WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita jak będziesz miała dziewczynkę (a ja nadal chłopca) to mam fajny kombinezon, zaraz go wyszperam i wstawie fotke.

4dbc34fc83.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka póki co nie zapowiada się na to :D
    Dziś na usg lekarz potwierdził siusiaka :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próbowałam dzisiaj wyłapać stetoskopem serce dziecka to w ogóle nie ma opcji, zresztą moja siostra mówi ze nawet przed porodem nie był la wstanie tego zrobić także to nasze wyłapanie serduszka w jakikolwiek palpacyjny sposób uważam za nasze wymyślunki :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa koniecznie wstaw zdjęcie tego kombinezonu. Ja jeszcze dzisiaj w sh widziałam taki różowy śpiworek, ale nie był do końca jaki ładny.

Ale dzisiaj jak byliśmy u moich rodziców, to wyciągnęliśmy moje 30-letnie łóżeczko :) Umyłyśmy je z mamą. Jest w super stanie, nie trzeba go lakierować, trzeba tylko je skręcić. Jest regulowana na dwa poziomy. Materac musimy tylko kupić.

Ita, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak fajnie z tym łóżeczkiem :) To teraz możecie zainwestować w droższy materacyk, skoro łóżeczko macie :) Tylko pytanie, czy to standardowy rozmiar?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ale faza położyć dziecko w swoim łóżeczku :)

Furia a pępkowi młodego nie przeszkadzało że był moczony codziennie w wiaderku? Chyba chciałabym spróbować tego głównie ze względu na gabaryty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:17

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku polozna mowila zeby co 2 dzien kapac, i tak tez robilam, nic nie szkodzilo, po 12 dniach pepowinka odpadla :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac jest 110×55. Jeśli takiego nie dostaniemy, to damy do zrobienia na zamówienie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia oglądałam filmiki z tych kąpieli to tez trzymała ś dziecko za głowę? :) i zasnął Ci kiedyś Colin w trakcie kąpieli? Wydaje mi się ze dzieci super się w tym czują :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowke sie lekko przytrzymuje do czasu az dziecko samo bedzie w stanie ja utrzymac, dzieci w wiaderku czuja sie jak w brzuszku mamy, maja ograniczona przestrzen, jest cieplo i bezpiecznie :) Nie zasna mi nigdy, ale pomagala nam taka kapiel na bol brzuszka :) No i widok dla mamy - wiaderko jest przezroczyste i widzisz dziecko tak jak bylo w brzuchu, slodkie to jest :)

eforts, Ita lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Glowke sie lekko przytrzymuje do czasu az dziecko samo bedzie w stanie ja utrzymac, dzieci w wiaderku czuja sie jak w brzuszku mamy, maja ograniczona przestrzen, jest cieplo i bezpiecznie :) Nie zasna mi nigdy, ale pomagala nam taka kapiel na bol brzuszka :) No i widok dla mamy - wiaderko jest przezroczyste i widzisz dziecko tak jak bylo w brzuchu, slodkie to jest :)

Super :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu wstałam taka nabrzmiała. Wszystko mnie boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    a ja od 6 przebieram nóżkami i już sie nieceirpliwie przed naszym wyjazdem bo dzis (w koncu) zaczynamy urlop!
    Tylko smutno bo przez 2tyg rzadko będę zaglądała

eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to udanego wyjazdu!! To już w ogóle cicho się tu zrobi.

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts przez pierwszy tydzień na pewno bede miala neta wiec czasami bede zagladala. Natomiast nie mam pojecia jak to bedzie z drugim tygodniem.
    A po urlopie znow wracam za biurko, wiec bede mogla na spokojnie odpisywac przygotowując papierologię na moje odejscie :D
    Po ulrlopie do L4 zostanie mi tylko 29 dni roboczych :D

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, udanego urlopu!! Ja też już odliczam dni, w prawdzie chcę pracować do końca października, ale to już niecałe 3 m-ce zostały, a czas leci szybciutko :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio puchną nogi. Do tej pory mnie to omijało.
    I źle śpię. W nocy wstaję po 10 razy to wc

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita,udanego urlopu! Mnie trochę brakuje pracy bo na zwolnienie poszłam z konieczności (plamienia), brakuje mi ludzi, zamieszania... Teraz czuje sie jak na macierzyńskim, całe dnie z córa, to miły czas ale trochę ogłupia.
    Nie martwcie sie wyprawka, to tak koszmarnie wyglada jak jest lista do kupienia a nic jeszcze nie ma w domu. A jak juz zaczniecie to idzie z górki. Dla mamusiek z pierwszym dzieciątkiem polecam body zapinane przez całe cialko, nie takie przez głowę. Moze to ja taka ciapa jestem ale tych przez głowę nie umiałam sprawnie ubierać i kończyło sie rykiem :) świetne kombinezony sa w h&m niestety drogie. Ale sa wygodne, ciepłe i sprytne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:07

Mysiok lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Wczoraj bolala mnie prawa nerka, nie wiem czy mi maluda tam gdzies nie kopala.
    Dzis juz zjadlam poltora bulki z bialym serem i cukrem i trzy te waskie prince polo popijam kawka z mlekiem. :-P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jestem głównie ze względu na ludzi (oraz klimatyzację ratująca mi ostatnimi czasy życie:D)
    Lola też chciałam pracować do listopada, ale przemyślałam to i obgadałam z kilkoma mamusiami z pracy:
    1. Brzuch robi się spory i powiedzmy sobie szczerze będzie tylko gorzej :)
    2. Dolegliwości też raczej bedzie przybywać a nie ubywać
    3. Ostatnie i najważniejsze - im bliżej porodu tym dziwniejsza atmosfera zaczyna panować. Nie chcę narażać dzidziucha na niepotrzebne stresy.
    Dlatego podjelam decyzję - 1 pazdziernika i koniec!

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ