X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna mój jeszcze nie poczuł. Na początku jak mały zaczął pukać, to go zawołałam, żeby rękę przyłożył, ale wtedy Junior przestał pukać :P A teraz jakiś leniwy się zrobił i puka głównie jak TŻa nie ma przy mnie i jakoś tak delikatniej. Może to przez moją macicę, która była dość nisko, a teraz się uniosła i może dlatego słabiej czuć. Sama nie wiem, zapytam o to gina w piątek na kontroli.

Ponoć już nie widać galerii. Możecie sprawdzić?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój też nie może uchwyicić pukania, bo mała się zawsze uspokaja jak on kładzie rękę :D śmieje się, że jak tata wraca to od razu jest grzeczna, ale ja jak na razi enie mam aż tak wiele pukania, także lekko nie ma

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, galeria zostala zablokowana

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny też luknęłam na link drugiego forum i bez problemu można obejrzeć galerię zdjęć,

ja jadam rybki z puszki takie w oleju albo w pomidorach, chyba są wystarczjąco poddane obróbce termicznej ?? ...nie jem wędzonych
    takie w puszcze są ok, mi chodzi o takie solone sledzie w oleju czy smietanie np lisner.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna moj poczul ;) chociaz kiedy on jest przy mnie to mala staje sie aniolkiem i w ogole nie daje o sobie znac ( jak 2 razy za dzien ja poczuje to jest dobrze), a kiedy odjezdza to wstepuje w nia maly diabel i nie minie 15 min i dokazuje ;) i przez cale 10 dni przynajmniej raz na 2 godz ma napady kopania ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jadłam w ciąży takich śledzi solonych, choć coraz większą mam na nie ochotę po waszych postach :P Mój tato robi rewelacyjne! A TŻ pracuje w restauracji, która słynie z najlepszych śledzi w okolicy, a ja jakoś jeszcze nigdy u nich śledzi nie jadłam i zastanawiam się dlaczego :P Chyba trzeba to zmienić ;)
    A czy są dozwolone w ciąży, to nie mam pojęcia :/

Całe szczęście, że galeria już zablokowana, bo zastanawiałam się jak mam usunąć z tamtą swoje zdjęcia :/

Do dziewczyn, które się zarejestrowany - udzielajcie się proszę! Bo znów będzie kłopot, czy ta X na nowym forum to ta sama X co na Belly. Także piszcie dziewczyny! Nie bójcie się ;)

kanapa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jak Twoja córa dorośńie to bęzie mnóstwo małych Helenek, popularne teraz imię, więc tym bym się nie martwiła.

JA jem rybę wędzoną, prawie jestem pewna że czytałam iż można :)

Dziewczyny używałyście/zamierzacie używać nawilżacza powietrza?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadłam na wage takie śledzie marynowane w oleju, cos jak solone tyle, że były juz z cebula i olejem, no i po kaszubsku tez jadlam

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna mój poczuł kilka razy parę tygodni temu, na samym początku. A teraz ilekroć dzidziuch się dobija to nie zdąży dolecieć.
    Hahaha! Ja tak sobie wytresowałam dziecko, że kłade się plackiem na pare minut, zjadam cukierka i... w ten sposób załapało się rodzeństwo i koleżanka na małe przedstawienie kopania i boksowania :) ...tylko teściowa, która usilnie sie ugania za moim brzuchem coś nie może wycelować w czas kopania :D

lithe ja wsuwałam śledzie lisnera mmm... pychotka!

Biszkopcik lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ita przyznaj się, ze buntujesz dziecko, żeby nie kopało gdy teściowa w pobliżu? :P

Ita lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt tez to zauważylam, że jak się kładę to coś zawsze puknie, ale metoda z cukierkiem nie zawsze działa, czasem jak nie chce to jej cukierek nie ruszy :P

czy czujecie tez częste twardnienie podbrzusza... co jaki czas

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie dziewuszka na 100% :):):):)

julianna, Lola83, goto4, Paula84, kaarolaa, Marimiko, kanapa, Ita lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu juz ze 3 razy zdarzylo sie poczuc :)a co do twardnienia to ja wydawalo mi sie ze kiedys czulam a teraz sobie mysle ze to chyba dziecko jednak bylo...moze tepa jestm ale w sumie nie umiem poznac o co z tymi twardnieniami chodzi tak naprawde :(

89b74e6224.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok gratulacje:) coraz więcej dziewczynek dla Naszych chłopaczków się pojawia ;)

ja lubie "śledzik na raz" z cebulką, akurat porcja dla mnie ;)

Mój M też juz pare razy dostał kopa od syna, a ostatnio tak się wycwanił, że jak jem słodkie, albo owoc to już czeka z ręką żeby poczuc;)
    Ostatnio mały nawiązywał łącznośc, kopał, a my zaczynaliśmy śpiewac mu kołysanki i na ten czas przestawał, chyba słuchal, jak przestalisny to znowu kopał i tak 3 razy, a potem mały mądrzejszy od rodziców się znudził he he

Qrczak, Ita lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno czułabyś twardnienie, momentalnie całe podbrzusze albo jena strona robi sie napięta i twarda jak kamien, czasem czuję nwet lekki ból zaciskania, i po chwili okolo 1minuty to trwa mija

i tak się zastanawiam czy to normalne

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to dzidzia tak wypycha?

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) mój wczoraj pierwszy raz :)
    julianna wrote:
    dziewczyny czy Wasi faceci juz poczuli ruchy swoich pociech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie teraz w szpitalu lekarz powiedzial, ze jak tak twardnieje to trzeba uwazac, odpoczywac, brac nspe i to nie jest wypychanie dziecka.

aga.just lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż codziennie czuje małą :)

Jeśli chodzi o takie twardnienie, to mi się robi praktycznie codziennie raz, dwa razy dziennie. To jest tak, że nagle mi się robi wybrzuszenie z jednej strony, jak przyłożę rękę, to czuję albo nóżkę albo rączkę pod skórą. Towarzyszy temu lekki ból chwilowy. Trwa to do 10 sekund maksymalnie i przestaje, wszytko wraca do normy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa..a na kaszel Pani doktro poleciła mi STODAL - któaś brała w ciąży? bo ja juz wytrzymac nie moge - pluca wypluje chyba..:(

89b74e6224.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ