Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola zazdroszczę, też mam wesele za dwa tygodnie i nie mam sukienki
ostatnio poszłam na zakupy to byłam 20 min a centrym hand, masakra nie znoszę zakupów!!
Furia uważaj na te sutki bo dziecię do wykarmienia w kolejce
Dziewczyny co na krwawiące dziąsła??kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Hej.
Na krwawiace dziasla dentosept do plukania. I miekka szczoteczka i pasta paradontax lub tez paradontiks. Do tej drugiej pasty jest tez masc. Mi dentysta przy krwawiacych dziaslach powiedzial, ze nie mam bac sie ich szczotkowac.
A ja wstalam i co? Podbrzusze mnie tak bolalo, ze nie moglam ani wstac ani zas schylic do kontaktu. W toalecie przy podcieraniu bylo troszke krwi. Polozylam sie. Teraz bylam i na majtkach dwa paski od krwi. Wycierajac cipke krwi nie ma, sa tylko gluty. Juz nie wiem. Moze to mi ranka pekla jak sie w srode zacielam? Ale nie widziam lusterkiem krwileze i odpoczywam. Moze to przez to, ze wczoraj tyle sie nachodzilismy z mezem. A zas dzwignelam ciezkie mieso? Zobaczymy
-
Martaa, uważaj na siebie i słuchaj lekarza. Cel jest jeden zdrowa dzidzia i trzeba się na tym skupić.
Furia, chroń te sutki, bo będą Ci potrzebne. A może dobrze, że syn Ci je hartuje żeby były potem niezniszczalne dla bobasa
Bogusia, trzeba by to chyba skonsultować?? Krwawienie w II trymestrze to nie jest normalne chyba. Uważaj na siebie dziewczyno i czemu się przemęczasz. Potem dwa razy gorzej na tym wyjdziesz, bo jeszcze przyjdzie Ci leżeć do końca ciąży i ot tyle się nadźwigasz!
Też bym poszła chętnie na jakieś wesele, ale u mnie już wszystko pożenionieAle przyznam, że wolałabym wtedy walnąć kielicha i poszaleć
Piotruś
Helenka
-
Dziewczyny jestem po weselu. Wytrwałam do końca, ale nogi mi odpadają, a nie tańczyłam oczywiście wszystkich kawałków. Pogoda się udała, było słonecznie i temperatura akurat. A dziś moja mała mnie atakuje w brzuchu. Kopie cały czas
kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Milcia zazdroszczę Ci że jesteś po weselu juz.
my od wczoraj się wczasujemy. Śmieje się że wreszcie się wyspie bo wyro
jest mega duże a nie jak nasza klitka. Wczooraj basen dzisiaj grota solna,
masaże i rowerek wodny i rejs statkiem.Marimiko lubi tę wiadomość
-
Ewa miłego wypoczynku, korzystajcie z urlopu!
Może ja poszukam jakiegoś weekendu na gruponie, zabiorę gdzieś męża bo w sumie to jakbyśmy razem w ciąży byli on tez nic nie korzysta z lata. Mnie bardzo meczy słońce i on biedak ze mną
Milcia fajnie, że się wybawiłaś.
Lola ja mam za dwa tyg i tez wolałabym z kielichem tym bardziej że to moja przyjaciółka z czasów studenckich
Bogusia daleko masz na ip? Może niech ktoś tam zajrzy?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOh wkurza mnie jak ktoś tak bagatelizuje bóle, a tym bardziej krwawienie
Mam zle wpomnienia z tym, u mnie tez zaczynalo sie bólem, pozniej krew i na porodówke w 21 tyg, bylo juz za pozno. Nie ma zartów!! jak ma ie kto ostrzec to lepiej to sprawdz. Buziakiaga.just, goto4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj Karola nie znoszę, dlatego często kupuję cos przez internet. Chociaż od kupowania ciuchów dla siebie (dla dziecka ok) odchodzę bo zazwyczaj musze odsyłać i tylko koszty ponoszę.
znalazłam fajny weekend nad morzem ale dopiero po 24 sierpnia wolne terminy a chciałabym wcześniej. Może na mazurach cos fajnego znajdę. W góry nie dojadęgdyby nie plecy chciałabym pojechać wrocław-praga
idziemy na basenik
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Karola zazdroszczę, też mam wesele za dwa tygodnie i nie mam sukienki
ostatnio poszłam na zakupy to byłam 20 min a centrym hand, masakra nie znoszę zakupów!!
Furia uważaj na te sutki bo dziecię do wykarmienia w kolejce
Dziewczyny co na krwawiące dziąsła??eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jestem szczerze to szczesliwa ze dostane ciuchy od rodziny...nie bede latala i szukala po tych sklepach bo to nie w mojej naturze...co sie da zamowie przez neta, tak jak pieluchy tetrowe, czy kosmetyki lub butelki...
a i jade dzisiaj do kuzynki obejrzec w koncu wozek i łóżeczko...musze wiedziec w jakim jest stanie zwlaszcza wozek, czy nie bede musiala szukac na tablicy, czy allegro innego...eforts lubi tę wiadomość
-
A ja lubię zakupy, i te dla mnie i dla maleństwa. Kocham dział dziecięcy w h&m
większe rzeczy kupuje w hurtowniach albo online ( chociaż mamy w Gdańsku kilka świetnych hurtowni które ceny maja nie gorsze niż online), ale ciuszki tylko h&m, smyk i ewentualnie cubus i c&a, na wyprzedażach mozna naprawdę niedrogie cudeńka dostać.
eforts lubi tę wiadomość
-
Cześć tu listopadówka
tak sobie Was podczytuję czasami i chciałam zaapelować do Bogusi żeby jechała się obejrzeć... Ja w 19 tyg trafiłam do szpitala bez bólu ale za to z wielkim krwotokiem... Okazało się, że szyjka skróciła mi się o 4mm i puściła jak ją szarpnął bezbolesny skurcz... Od tego czasu byłam w szpitalu jeszcze 2 razy z plamieniem...
Nie bagatelizujcie takich sytuacji... ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 13:56
Biszkopcik, goto4, Ita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydesou masz calkowitą rację! ale ktoś kto nie przezył nawet małego plaminia, niestety chyba zawsze bedzie takie sytuacje bagatelizował
to przykre, ja jestem zła że nie czytałam wczesniej o tym, nikt mnie nie uprzedził. Myslałam, ze skoro ciaza jest prawidlowa i swietnie sie czuje to odpoczynek mi niepotrzebny. Dzien wczesniej chwycilam sie za sprzatanie, niby lekkie, ale widocznie szyjka juz byla od tygodnia skrócona i wszystko potoczyło sie błyskawicznie. Jak dojechałam do szpitala to miałam juz 7cm rozwarcie, lekarze sie dziwili ze nic nie czułam wczesniej i nie miałam skurczy. A ja wlasnie od rana czułam bole jak na miesiączkę...
-
Aga nie da się nic z tym zrobić? Myślisz ze się nie odpierze?
Ja zdecydowałam się na rico nano, sprzedawca mnie przekonał, podoba mi się, cena też odpowiada. No i generalnie myślę, że tu też wychodzi niechęć do zakupów bo jedna wizyta w hurtowni i zapadła decyzja, jest tak duży wybór ze nie chce mi się w to wnikaćkaarolaa lubi tę wiadomość