WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Lola83 wrote:
    Dzien dobry... ale mnie chorobsko dzisiaj przycisnelo, ledwo dycham...

Ja sie zdzwiwilam, bo gin przepisal mi te krzywa przed kolejna wizyta. Kolejna wizyte mam w 24tym tyg, a podobno to badanie robi sie miedzy 24 i 28 tygodniem. Ale chyba wie co robi...?
    Lola ja też miałam dużo wcześniej robioną krzywą cukrową i to ponoć dobrze, bo możne szybciej coś wychwycić. Z tego co się orientuję, to mój gin wszystkim swoim pacjentkom daje skierowanie na to badania około 17-18tc.

Lola, Mysiok ja też miałam paskudne przeziębienie na początku ciąży. Lekarka również stwierdziła, że płuca i oskrzela czyste. Kazała mi pić napar z lipy z miodem i cytryną, do tego pastylki na gardło tymianek i podbiał, ale ja brałam Tantum Verde i pomogło. Oprócz tego syrop Stodal. Ale kaszel nie przechodził. Dopiero leki, które gin przepisał mi na bóle pomogły również na kaszel. Poszedł sobie i mam nadzieję, że już nie wróci ;) Nie wiem tylko, który z leków pomógł - Scopolan czy Diphergan. Moja siostra miała to samo i u niej też te leki pomogły ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się z suwakiem :)

Dziewczyny ja też się bardzo boję tego badania. Kiedyś teściowa robiła mi test na glukozę i to była masakra. Najpierw nie mogłam tego wypić bo było za słodkie i się modliłam nad tym, w momencie kiedy mój mąż wypił raz - dwa i tylko się oblizał. A potem to się dopiero zaczęło... niedobrze, słabo... myślałam,że tego nie przeżyję. Tak więc teraz na samą myśl aż się trzęsę ze strachu! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja jutro na wizycie o diphergan spytam :) jest dobry na kaszel a jak jeszcze ciazowo tez zalecany to ok :) czemu tylko internista tego nie wie :/

89b74e6224.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a tu suwak się nie pokazał. Ten link to trzeba za każdym razem wklejać czy co???

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezcie ze soba cytryne ..pozwalaja zazwyczaj dodac do tego paskudnego roztworu i jest znośniejszy :)

89b74e6224.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzeba wrzucić link w ustawienia -> społeczność -> Twoj podpis na forum

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj źle spałam. Obudziłam się z bólem głowy. Ale przez zmianę pogody nogi mi w końcu odpuściły.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Dzisiaj znowu nic mi się nie chce......a brud wokół narasta:-) Sam nie zniknie....ale jeszcze chwilę poczeka:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkurzylam, wstawilam pralke, ale na mycie podlogi i sprzatanie kuchni i zabawek nie mam juz sil , a jeszcze trzeba bedzie pranie rozwiesic, obiad zrobic, mezowi bulki na jutro bo o 2-3 w nocy wstaje... Wolala bym jakas opcje - chlodny basen, soczek... :P :P :P

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Lola ja mam tetno zawsze kolo 90 to normalne w ciazy, ze jest podwyzszone.
    Mnie dzis czeka druga partia zaprawiania ogorkow. Wczoraj zrobilam polowe, bo nie mialam wiecej sily :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    wezcie ze soba cytryne ..pozwalaja zazwyczaj dodac do tego paskudnego roztworu i jest znośniejszy :)
    Potwierdzam, że niektórzy tak robią. Ja nie próbowałam, bo nie chciało mi się bawić jeszcze w wyciskanie cytryny w przychodni, ale wiem, że można się w ten sposób wspomóc. Aaaa i nie wolno pić duszkiem, tylko po woli, małymi łyczkami przez kilka minut. Potem to paskudztwo stoi w gardle :/ Więc ja czmychnęłam to toalety i wypiłam 3 łyczki wody, żeby mi to spłynęło. I było o niebo lepiej ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

ja mialam zarwana noc, jestem niewyspana, boli mnie brzuch po prawej stronie i to wszystko z nerwow na tego mojego barana...

wczoraj caly dzien robil kombajn, musieli zalozyc nowy silnik bo ten w kombajnie padł...ok troche mu tam pomagalam, glownie klucze podawalam, bo do gorszej roboty to ich trzech bylo, ale wieczorem nerwy puscily...dziad mi sie upil jak swinia i oczywiscie sie zaczelo...najpierw zawlecz go do lazienki zeby sie wykapal bo caly w smarach i kurzu...spac poszedł ładnie, ale za 2 godziny mialam tragedie...mozna sie domyslec jak wygladala lazienka...pol godziny ja sprzatalam...a pozniej do 3:30 pilnowalam go jeszcze...efekt jest taki ze spalam na innym łóżku, boli mnie brzuch i jestem zmeczona...

ale i dobra strona to taka, ze moj baran teraz choruje od rana... :D wiec jest sprawiedliwosc na tym swiecie...he he

przepraszam tez, ze sie nie odwywam, ale naprawde czas zniw, wiec trzeba gotowac obiady, pomoc mamie, a i jeszcze ta pogoda mnie dobija, bo nie ma czym oddychac...

trzymam za wszystkie kciuki i wiem co to lezenie, tez od 6 do 14 tyg musialam lezec i uwazac na siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:27

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję nieprzespanej nocy i tylu nerwów :( No ale cóż, faceci tacy już są, że czasem sobie zabaniaczą i nie kontrolują siebie :/ Dobrze, że się gorzej nie skończyło ;)
    Nie wiem, czy widziałaś, że część z nas przeniosła się na inne forum - tajne ;) , gdzie mamy więcej prywatności. Czekamy tam również na Ciebie :D Jeśli zechcesz do nas dołączyć to daj znać, a odblokujemy na chwilę możliwość rejestracji ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mój też jest kombajnistą i też całe żniwa jestem wnerwiona bo wychodzi z domu o 7 smarować tą piekielną maszynę a wraca o 22 padnięty i zły. No z tym, że mój nie pije prawie wcale.

Dziewczyny jak zrobić żeby Wam tu zdjęcie wkleić i żeby je od razu było widać?

relgh371rphwpz6l.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa musisz skopiować link zdjęcia i wkleić go pomiędzy a (bez "a" oczywiście).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:24

Martaaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok, gin tez mi podpowidzial zeby wziac cytryne na badanie. Daj znać czy Ci przepisze ten lek na kaszel, bo wyglada, ze moja pani lekarz internista tez nie ma pojecia co mozna, a czego nie :/

Bogusiar80 tylko dlaczego lekarz się dziwi? Kurcze cos czuje, ze ta lekarka to sie nadaje, ale jedynie do wypisania zwolnienia...

Najgorsze, ze nie czuje ruchow praktycznie od wczoraj, przez to kaszlenie nawet nie moge sie spokojnie polozyc na dluzej...\

karolaa, ja to na drugi dzien po takich akcjach z moim M uwielbiam te skruche, ktora pojawia sie rano razem z kacem ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedzialam, ze jest jakies tajne forum, szczerze to naprawde przez te upały nie mam sily i ochoty na nic...wykanczam sie samym siedzeniem, a co dopiero cos zrobic...

moj ogolnie nie pije, ale jak juz sobie pozwoli to zazwyczaj konczy sie to w ten sposob...nie gniewam sie juz na niego, ale udaje ze tak jest...niech ma za swoje...

Martaaa ciezkie zycie zony zołnierza i kombajnisty w jednym,,,jak nie szkolenia pol roczne, to wyjazdy na poligony na 3 tyg czy inne sluzbowe...a teraz jeszcze zniwa i od rana do wieczora sama...w sumie teraz jestem u rodzicow, ale meza dalej brak...dobrze, ze wczoraj przeszla burza to dzisiaj pauzuje, ale marne pocieszenie bo i tak dalej robi ten silnik wiec siedzi na kombajnie...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jeśli tylko będziesz chciała do nas dołączyć, to daj znać, a odblokujemy na chwilę rejestrację. Przeniosłyśmy się na tamto forum ze względu na większą swobodę wypowiedzi bez obawy o to, że coś gdzieś wypłynie... No i tam bez obawy wrzucamy nasze prywatne foty. Dlatego tak nam zależy na tajności forum i obecności tych dziewczyn, które faktycznie się udzielają i z którymi się zżyłyśmy tu na Belly ;) Pamiętaj - czekamy tam na Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:51

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karola :)

Mój mąż naszczęście rzadko przesadza z alko bo ciężko to znosi :) zresztą ja czasem też umiem zaszaleć, no ale wypadlam z obiegu na jakieś dwa lata:)

Lola może być tak, że kaszląc, kołyszesz brzuchem i lulasz dziecko.

Ja dzisiaj rano posprzątałam, unikanie okno i byłam na basenie.

A teraz zdjełam stanik i chyba wyciekło mi cos z piersi ?! Już raz tak miałam ale uznałam, że pewnie się czymś oblałam :) o w mordę z obydwu, tak ciupi, ciupi

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ