Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie i siedze u rodzicow
Widzialam sie z kuzynka u lekarza bedzie miala corke
Ja bylam z malym moim u lekarza. Badanie na samolocie ok. Szyjka zamknieta. Lozysko odpowiednio dojrzale. Osluchowo jest ze mna w porzadku. Kaszel mam albo alergiczny, albo poprosic rodzinnego o skierowanie na wymaz z gardla. A takie uplawy jakie ja mam to normalne. Lekarz nic niepokojacego nie widzi. No i usg Dzidzius ladnie rosnie, rusza sie i serduszko ladnie bije. Tylko jest jakis tydzien do tylu. Ma 18+6. No i widzielismy glowke i tlow i lapki. I ani lekarz ani ja, ani synek nie widzielismy nic miedzy gierkami. Na dzien dzisiejszy jak mowila moja intuicja dziewczynka
skierowanie na badanie krwi i moczu. I glukoza 75 po dwoch godzinach. Wizyta 4 wrzesnia
julianna, Marimiko, Qrczak, Lola83, kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość
-
gratuluje Wam dziewczyny udanych wizyt,
ja odebralam wyniki morfologii i moczu, krew wartościowo poszła w dół coś w kierunku anemii, mocz niby spoko tylko mam jakies bakterie wykryte i fosoforny, zobaczymy co lekarz powie, wizyta w przyszły czwartek
-
Mamusie, które mają chłopaków - ja nie moglam się powstrzymać, by nie kupić
http://www.laredoute.pl/komplet-trzyczesciowy-sweter-koszulka-i-bermudy/prod-324445339-730614.aspx
i
http://www.laredoute.pl/komplet-trzyczesciowy-t-shirt-bezrekawnik-i-spodnie/prod-324445334-730614.aspxEwka89, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt!
Co do szkoły rodzenia - wstępnie mam wybraną - póki co na razie w głowie.
Mają tam dwie opcje:
- od 21 tygodnia ciąży do 31 tygodnia ciąży raz w tygodniu
- od 32 tygodnia ciąży do terminu porodu dwa razy w tygodniu.
Ze względu, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, to jeszcze się nie zapisywałam, bo wizytę mam dopiero za tydzień w środę - ale zapiszę się na tę drugą opcję. Bardziej intensywnie to więcej zapamiętam
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
hej dziewczyny.przepraszam ze dopiero teraz..od rana masakra..Lola u mnie ten kaszel sie nasila..wczoraj mi ginka zaleciala STODAL - Qrczak mowila ze brala ale srednio pomogl..ale w necie jest duzo pozytywnych opinii..wzielam rano pierwsza dawke wiec zobaczymy..
Lola sprobuj tez ten STODAL moze nam pomoze...no i ja jeszcez caly czas prenalen zazywam
a obudzilam sie dzis z takim bolem glowy kolo 8, ze az wymiotowalam 2 razy..i z malymi przerwami do 15 spalam
mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo martwie sie o moja kruszynke
jak jutro nie bedzie nic lepiej to po poludniu wybiore sie do lekarza znow chociaz po tym jak 2 lekarzy sie przestraszylo mojego brzucha i zaqlecilo domowe metody przestaje wierzyc w kompetencje.. ehh:(
-
co do szkoły rodzenia ja chodzilam z Synkiem..teraz nie bede..ale powiem Wam szczerze ze mi sie bardziej przydala nie pod katem samego porodu a pod katem pielegnacji dziecka..naprawde duzo dala..a porod i tak nigdy nie bedzie w 100% zgodny z naszymi zalozeniami - mialam szanse sie przekonac
co do szczepionek - tez sie taraz zastanawialam.. z Synkiem bylo tak, ze go zaszczepili ta szpitalna i w sumie nic mu nie bylo..ale ja sie wtedy jeszcez malo orientowalam..potem jak juz poczytalam to druga dawke latalam po aptekach i kupilam ta drozsza...i co...po szczepieniu temperatura..dziwne zachowanie pare dni..wiec ja juz sama nie wiem.. -
Lithe moja siostra teraz odmówiła podania córce szczepionki, małą po porodzie zarazili zapaleniem płuc (10 dni antybiotyku) i siostra bała się podawać szczepionkę dla tak wyjałowionego organizmu, z tym że jej chcieli podać dopiero ok 10 dnia ze względu na chorobę (szczepionkę na gruźlicę, może tą drugą pali od razu, nie wiem zapytam) ale normalnie musiała pokłócić się z położną!!!
-
Mysiok może inhalacje??
Marimiko chodzisz jeszcze na masaże?? Jak coś to gdzie się udać, jakieś specjalne dla ciążówek? W razie czego jak to wygląda, przecież już się na brzuch nie położę? Musze cos zrobić bo bolą mnie plecy nawet jak leżęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 18:07
-
Ja od 26 tygodnia mogę się zapisać do szkoły rodzenia w moim szpitalu. Oczywiście pojadę wcześniej
Zgaga mnie cały dzień męczy, brzuch swędzi, chyba mi się wszystko do góry podnosi i dlatego mi rura płonie....zjadłam migdały ale dopiero cola mi pomogła...
Boję się generalnie tej zimy....znając moje szczęście to pewnie śniegu po pachy dowali...ehhh już mówiłam mojemu ginowi,ze ma mnie wcześniej na oddział skierować. A mąż ma za jakiś czas trenować "odcinki specjalne" drogi do szpitala -
Bosusia, dobrze, ze wszystko ok, bo zapowiadało się wczoraj nieciekawie. Wstydzi się Twoje dziecię pokazać co ma między nogami
Muszę się rozejrzeć za tym syropem, bo kaszlę jak staraTo jest na receptę?
Zaliczyłam pierwszą drzemkę w rogalu nio nio nio, czuję że się polubimy
Widzę, że nie ma się co spieszyć z tą szkołą rodzenia. Wolałabym maksymalnie późno ją zrobić żeby być na świeżo, jak to któraś napisała.Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
u mnie na zajęcia mozna się zgłaszac juz od 21 tyg, tak sie cieszylam, ale u mnie chyba nie wypali skoro muszę lezec.
Bogusia z tego co czytam masz te same upławy co ja, u mnie zaczelo sie wczoraj, taki ciagnący sie przezroczysty sluz, ja mam wizyte dopiero w poniedzialek, ale skoro mówisz ze lekaz Ci powiedział, ze to normalne, hmm ja sie zastana wiam czy to nie jakies resztki od operacji, które dopiero teraz zchodzą, nie wiem
Mnie dopadło przeziębienie, bol gardła, zatkany nos i bol glowy. Gdzie dostanę ten Stodal? w atece kazdej? poki co zrobilam syrop z cebuli i piję herbatki, az sie boję dzisiejszej nocy. Nie dosc ze spac nie mogę, bo niewygodnie, to jeszcze katar.
Dzis moj facet mnie rozlozyl na lopatkiwstaje taki połamany i mówi, ze się nie wysypia przez ten mój ...kołacz
chodziło mu o rogala
Doris-83, eforts, Lola83, Ita lubią tę wiadomość
-
stodal bez recepty w kazdej aptece
ja po dwoch dawkach duzo kaszle ale jakos tak ten kaszel mi wieksza ulege przynosi ..jestem dobrej mysli..na bol gardla polecam pastylko do ssania prenalen
ale normalnie jak reklama apteki ;P
Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny