WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też nie mam rogala :) Śpię po raz kolejny z wielką poduchą między nogami, taką od kanapy co dają jako oparcie :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bez rogala :)

Odebralam wynik ft4 i znowu nizszy... w poniedziałek mam przyjsc i znowu zwiększą mi dawke euthyroxu... juz ostatnio miałam zwiększoną... czy możliwe zeby Maluch mi to w jakiś sposób zabieral i przez to ja mam gorsze wyniki?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja czasami jak cos mówię mężowi to pyta mnie czy koleżanki z internetu mi tak powiedziały :)

Mamuśki czy używałyście po porodzie tantum rossa do podmywania ? Bo jedna siostra mówi, że mam kupić druga że nie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie męczy drętwienie rąk. Nie mniej jednak wcale mnie ten fakt nie cieszy, bo to nic przyjemnego :/

Ja też do tej pory spałam z poduszką między nogami, ale i tak mnie ciągnęło ciągle na brzuch, bo to moja ulubiona pozycja podczas snu. Potem wpychałam jeszcze drugą poduszkę pod brzuch, ale się wyślizgiwała, więc TŻ kupił rogala-kołacza :P

Idę na wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby z Maluszkiem wszystko było ok i żeby pessar dobrze trzymał.
    Potem się odezwę i zdam relację.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak powodzenia!!!!

A mi też drętwieją ręce ale chcą magnez mi trochę pomaga.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak trzymam kciuki &

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors ja nie uzywalam tantum rosa. Prysznic dwa razy dziennie z plynem do higieny z kora debu. I mi sie szybciej goilo niz laskom, ktore nawet po sikaniu uzywaly tantum rosa :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ja również bez rogala :)

Odebralam wynik ft4 i znowu nizszy... w poniedziałek mam przyjsc i znowu zwiększą mi dawke euthyroxu... juz ostatnio miałam zwiększoną... czy możliwe zeby Maluch mi to w jakiś sposób zabieral i przez to ja mam gorsze wyniki?
    No ja wlasnie w 18 tyg zaczęłam w ogóle brac euthyrox, od razu dostałam 50 bo tsh i ft 4 mi polecialo. Jeszcze w 12 tyg było ok... A jaka ty masz dawkę?
    eforts ja używałam po porodzie... 2 razy dziennie prysznic i pozniej polokanie tantum rosa, ale strasznie mi wysuszyć skore. Dość szybko sie zagoilam a miałam spore nacięcie, ale pozniej przez miesiąc musiałam żelem nawilżającym sie smarować bo tak suchy miałam naskórek. Teraz tez zamierzam używać ale tam max 3 dni po porodzie i raczej raz dziennie... Jakoś mam przeświadczenie ze to trzeba odkazac, to jest rana jakby nie patrzeć... A akurat okolice krocza łatwo zanieczyscic. Niby wszędzie gadają ze wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć, ale to dla mnie nie było wykonalne. Bardzo mocno krwawilam bite 4 tygodnie, a na lezenie rzy noworodku nie było czasu.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe mam obecnie dawke 25. Dzwonilam do endo i juz jutro kazala mi brac 1.5 tab czyli 37,5 a w poniedziałek przepisze mi 50. A jaki mialas wynik ft4 i przy jakich normach?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja podmywałam się dość często po porodzie żelem do higieny intymnej, gąbeczką, a potem psikałam http://www.doz.pl/leki/p3645-Octenisept i teraz też tak zamierzam robić :)

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Lithe mam obecnie dawke 25. Dzwonilam do endo i juz jutro kazala mi brac 1.5 tab czyli 37,5 a w poniedziałek przepisze mi 50. A jaki mialas wynik ft4 i przy jakich normach?
    Tsh 2,87, ft4 1,09 norma 0,93-1,7. Endo chce podnieść ft4 powyżej połowy normy. Ale ciale nie jestem przekonana czy nie dostałam za dużej dawki. Czuje sie bardzo dobrze, ale sama nie wiem.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest OK. Pessar trzyma dobrze, macica się uniosła, skurcze ustały :) Gin zadowolony, ja też :) Zrobił mi od razu połówkowe, na co się nie umawialiśmy. Mały pozostaje chłopcem - siurak sterczał jak ta lala ;D
    Nawet nie wgłębiałam się w te wszystkie parametry, bo wiadomo, że każde dziecko jest inne. Wg badania wychodzi 19t6d, czyli 4 dni do tyłu, ale tym się absolutnie nie przejmuję. Po małych rodzicach trudno, żeby był wielkoludem :P Waga 285g. Wszystko w normie, mały żwawy jak to gin opisał w karcie ;) A w pewnym momencie było widać jak trzyma sobie pępowinę przy buzi :D Potem wrzucę zdjęcie. Dostałam skierowanie na kolejne badania.
    Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, koło pępka po prawej stronie czułam taką śmieszną wypukłość i tak się zastanawiałam, czy to czasem nie pupcia Juniora. No i gin potwierdził, dziś była dokładnie w tym samym miejscu jak robił USG i powiedział, że jak najbardziej jest możliwe, że ją czułam pod skórą :D

Odebrałam też wyniki tarczycy. TSH znów skoczyło - 3,21; FT3 - 3,35; FT4 - 1,04; anty-TPO - 5,00. Muszę napisać do endokrynolog i umówić się na wizytę.

eforts, Marimiko, julianna, Bogusiar80, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też się zastanawiam, skoro i tak kupuje octsnisept dla dziecka to sobie też użyję. Ew kupię pojefyncze saszetki tantum. Dzięki za odp.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak i u mnie sytuacja podobna do Twojej. Pisałam Wam, ze mam kłucia w podbrzuszu, pobolewania. Wczoraj się zmobilizowałam pojechałam do przychodni. Gin zbadała, zrobiła USG (ale na marnym sprzęcie) i szyjka nie ma rozwarcia ale nie jest twarda, skróciła się z 3,5 na 2,7cm. Dostałam zalecenie leżenia i magnez 4x1 tabl. We wtorek kolejna wizyta i jak dalej się skróci to też czeka mnie pessar...

A że jestem osobną baaaaardzoo aktywną to dziś 1 dzień leżenia a ja mam doła i płaczę :( ale wszystko dla dobra Maluszka...

relgh371rphwpz6l.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest OK. Pessar trzyma dobrze, macica się uniosła, skurcze ustały :) Gin zadowolony, ja też :) Zrobił mi od razu połówkowe, na co się nie umawialiśmy. Mały pozostaje chłopcem - siurak sterczał jak ta lala ;D
    Nawet nie wgłębiałam się w te wszystkie parametry, bo wiadomo, że każde dziecko jest inne. Wg badania wychodzi 19t6d, czyli 4 dni do tyłu, ale tym się absolutnie nie przejmuję. Po małych rodzicach trudno, żeby był wielkoludem :P Waga 285g. Wszystko w normie, mały żwawy jak to gin opisał w karcie ;) A w pewnym momencie było widać jak trzyma sobie pępowinę przy buzi :D Potem wrzucę zdjęcie. Dostałam skierowanie na kolejne badania.
    Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, koło pępka po prawej stronie czułam taką śmieszną wypukłość i tak się zastanawiałam, czy to czasem nie pupcia Juniora. No i gin potwierdził, dziś była dokładnie w tym samym miejscu jak robił USG i powiedział, że jak najbardziej jest możliwe, że ją czułam pod skórą :D

Odebrałam też wyniki tarczycy. TSH znów skoczyło - 3,21; FT3 - 3,35; FT4 - 1,04; anty-TPO - 5,00. Muszę napisać do endokrynolog i umówić się na wizytę.
    Cieszę sie ze wszystko ok :) mam ft4 prawie identyczne, i mimo ze sie broniłem rekami i nogami dostałam euthyrox.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Tak też się zastanawiam, skoro i tak kupuje octsnisept dla dziecka to sobie też użyję. Ew kupię pojefyncze saszetki tantum. Dzięki za odp.
    Octanisept nie wysusz atak jak tantum? Mam go dla córy ale do proszkach nie używałam bo sie ładnie goil, a pozniej tylko na jakies drobne skalexzenia

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe nie wiem, robiłam zamówienie w aptece internetowej i tam była opcja opakowania z 10 saszetkami wiec zrezygnowałam i jak coś to kupię dwie trzy saszetki. Wyjdzie w praniu, mam na tyle ogarniętego męża :D, że kupi mi jak cos będę potrzebowała :)

Marta przykro mi że musisz leżeć ale tak jak mówisz wszystko dla malucha!! Ważne że w czas jest reakcja!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:44

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mlody mi przycisna kolanem sutka ! :(

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrta to teraz powinnas sie oszczedzac, mi zalozyli przy 2,5cm i zakaz chodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

Qrczak super wiesci :) najwaznejsze, ze passer spełnia swoje zadanie rewelacyjnie :)

Martaa lez, wiem jakie to trudne, ale niestety dla maluszka wszystko...

ja dzisiaj kupilam sukienke na wesele, kurcze i sie boje zeby nie okazala sie za ciasna za 2 tyg...jak bede miala okazje to wstawie focie :)

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ