WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, ja też już to zauważyłam, ale raczej takie zaschnięte plamki na staniku. Raz tylko sutki były wilgotne. To chyba jest ta siara, o której kiedyś tu ktoś pisał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym wózku?
    http://olx.pl/oferta/wozek-3-w1-gratis-CID88-ID5wm2P.html#f61b6adb5c

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa i ja się cieszę że u nas padało więc dziś dzień przerwy ale mój też siedzi w kombajnie bo ostrzy noże... zawsze coś. I ciesz się, że jesteś z Rodzicami, ja całkowicie sama więc już w niedziele zadzwoniłam do niego że żebym wiedziała że cały dzień też go nie będzie to bym do mamy pojechała więc odmówił ludziom i wrócił o 18 :) dobre i to.

A na deser... mój brzuszek. Niestety nie jestem taka szczupła jak Wy drogie moje ale się odważyłam i wstawiam Wam fotkę.

200pmxh.jpgg]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:38

Lola83, goto4, Doris-83, Bogusiar80, eforts, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Co myślicie o tym wózku?
    http://olx.pl/oferta/wozek-3-w1-gratis-CID88-ID5wm2P.html#f61b6adb5c

Milcia, wizualnie podoba mi się. Ale nic nie wiem o wózkach tej firmy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam opinie i jedyny mankament to podobno waga. Ja mam winde w bloku, wiec akurat nie bede musiala go nosic.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Milcia, wizualnie podoba mi się. Ale nic nie wiem o wózkach tej firmy

Wizualnie jest ok, ale tak ja pisze Kulka nie wiadomo co tam siedzi w srodku.

Ja wlasnie sobie leze i rozkoszuje sie kopniakami mojej corci, ktora postanowila uspokoic mame i jej dokopac troche ;)

Martaa nie masz wcale brzucha duzego, szprycha jestes ;)

eforts, Martaaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych kopniaków......za gruby brzuch chyba mam:-)

Ogarnęłam salon i zabieram się za kibelek i schody. Niestety jak się syfem dom zapuści to teraz się narobię:-) Powolutku, z odpoczynkami i pół dnia za mną:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cytrynę można wcisnąć gdzieś po kryjomu? :) U mnie w laboratorium jest ona zabroniona...

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola tetnem nie nalezy, az tak sie przejmowac. Bardziej cisnieniem.
    Biszkopcik odpoczywaj :)
    Karolaa jak moglas posprzatac? Moj jak kiedys caly kibel osliniaczyl lacznie z podloga musial ledwo jak wstal isc wypucowac. Powiedzialam, ze po chorym to jeszcze, ale po uchlanym nigdy nie posprzatam :-P
    A jesli chodzi o picie to pije wiecej niz faceci i nawet kaca nie mam :-D Wymiekaja przy mnie. Mam twardy leb, u nas to rodzinne.

eforts, Martaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy pilam to ze smakiem :) i to bez cytryny. Ciekawe jak bedzie w tej haha

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna to zależy, czy masz wypić przy tych paniach z labo, czy możesz się od nich oddalić ;) U mnie daje się glukozę pani w rejestracji i ona zaraz przynosi w kubeczku gotowy roztwór, potem siada się w poczekalni i popija. W prawdzie poczekalnia jest w odległości 4 m od rejestracji, ale gdyby się uprzeć, to myślę, że można by było wcisnąć ;) Zresztą ponoć u mnie w przychodni same pielęgniarki o tej cytrynie mówią, ale do mnie to nie dotarło ;) choć wiedziałam, że taka możliwość istnieje.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukozy ze sobą nie przynosić. Jest na miejscu. Pewnie będę więc musiała łyknąć bez cytryny. Lekarz każe mi już teraz przed wizytą te badanie zrobić. A że ta za tydzień, więc będę musiała w tygodniu się wybrać. Czekam tylko na ochłodzenie.

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy pilam to ze smakiem :) i to bez cytryny. Ciekawe jak bedzie w tej haha

A lubisz słodycze? Mnie w tej ciąży raczej od nich odrzuca, dlatego to badanie lekko mnie przeraża. Tym bardziej, że zostały mi silne odruchy wymiotne z pierwszego trymestru :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brakuje Wam alkoholu? Ja bym ubila za kieliszek wina albo jakies mojito w upalny dzien!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, mnie ostatnio w te upały naszło na zimne, słodkie piwo. Ale ogólnie jakoś w ciąży do alkoholu mnie nie ciągnie. Nawet do wina :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola- witaj w klubie :) ja bym się dala pociąć za kieliszek wina :) Do innego alkoholu mnie jakos nie ciagnie chyba ze do zimnego piwka jak jest upał ale bez wina to ciężko... A najgorsze że jak mnie tak najdzie żeby sobie ponarzekać na tęsknotę za winem to mi mój mąż mówi, żebym tak nie mówiła bo brzmię jak jakiś alkoholik! No ciekawe, jakby jego odcieli od piwka i drinków to jak długo by wytrwal.. a jakos siebie za alkoholika nie uważa :) Kto nie przeżywa ten nie zrozumie ale jeszcze długo długo zanim będziemy mogły się z czystym sumieniem winka napić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:46

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak często brac ten Scopolan? w szpitalu dostawałam 3 razy dziennie nospe, magnez i dwa razy duphaston, a na recepcie scopolan nagle i zapomniałam zapytac jak to brac. Dziwne ze na ulotce pisze, ze w ciazy nie wolno;/
    Qrczak wrote:
    Ja się tak cieszyłam, że ciąża bezobjawowa. Nic mi nie dolegało, ominęły mnie mdłości i inne dolegliwości... No a potem się zaczęło :/
    Już wcześniej miałam przepisane: Diphergan i Scopolan rozkurczowo. Po założeniu krążka doszły co kilka dni globulki, bo przy pessarze mogą się rozwijać infekcje. Teraz, po czwartkowym bólu, dostałam jeszcze dupka, luteinę i 2,5 x większą dawkę Dipherganu. Ale szczerze, to póki mnie nie boli, to aż tyle tego nie przyjmuję ;) Tzn biorę wszystkie leki, ale nie po 2-3 razy dziennie jak gin kazał, tylko raz, czasem dwa dziennie, a gdy zaczyna coś bardziej boleć, to wtedy kolejny raz. Po Dipherganie czuję się senna, więc tą większą dawkę biorę tylko na noc, a w ciągu dnia tą mniejszą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak często brac ten Scopolan? w szpitalu dostawałam 3 razy dziennie nospe, magnez i dwa razy duphaston, a na recepcie scopolan nagle i zapomniałam zapytac jak to brac. Dziwne ze na ulotce pisze, ze w ciazy nie wolno;/
    Qrczak wrote:
    Ja się tak cieszyłam, że ciąża bezobjawowa. Nic mi nie dolegało, ominęły mnie mdłości i inne dolegliwości... No a potem się zaczęło :/
    Już wcześniej miałam przepisane: Diphergan i Scopolan rozkurczowo. Po założeniu krążka doszły co kilka dni globulki, bo przy pessarze mogą się rozwijać infekcje. Teraz, po czwartkowym bólu, dostałam jeszcze dupka, luteinę i 2,5 x większą dawkę Dipherganu. Ale szczerze, to póki mnie nie boli, to aż tyle tego nie przyjmuję ;) Tzn biorę wszystkie leki, ale nie po 2-3 razy dziennie jak gin kazał, tylko raz, czasem dwa dziennie, a gdy zaczyna coś bardziej boleć, to wtedy kolejny raz. Po Dipherganie czuję się senna, więc tą większą dawkę biorę tylko na noc, a w ciągu dnia tą mniejszą.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie slodycze wiec w pierwszej ciazy jadlam je w duzych ilosciach;)
    Teraz jem ich malo. Wiec zobaczymy jak z ta glukoza bedzie.
    A wczoraj wypilam radlera 0% z lodowki :) to nie alkohol ale zawsze cos :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik wrote:
    Ja biorę dwa razy dziennie. Wcześniej brałam 3, ale potem gin kazał już zmniejszyć dawkę. Teraz mam jeszcze inne leki, więc gin mi zalecił, żeby nadal trzymać się tych dwóch tabletek dziennie (rano i koło 16), a gdyby mimo to nadal coś dokuczało, to jeszcze przed snem mogę wziąć jedną. Także myślę, że 3 tabletki dziennie to taka bezpieczna dawka ;) i nie masz się czego obawiać.

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ