X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież mały musi mieć też czas na spanie :) nie stresuj się niepotrzebnie. Najbardziej kopie wieczorem, z rana i po zjedzeniu czegos słodkiego :)
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny moj Synus czasem jest leniwy... slbo pol dnia nie czuje ruchów... martwić się? Czy jeszcze moge rzadziej czuc kopniaki i to zupełnie normalne?

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze nie złapała chęć na alko, aż dziw :) nie żebym nadużywała ale winko albo piwko latem lubię :)

Marta mały brzuś :)

a co do glukozy to ja lubię słodycze ale nie wypije herbaty choćby z pół łyżeczki cukru :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:19

Martaaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie jestem jakimś smakoszem alkoholu, generalnie dla mnie mógłby w ogóle nie istnieć i wcale by mi go nie brakowało. Ale w ciąży coś mi się poprzestawiało i czasem marzy mi się lampka czerwonego SCHŁODZONEGO wina. Nie mam pojęcia, dlaczego schłodzonego akurat :P , bo przecież wina się zimnego nie pija, ale tak jakoś mam ochotę.
    Natomiast uwielbiam karmi i wcześniej często je popijałam, a teraz sobie odmawiam. Kupiłam też na próbę warkę 0%, ale szału nie ma ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a ja za herbatą nie przepadam i jak już piję, to muszę ją choć trochę posłodzić, bo inaczej dla mnie smaku nie ma :/ Za to kawy od jakiś 3-4 lat nie słodzę ;) i taką lubię :)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak byłyśmy małe z siostrami to dziadek szklankę herbaty słodził nam 6 łyżek!!! Mama musiała nas potem oduczyć :) a teraz już z dwa lata w ogóle nie slodzę, na początku ciężko było się przestawić ale teraz nie ma innej opcji :)

Biszkopcik lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczyny jak ja wam zazdroszcze, wszystkie cos robicie, sprzatacie, spacerujecie...a ja przykłuta do łózka :( czytam ksiazki, ogladam seriale, dobrze ze jest ten internet i forum :) juz nawet kombinuje czy nie zrobic jskiegos kursu online ;)jakis jezyk dodatkowy? najlepiej byloby robic zakupy przez internet, ale kasy brak :(
    Musiałam zalatwic panią do sprzatania, bo niestety nie ogarnelabym tego bajzlu, mam zwierzaki, wiec sprzatanie na okraglo o małż z gipsem do wrzesnia..
    Moj mlody kopie non stop, z przerwami na spanie, nie chcialabym go stracic :((
    Jesli to lezenie ma pomoc, to mogę lezec, szkoda tylko ze trafilo na takie upały, juz nie mogę się doczekac jesieni!! moja ulubiona pora roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:51

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój dzisiejszy brzuch

http://wrzucaj.net/images/2014/08/05/20140805153642V70uk.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/08/05/20140805153702.jpg

Lola83, Biszkopcik, Qrczak, Bogusiar80, eforts, Doris-83, goto4, Pollyanna, Marimiko, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slodzilam herbatke 3 lyzeczki i kawe tez. Ale od kiedy bylam na diecie herbata gorzka a kawa dwie plaskie lyzeczki :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wlasnie wino nejlepiej smakuje schlodzone albo z kostkami lodu mniam

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z założenia białe wino powinno się pić schłodzone a czerwone w temp pokojowej. Ale wiadomo ze każdy jak lubi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nawet dla czerwonego wina, temp. pokojowa to temp. jak zamkowej komnacie, a nie pokojowe 25 st. C. Gdzieś słyszałam :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko się zgadza, tylko mi się marzy takie mocno ziiimne czerwone wino :P Nie mam pojęcia dlaczego, bo nigdy takiego nie piłam :P Eh ciążowa zachcianka :P :P :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój brzuch dziś z rana - 21tc :)
    e6a60acfc746f7b2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:23

Biszkopcik, eforts, goto4, Lola83, Pollyanna, Bogusiar80, Marimiko, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia widzę, że dresy jak moje hehe :) tylko moje czarne

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 16 mam urodziny i planuję zrobić grilla.
    Macie jakie fajne może przepisy na dania z grilla czy sałatki?

Dzięki :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kurde znowu mnie boli brzuch jak na okres. Teraz akurat by wypadało, żeby był.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak czym farbujesz włosy?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś w plecy wlazło...ale wydaje mi sie,że mój brzuch sporo przybrał centymetrów:-) Cyce jak donice to i kręgosłup może się buntować.

zuza_3 lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w porównaniu z Waszmi brzuchami to moj wydaje mi sie maly. A moze na focie inaczej wyglada, tez musze zrobic.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój tez się wydaje mi mały. Ale lekarz mówi, że jestem wysoka i żebym zapomniała o dużym brzuszku. Ostatnio koleżanka mnie "pocieszyła", że pewnie mam za mało wód płodowych...

Ja słodzę tylko pół łyżeczki i jeśli jest choć trochę więcej cukru już ciężko mi wypić, dlatego zastanawiam się, jak będzie z tą glukozą.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ