WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam pod prysznic :-)
    Kolorowych snów!

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardła tantum verde działa cuda. Mi pomogły już 4 pastylki :D
    Mojego rogala też TŻ podkrada ;)

Jutro mam wizytę u gina. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Nie wiem, czy zrobi mi już połówkowe, czy dopiero za dwa tygodnie.

julianna, eforts, Biszkopcik, kaarolaa, Doris-83 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to super wieści, ja nabawiłam się skoliozy w pracy i teraz bolą mnie bardzo plecy ale tak dziwnie bo nie kręgosłup tylko z boku pod łopatką, nie wiem czy to przez to ale boli mnie jak siedzę a nawet leżę i chyba czas spróbować coś z tym zrobić. A jeszcze miałam podejrzenie rwy juz kilka razy się odezwała ale póki co nie dokucza.

Mój mąż na początku dokuczał podusi ale teraz widzi, że mi pomaga wiec juz się wszyscy lubimy i mieścimy w łóżku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też musiałam się do mojego kołacza w kolejkę ustawić. Najpierw M się do niego przytulał, a potem kot się z nim położył.

Biszkopcik lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego kołacza musiałam juz podwiązac z jednej strony, bo te kulki styropianowe sie już chyba tak ubiły, że jakiś flap się z niego zrobił.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w moim kołaczu nie ma kulek styropianowych :( Chyba sprzedali mi jakiś bubel :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mam cos takiego:

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i4467676798.html

• Ita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. to prawi wszystkie macie rogala? A ja doszłam do wniosku, że to takie wymysły ciężarnych i go nie kupiłam :(
    Mój błąd - dla wygody śpię z zapasową pierzyną zrolowaną między nogami.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ooo.. to prawi wszystkie macie rogala? A ja doszłam do wniosku, że to takie wymysły ciężarnych i go nie kupiłam :(
    Mój błąd - dla wygody śpię z zapasową pierzyną zrolowaną między nogami.

Ita nigdy nie jest za późno na zakup swojego kołacza ;)

Mój też nie ma kulek, poducha zwykła.

Ita, Biszkopcik lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jak Ita roluje koldre, ale o Waszych opiniach nie ma co kupie sobie, przyda się pewnie jeszcze dziecku do karmienia i zabawy

dziewczyny czy Was tez sutki bola jak je przygnieciecie dwoma palcami ....bo mnie mega jak przygniote

Ita lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ita ja się dłuuugo nad rogalem zastanawiałam, ale ostatecznie znajoma mnie przekonała ;) Gadałam z nią ostatnio o tym, co się przydaje, a co nie i jak o rogala zapytałam, to jej się przypomniało, że to było niezastąpione podczas snu w ciąży. Miała prawo już o rogalu zapomnieć, bo używała pożyczonego od koleżanki, a poza tym mały ma już prawie dwa lata ;) jednak bardzo chwaliła ten wynalazek ;)
    I na prawdę fajnie się z nim śpi. Tylko trochę mi ręce drętwieją, ale mam tak już od dawna - odkąd śpię na boku. Też macie drętwienie rąk podczas snu?

Ja nie wiem, co to ból sutków ;) od początku ciąży w ogóle nie doświadczyłam czegoś takiego.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna przygniecenie boli, ale wyobraz cobie, jak leze bez stanika, i moj 2 latek mi kolanem przygniecie sutek, wczoraj myslalam ze mi go urwal :O

Poducha jest niezastapiona :) I dla mamy i dla dziecia :)

eforts, Ita, julianna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Julianna przygniecenie boli, ale wyobraz cobie, jak leze bez stanika, i moj 2 latek mi kolanem przygniecie sutek, wczoraj myslalam ze mi go urwal :O

Poducha jest niezastapiona :) I dla mamy i dla dziecia :)

Furia skad ja znam takie przygniecenie ;)

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez jeszcxe nie kupilam rogala. Mialam to zrobic ale jakos mi to schodzi i oddala sie w czasie. Poki co spi mi sie jeszcze w miare wygodnie

A tak w ogole to pogoda sie popsula i deszcz od rana leje ale mi sie nawet podoba. Upaly sie skonczyly narazie :-)

Sutki tez mnie bola, ale nie jakos tak tragicznie da sie to zniesc. A i maluch od kilku dni daje mocno o sobie znac i dosc czesto, potrafi caly dzien kopac a w nocy na szczescie jest spokojny.;-)

• eforts Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Ty zawsze umiesz poprawić mi humor :)

Mi raz chrześniak spadł z oparcia kanapy na cyce, asekurowałam żeby w brzuch nie dostać ale zabolało!! także jak laski macie to na codzień to może rzeczywiście raz zgubić i z głowy :D

Ita kup poduchę na pewno się przyda, ja tak się zbierałam i zebrać nie mogłam aż w końcu byliśmy hurtowni dzieciowej i wzielam odrazu a tak pewnie do tej pory bym nie zamówiła. A poducha przyda się do karmienia i później nawet jako zzwykła poduszka pod plecy czy cóś.

Karola w Olsztynie była taka burza, że nie wiedziałam czy to koniec świata czy wojna!!! I ciągle pada.

Juliana niektóre dziewczyny mają poprostu bardzo wrażliwe sutki (może Ty też?) Moja przyjaciółka tak ma na codzień a w ciąży nawet nie mogła ich wycierać ręcznikiem.

A co do poduchy, to raz przyłapałam męża jak się do niej przytulał jak wstałam wcześniej :D śmiałam się wczoraj z niego :)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nad ranem tez burza byla ale na szczescie szybko przeszla chociaz ja sie burzy nie boje i mi to nie przeszkadza a powietrze jest super :-)

• Furia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zacza bolec okresowo... :/ :/ Wzielam wlasnie buscopan, oby przeszlo.

Eforts hehe :D Ty sie smiejesz a ja myslalam ze nie mam juz sutka :D

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja- kupisz mi prezent?
    Małż - ?
    Ja - Chce rogala!
    M- Przecież mowilas, ze to bez sensu.
    Ja- ...ale wszystkie dziewczyny go mają.
    M- mowilaś, że nie chcesz.
    Ja- ...ale wszystkie dziewczyny go mają.

Qrczaku, ja to ostatnio po obudzeniu w środku nocy myślałam, że mi rękę amputują tak mi zdrętwiała!

kaarolaa, Lola83, julianna, Qrczak, eforts lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh db ja tez czasem mam takie rozmowy z mezem :P

odnosnie moich sutkow, to nie wiem czy są aż tak bardzo wrażliwe, bo to jets tak, ze jak sie wyciera, czy dotyka to luz nic nie czuje, ale jak sie przygniotlo palcami, scisnelo to pierwszy raz poczulam taki bol, i od razu pomyslalam, jak tu piersia karmic jak mnie tak zabolalo :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam rogala ani zadnych innych poduch :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ