Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita..wczorajszo dzisiejszy dzień jest pieluszkowy..fora przewertowane, ja dokształcona.. a jak moge spytać jaki Ty masz zestaw na początek? w sensie ilości, typy itp..
Ja stawiam na SIO AIO i kieszonki ze wskazaniem na AIO bo to ułatwienie dla męża żeby go przekonać do pomysłu..no i patrząc na wzory trochę tego kupie chyba
teraz szukam jakichś promocji..
no i pocieszam sie faktem że zawsze potem będę chyba mogła odsprzedać więc tez się trochę nakładu zwróci.
A bibułek zamierzasz używać? Bo ja chyba tak tylko szukam jakichs w miare tanich..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 18:18
-
olcia23 wrote:Będzie córcia, Zośka
moja córko Zofio
Leon tez fajowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 19:08
Ita lubi tę wiadomość
-
Ita wrote:Mysiok tu mój wstępnie przygotowany stosik:
chwilkę mi zajmie zanim go opiszę...
ło matko..nie no to ja jednak mniejszy na poczatek skompletuje) ale juz kocham te kolorki i wzorki
) naprawde..jeszcze tylko meza przekonac...chce zeby tylko na noc i spacery zostaly pampersy..reszta chcialabym wielorazowki
aa na opis nawet skrocony czekam z niecierpliwoscia ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 19:59
-
nick nieaktualnyaga.just - pewnie, że normalna taka wydzielina
Przecież to Twoja wydzielina połączona z rozpuszczoną luteiną, a luteina jest biała... ona nie znika, jakąs drogaa musi się ulotnić.
Mi osobiście nie podoba się ani Aleksander ani OlekJakoś sztywno dla mnie brzmi.
Z dziewczynkowych moimi nr 1 są Kornelia i Liliana
A wielorazowej zdecydowanie nie będziemy używać, ani TŻ ani ja tego nie chcemy , jakoś nam się takie coś nie podoba -
Ja skaczę na głęboką wodę - wielorazówki od samego początku tj. po wyjściu ze szpitala i jak skończy sie smółka (na ten czas pampersiaki). Na dzień, na noc i na spacery. Odpuszcze sobie jesli kompletnie nie będą sie sprawdzały ale jestem pełna zapału i pozytywnego nastawienia.
Ciebie pueluchy dla noworodka nie interesują, wiec uwzgledniam tylko over sizy.
3otulacze PUL (milovia, babyetta, nappime) do stosowania z tetrą, prefoldami lub wkładami z bambusa lub mikrofibry. Mozna użyć 4-5 razy przed wrzuceniem do pralki.
14kieszonek (milovia, Nappime, kokosi) - dla męża i rodziny bo stosuje sie jak pampersy - jeden sik i do pralki. Do środka kieszonki wkłada sie wkładki z bambusa lub mikrofibry. Podobno schna szybciej niż AIO.
2formowanki kokosi - bardzo chłonne. Uzywa sie razem z otulaczem. Polecane na noc/na spacery.
SIO Close parent - na noc lub na spacer. Wkłady wpinane bambusowe.
Ilość wynika raczej z mojego szału niż z rzeczywistej potrzeby. Poza tym zamierzam je prać co 3dni.
Napoczęte opakowanie papierków kupiłam na bazarku za pół ceny razem z jakimis pieluchami.
Mam jeszcze jeden, mniej fotogeniczny stosik, w ktorym jest tetra i różne wkłady na próbę.
Tak jak pisałam wcześniej ponieważ pieluchy były używane placiłam za nie ułamek ceny (opakowanie pampersów new born starczające na ok 7-10dni = jedna kieszonka +wkład bambusowy)Mysiok lubi tę wiadomość
-
a to przed chwilą kupiłam w teco za ok 12 zł.
Czekam z utęsknieniem na usg żeby potwierdził się chłopiec, bo zaczełam kupowac juz dla Niego ciuszki, ale mam sporo tez dla dziewczynki (dostałam od siostry) więc jesli do wizyty wrzesniowej nie odpadnie mojemu syneczkowi sprzęcik to we wrzesniu bede miała na sprzedaz mega pakę. zrobie oczywiście fotki tego co posiadam i jesli ktras bylaby zainteresowana to mozemy dobic targuIta, Pollyanna, Furia, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość
-
tak u mnie nadal jest, teraz 30, 50 i 70% to co dzis kupiłam w sumie kosztowałoby 43zł a zaplaciłam 12 więc się opłaca. były genialne bluzy dla chłopcow, żałowałam że nie zabralam więcej gotówki, albo karty bo na bank bym się dzis skusiła, ale spoko, Mąż idzie w pon do pracy to bede miała drogę wolną
-
Ewka89 koniecznie pokaż co masz dla dziewczynki, jeśli u Ciebie potwierdzi się chłopiec
Ja na razie mam jeden kombinezon, który kupiliśmy jak na 100% okazało się, że będzie dziewczynka. Nie wiem jak się mam zabrać za tę wyprawkę... To nasze pierwsze dziecko i mimo mojego wieku już dojrzałego pojęcia nie mam o dzieciach!
Boję się, że nakupuje rzeczy, a potem większość i tak dostanę. Jednego dnia myślę, że za wcześnie, a drugiego dnia panikuję, że wszystkiego na raz nie uda się kupić
Ita super fota 3D:)Ita lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
wystawie fotki jak tylko wypiore te ciuszki, bo córcia siostry ma juz 2,5 roku więc się troche należaly w szafach i przyda im się odświezenie
także prosto z linki trafią na forum
Ja tez nie miałam zbyt wiele ciuszków i chcialam zakupic wszystko naraz, ale jak dostalam od siostry 3 wory z których 1 wybrałam dla chłopca, rzeczy unisex, 1,5 wora dla dziewczynki i pół wywaliłam, bo rzeczy były znoszone, niektóre przetarte więc wywaliłam. -
Haha ja z moją szaloną rodzinką to nie miałam szans na żadne wieksze zakupy.
Mamusia i teściowa tak nas obkupily, nie znajac płci malucha, że mamy dwa pełne zestawy dla chłopca i dla dziewczynki na ok 1-2lata
Tylko zimowy kombinezon pozostaje zakupić...