WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia mnie tez od rana jeszcze nerka w lóżku bolała, jak poszłam siusiu to myślałam ze zaraz pękne z bólu taki jakis dziwny w lewej pachwinie dostałam, ale szybko mineło. Ita pochwal się gdzie będziesz się urlopowac :)

4dbc34fc83.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) ja wczoraj byłam na grillu i niestety stwierdzam, ze nie mogę tego jeść... całą noc czułam brzuch (wzdęcia itp itd) masakra

Nie martwcie się, że będzie cisza na forum. Parę z nas tu jeszcze jest a ja się postaram nieco bardziej uaktywnić :) Chociaż zawsze mam wrażenie że moje posty są za nudne heh

My już sporo rzeczy mamy: łóżeczko z materacem, komodę z przewijakiem, wózek 3w1, kilkanaście ubranek... Idzie do przodu :) Ale ja wszystko przez internet kupuję, mam do Wawy 10 km a jednak za daleko do sklepu hihi :)

goto4 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie właśnie od zbawiennej klimatyzacji w pracy choruję :(

Katar i ból gardła w upał to jest szkoła przetrwania!

Siedzę i przeglądam wózki i zaczynam myśleć, że wybieranie wózka powinno być jakąś nową dziedziną nauki, bo im więcej oglądam i słucham rad, tym mniej wiem ;)

Dziewczyny, dużo przytyłyście do tej pory? Ja na razie 3-3,5 kg na plus. Podobno w 6 m-cu ma się dopiero ruszyć, strach się bać :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1,5 kg... ale ja ogólnie nie należę do szczupłych.

relgh371rphwpz6l.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam eeuthurox 50 :( poradzicie dziewczyny, brac połówkę czy od razu cała tabletkę na początek? Czy naprawdę tak złe sie bede czuła na początku? Endo powiedziała, ze w zasadzie ciężarówkom zaleca od razu cała dawkę ale nie ma tragedii u mnie z wynikami wiec mogę zrobić jak uważam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 12:58

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 może pominęłam, ale jaki miałaś wynik, że dostały Ci się tabletki?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ita,udanego urlopu! Mnie trochę brakuje pracy bo na zwolnienie poszłam z konieczności (plamienia), brakuje mi ludzi, zamieszania... Teraz czuje sie jak na macierzyńskim, całe dnie z córa, to miły czas ale trochę ogłupia.
    Nie martwcie sie wyprawka, to tak koszmarnie wyglada jak jest lista do kupienia a nic jeszcze nie ma w domu. A jak juz zaczniecie to idzie z górki. Dla mamusiek z pierwszym dzieciątkiem polecam body zapinane przez całe cialko, nie takie przez głowę. Moze to ja taka ciapa jestem ale tych przez głowę nie umiałam sprawnie ubierać i kończyło sie rykiem :) świetne kombinezony sa w h&m niestety drogie. Ale sa wygodne, ciepłe i sprytne.

zgadzam sie z tymi bodami zwlaszcza na poczatek..typ tzw kopertowy

Ita, cudny zestaw tych pieluch :) w srode moze poznam plec i tez zaczne kompletowanie :) udanego urlopu

Furia chyba postawie na Tummy tub :)

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ita udanego urlopu życzę. Wypoczywaj i korzystaj z wolnego :D

Lithe moja siostra też mi kazała zaopatrzyć się wyłącznie w body rozpinanymi po całości wzdłuż lub po boku, bo na początek o wiele wygodniej się je zakłada jak maluszek taki tyci jest i delikatny.

Marta pochwal się zakupami. My tu lubimy cieszyć oko nowymi zdobyczami :)
    Też mam zamiar większość wyprawki przez net kupić. Na pewno łóżeczko z całym wyposażeniem - mam już zresztą upatrzony, tylko najpierw trzeba pokój dla malucha przygotować ;) Kosmetyki i drobiazgi typu: butelki, smoczki, pieluszki tetrowe itd. też od jednego sprzedawcy, u którego zamawiała moja siostra i jej koleżanki i bardzo go polecają. A większość ubranek będę miała od siostry po jej dwóch synkach.

Lola83 Ja jeszcze 1,5 tygodnia temu miałam "tylko" 3kg na plusie. Ale przez ostatni tydzień leżenia-siedzenia-jedzenia-leżenia-spania-jedzenia-leżenia przytyłam prawie 2kg :/ Teraz muszę się pilnować przez najbliższe 2-3 tygodnie, żeby już nie przytyć, bo co to będzie później...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja Ci nie doradze bo nigdy nie mialam z tym do czynienia.

Ja rzytylam juz 9 kg!! Nie zrobilam sie jakas mocno gruba ale to juz powazny przyrost masy, 23 tyg za mna 17 przede mna. Ciekawe jak teraz pojdzie?? Jak dwa kg/msc to jakiegos 8 zlapie. Oby juz nie wiecej. A do tej pory tyle ja a nie dziecko!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny polecicie jakiegoś sprzedawcę z all, u którego kupie większość potrzebnych rzeczy?? Wiem, że jakiś czas temu któraś polecała zaufanego i sprawdzonego sprzedawcę, ale wśród tylu postów nie udało mi się tego odnaleźć. Będę wdzięczna za przypomnienie :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
    Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.

Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 14:33

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Paula moja siostra i jej koleżanki kupowały wszystko od allegrowicza: flaming24 i są zadowolone. Ja też niedługo będę właśnie u niego wszystko zamawiać.
    Wiem, że Kiara poleca natomiast: HealthWorld.

Jeżeli chodzi o pościele i dodatki, to Inka poleca: Darland1. Ja u niego mam zamiar zamówić łóżeczko z całym zestawem. Już mnie Inka przekonała, że ich pościele są warte swojej ceny.

dzięki Ci Qrczaczku za pomoc :) musze sobie ich zapisać, bo znów zgubię i będę dopytywać :)

Qrczak lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze tak z ciekawości odnośnie pościeli to w jakim rozmiarze kuujecie 120x60, czy 120x90??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    lithe123 może pominęłam, ale jaki miałaś wynik, że dostały Ci się tabletki?
    Tsh 2,87, ft4 blisko dolnej granicy normy. Ale najlepsze, ze jeszcze m-c temu tsh 2,2, ft4 ostatnio badane w 5 czy 6tc było w środku normy.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    a jeszcze tak z ciekawości odnośnie pościeli to w jakim rozmiarze kuujecie 120x60, czy 120x90??
    My mamy 90, ale przez pierwsze 3mce uzywalismy tylko rozka, jakoś nie podobała mi sie moja maleńka kruszynka pod wielkimi koldrami :) w ogóle polecam dobre rożki, najlepiej conajmniej 2 na zmianę. Fajnie sie nosi, usypia dzieciątko i chyba maleństwo czuje sie bezpiecznie w takim kokoniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:09

Paula84 lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja u tego flainga też zamówiłam kilka rzeczy to zanim się obejrzałam już miałam przesyłkę, jakość też ok, także ja też go polecam.

Qrczak, Paula84 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Tsh 2,87, ft4 blisko dolnej granicy normy. Ale najlepsze, ze jeszcze m-c temu tsh 2,2, ft4 ostatnio badane w 5 czy 6tc było w środku normy.

Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!

Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasować :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ja z 2,9 przed ciąża zjechałam do 2,6, ale gin powiedział, że jest OK. Nie wiem kurcze co jest z tym naszym pokoleniem, co 2 babka ma chorą tarczycę!

Ze spaniem w pierwszych tygodniach to jest też kosmos, jedni piszą pościel, inni śpiworek, a teraz eforts piszesz rożek... I bądź tu mądry co będzie maluchowi pasować :)
    Śpiworek tez jest ok, dla mnie po prostu rzep rozka był szybszy niż zamek albo zatrzaśnięcia w śpiworku. Młoda przez pierwsze 3 m-ce spała w rożku, potem jakiś cZas na zamężne pościel i śpiworek w zależności od mojego widzimisie, teraz od roku tylko śpiworek. A jak jest ciepło to w ogóle bez niczego albo cienki kocyk lub flanelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:37

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Paula ja u tego flainga też zamówiłam kilka rzeczy to zanim się obejrzałam już miałam przesyłkę, jakość też ok, także ja też go polecam.
    Właśnie nie pamiętałam, która to już zamawiała u niego i pisała, że szybko przesyłka doszła ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja mysle ze bede zawijac dziecko w kocyk albo rozek a pozniej spiworek. Dzieci na poczatku lubia ciasno a w spiworku chyba jest stosunkowo luzno? No i spiworek jezt bez raczek wiec trzeba czyms dodatkowo przykryc.

No i postanowilam kupic wiaderko do kapieli tylko chyba bez podstawki bo nie wiem czy befe umiala z niego korzystac a jak sie przyzwyczaje to sobie domowie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ