WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ja mam coś takiego jak Ty, przez 3 tyg bylam chora kaszlalam dzien noc, ale i wtedy to bylo cos jakby zapalenie gardla, niby juz przeszlo a ja od miesiaca dzien w dzien rano przy wstaniu kaszle i czasem w ciagu dnia, juz nie ide do lekarza bo mnie 3 razy osluchiwali i nic.... masakra od tego kaszlu az miesien z prawej strony zebra sobie nadciagnelam i mnie boli przy kaszlnieciach

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola Bogusia napisała, że wszystko w porządku.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a jeszcze cos innego bierzesz czy tylko stodal,prenalen?

Julianna no właśnie najgorzej ze od tego kaszlu wszystko boli jak sie miesnie spina..lacznie z brzuchem :/ masakra..a cos bierzesz jeszcze czy juz nic?

ja tez powoli rozpoczlam zakupy :) super sprawa ale faktycznie koszty ogromne :/

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita zaczelam kupowac wielorazowki :) na razie mam 3 tots bots aio easy fit..udalo mi sie w super cenie dostac bo kolo 50 zl za pielunie :) normalnie kolo 100 chodza..;)

eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wczoraj na tamtym forum napisalam kolo polnocy i telefon sie wyladowal wrrr
    Teraz naladowany wiec Wam napisze :)
    Wszystko ok. Maz mnie obejzal po powrocie z pracy, bo ja nawet z lusterkiem mam problem. W srode zacielam sie dosc mocno jak sie golilam i mi ta ranka pekla. Albo ja rozdrapalam niechcacy. Najwaznjejsze, ze to nie z drog rodnych :)
    :* dziekuje za troske. Ale jutro ide do mojego rodzinnego. Od trzech tygodni mam kaszel i nic mi nie pomoglo. Poprosze wlasnie o wziewy, bo znajomej pomoglo a tez tak kaszlala. Osluchowo jestem czysta, bo moj gin w czwartek mnie osluchal. A ten kaszel jest meczacy. Zdarza sie przy mocniejszym mi popuscic :/

Marimiko lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ja już nic nie biore, czasem ale nie systematycznie rutinoscorbin... nie wiem co robic internista kiedys powiedzial wejdzie wyszlo, no ale ile moze wychodzic...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko to widze ze z tym kaszlem sporo z nas sie boryka :/
    Bogusiar ja wlasnie wczoraj dostalam steryd wziewny ale jakos nie jestem przekonana czy moge go brac :/ nie mam zaufania do lekarzy :(

89b74e6224.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mi się na tym etapie miało coś stać, to nawet nie chcę mysleć... Dobrze Bogusia, że to fałszywy alarm.

Wygląda na to, że kaszel to jakaś plaga przenoszona drogą internetową ;)

Belly mówi mi, że to już 6 miesiąc, ale chyba w jakimś chińskim kalendarzu :P:P Ale miło być w 6 m-cu, nawet jeli jest to tylko wg jednego źródła :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :) to ja w 22 tyg...troche tak niewyraznie wygladam, ale ostatnio nie mam ochoty na ukladanie wlosow czy makijaz

aaaf7b3a3de6c296med.jpg

to moj mezu jak czysci łóżeczko

670baebd040f677amed.jpg

a to przyszły tata i przyszły wujek. praca wrze ;)

656237f968d33959med.jpg

Qrczak, Bogusiar80, Paula84, julianna, HANA, eforts, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak się już ślicznie zaokrągliłaś :D Bosko wyglądasz!
    Łóżeczko będzie białe? Czy macie zamiar przemalować? Ja strasznie chciałam od zawsze mieć białe łóżeczko dla dzidziusia. TŻ się nie podoba, ale on nie ma nic do gadania :P Przynajmniej w kwestii łóżeczka ;)
    A panowie widać, że skupieni na robocie ;D

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie biale :) kiedys bylo naturalne, ale kuzynka dla swojej corki przemalowala na bialo wiec my tez poprawimy je biala farba...juz kupilismy taka bezpieczna dla dzieci :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dokladnie tak wyglada nasz wozek, ma taki sam kolor i jest to wozek firmy Jedo Bartatina...

8a359387574b5c66med.jpg

Qrczak, julianna, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny kolor wozka :)
    Mysiok wlasnie znajomej wziewy pomogly. A ja mam juz trzy tugodnie kaszel i nijak nie moge sie pozbyc. Jej dziecko urodzilo sie zdrowe, bez komplikacji.

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wózek świetny :) No i kolor piękny! Też chcę zielony, ewentualnie pomarańczowy. tylko akurat z dwóch serii, które mi się podobają nie ma tych kolorów :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak dziękuję za posta sprzed pewnie 2 dni :* dzięki wszystkim za wsparcie. Leżę i biorę narazie tylko magnez ale ból całkowicie minął. We wtorek mam wizytę żeby zobaczyć co będzie dalej.

Buziaki

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny mi tez sie podoba wlasnie zielony kolor bo jest uniwersalny :)

a wozek sam w sobie jest bardzo fajny i taka duza gondole ma, jak cos to polecam, kuzynka poleca i znajomi kuzynki ktorzy pozyczyli go az do Szkocji...dla drugiego dziecka kupili sobie w Polsce taki sam bo wg nich byl bardzo wygodny i dobrze sie prowadzil :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ladny brzus :) mebelki i wozek tez super no i naprawde duza oszczednosc, ja myslalam ze kupi sie wozek, lozeczko a reszta to dodatek a teraz jak patrze to tu 100 tam 100 i naprawde sie zbiera. Wczesniej sobie myslalam ze jak cos jest piekne i ja to chce to to kupie i juz ale teraz patrze ze to jest nieracjonalne. Myslalam o rozku minky kktory z zalozenia posluzy pewni kilka dni szpitalnych ale moge pozyczyc od kolezanki mniej ladny ale za darmo. Mysle ze bede miala czas i okazje wydac pieniazki na synka :)

Qurczak uwielbiam Twoje teksty o udziale meza w wyborach wyprawki :)

Dziewczyny zdrowka!!

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie tak zeby podolac finansowo...oszczedzam na wszystkim na czym tylko moge...i tak sporo jeszcze bedziemy musieli kupic, ale te najdrozsze rzeczy juz sa... :)
    a rozek kupie ale w takim komplecie z posciela i poszewkami do łózeczka jest spory wybor na allegro... ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chcę zawijać dziecko w kocyk (wydaje mi się ciaśniej niż w rożku) a później śpiworek.
    Rożka generalnie nie planuje używać (w razie gdyby to będę miała od koleżanki) a kupić chciałam w ramach zachcianki. No ale tak to jest jak zaczęłam kupować pojedyncze rzeczy bez większego ładu bo wpadły mi w oko no ale jak przeszłam do kompletowanie konkretnej wyprawki to przejrzałam na oczy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze w miare szybko przejrzalas na oczy i przyhamowalas z tymi zakupami... ;) tak to jest jak euforia i szczescie w ciazy zaatakuje...

a mnie dzisiaj jakos muliło po poludniu, mialam niskie cisnienie bo 109/62 (u mnie takie cisnienie to rzadkosc, jak do tej pory zawsze bylo w normie) i co przed 16 przycielam godzinnego komara...2 raz w czasie ciazy zdarzylo mi sie przysnac w ciagu dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:56

eforts lubi tę wiadomość

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ