Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hihi i opowiem Wam jaki komplement dostałam ostatnio od jednej ze swoich klientek: Pani Asiu, ale się pani na buzi zmieniła... chyba będzie dziewczynka!
(ps. a podobno córka zabiera urodę mamie hihi) No i zaczęła się jąkać, jak powiedziałam, że świeżo (tego samego dnia rano) widzieliśmy na usg siusiaka
Ita lubi tę wiadomość
-
Marimiko jak zrobiłas te pomponiki? ja zawsze robiłam z wełny, ale te wyglądaja GENIALNIEJ
Ja dzis pożarłam na sniadanie bułkę z nutellą a drugą z almette z czosnkiem niezwiedzim i zagryzłam ogórkiem malosolnym. Mina męża była bezcenna. a teraz pochłonełam miskę sałatki owocowej.. hm...cos bym jeszcze zjadła -
Ja mam strasznego smaka na orzeszki ziemne, muszę kupić. Na razie wcinam maslo orzechowe. Wariactwo, nigdy tego nie lubiłam
podobnie z jabłkami, nie lubię ich normalnie a od kilku dni pochlaniam. Wiec na drugie śniadanie zjadlam jabłek, śliwek, kanapki z masłem orzechowym... I od kilku dni tak pochlaniam dziwne rzeczy. Ale od początku przytyłam niecałe 3kg, wiec sie nie hamuje.
Jesli chodzi o toxo to robię tak jak zalecają w mądrych artykułach. Do mięsa nie używam rękawiczki, kotów unikam ale bardziej ze względu na alergie.
Słuchajcie, a jecie sledziki taki w śmietanie czy oleju? One sa surowe czy jakoś przetworzone? Bo wiem ze łosoś wędzony to nie bardzo ale te sledziki za mną chodzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:10
-
no też nie wierze w ten mit zabierania urody, każdy mi mówi, że wyglądam bardzo db w ciąży, i też się dziwią, że dziewczynka, co prawda w pierwszym trymestrze wyglądałam słabo ale to ze względu na zmęczenie, oslabienie, apatie, a teraz jest spoko..
też planuję kupić rogala do spania
-
Lithe śledziki już parę razy jadłam solone w śmietanie za tymi akurat nie przepadam, trzeba je dobrze wypłukać. I jadłam w occie w śmietanie te mi bardziej podchodzą a do tego ziemniaki w mundurkach. A i ostatnio taki smażony w occie
A w oleju to na wigilię jadam
-
Eforts to ja czekam na info, jakiej farby używasz, skoro taka tania i polecasz
Marimiko jak dobrze, że się w końcu odezwałaś tu, bo gdyby nie Twoje wpisy na FB, to zaczęłabym się o Ciebie poważnie martwić.
Aaaa i te Twoje pomponiki są przecudne! Po prostu się zakochałamKoniecznie musisz mi zdradzić jak to robisz. Uwielbiam takie cudeńka. Przyznam się, że sama trochę "tworzę" i bawię się w robótki ręczne;) Nawet czasem coś z mojej twórczości uda się odsprzedać znajomym
Dlatego chętnie nauczyłabym się robienia takich słodkich pomponików
Podzielisz się tutorialem? Pliiiiis
No i zapraszamy na nasze drugie forum. jeśli tylko zechcesz, to daj znać, a poprosimy adminki o chwilowe odblokowanie rejestracji.
Doris mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i faktycznie będziesz dziś leniuchować cały czas! Jak nie, to pamiętaj, że ja Cię znajdę i dostaniesz bary
Lithe ja parodontax używam od bardzo dawana i wierz mi, że po jakichś dwóch tygodniach przyzwyczaisz się tego smaku i potem już nie będzie Ci przeszkadzał. Ja jak już przywykłam i potem z braku parodontaxu użyłam innej pasty do zębów, to szczerze zatęskniłam za tamtą, bo po prostu ją pokochałam
Ita no jak to się nudzisz? Nigdzie nie wyjechaliście?No to kochana pisz do nas jak najczęściej, jakoś Ci umilimy ten wolny czas
Lola ja dziś zaliczyłam swoją pierwszą nockę z rogalem, bo właśnie wczoraj przyszedł prezent od TŻaI muszę powiedzieć, że jestem zachwycona! Cudownie się spało, nie ciągnęło mnie na brzuch i nawet nie było mi z nią gorąco - fakt, że nie przykrywałam się w nocy w ogóle, bo poducha grzała wystarczająco
jedyny minus - jak dla mnie - to to, że jest on za gruby pod głowę. Tzn ja jestem przyzwyczajona do spania na ultra płaskim jaśku, a tu mi było ciut za wysoko. Ale i z tym sobie poradziłam. Góra rogala poszła ponad moją głowę, a ja wcisnęłam się w środek i było super
Także ja zdecydowanie polecam już po jednej nocce! Mnie też ostatecznie koleżanka przekonała
-
Mysiok wrote:hej
Lola, rogal jest superja spie z nim juz od miesiaca i zycia sobie bez niego nie wyobrazam...
Paula, dziewczyny na drugim forum prosily kilka razy o ujawnienie sie osob ktore nic nie pisza i jak sie ktos nie ujawnil to byl usuwany bo tamtre forum z zalozenia mialo byc dla udzielajacych sie..nie widzialas apeli z prosba o ujawnienie sie??
ja na toxo nie chorowalam, profilaktyka w stylu nie bawienia sie ziemia i nie jedszenia surowego miesa..ale surowizne przygotowuje bez rekawiczek w sensie jak np kotlety robie tylko dokladnie rece potem myje..z kotami i tak stycznosci nie mam bo nie przepadam (nie zabijcie mnie teraz
ja mam juz 5,5 na plusie a to 19+3 dopiero..oj do 20 dojde jak ostatnio
widocznie nie doczytałam, cieżko jest nadrobić wszystkie posty jak się nie śledzi na bieżąco -
Paula jeśli chcesz dołączyć na stałe na drugie forum, to daj znać, a ja napiszę do dziewczyn.
Usuwanie osób nieaktywnych i nieudzielających się nie było złośliwością, a jedynie dla naszego komfortu psychicznego. Miałyśmy obawy, że np: Paula84 z Belly i Paula84 na drugim forum, to niekoniecznie ta sama osoba, skoro nic się nie udzielałaś. Ale zawsze jest możliwość powrócenia do nas, tylko kwestia czy chcesz i czy masz zamiar z nami tam pisać? -
Qurczaku nie wiem jakie masz wypelnienie, ja mam niby z tych kuleczek co się dopasowują do ciała i trochę mi się wyrobiła że mogę to poprzesuwać tak ze pod głową mam tego bardzo mało.
Furia co to jest muszele laktacyjne? Mniemam ze jest tam literówka ale i tak nie wiem, wkładki to do stanika?
Ja na początku też myślałem, że może dziewczynka bo wysypało mi twarz, plecy ale to była kwestia reakcji organizmu na hormony, teraz już twarz dochodzi do normslności i juz jest praktycznie gładziutka -
https://www.google.pl/search?redir_esc=&client=tablet-android-samsung&hl=pl-PL&safe=images&oe=utf-8&q=delia%20camaleo%207.44&source=android-browser-type&qsubts=1407325500097#facrc=_&imgrc=xQZOQmeNeaaUbM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.goldmax.pl%252Fimages%252Fdelia_farba_pro_green_744.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.goldmax.pl%252Fdelia-cameleo-pro-green-744-farba-do-wlosow-copper-red-p-19996.html%253Fmanufacturers_id%253D9%3B261%3B476
qurczaku to ta farba, robi naprawdę piękny rudy, jest w niektórych rossmanach, spróbuj po ciąży -
Rogal do spania to naprawdę rewelacja, ja mam z motherhood o taki właśnie http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2, kupiłąm ok 20tc w pierwszej ciąży i daje radę do tej pory... ale od kiedy go wyciągnęłam mam pewien problem. Córcia praktycznie codziennie przechodzi ze swojego łóżeczka do nas i wpycha mi się w poduchę aż zazwyczaj jej ustępuję
takźe jak na razie za wiele nie korzystam bo szkoda mi ją rozbudza w nocy bo wtedy mamy murowane 2h zabawiania i usypiania.
W historyjki że córcia zabiera urodę albo wróżenie płci z kształtu brzucha nie wierzę.
Kurczę waham się z tymi śledziami, wyczytałąm w necie że one są surowe ale jakoś kategorycznego zakazu jedzenia nie ma... Jak ja sobie coś wkręce to koniec, zamiast po prostu zjeść zaczęłam czytać i zgłupiałam.
Qrczak wrote:Lithe ja parodontax używam od bardzo dawana i wierz mi, że po jakichś dwóch tygodniach przyzwyczaisz się tego smaku i potem już nie będzie Ci przeszkadzał. Ja jak już przywykłam i potem z braku parodontaxu użyłam innej pasty do zębów, to szczerze zatęskniłam za tamtą, bo po prostu ją pokochałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:18
-
nick nieaktualny
-
Lithe a u mnie z tą pastą było dokładnie tak jak jest na opakowaniu pokazane, że po 14 dniach już jest "
". Teraz inne mi nie podchodzą, mam po nich wrażenie, jakbym miała zęby niedomyte
Eforts dzięki za info odnośnie farby. A jeśli chodzi o mój kolor, to teraz to zdecydowanie była zasługa szamponetki, bo mój farbowany już dawno mocno się sprałJak znajdę jakieś znośne zdjęcie sprzed tej ostatniej koloryzacji, to Ci pokażę, jaka różnica samym szamponem
A poduchę to ja mam tą: http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4451294483.html
Biszkopcik jakiś czas temu część z nas przeniosła się na inne forum - tajne. Chodzi o bezpieczeństwo i prywatność. Tam możemy wrzucać swoje zdjęcia łącznie z twarzą i foty rodziny bez obawy, że ktoś je przechwyci i będzie gdzieś wykorzystywałCzęść dziewczyn pisze już tylko tak, a część - jak np ja i tam i tu
-
Kobietki z Gdańska, gdzie warto zrobić usg 3d/4d? takie żeby obejrzeć dzieciątko i może jakiś filmik na pamiątkę dostać. I żeby można było zabrać na badanie dwulatkę. Córcia pięknie pokazuje że Helenka jest w brzuszku mamy, głaszcze ją... chciałabym żeby też zobaczyła badanie.
Lola83 lubi tę wiadomość