WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a fotelik maxi cosi cabrio fix mialam wlasnie dla synka ale jakos super zadowolona nie bylam :/ wg mnie jakos dziecko dziwnie w tym foteliku lezalo a zaladowac tam noworodka w kombinzeonie to byla sztuka..:/ no ale zostal mi po synku wiec teraz tez bede uzywac chociaz z checia wyprobowalabym BE SAFE IZI GO...poczytajcie opinie...ludzie mowia ze fajniejszy i lepszy od maxi a cena podobna

89b74e6224.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha z tym słoikiem to dobre! :D przeciez kubeczek na mocz kosztuje doslownie pare groszy!

Aaa i co do zakupow to dostalam dzis rano smsa ( o 10:35, ale mnie obudzil :P) od PAYBACK o tresci : "-50% na 2.tansza sztuke sposrod WSZYSTKICH ubran i butow w Smyku do 13.08.2014" moze kogos kto ma karte, a nie dostal smsa to zainteresuje :P sama bym sie skusila, ale nie mam narazie samochodu... :(
    34bw43r836g6ojbx.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynka przepraszam parsklam smiechem czytajac ze bierzesz na usg tesciowa :P Mojem bym nie wpuscila :D :D

Piekny ten wozek :)

Biszkopcik za wczesnie ? :O Jej mi sie wydaje ze za pozno, bo w sumie ciezko bedzie sie wyrobic z zakupem wszystkiego w ciagu tych 15 tygodni, no chyba ze bym w totka troche wygrala, to bym kupila na raz :P

Laktatora tez polecam nie kupowac na poczatek, choc ja mialam, i byl to jeden z niepotrzebnych zakupow :)

Ogladam ceny tetr i na stronach z rzeczymi dla dzieci 3 tetry 10 eu :O A na ebay 20 tetr 15 eu :)

aga.just lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem z ktorąkolwiek kolezanka nie rozmawiam, to robiła zakupy po w 7-8 miesiacu, jakos tak boje sie zeby nie zapeszac :(nawet w podrecznikach piszą, ze to za wczesnie na lozeczko czy wozek. Ale zazdroszcze wam tej pewnosci, ja to sie modle zeby ciaza przebiegla bez komlikacji, potem sie bede marwtic o rzeczy.

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja się witam dzisiaj z pracy. Wróciłam po tygodniowym zwolnieniu i próbuję się wkręcić w rytm dnia... :/

Kanapa ładny ten wózek. Ja się napaliłam na X-Landera X-Pulse, czy jakoś tak, ale pod warunkiem, że dziadkowie zapsonsorują, bo wersja 3w1 kosztuje 2 kafle!! W końcu pierwsza ukochana wnusia dla jednych i drugich niech czują, że mają wkład :P

Lithe123 gratulacje dla córci, prawdziwie przełomowy dzień. Widzisz rodzeństwo w drodze to i córcia się usamodzielnia :)

Ja słoika nie widziałam, ale byłam na początku ciąży na krwi i u nas wpuszczają po 3 osoby, bo są 3 stanowiska i oczywiście trafiłam za mną na kolegę z pracy... Musiałam wygrzebać moje siuśki z torby dla Pani przy nim, a na koniec jak zapytałam o wyniki, to Pani krzyknęła na cały głos "Grażyna, a na te HIVy to ile się teraz czeka?".

Też zaczynam powoli zakupy, na razie ciuszki idą najłatwiej, wózek liczę, że kupią rodzice, ale największy ból to będą meble dla małej. W końcu gdzieś to wszystko muszę upchać, a byle szafka kosztuje teraz 500 zł...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    a fotelik maxi cosi cabrio fix mialam wlasnie dla synka ale jakos super zadowolona nie bylam :/ wg mnie jakos dziecko dziwnie w tym foteliku lezalo a zaladowac tam noworodka w kombinzeonie to byla sztuka..:/ no ale zostal mi po synku wiec teraz tez bede uzywac chociaz z checia wyprobowalabym BE SAFE IZI GO...poczytajcie opinie...ludzie mowia ze fajniejszy i lepszy od maxi a cena podobna
    Ja sie kierowałam głównie ocenami adac, chyba wyższych niż cabrio fix + baza zaden fotelik nie ma. Ale ten be safe tez ma niezle oceny. Ale ja na nasz nie narzekam, z bazą super wygodnie się go wpina i wypina, młoda jeździła w nim od urodzenia (czyli wrzesień) do mniej wiecej 8/9m-ca życia czyli tak do maja/czerwca. Jakoś przeżyliśmy zimę i kombinezony :) Celowo nie przesadzałąm jej szybko na następny fotelik bo te montowane tyłem są najbezpieczniejsze.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ja też nic nie mogłam udoić :P

Mysiok lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i mądra Agnieszka dziś namoczyła w czym się dało gondolę. Natarłam sodą, wypsikałam chemią, vanishem i tadam w 95% plama zeszła. Ja tam widzę jeszcze delikatnie żółty paseczek, ale to tzreba się przyjrzeć :) :)
    A poza tym dostałam odp, że można dokupić samą gondolę, koszt 195 zł więc jest luz bluz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:10

Marimiko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik ja sie troche boje gromadzic juz to wszysko, ale mam dopiero łózeczko i wozek...ciuszkow brak i innych rzeczy dla malucha tez brak...mam jeszcze troche czasu z kompletowaniem reszty wyprawki...

Biszkopcik lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam na łowy i kupiłam kilka rzeczy dla małej i dla siebie. Nogi to mnie tak bolą, że chyba do wieczora już nic nie zrobię.

eforts lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wózek, łóżeczko i w zasadzie całą resztę (będziemy robić zakupy w hurtowni) pójdę we wrześniu tj. w 7 msc a może być tak że na wózek będzie trzeba czekać miesiąc, wtedy też dostanę od siostry ciuszki. Narazie kupuje pojedyncze rzeczy ciuszki, zabawki. Ale nie uważam, że teraz jest zbyt wcześnie, choć czasami taka myśl siedzi z tyłu głowy ale nawet nie chcę brać pod uwagę ze cos może być nie tak.

A tak późno to wszystko ogarnę bo u nas to będzie trzeba trochę się przeorganizować, mamy mało miejsca i nie chcę w sumie go jeszcze bardziej ograniczyć zanim dziecko się urodzi. No i czekam aż siostry córa wyrośnie z ciuszków :)

Milcia zazdroszczę Ci zakupów w sh.

Biszkopcik myślimy tylko pozytywnie!!!! :) wyluzowana mamusia to szczęśliwe dziecko :)

Aga no to super, szkoda by było wózka.

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i dostałam antybiotyk Amotaks oraz syrop stodal. Gdybym nie była w ciąży dostałabym skierowanie na prześwietlenie płuc. Za tydzień badanie krwi i moczu mi zleciła po antybiotyku.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

To moje dzisiejsze i wczorajsze zakupy

http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/201408111502423Efni.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150326.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150435.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150519.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150614.jpg

Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, macie racje, myslimy tylko pozytywnie :)
    Lekarka tez mi dzisiaj tak powiedziała.
    Z modym wszystko dobrze, tylko buzki nie chcial pokazac, caly czas na wierzchu byla jego dupka z rowkiem i machał grubymi nózkami :)zewek trzyma, szyjka nawet ma 3cm :)
    Po jutrze drugie badanie prenatalne
    W przyszlym miesiacu zamowie lozeczko :)z wozkiem jeszcze zaczekam.

Marimiko, kaarolaa, lithe123 lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja piękne! nadrobiłam zapisy forum i zapomniałam co miałam komu napisać - więc cofnęłam się i w notatniku na kompie sobie zapisałam co i komu :P ah ten mały ciążowy mózg:P

więc tak:

karolaa - piękny brzucholek :D taki delikatny a wydatny jednocześnie :) no i super mieć łóżeczko z historią - i tak zaradnego męża;) wózek też śliczny :) my tez mamy rezerwację na jedo tyle że inny model;)

kanapa - fajny wózek ;) i super, że udało się akurat na promocji ;) zawsze to trochę $ do przodu ;) POKA BRZUSZEK!!!

eforts - słoik? rili? wtf? może wiadro odrazu...:P a co do glukozy - ostatnio byłam u mojej internistki po skierowanie na badanie moczu i się jej zapytałam właśnie o badanie glukozy z obciążeniem i sama mi powiedziała, że trochę cytryny można dodać...więc co osoba to opinia.

lithe - właśnie mam ten sam wózek co ty Jedo Fyn w wersji Memo. Na razie w rezerwacji, bo to wózek koleżanki mojej szwagierki i jeszcze go używa, a umówiłyśmy się na sprzedaż na koniec roku ;) a teściówka mi poprawiła humor mówiąc, że za niego zapłacą :) jeeej :)

biszkopcik - gratuluję udane wizyty wizyty ;) co do bólu rąk - miałam swego czasu bóle nadgarstków i całych dłoni i pamiętam, że nie mogłam wtedy w ogóle pracować przy kompie ani nic robić - masakra - byłam u ortopedy - porobił masę badań i załamał ręce bo wszystkie wyniki były ok - i co? okazało się, ze to były bóle na tle nerwowym (byłam w szoku że to możliwe). Ortopeda na szczęście miał szansę powiązać te dwie rzeczy, bo akurat w tym samym czasie zdiagnozowano u mnie nerwicę.

Co do zakupów - to ja muszę je rozkładać na raty - bo pójdziemy z torbami. Pojedyncze rzeczy kupuję jak coś się trafi. Ale teraz kupiliśmy łożeczko. We wrześniu niestety czeka nas przedłużenie ubezpieczenia mieszkania i samochodu (oc i ac = chyba sie pochlastam finansowo) no i w październiku ruszamy dalej. A nie wiadomo, czy nie wyjdzie nam dodatkowy koszt zrobienia rozrządu w aucie no a jeszcze dwa wesela przed nami i masa urodzin. Więc trzeba dawkować zakupy w miarę wcześnie żeby potem żyć i nie martwić się czy na pewno starczy do końca miesiąca.

BONUS: widziałam gazetkę lidla - od przyszłego poniedziałku 18.08 są body w długim rękawem w dwupaku za 19,99 zł ;)

Ponadto znalazłam fajne stronki:

- dla kompletnie zielonych w kwestii dziecięcych (czyli dla mnie też:P)
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html

- dla kompletnie zielonych i dla przypomnienia (jakby ktoś potrzebował)
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2012/09/jaka-wyprawka-dla-niemowlaka-do-porodu.html

Ale się rozpisałam! miłego wieczoru ;)

Biszkopcik, kaarolaa, lithe123 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko super stronki:) najbardziej podoba mi sie zasada nr 1 ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko będą też dresiki komplet za 30 zł :)

U mnie w ogóle wychodzi tak że robię wyniki w pon i zawsze w niedziele szukam apteki i pojemiczka także w tą niedzielę kupiłam sobie 4 :) siepień-listopad :)

W ogóle musiałam sie zdrzemnąć, wstałam o 20, prysznic i teraz trzeba się pobujać do 23. Musze iść jutro do biblioteki bo ostatnio jak oddawałam książki to się spieszyłam i nic nowego nie wzięłam i teraz nie mam bo czytać.

Biszkopcik super, 3 cm to długaśna :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro ide na wyniki...mocz (pojemnik oczywiscie zakupiony dzisiaj), morfologia, cukier na czczo i POC...chyba w 40 zł sie zmieszcze...

poza tym musze sie zapisac do fryzjera na przyszly tydzien na pasemka

i jeszcze zaniesc zwolnienia do KRUS

widzialam gazetke, ale raczej dla malucha jeszcze nic nie kupie, poczekam kolejne tyg...po 20 zobacze co ciekawego ma moja siostra z ubranek i wtedy zaczne dokupowac brakujace sztuki :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nade mną w tym miesiącu Bóg czuwa, a raczej nad wydatkami... co tydzien impreza i co tydzien droższa... a tu patrzę na kopertę męża z wypłatą i co? 6 stówek więcej niż przypuszczałam :) zwróciło się za opony do auta :D

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bo dobrych ludzi spotykają dobre rzeczy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ