Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy w szóstym (?!) miesiącu
weekend obfitujący... kupiliśmy wózek! kompletnie nieplanowany na ten czas zakupw sobotę wieczorem pojechaliśmy "rozejrzeć" się za wózkiem do smyka przy okazji zakupów spożywczych i dosłownie 1,5h spędziliśmy tam rozmawiając z doradcą na temat wózków! Gdyby nie promocja to pewnie wstrzymalibyśmy się jeszcze chociaż tydzień ale tak nam się podobał bebetto luca, że dziś po odwiedzinach w baby maxie od razu skierowaliśmy się do wspomnianego smyka dokonać transakcji
tu link do naszego:
http://www.bebetto.eu/produkt/19/luca
kolor tapicerki to len 148, jak na razie jesteśmy mega zadowolenidziś jeszcze rano grzebałam w necie w poszukiwaniu opinii bo zielonego pojecią nie miałam nt wózków i przekonały mnie negatywne opinie o droższych wózkach (dużo droższych). Za nasz 2w1 (gondola+spacerówka) zapłaciliśmy ok 1070zł. Fotelik dokupimy z maxi-cosi. Ale jestem zaaferowana
nie spodziewałam się, że tak szybko nam pójdzie
no i kupiłam poduchę-rogala w końcu bo dzisiejszej nocy prawie w ogóle nie spałam... nie pomaga już zwinięta zwykła poduszka między nogami
liczę na to, że dziś się wyśpię
W piątek była też wizyta- mała ma ponad 500g i wypada tydzień większawięc wszytko ok
Bogusia- dobrze, że to "tylko" zacięcie- też tak miałam raz to myślałam, ze serce mi wyskoczy gardłem jak zobaczyłam na wkładce plamkę świeżej krwi
Karola, Marimiko- brzuszki ślicznedziś robiłam fotkę brzuszkową i porównałam ją do 16 tygodnia i jest rożnica... duża
Jutro wynik posiewu z moczu, ciekawe co tam wyjdzie...julianna, eforts, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Co do ciuszków to dziś porządkowałam szufladkę dzieciową i musiałam się już przenieść do dwa razy większej
w tym tygodniu muszę ja usystematyzować co już mam a czego jeszcze brakuje.
Planuję małą zawijać w rożek ale zastanawiam się nad zakupem śpiworka, tylko mam dylemat- w jaki rozmiar zainwestować?
Miała któraś z Was doświadczenie z laktatorem? Który jest godny polecenia? I manualny czy elektryczny będzie lepszy?
P.S. sorki, ze się rozpisałam ale ja tak hurtem, za cały tydzieńeforts lubi tę wiadomość
-
No to jestem po glukozie i nie było tak źle. Wzięłam cytrynę ale pani powiedziała, że może wpłynąć na wynik (nie wiem czy ta sama ale w tym samym lab, koleżance kiedyś same zaproponowaly). W każdym razie zdecydowałam nie dodawać i samo wypicie było w miarę ok, na szybcika. Może teraz mi trochę nie dobrze ale siedzę to się nie przewrócę
Kanapa wiem, że w laktatorach jest zdecydowana różnica w cenie pomiędzy elek a ręcznym także może zacznij od tego a co do opinii to chyba wszystkie znajdziesz
Dziewczyny mam nadzieję, że ewentualnie nikogo nie urażę ale czy ktoś nosi jeszcze mocz w słoiku do laboratorium? Bo właśnie widziałam młodą dziewczynę z dużym słojem
kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Kanapa ładny wózeczek
Co do laktatora - ja kupiłam ręczny avent dla córki i mimo, że kp 2 lata wcale nie był mi potrzebny. W ogóle nie mogłam ściągnąć mleka to raz, a dwa nawet gdyby mi się udało córka za nic w świecie nie chciała pić z butelki.
Więc jeśli miałabym radzić - może wstrzymaj się z zakupem do chwili, aż uznasz, że naprawdę laktator jest Ci potrzebny. Wtedy bach do sklepu i już masz. W przypadku nawału pokarmu i tak nie ściąga się dużo, tylko do poczucia ulgi - a to można zrobić ręką np. pod prysznicem.
Elektryczne są drogie, tak na "dzień dobry" bym się na niego nie zdecydowała.
Eforis słoiki są mi obcekanapa lubi tę wiadomość
-
Tez mamy wozej jedo, model fyn. Jest trochę lżejszy od bartatiny i ma obrotowe kółka. Gondola i spacerówka są te same. Wózek jest rewelacyjny, polecam
Fotelik mamy maxi cosi carbrio fix.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:21
kanapa, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:
Dziewczyny mam nadzieję, że ewentualnie nikogo nie urażę ale czy ktoś nosi jeszcze mocz w słoiku do laboratorium? Bo właśnie widziałam młodą dziewczynę z dużym słojem
Mam kolezanke technika laboratoryjnego i opowiadala jak kiedys facet na dobową zbiorkę moczu przyniosł dosłownie wszystko co wysikał w ciągu dnia w ogromnej butli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:34
-
Rozważaliśmy zakup jedo ale w zasadzie przesądziła o zakupie waga bo bebetto są lżejsze
w bebetto jest strasznie duża budka spacerówki- można ją tak rozłożyć, że zasłoni całe dziecko
w gondoli można regulowac wysokość oparcia od zewnątrz- też duży plus
koła przednie skrętne z możliwością blokady, amortyzacja zawieszenia do regulacji, i przednie koła mają system absorbcji wstrząsów- fajna rzecz jak się zahaczy kołami o krawężnik to uginają się na zawieszeniu i wstrząsa mocno wózkiem- poza tym jest mega stabilny
W ogóle to polecam obejrzeć filmik, który jest w linku wklejonym przeze mnie wyżej, jak któraś z Was rozważa zakup tego wózka.
Lithe, też planujemy zakup tego fotelika
Eforts- cena wózka w smyku to ponad 1300zł ale była weekendowa 20% promocja
Aga dzięki za sugestię dot lakatorów- muszę się dowiedzieć, że w moim szpitalu wymagają bo słyszałam, że tak może być- stąd moje pytanie
Pierwsza noc z poduchą- było dobrzenie rzucałam się po łóżku żeby znaleźć "swoją" pozycję do spania- mam tą dużą motherhood i to był strzał w dziesiątkę
Marimiko lubi tę wiadomość
-
lithe123 wrote:Ło mamo, a lady w ogóle przyjmują takie cuda? Raczej spotykam sie ze wisi tabliczka, ze tylko w pojemnikach do tego przeznaczonych
Mam kolezanke technika laboratoryjnego i opowiadala jak kiedys facet na dobową zbiorkę moczu przyniosł dosłownie wszystko co wysikał w ciągu dnia w ogromnej butli
Możliwe, że kobiety nie przyjęły bo widziałam dlatego ze niosła do kosza do łazienki juz po pobraniu krwi.
Mój ojciec zrobił podobnie tylko z dwójkąfakt, że jakieś 20 lat temu ale historia poraża do dzisiaj!!
Lithe brawa dla córylithe123, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWy serio robicie juz takie zakupy? nie za wczesnie?
Ja juz prawie wyleczona z przeziebienia, ale od dwoch dni spac nie moge tak mnie rece bolą, od ramion po dłonie, dzwonilissmy na pogotowie i powiedzieli ze w ciazy to normalne, moze byc zespol cieśni nadgarstka ;/ tylko apap moge brac i masci...
Dzis wizyta u gina, az sie boje -
aga.just wrote:Kanapa ładny wózeczek
Co do laktatora - ja kupiłam ręczny avent dla córki i mimo, że kp 2 lata wcale nie był mi potrzebny. W ogóle nie mogłam ściągnąć mleka to raz, a dwa nawet gdyby mi się udało córka za nic w świecie nie chciała pić z butelki.
Więc jeśli miałabym radzić - może wstrzymaj się z zakupem do chwili, aż uznasz, że naprawdę laktator jest Ci potrzebny. Wtedy bach do sklepu i już masz. W przypadku nawału pokarmu i tak nie ściąga się dużo, tylko do poczucia ulgi - a to można zrobić ręką np. pod prysznicem.
Elektryczne są drogie, tak na "dzień dobry" bym się na niego nie zdecydowała.
Eforis słoiki są mi obce
Witam sie
co do laktatora ja sie zgadzam ze lepiej juz miec model wybrany ale kupic po porodzie w razie potrzeby..ja dla Synka nie kupowalam..w szpitalu byl problem z karmienim i kazali kupic wiec maz w te pedy do sklepu a potem jak juz mi przynios to okazalo sie ze niepotrzebny bo wystarczyla sugestia innej poloznej jak lepiej przystawiac dziecko do piersi..w trakcie 1,5 roku karmienia probowalam go pare razy uzywac ale nic nie chcialo leciec!!!!! i ostatecznie moj synek przez 1,5 roku ani razu butelki nie dostal
a mialal elektryczny medeli jakby co i naprawde nic nie moglam odciagnac..aga.just lubi tę wiadomość