Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również bez rogala
Odebralam wynik ft4 i znowu nizszy... w poniedziałek mam przyjsc i znowu zwiększą mi dawke euthyroxu... juz ostatnio miałam zwiększoną... czy możliwe zeby Maluch mi to w jakiś sposób zabieral i przez to ja mam gorsze wyniki? -
Ita dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie męczy drętwienie rąk. Nie mniej jednak wcale mnie ten fakt nie cieszy, bo to nic przyjemnego
Ja też do tej pory spałam z poduszką między nogami, ale i tak mnie ciągnęło ciągle na brzuch, bo to moja ulubiona pozycja podczas snu. Potem wpychałam jeszcze drugą poduszkę pod brzuch, ale się wyślizgiwała, więc TŻ kupił rogala-kołacza
Idę na wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby z Maluszkiem wszystko było ok i żeby pessar dobrze trzymał.
Potem się odezwę i zdam relację.
-
ewelinka_shn wrote:Ja również bez rogala
Odebralam wynik ft4 i znowu nizszy... w poniedziałek mam przyjsc i znowu zwiększą mi dawke euthyroxu... juz ostatnio miałam zwiększoną... czy możliwe zeby Maluch mi to w jakiś sposób zabieral i przez to ja mam gorsze wyniki?
eforts ja używałam po porodzie... 2 razy dziennie prysznic i pozniej polokanie tantum rosa, ale strasznie mi wysuszyć skore. Dość szybko sie zagoilam a miałam spore nacięcie, ale pozniej przez miesiąc musiałam żelem nawilżającym sie smarować bo tak suchy miałam naskórek. Teraz tez zamierzam używać ale tam max 3 dni po porodzie i raczej raz dziennie... Jakoś mam przeświadczenie ze to trzeba odkazac, to jest rana jakby nie patrzeć... A akurat okolice krocza łatwo zanieczyscic. Niby wszędzie gadają ze wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć, ale to dla mnie nie było wykonalne. Bardzo mocno krwawilam bite 4 tygodnie, a na lezenie rzy noworodku nie było czasu. -
ewelinka_shn wrote:Lithe mam obecnie dawke 25. Dzwonilam do endo i juz jutro kazala mi brac 1.5 tab czyli 37,5 a w poniedziałek przepisze mi 50. A jaki mialas wynik ft4 i przy jakich normach?
-
Jestem już po wizycie. Wszystko jest OK. Pessar trzyma dobrze, macica się uniosła, skurcze ustały
Gin zadowolony, ja też
Zrobił mi od razu połówkowe, na co się nie umawialiśmy. Mały pozostaje chłopcem - siurak sterczał jak ta lala
Nawet nie wgłębiałam się w te wszystkie parametry, bo wiadomo, że każde dziecko jest inne. Wg badania wychodzi 19t6d, czyli 4 dni do tyłu, ale tym się absolutnie nie przejmuję. Po małych rodzicach trudno, żeby był wielkoludemWaga 285g. Wszystko w normie, mały żwawy jak to gin opisał w karcie
A w pewnym momencie było widać jak trzyma sobie pępowinę przy buzi
Potem wrzucę zdjęcie. Dostałam skierowanie na kolejne badania.
Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, koło pępka po prawej stronie czułam taką śmieszną wypukłość i tak się zastanawiałam, czy to czasem nie pupcia Juniora. No i gin potwierdził, dziś była dokładnie w tym samym miejscu jak robił USG i powiedział, że jak najbardziej jest możliwe, że ją czułam pod skórą
Odebrałam też wyniki tarczycy. TSH znów skoczyło - 3,21; FT3 - 3,35; FT4 - 1,04; anty-TPO - 5,00. Muszę napisać do endokrynolog i umówić się na wizytę.
eforts, Marimiko, julianna, Bogusiar80, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Qurczak i u mnie sytuacja podobna do Twojej. Pisałam Wam, ze mam kłucia w podbrzuszu, pobolewania. Wczoraj się zmobilizowałam pojechałam do przychodni. Gin zbadała, zrobiła USG (ale na marnym sprzęcie) i szyjka nie ma rozwarcia ale nie jest twarda, skróciła się z 3,5 na 2,7cm. Dostałam zalecenie leżenia i magnez 4x1 tabl. We wtorek kolejna wizyta i jak dalej się skróci to też czeka mnie pessar...
A że jestem osobną baaaaardzoo aktywną to dziś 1 dzień leżenia a ja mam doła i płaczęale wszystko dla dobra Maluszka...
-
Qrczak wrote:Jestem już po wizycie. Wszystko jest OK. Pessar trzyma dobrze, macica się uniosła, skurcze ustały
Gin zadowolony, ja też
Zrobił mi od razu połówkowe, na co się nie umawialiśmy. Mały pozostaje chłopcem - siurak sterczał jak ta lala
Nawet nie wgłębiałam się w te wszystkie parametry, bo wiadomo, że każde dziecko jest inne. Wg badania wychodzi 19t6d, czyli 4 dni do tyłu, ale tym się absolutnie nie przejmuję. Po małych rodzicach trudno, żeby był wielkoludemWaga 285g. Wszystko w normie, mały żwawy jak to gin opisał w karcie
A w pewnym momencie było widać jak trzyma sobie pępowinę przy buzi
Potem wrzucę zdjęcie. Dostałam skierowanie na kolejne badania.
Wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku, koło pępka po prawej stronie czułam taką śmieszną wypukłość i tak się zastanawiałam, czy to czasem nie pupcia Juniora. No i gin potwierdził, dziś była dokładnie w tym samym miejscu jak robił USG i powiedział, że jak najbardziej jest możliwe, że ją czułam pod skórą
Odebrałam też wyniki tarczycy. TSH znów skoczyło - 3,21; FT3 - 3,35; FT4 - 1,04; anty-TPO - 5,00. Muszę napisać do endokrynolog i umówić się na wizytę.mam ft4 prawie identyczne, i mimo ze sie broniłem rekami i nogami dostałam euthyrox.
-
eforts wrote:Tak też się zastanawiam, skoro i tak kupuje octsnisept dla dziecka to sobie też użyję. Ew kupię pojefyncze saszetki tantum. Dzięki za odp.
-
Lithe nie wiem, robiłam zamówienie w aptece internetowej i tam była opcja opakowania z 10 saszetkami wiec zrezygnowałam i jak coś to kupię dwie trzy saszetki. Wyjdzie w praniu, mam na tyle ogarniętego męża
, że kupi mi jak cos będę potrzebowała
Marta przykro mi że musisz leżeć ale tak jak mówisz wszystko dla malucha!! Ważne że w czas jest reakcja!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki
Qrczak super wiescinajwaznejsze, ze passer spełnia swoje zadanie rewelacyjnie
Martaa lez, wiem jakie to trudne, ale niestety dla maluszka wszystko...
ja dzisiaj kupilam sukienke na wesele, kurcze i sie boje zeby nie okazala sie za ciasna za 2 tyg...jak bede miala okazje to wstawie focie