WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i siedze u rodzicow :)
    Widzialam sie z kuzynka u lekarza bedzie miala corke :)
    Ja bylam z malym moim u lekarza. Badanie na samolocie ok. Szyjka zamknieta. Lozysko odpowiednio dojrzale. Osluchowo jest ze mna w porzadku. Kaszel mam albo alergiczny, albo poprosic rodzinnego o skierowanie na wymaz z gardla. A takie uplawy jakie ja mam to normalne. Lekarz nic niepokojacego nie widzi. No i usg Dzidzius ladnie rosnie, rusza sie i serduszko ladnie bije. Tylko jest jakis tydzien do tylu. Ma 18+6. No i widzielismy glowke i tlow i lapki. I ani lekarz ani ja, ani synek nie widzielismy nic miedzy gierkami. Na dzien dzisiejszy jak mowila moja intuicja dziewczynka :P
    skierowanie na badanie krwi i moczu. I glukoza 75 po dwoch godzinach. Wizyta 4 wrzesnia

julianna, Marimiko, Qrczak, Lola83, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synus:)

julianna, Marimiko, eforts, Qrczak, Paula84, Lola83, Doris-83, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Wam dziewczyny udanych wizyt,
    ja odebralam wyniki morfologii i moczu, krew wartościowo poszła w dół coś w kierunku anemii, mocz niby spoko tylko mam jakies bakterie wykryte i fosoforny, zobaczymy co lekarz powie, wizyta w przyszły czwartek

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, które mają chłopaków - ja nie moglam się powstrzymać, by nie kupić <3

http://www.laredoute.pl/komplet-trzyczesciowy-sweter-koszulka-i-bermudy/prod-324445339-730614.aspx

i

http://www.laredoute.pl/komplet-trzyczesciowy-t-shirt-bezrekawnik-i-spodnie/prod-324445334-730614.aspx

Ewka89, Doris-83 lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Co do szkoły rodzenia - wstępnie mam wybraną - póki co na razie w głowie.

Mają tam dwie opcje:
    - od 21 tygodnia ciąży do 31 tygodnia ciąży raz w tygodniu
    - od 32 tygodnia ciąży do terminu porodu dwa razy w tygodniu.

Ze względu, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, to jeszcze się nie zapisywałam, bo wizytę mam dopiero za tydzień w środę - ale zapiszę się na tę drugą opcję. Bardziej intensywnie to więcej zapamiętam ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.. ja nawet nie wiem jak długo jest u mnie... wiem ze dwa razy tyg po 2 godz... musze doczytac :)

dowiedziałam się dziś, że kolezanka poronila, to poczatek ciązy, chyba 8-9 tydzien, serduszko nie bije :(

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, bardzo mi przykro. Jak słyszę takie wieści, to od razu przypominają mi się moje przejścia. Współczuję koleżance

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.przepraszam ze dopiero teraz..od rana masakra..Lola u mnie ten kaszel sie nasila..wczoraj mi ginka zaleciala STODAL - Qrczak mowila ze brala ale srednio pomogl..ale w necie jest duzo pozytywnych opinii..wzielam rano pierwsza dawke wiec zobaczymy..

Lola sprobuj tez ten STODAL moze nam pomoze...no i ja jeszcez caly czas prenalen zazywam

a obudzilam sie dzis z takim bolem glowy kolo 8, ze az wymiotowalam 2 razy..i z malymi przerwami do 15 spalam :/

mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo martwie sie o moja kruszynke :(

jak jutro nie bedzie nic lepiej to po poludniu wybiore sie do lekarza znow chociaz po tym jak 2 lekarzy sie przestraszylo mojego brzucha i zaqlecilo domowe metody przestaje wierzyc w kompetencje.. ehh:(

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szkoły rodzenia ja chodzilam z Synkiem..teraz nie bede..ale powiem Wam szczerze ze mi sie bardziej przydala nie pod katem samego porodu a pod katem pielegnacji dziecka..naprawde duzo dala..a porod i tak nigdy nie bedzie w 100% zgodny z naszymi zalozeniami - mialam szanse sie przekonac ;)

co do szczepionek - tez sie taraz zastanawialam.. z Synkiem bylo tak, ze go zaszczepili ta szpitalna i w sumie nic mu nie bylo..ale ja sie wtedy jeszcez malo orientowalam..potem jak juz poczytalam to druga dawke latalam po aptekach i kupilam ta drozsza...i co...po szczepieniu temperatura..dziwne zachowanie pare dni..wiec ja juz sama nie wiem..

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe moja siostra teraz odmówiła podania córce szczepionki, małą po porodzie zarazili zapaleniem płuc (10 dni antybiotyku) i siostra bała się podawać szczepionkę dla tak wyjałowionego organizmu, z tym że jej chcieli podać dopiero ok 10 dnia ze względu na chorobę (szczepionkę na gruźlicę, może tą drugą pali od razu, nie wiem zapytam) ale normalnie musiała pokłócić się z położną!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok może inhalacje??

Marimiko chodzisz jeszcze na masaże?? Jak coś to gdzie się udać, jakieś specjalne dla ciążówek? W razie czego jak to wygląda, przecież już się na brzuch nie położę? Musze cos zrobić bo bolą mnie plecy nawet jak leżę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 18:07

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts podczas masażu kobieta w ciąży leży na boku, także spokojnie :) a mówi Ci to żona terapeuty manualnego, ja mam taki masażyk nieraz nawet co 2 dzień ;)

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, syrop Stodal działa ;) ale u mnie nie wyleczył kaszlu do końca a jedynie załagodził go, zmienił z suchego w mokry i mniej uciążliwy ;) Nie mniej jednak warto od niego zacząć, bo może faktycznie wystarczy tylko on ;)

Mysiok lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 26 tygodnia mogę się zapisać do szkoły rodzenia w moim szpitalu. Oczywiście pojadę wcześniej :-)

Zgaga mnie cały dzień męczy, brzuch swędzi, chyba mi się wszystko do góry podnosi i dlatego mi rura płonie....zjadłam migdały ale dopiero cola mi pomogła...

Boję się generalnie tej zimy....znając moje szczęście to pewnie śniegu po pachy dowali...ehhh już mówiłam mojemu ginowi,ze ma mnie wcześniej na oddział skierować. A mąż ma za jakiś czas trenować "odcinki specjalne" drogi do szpitala :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosusia, dobrze, ze wszystko ok, bo zapowiadało się wczoraj nieciekawie. Wstydzi się Twoje dziecię pokazać co ma między nogami ;)

Muszę się rozejrzeć za tym syropem, bo kaszlę jak stara :/ To jest na receptę?

Zaliczyłam pierwszą drzemkę w rogalu nio nio nio, czuję że się polubimy :D

Widzę, że nie ma się co spieszyć z tą szkołą rodzenia. Wolałabym maksymalnie późno ją zrobić żeby być na świeżo, jak to któraś napisała.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    u mnie na zajęcia mozna się zgłaszac juz od 21 tyg, tak sie cieszylam, ale u mnie chyba nie wypali skoro muszę lezec.
    Bogusia z tego co czytam masz te same upławy co ja, u mnie zaczelo sie wczoraj, taki ciagnący sie przezroczysty sluz, ja mam wizyte dopiero w poniedzialek, ale skoro mówisz ze lekaz Ci powiedział, ze to normalne, hmm ja sie zastana wiam czy to nie jakies resztki od operacji, które dopiero teraz zchodzą, nie wiem :(
    Mnie dopadło przeziębienie, bol gardła, zatkany nos i bol glowy. Gdzie dostanę ten Stodal? w atece kazdej? poki co zrobilam syrop z cebuli i piję herbatki, az sie boję dzisiejszej nocy. Nie dosc ze spac nie mogę, bo niewygodnie, to jeszcze katar.
    Dzis moj facet mnie rozlozyl na lopatki :) wstaje taki połamany i mówi, ze się nie wysypia przez ten mój ...kołacz :D chodziło mu o rogala :)

Doris-83, eforts, Lola83, Ita lubią tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stodal bez recepty w kazdej aptece :) ja po dwoch dawkach duzo kaszle ale jakos tak ten kaszel mi wieksza ulege przynosi ..jestem dobrej mysli..na bol gardla polecam pastylko do ssania prenalen :) ale normalnie jak reklama apteki ;P

Biszkopcik lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołacz....bułahahahhaha :-)
    Mój moją poduchę nazywa bananem....i jak wstaje do kibelka to mi go kradnie i się do niego przytula :-)

Biszkopcik lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Mysiok za radę, jutro się zaopatrzę w lekarstwa :)

Mysiok lubi tę wiadomość

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mojego rogala "kradnie" synek :P maz sie smial ze jak tak dalej pojdzie to drugiego bedzie musial kupic:)

89b74e6224.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ