X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga k. gratuluję dziewczynki,

ja mam więcej tych napięć niż 2-3, czekam na odp od lekarza,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram od września. Mi gin mówił, że tak najmniej od 28 tygodnia zacząć chodzić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)
    Najedzona, prawie wyspana. Tylko muszę po śniadaniu posprzątać bo robiłam omlet i nasyfiłam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam placek drożdżowy z jabłkami. Znalazłam super przepis w necie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dopiero zauważyłam,że 20 tydzień zaczęłam:-) Jupiiii:-) :-) :-) :-)

Ita, julianna lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja od rana przerażona... w nocy wstawałam do toalety i jak się obudziłam to taki ostry ból brzucha poczułam po lewej stronie...! który minął jak tylko wstałam i zrobiłam siku i rano już luz. możliwe, że sobie przygniotłam przez sen brzuch? od rana nasłuchuję małej ale na razie cisza i martwie się, że coś się stało...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa spokojnie! może niewygodnie leżałaś albo jakaś kolka Cię złapała. Mała na pewno niedługo się "odezwie"

kinga.k gratulacje! Wyrównujcie dziewczyny statystyki! :D

Lola bardzo dobry śledzik, prawda? :)
    My wybieramy się do szkoły rodzenia od połowy października - we wrześniu musiałabym sama chodzić, więc już wolałam iść tak "na styk" . U mnie to będzie 32tc! 035.gif
    Właściwie to ostatnie zajęcia mam 37+2 i za 4 dni mogę rodzić :D Mąż się śmieje, że przynajmniej wiedza będzie świeża.

atdck6nlmznf5qze.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dała o sobie znać delikatnie rozpychając się :)
    jak czytam sobie, że drugi trymestr to "miesiąc miodowy" to mnie aż skręca bo bardziej się stresuję niż w pierwszym który przeleciał nie wiadomo kiedy :/
    Kinga, ode mnie też przyjmij gratulację :) nasze dziewczynki będę miały w czym wybierać :P

Ita, julianna lubią tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja takie lekkie poranne kłocia tłumaczę albo pęcherzem albo tym że dziecko tam leżało i uleżało :)

My idziemy do szkoły rodzenia po 30 tc takie zalecenia ma szkoła.

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Mi po dłuższym spacerze czy po wysiłku brzuch się robi taki trochę inny, ale to chyba nie jest to twardnienie. Macałam brzuchola i może troszkę twardszy był, ale nie jak skała.

Mi też brzuch napina się tylko po wysiłku ale wydaje mi się to naturalnym napięciem mięśni.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

julianna - tak, chłop już czuł kopniaki
    Twardnienia nie czuję - na nie jeszcze za wcześnie, pogadaj o tym z ginem i profilaktycznie łykaj dużo magnezu

eforts miałam nawilżacz z córą, fajna rzecz tyle, że mi się popsuł :P

eforts, julianna lubią tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kanapa ja takie lekkie poranne kłocia tłumaczę albo pęcherzem albo tym że dziecko tam leżało i uleżało :)

My idziemy do szkoły rodzenia po 30 tc takie zalecenia ma szkoła.
    Tylko, że to było ostre nocne kłucie :/ kłucie pęcherza inaczej boli a ten ból dosłownie przeraził mnie. Na szczęście już jest ok :)
    U mnie szkoła rodzenia jest chyba od 32tc ale chcę iść wcześniej :) mąż zadeklarował się, że też będzie chodził ze mną "posapać" ;)

Ita, eforts lubią tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak mój 32tc nie jest tak absurdalny!
    Bo jak sprawdzałam u siebie różne szkoły rodzenia to zapraszają od 28tc, czyli właściwie miesiąc wcześniej!

Ja ostatecznie zdecydowałam się na szkołę przy szpitalu, który jest moim wyborem nr 1.

kanapa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chodziłam do szkoły rodzenia od ok. 30 tyg, wiele szkół bezpłatnych ma ograniczenie w sumie nie wiem czemu ono służy :) zastanawiam sie czy teraztez nie pójść sobie tak dla odświeżenia.
    Dziewczyny , nie wiem czy któraś z Was myślała o tym ale co sądzicie o tym ze od razu w pierwszych dobach życia dzieciątko jest szczepione (wzw b i gruźlica) ja bardzo bym chciała wykręcić sie od tych szczepień, tzw zrobić je dopiero w przychodni jak mała bedzie miała 6 tyg. Szczególnie ze w szpitalu na wzw szczepią tym koreańskim euwaxem o którym ciagle sie mówi ze trafiła sie jakaś wadliwa seria. Albo chociaż jakby była możliwość to wowalabym zapłacić za lepsza szczepionkę (sa takie na receptę). Slyszalyscie moze o tym?
    Ja mam czesto wieczorem twardy brzuch, ale bardziej z wzdęć. A w ciagu dnia czesto mnie tak jakby ciągnie- niby pobolewa, rozpycha... Trudno to opisać, ale to nie jest takie typowe uczucie bólu. Raczej dyskomfortu... W pierwszej ciazy tez to miałam. Jak myślicie to rozciaganie czy cos poważniejszego?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe123, moje 2 koleżanki po przyjęciu na porodówkę napisały deklarację, że nie chcą aby szczepiono w pierwszej dobie ich dzieci i nie szczepiono. tylko trzeba tego pilnować, bo położne przychodzą i zabierają maluchy hurtowo.

Ja się wczoraj wystraszyłam twardego brzucha. zakładałam przez 3 h rzęsy w pozycji siedzącej pochylonej i jak już skończyłam to strasznie napierniczał mnie kręgosłup i miałam twardawy brzuszek. mimo to nie pomyslałam i wyciągnelam meza na spacer no i po spacerze brzuszek był już mocno twardy, ale nie bolał.
    dziś już jest ok, ale głupia wczoraj byłam - trzeba było się położyć a nie włóczyć jeszcze :-/

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/photo.php?v=929857953707050

http://www.dobrewiadomosci.net.pl/568-list-ojca-do-jego-malej-corki-odnosnie-jej-przyszlego-meza-kazdy-powinien-go-przeczytac?fb_action_ids=875384625822873&fb_action_types=og.likes

dla tych co mają/ będą miały córki :D

kanapa, Lola83 lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, gratulacje corci
    Bogusia, jak się dziś czujesz?

U mnie w szpitalu szkoła jest dla kobiet, które zaczynają 3trym. I jeszcze trzeba przynieść zaswiadczenie do giną, ze mogę brać udział w zajęciach.

Szczepionkami jeszcze się nie interesowałam. Nie sądziłam, ze to moze byc jakiś problem.
    Moze najlepiej zapytac w watku , gdzie dziewczyny juz urodzily. Będzie wiedza świeża i z pierwszej ręki

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pobolewanie, rozpychanie, dyskomfort to może być maluch

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szkoła rodzenia też jest przy szpitalu w którym będę rodzić. Myślałam o jakimś innym szpitalu ale najbliższy jest o ok 30km oddalony a nie uśmiecha mi się kombinować jak szybko dojechać jak już mnie skurcze złapią- niby zimy sa lekkie ale nie wiadomo jak będzie tym razem w grudniu... wolę nie ryzykować. Mój lekarz prowadzący ma dyżury w moim szpitalu i podobno położne ze szkoły rodzenia bardziej się przejmują jak pilnują rodzącej, którą znają ze szkółki ;) i podobno bez "dopłaty" :P

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tygodniu, wg belly 6 miesiąc ?!
    Od rana kiepsko się czuje, jestem jakas poddenerwowana, bo o 1.20 poszłam spa a o 7.15 przyszedł sąsiad, pożyczyc kawe :/ najgorsze jest to ze nigdy mu jej nie daje bo on troche ograniczony jest i jakby raz dostał to potem co chwile przyłazi.... jutro jedziemy z Mężem troche odpoczac od wszystkiego, pobyc sami.. :) i się relaksowac :P

a u mnie szkoła rodzenia jest od 26 tygodnia, i jesli nie bedzie przeciwskazan to bede chodzic.

4dbc34fc83.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ