No i postanowilam kupic wiaderko do kapieli tylko chyba bez podstawki bo nie wiem czy befe umiala z niego korzystac a jak sie przyzwyczaje to sobie domowie.