X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita jak będziesz miała dziewczynkę (a ja nadal chłopca) to mam fajny kombinezon, zaraz go wyszperam i wstawie fotke.

4dbc34fc83.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka póki co nie zapowiada się na to :D
    Dziś na usg lekarz potwierdził siusiaka :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próbowałam dzisiaj wyłapać stetoskopem serce dziecka to w ogóle nie ma opcji, zresztą moja siostra mówi ze nawet przed porodem nie był la wstanie tego zrobić także to nasze wyłapanie serduszka w jakikolwiek palpacyjny sposób uważam za nasze wymyślunki :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa koniecznie wstaw zdjęcie tego kombinezonu. Ja jeszcze dzisiaj w sh widziałam taki różowy śpiworek, ale nie był do końca jaki ładny.

Ale dzisiaj jak byliśmy u moich rodziców, to wyciągnęliśmy moje 30-letnie łóżeczko :) Umyłyśmy je z mamą. Jest w super stanie, nie trzeba go lakierować, trzeba tylko je skręcić. Jest regulowana na dwa poziomy. Materac musimy tylko kupić.

Ita, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak fajnie z tym łóżeczkiem :) To teraz możecie zainwestować w droższy materacyk, skoro łóżeczko macie :) Tylko pytanie, czy to standardowy rozmiar?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ale faza położyć dziecko w swoim łóżeczku :)

Furia a pępkowi młodego nie przeszkadzało że był moczony codziennie w wiaderku? Chyba chciałabym spróbować tego głównie ze względu na gabaryty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:17

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku polozna mowila zeby co 2 dzien kapac, i tak tez robilam, nic nie szkodzilo, po 12 dniach pepowinka odpadla :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac jest 110×55. Jeśli takiego nie dostaniemy, to damy do zrobienia na zamówienie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia oglądałam filmiki z tych kąpieli to tez trzymała ś dziecko za głowę? :) i zasnął Ci kiedyś Colin w trakcie kąpieli? Wydaje mi się ze dzieci super się w tym czują :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowke sie lekko przytrzymuje do czasu az dziecko samo bedzie w stanie ja utrzymac, dzieci w wiaderku czuja sie jak w brzuszku mamy, maja ograniczona przestrzen, jest cieplo i bezpiecznie :) Nie zasna mi nigdy, ale pomagala nam taka kapiel na bol brzuszka :) No i widok dla mamy - wiaderko jest przezroczyste i widzisz dziecko tak jak bylo w brzuchu, slodkie to jest :)

eforts, Ita lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Glowke sie lekko przytrzymuje do czasu az dziecko samo bedzie w stanie ja utrzymac, dzieci w wiaderku czuja sie jak w brzuszku mamy, maja ograniczona przestrzen, jest cieplo i bezpiecznie :) Nie zasna mi nigdy, ale pomagala nam taka kapiel na bol brzuszka :) No i widok dla mamy - wiaderko jest przezroczyste i widzisz dziecko tak jak bylo w brzuchu, slodkie to jest :)

Super :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu wstałam taka nabrzmiała. Wszystko mnie boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    a ja od 6 przebieram nóżkami i już sie nieceirpliwie przed naszym wyjazdem bo dzis (w koncu) zaczynamy urlop!
    Tylko smutno bo przez 2tyg rzadko będę zaglądała

eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to udanego wyjazdu!! To już w ogóle cicho się tu zrobi.

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts przez pierwszy tydzień na pewno bede miala neta wiec czasami bede zagladala. Natomiast nie mam pojecia jak to bedzie z drugim tygodniem.
    A po urlopie znow wracam za biurko, wiec bede mogla na spokojnie odpisywac przygotowując papierologię na moje odejscie :D
    Po ulrlopie do L4 zostanie mi tylko 29 dni roboczych :D

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, udanego urlopu!! Ja też już odliczam dni, w prawdzie chcę pracować do końca października, ale to już niecałe 3 m-ce zostały, a czas leci szybciutko :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio puchną nogi. Do tej pory mnie to omijało.
    I źle śpię. W nocy wstaję po 10 razy to wc

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita,udanego urlopu! Mnie trochę brakuje pracy bo na zwolnienie poszłam z konieczności (plamienia), brakuje mi ludzi, zamieszania... Teraz czuje sie jak na macierzyńskim, całe dnie z córa, to miły czas ale trochę ogłupia.
    Nie martwcie sie wyprawka, to tak koszmarnie wyglada jak jest lista do kupienia a nic jeszcze nie ma w domu. A jak juz zaczniecie to idzie z górki. Dla mamusiek z pierwszym dzieciątkiem polecam body zapinane przez całe cialko, nie takie przez głowę. Moze to ja taka ciapa jestem ale tych przez głowę nie umiałam sprawnie ubierać i kończyło sie rykiem :) świetne kombinezony sa w h&m niestety drogie. Ale sa wygodne, ciepłe i sprytne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:07

Mysiok lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Wczoraj bolala mnie prawa nerka, nie wiem czy mi maluda tam gdzies nie kopala.
    Dzis juz zjadlam poltora bulki z bialym serem i cukrem i trzy te waskie prince polo popijam kawka z mlekiem. :-P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jestem głównie ze względu na ludzi (oraz klimatyzację ratująca mi ostatnimi czasy życie:D)
    Lola też chciałam pracować do listopada, ale przemyślałam to i obgadałam z kilkoma mamusiami z pracy:
    1. Brzuch robi się spory i powiedzmy sobie szczerze będzie tylko gorzej :)
    2. Dolegliwości też raczej bedzie przybywać a nie ubywać
    3. Ostatnie i najważniejsze - im bliżej porodu tym dziwniejsza atmosfera zaczyna panować. Nie chcę narażać dzidziucha na niepotrzebne stresy.
    Dlatego podjelam decyzję - 1 pazdziernika i koniec!

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ