X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o jedzenie to mam tak samo i cos mi sie wydaje, ze zaraz odwiedze lodowke :)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja w ogole nie mam apetytu i nic mi nie smakuje, moze to przez chorobsko, ale wczesniej tez sie nie rzucalam na zarcie. nawet... uwaga! lody mi nie smakuja!!!

Natomiast jesli ktos westchnal z zazdroscia jak to przeczytal to spiesznie prostuje, ze waga nie odzwierciedla stanu rzeczy i rosnie w gore regularnie. i jak to mozliwe jest :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam do was pomarudzic. 5dzień urlopu a ja nigdzie nie bałam ani nic nie zrobilam. Małża zadręcza praca, wiec siedzi przy kompie a ja albo z książką albo samotne spacery uskuteczniam.
    Nawet porządnego dostępu do netu nie mam żeby z wami popisac :(

Marimiko dobrze Cie widzieć.

Co do cukru to u mnie 1 łyżeczka w kawie a herbata gorzka. Za to słodyczy czy owoców sobie nie żałuję.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak dałam radę z porządkami:-) A dziś kanapa,podusia,książki:-)
    Ja ograniczam jedzenie....bo mój gin i mąż mają pakt zawiązany pzeciwko mnie. Za dużo przytyłam i teraz muszę trochę zwolnić z przyrostem wagi.

Strasznie mi dziąsła krwawią. Od kilku dni naprawdę mocno. Muszę sie do apteki wybrać po jakiś Dentosept albo inny płyn.

A teraz czas na drzemkę:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Qrczak dałam radę z porządkami:-) A dziś kanapa,podusia,książki:-)
    Ja ograniczam jedzenie....bo mój gin i mąż mają pakt zawiązany pzeciwko mnie. Za dużo przytyłam i teraz muszę trochę zwolnić z przyrostem wagi.

Strasznie mi dziąsła krwawią. Od kilku dni naprawdę mocno. Muszę sie do apteki wybrać po jakiś Dentosept albo inny płyn.

A teraz czas na drzemkę:-)
    Jak byłam u dentysty na kontroli z miesiąc temu to kazał mi myć paradontaxem ze względu na krwawiące i trochę opuchnięte dziąsła. A jakby było zle to płukać czymś bezalkoholowy bo podobno alkohol zaostrza podrażnienia. Płyn eelmex albo meridol, ewentualnie szałwia. A jakby bardzo zle to kupić w aptece zel salumin - sachol w ciazy zakazany. Pomógł parodontax ale jest po prostu ochydny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 08:20

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOris dzis ty sie len, ja bede sprzatac - bleh, na sama mysl zmeczona jestem.
    Ja dzis wstalam z spuchnietym i bolacym dziaslem wokol dolnej 7 :/ Nie milo..

Marimiko ja juz sprawdzilam ceny tiulu u mnie i bede robila takie cuda, ale jeszcze nie teraz :)

Co do tycia to moja waga nadal jest trupem wiec no... dobrze mi z tym. Za to zle bedzie jak mnie gin bedzie jutro wazyl - o 18 to ja bede wydeta na maxa i 3 kg ciezsza...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do piątku odpoczywam teraz, żeby w piątek na wesele być w formie. Nawet na zakupy nie idę, bo na szczęście wszystko mamy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Przyszłam do was pomarudzic. 5dzień urlopu a ja nigdzie nie bałam ani nic nie zrobilam. Małża zadręcza praca, wiec siedzi przy kompie a ja albo z książką albo samotne spacery uskuteczniam.
    Nawet porządnego dostępu do netu nie mam żeby z wami popisac :(

Marimiko dobrze Cie widzieć.

Co do cukru to u mnie 1 łyżeczka w kawie a herbata gorzka. Za to słodyczy czy owoców sobie nie żałuję.

Ita współczuję Ci ją mam to na moim l4 i mi z tym ciężko, czasem mąż ma wolne a i tak wszystko kończy się podobnie także rozumiem co czeka jak masz tylko trochę wolnego w postaci urlopu.

Jej tylko ja tak tyję?? :(
    Marimiko 3 kg to ja milion lat świetlnych temu przytyłam :)

Furia wciągniesz brzuch :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja po dwoch dniach walki z ogorkami dzis odpoczywam. Tymbardziej, ze jutro wizyta :) synek chce isc ze mna :D bo ostatnio nie dostaje zdjec a on chce zobaczyc maluszka :*
    Ja do dentysty ide pod koniec sierpnia. Moja dentystka nie ma przedluzonego kontraktu do konca roku i synka tez. Wiec jak bylo zakonczenie zerowki to nas zapisalam do dentysty. Opinie trzech osob pozytywne. Mam dwa zeby do wyrwania i do zrobienia protezke. Zobaczymy jaki czas oczekiwania. Chcialabym juz na chrzciny swiecic wszystkimi zabkami :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znalazłam wczoraj stare wyniki toxo i wbrew mojemu przekonaniu nigdy nie przechodziłam. Czy Wy stosujecie jakoś dodatkowe środki ostrożności? Np rękawiczki do surowego mięsa? Chociaż mi lekarz powiedział ze przechodzona wcale nas nie chroni także wszystkie jesteśmy narażone.
    Ale skoro ja nigdy nie miałam to nie jest tak łatwo złapać tym bardziej ze moje siostry przechodziły.

Całe życie z kotami, zabawy na podwórku, ogródku, nigdy nie balsam się dotykać surowego mięsa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:31

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja mam juz 7-8 kg na plusie :*

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

ale się nie miło zdziwiłam.. chce sie zalogowac na drugie forum, a tam info, ze nikt o takim adresie mail nie jest zarejestrowany, do wczoraj konto działało... jakieś czystki widzę zachodzą

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Eforts ja mam juz 7-8 kg na plusie :*

nadal Cię kocham :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, trochę mnie nie było ;D
    mam nadzieję , że u każdej z Was jak najlepiej i brzuszki zdrowo rosną...
    u mnie ok kolejny kg do przodu, a dodatkowo nasiliło się twardnienie brzucha, chyba kilkadziesiąt w ciągu doby mam, dziwne uczucie, a plusem są też już łatwe do rozopoznania ruchy małej ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana pogody (upały ustąpiły, jest chłodno i pochmurno :) i zaczynam smarkać i kichać ;/ w końcu jest czym pooddychać i mozna sie wyspac w miare mozliwosci :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za sprzątanie i teraz siedzę i patrzę na to wszystko rozgrzebane i żałuję, że ruszałam. Sierść kota jest wszędzie, a mi zepsuł się odkurzacz i lecę wszystko na mokro :/ kanapę, fotele, krzesła, wszystko na mokro szmatami hurrra ;)

Zamówiłam rogala do spania, wczoraj koleżanka mnie przekonała, że warto wydać stówę z hakiem na poduchę, niby pod koniec ciąży jest niezbędna. Pytanie mam do Was w związku z tym, wiem że wcześniej już przewijał się ten watek, śpicie już rogalami? A jak nie to zamierzacie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Lola, rogal jest super :) ja spie z nim juz od miesiaca i zycia sobie bez niego nie wyobrazam...:)

Paula, dziewczyny na drugim forum prosily kilka razy o ujawnienie sie osob ktore nic nie pisza i jak sie ktos nie ujawnil to byl usuwany bo tamtre forum z zalozenia mialo byc dla udzielajacych sie..nie widzialas apeli z prosba o ujawnienie sie??

ja na toxo nie chorowalam, profilaktyka w stylu nie bawienia sie ziemia i nie jedszenia surowego miesa..ale surowizne przygotowuje bez rekawiczek w sensie jak np kotlety robie tylko dokladnie rece potem myje..z kotami i tak stycznosci nie mam bo nie przepadam (nie zabijcie mnie teraz ;)

ja mam juz 5,5 na plusie a to 19+3 dopiero..oj do 20 dojde jak ostatnio :/

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jaki ja mam kaszel ogromny caly czas ;(

89b74e6224.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts potem bedzie trzeba spalac kalorie, ale to dziecko z nas wyssie :D :D Hmmm szukam i szukam, znalazlam tylko muszele laktacyjna, a gdzie 2 ? :/ W sumie jak 1 odnalazlam to chyba nie bede kupowala zestawu zeby miec 2 :P I wielorazowe wkladki laktacyjne znalazlam, wszystkie 12 juhu ! To tylko na poczatek jednorazowe beda potrzebne :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...zimno! Nareszcie czuję, że żyję! :D

Ja przytyłam póki co 4 kg, ale mam wrażenie, że dużo masy poszło mi w ręce i tyłek. I na buzi jestem jeszcze pełniejsza, a i tak zawsze buźkę miałam dosyć okrąglą.

Doris - pochwaliłam się za szybko. Przedwczoraj maluch puknął mnie po raz pierwszy 2 razy i od tamtej pory cisza... :(

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ