Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a fotelik maxi cosi cabrio fix mialam wlasnie dla synka ale jakos super zadowolona nie bylam
wg mnie jakos dziecko dziwnie w tym foteliku lezalo a zaladowac tam noworodka w kombinzeonie to byla sztuka..
no ale zostal mi po synku wiec teraz tez bede uzywac chociaz z checia wyprobowalabym BE SAFE IZI GO...poczytajcie opinie...ludzie mowia ze fajniejszy i lepszy od maxi a cena podobna
-
Haha z tym słoikiem to dobre!
przeciez kubeczek na mocz kosztuje doslownie pare groszy!
Aaa i co do zakupow to dostalam dzis rano smsa ( o 10:35, ale mnie obudzil) od PAYBACK o tresci : "-50% na 2.tansza sztuke sposrod WSZYSTKICH ubran i butow w Smyku do 13.08.2014" moze kogos kto ma karte, a nie dostal smsa to zainteresuje
sama bym sie skusila, ale nie mam narazie samochodu...
-
Jedynka przepraszam parsklam smiechem czytajac ze bierzesz na usg tesciowa
Mojem bym nie wpuscila
Piekny ten wozek
Biszkopcik za wczesnie ?Jej mi sie wydaje ze za pozno, bo w sumie ciezko bedzie sie wyrobic z zakupem wszystkiego w ciagu tych 15 tygodni, no chyba ze bym w totka troche wygrala, to bym kupila na raz
Laktatora tez polecam nie kupowac na poczatek, choc ja mialam, i byl to jeden z niepotrzebnych zakupow
Ogladam ceny tetr i na stronach z rzeczymi dla dzieci 3 tetry 10 euA na ebay 20 tetr 15 eu
aga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno nie wiem z ktorąkolwiek kolezanka nie rozmawiam, to robiła zakupy po w 7-8 miesiacu, jakos tak boje sie zeby nie zapeszac :(nawet w podrecznikach piszą, ze to za wczesnie na lozeczko czy wozek. Ale zazdroszcze wam tej pewnosci, ja to sie modle zeby ciaza przebiegla bez komlikacji, potem sie bede marwtic o rzeczy.
-
Cześć, ja się witam dzisiaj z pracy. Wróciłam po tygodniowym zwolnieniu i próbuję się wkręcić w rytm dnia...
Kanapa ładny ten wózek. Ja się napaliłam na X-Landera X-Pulse, czy jakoś tak, ale pod warunkiem, że dziadkowie zapsonsorują, bo wersja 3w1 kosztuje 2 kafle!! W końcu pierwsza ukochana wnusia dla jednych i drugich niech czują, że mają wkład
Lithe123 gratulacje dla córci, prawdziwie przełomowy dzień. Widzisz rodzeństwo w drodze to i córcia się usamodzielnia
Ja słoika nie widziałam, ale byłam na początku ciąży na krwi i u nas wpuszczają po 3 osoby, bo są 3 stanowiska i oczywiście trafiłam za mną na kolegę z pracy... Musiałam wygrzebać moje siuśki z torby dla Pani przy nim, a na koniec jak zapytałam o wyniki, to Pani krzyknęła na cały głos "Grażyna, a na te HIVy to ile się teraz czeka?".
Też zaczynam powoli zakupy, na razie ciuszki idą najłatwiej, wózek liczę, że kupią rodzice, ale największy ból to będą meble dla małej. W końcu gdzieś to wszystko muszę upchać, a byle szafka kosztuje teraz 500 zł...Piotruś
Helenka
-
Mysiok wrote:a fotelik maxi cosi cabrio fix mialam wlasnie dla synka ale jakos super zadowolona nie bylam
wg mnie jakos dziecko dziwnie w tym foteliku lezalo a zaladowac tam noworodka w kombinzeonie to byla sztuka..
no ale zostal mi po synku wiec teraz tez bede uzywac chociaz z checia wyprobowalabym BE SAFE IZI GO...poczytajcie opinie...ludzie mowia ze fajniejszy i lepszy od maxi a cena podobna
Celowo nie przesadzałąm jej szybko na następny fotelik bo te montowane tyłem są najbezpieczniejsze.
-
aaa i mądra Agnieszka dziś namoczyła w czym się dało gondolę. Natarłam sodą, wypsikałam chemią, vanishem i tadam w 95% plama zeszła. Ja tam widzę jeszcze delikatnie żółty paseczek, ale to tzreba się przyjrzeć
A poza tym dostałam odp, że można dokupić samą gondolę, koszt 195 zł więc jest luz bluzWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:10
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja po wózek, łóżeczko i w zasadzie całą resztę (będziemy robić zakupy w hurtowni) pójdę we wrześniu tj. w 7 msc a może być tak że na wózek będzie trzeba czekać miesiąc, wtedy też dostanę od siostry ciuszki. Narazie kupuje pojedyncze rzeczy ciuszki, zabawki. Ale nie uważam, że teraz jest zbyt wcześnie, choć czasami taka myśl siedzi z tyłu głowy ale nawet nie chcę brać pod uwagę ze cos może być nie tak.
A tak późno to wszystko ogarnę bo u nas to będzie trzeba trochę się przeorganizować, mamy mało miejsca i nie chcę w sumie go jeszcze bardziej ograniczyć zanim dziecko się urodzi. No i czekam aż siostry córa wyrośnie z ciuszków
Milcia zazdroszczę Ci zakupów w sh.
Biszkopcik myślimy tylko pozytywnie!!!!wyluzowana mamusia to szczęśliwe dziecko
Aga no to super, szkoda by było wózka.kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
To moje dzisiejsze i wczorajsze zakupy
http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/201408111502423Efni.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150326.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150435.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150519.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/08/11/20140811150614.jpg
Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jest, macie racje, myslimy tylko pozytywnie
Lekarka tez mi dzisiaj tak powiedziała.
Z modym wszystko dobrze, tylko buzki nie chcial pokazac, caly czas na wierzchu byla jego dupka z rowkiem i machał grubymi nózkami :)zewek trzyma, szyjka nawet ma 3cm
Po jutrze drugie badanie prenatalne
W przyszlym miesiacu zamowie lozeczko :)z wozkiem jeszcze zaczekam.Marimiko, kaarolaa, lithe123 lubią tę wiadomość
-
Heja piękne! nadrobiłam zapisy forum i zapomniałam co miałam komu napisać - więc cofnęłam się i w notatniku na kompie sobie zapisałam co i komu
ah ten mały ciążowy mózg:P
więc tak:
karolaa - piękny brzucholektaki delikatny a wydatny jednocześnie
no i super mieć łóżeczko z historią - i tak zaradnego męża;) wózek też śliczny
my tez mamy rezerwację na jedo tyle że inny model;)
kanapa - fajny wózeki super, że udało się akurat na promocji
zawsze to trochę $ do przodu
POKA BRZUSZEK!!!
eforts - słoik? rili? wtf? może wiadro odrazu...a co do glukozy - ostatnio byłam u mojej internistki po skierowanie na badanie moczu i się jej zapytałam właśnie o badanie glukozy z obciążeniem i sama mi powiedziała, że trochę cytryny można dodać...więc co osoba to opinia.
lithe - właśnie mam ten sam wózek co ty Jedo Fyn w wersji Memo. Na razie w rezerwacji, bo to wózek koleżanki mojej szwagierki i jeszcze go używa, a umówiłyśmy się na sprzedaż na koniec rokua teściówka mi poprawiła humor mówiąc, że za niego zapłacą
jeeej
biszkopcik - gratuluję udane wizyty wizytyco do bólu rąk - miałam swego czasu bóle nadgarstków i całych dłoni i pamiętam, że nie mogłam wtedy w ogóle pracować przy kompie ani nic robić - masakra - byłam u ortopedy - porobił masę badań i załamał ręce bo wszystkie wyniki były ok - i co? okazało się, ze to były bóle na tle nerwowym (byłam w szoku że to możliwe). Ortopeda na szczęście miał szansę powiązać te dwie rzeczy, bo akurat w tym samym czasie zdiagnozowano u mnie nerwicę.
Co do zakupów - to ja muszę je rozkładać na raty - bo pójdziemy z torbami. Pojedyncze rzeczy kupuję jak coś się trafi. Ale teraz kupiliśmy łożeczko. We wrześniu niestety czeka nas przedłużenie ubezpieczenia mieszkania i samochodu (oc i ac = chyba sie pochlastam finansowo) no i w październiku ruszamy dalej. A nie wiadomo, czy nie wyjdzie nam dodatkowy koszt zrobienia rozrządu w aucie no a jeszcze dwa wesela przed nami i masa urodzin. Więc trzeba dawkować zakupy w miarę wcześnie żeby potem żyć i nie martwić się czy na pewno starczy do końca miesiąca.
BONUS: widziałam gazetkę lidla - od przyszłego poniedziałku 18.08 są body w długim rękawem w dwupaku za 19,99 zł
Ponadto znalazłam fajne stronki:
- dla kompletnie zielonych w kwestii dziecięcych (czyli dla mnie też)
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html
- dla kompletnie zielonych i dla przypomnienia (jakby ktoś potrzebował)
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2012/09/jaka-wyprawka-dla-niemowlaka-do-porodu.html
Ale się rozpisałam! miłego wieczoru
Biszkopcik, kaarolaa, lithe123 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
Marimiko będą też dresiki komplet za 30 zł
U mnie w ogóle wychodzi tak że robię wyniki w pon i zawsze w niedziele szukam apteki i pojemiczka także w tą niedzielę kupiłam sobie 4siepień-listopad
W ogóle musiałam sie zdrzemnąć, wstałam o 20, prysznic i teraz trzeba się pobujać do 23. Musze iść jutro do biblioteki bo ostatnio jak oddawałam książki to się spieszyłam i nic nowego nie wzięłam i teraz nie mam bo czytać.
Biszkopcik super, 3 cm to długaśna
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jutro ide na wyniki...mocz (pojemnik oczywiscie zakupiony dzisiaj), morfologia, cukier na czczo i POC...chyba w 40 zł sie zmieszcze...
poza tym musze sie zapisac do fryzjera na przyszly tydzien na pasemka
i jeszcze zaniesc zwolnienia do KRUS
widzialam gazetke, ale raczej dla malucha jeszcze nic nie kupie, poczekam kolejne tyg...po 20 zobacze co ciekawego ma moja siostra z ubranek i wtedy zaczne dokupowac brakujace sztuki -
Nade mną w tym miesiącu Bóg czuwa, a raczej nad wydatkami... co tydzien impreza i co tydzien droższa... a tu patrzę na kopertę męża z wypłatą i co? 6 stówek więcej niż przypuszczałam
zwróciło się za opony do auta
eforts, Qrczak lubią tę wiadomość