WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w szóstym (?!) miesiącu :)
    weekend obfitujący... kupiliśmy wózek! kompletnie nieplanowany na ten czas zakup :P w sobotę wieczorem pojechaliśmy "rozejrzeć" się za wózkiem do smyka przy okazji zakupów spożywczych i dosłownie 1,5h spędziliśmy tam rozmawiając z doradcą na temat wózków! Gdyby nie promocja to pewnie wstrzymalibyśmy się jeszcze chociaż tydzień ale tak nam się podobał bebetto luca, że dziś po odwiedzinach w baby maxie od razu skierowaliśmy się do wspomnianego smyka dokonać transakcji ;) tu link do naszego:
    http://www.bebetto.eu/produkt/19/luca
    kolor tapicerki to len 148, jak na razie jesteśmy mega zadowoleni :) dziś jeszcze rano grzebałam w necie w poszukiwaniu opinii bo zielonego pojecią nie miałam nt wózków i przekonały mnie negatywne opinie o droższych wózkach (dużo droższych). Za nasz 2w1 (gondola+spacerówka) zapłaciliśmy ok 1070zł. Fotelik dokupimy z maxi-cosi. Ale jestem zaaferowana :D nie spodziewałam się, że tak szybko nam pójdzie ;) no i kupiłam poduchę-rogala w końcu bo dzisiejszej nocy prawie w ogóle nie spałam... nie pomaga już zwinięta zwykła poduszka między nogami :/ liczę na to, że dziś się wyśpię :)
    W piątek była też wizyta- mała ma ponad 500g i wypada tydzień większa :) więc wszytko ok :)
    Bogusia- dobrze, że to "tylko" zacięcie- też tak miałam raz to myślałam, ze serce mi wyskoczy gardłem jak zobaczyłam na wkładce plamkę świeżej krwi :/
    Karola, Marimiko- brzuszki śliczne :) dziś robiłam fotkę brzuszkową i porównałam ją do 16 tygodnia i jest rożnica... duża ;)
    Jutro wynik posiewu z moczu, ciekawe co tam wyjdzie...

julianna, eforts, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to dziś porządkowałam szufladkę dzieciową i musiałam się już przenieść do dwa razy większej ;) w tym tygodniu muszę ja usystematyzować co już mam a czego jeszcze brakuje.
    Planuję małą zawijać w rożek ale zastanawiam się nad zakupem śpiworka, tylko mam dylemat- w jaki rozmiar zainwestować?
    Miała któraś z Was doświadczenie z laktatorem? Który jest godny polecenia? I manualny czy elektryczny będzie lepszy?

P.S. sorki, ze się rozpisałam ale ja tak hurtem, za cały tydzień ;)

eforts lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po glukozie i nie było tak źle.  Wzięłam cytrynę ale pani powiedziała,  że może wpłynąć na wynik (nie wiem czy ta sama ale w tym samym lab, koleżance kiedyś same zaproponowaly). W każdym razie zdecydowałam nie dodawać i samo wypicie było w miarę ok, na szybcika. Może teraz mi trochę nie dobrze ale siedzę to się nie przewrócę :D

Kanapa wiem, że w laktatorach jest zdecydowana różnica w cenie pomiędzy elek a ręcznym także może zacznij od tego a co do opinii to chyba wszystkie znajdziesz :)

Dziewczyny mam nadzieję, że ewentualnie nikogo nie urażę ale czy ktoś nosi jeszcze mocz w słoiku do laboratorium? Bo właśnie widziałam młodą dziewczynę z dużym słojem :)

kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa wózek jest piękny no i za tą cenę :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ładny wózeczek :)
    Co do laktatora - ja kupiłam ręczny avent dla córki i mimo, że kp 2 lata wcale nie był mi potrzebny. W ogóle nie mogłam ściągnąć mleka to raz, a dwa nawet gdyby mi się udało córka za nic w świecie nie chciała pić z butelki.
    Więc jeśli miałabym radzić - może wstrzymaj się z zakupem do chwili, aż uznasz, że naprawdę laktator jest Ci potrzebny. Wtedy bach do sklepu i już masz. W przypadku nawału pokarmu i tak nie ściąga się dużo, tylko do poczucia ulgi - a to można zrobić ręką np. pod prysznicem.
    Elektryczne są drogie, tak na "dzień dobry" bym się na niego nie zdecydowała.

Eforis słoiki są mi obce :P

kanapa lubi tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy wozej jedo, model fyn. Jest trochę lżejszy od bartatiny i ma obrotowe kółka. Gondola i spacerówka są te same. Wózek jest rewelacyjny, polecam :)
    Fotelik mamy maxi cosi carbrio fix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:21

kanapa, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ^^
    Dzisiaj idziemy z mężem i teściową na połówkowe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku i żebyśmy poznali płeć :)

Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Dziewczyny mam nadzieję, że ewentualnie nikogo nie urażę ale czy ktoś nosi jeszcze mocz w słoiku do laboratorium? Bo właśnie widziałam młodą dziewczynę z dużym słojem :)
    Ło mamo, a lady w ogóle przyjmują takie cuda? Raczej spotykam sie ze wisi tabliczka, ze tylko w pojemnikach do tego przeznaczonych :)
    Mam kolezanke technika laboratoryjnego i opowiadala jak kiedys facet na dobową zbiorkę moczu przyniosł dosłownie wszystko co wysikał w ciągu dnia w ogromnej butli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:34

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra zaczynam 21tc, nie mogę uwierzyć jak to zleciało.
    Dziś jestem dumna i blada bo rano moja córa wziela mnie ręke, powiedziałą 'kupa' i zaprowadziłą do nocnika :)

kanapa, Lola83 lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważaliśmy zakup jedo ale w zasadzie przesądziła o zakupie waga bo bebetto są lżejsze :) w bebetto jest strasznie duża budka spacerówki- można ją tak rozłożyć, że zasłoni całe dziecko :) w gondoli można regulowac wysokość oparcia od zewnątrz- też duży plus :) koła przednie skrętne z możliwością blokady, amortyzacja zawieszenia do regulacji, i przednie koła mają system absorbcji wstrząsów- fajna rzecz jak się zahaczy kołami o krawężnik to uginają się na zawieszeniu i wstrząsa mocno wózkiem- poza tym jest mega stabilny :) W ogóle to polecam obejrzeć filmik, który jest w linku wklejonym przeze mnie wyżej, jak któraś z Was rozważa zakup tego wózka.
    Lithe, też planujemy zakup tego fotelika :)
    Eforts- cena wózka w smyku to ponad 1300zł ale była weekendowa 20% promocja ;)
    Aga dzięki za sugestię dot lakatorów- muszę się dowiedzieć, że w moim szpitalu wymagają bo słyszałam, że tak może być- stąd moje pytanie :)
    Pierwsza noc z poduchą- było dobrze :D nie rzucałam się po łóżku żeby znaleźć "swoją" pozycję do spania- mam tą dużą motherhood i to był strzał w dziesiątkę :)

Marimiko lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moczem w słoiku się nie spotkałam :P ciekawe czy słoik po ogórkach czy dżemie ;)
    Lithe- przyjmij moje gratulacje :D

lithe123 lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ło mamo, a lady w ogóle przyjmują takie cuda? Raczej spotykam sie ze wisi tabliczka, ze tylko w pojemnikach do tego przeznaczonych :)
    Mam kolezanke technika laboratoryjnego i opowiadala jak kiedys facet na dobową zbiorkę moczu przyniosł dosłownie wszystko co wysikał w ciągu dnia w ogromnej butli :)

Możliwe, że kobiety nie przyjęły bo widziałam dlatego ze niosła do kosza do łazienki juz po pobraniu krwi.

Mój ojciec zrobił podobnie tylko z dwójką :) fakt, że jakieś 20 lat temu ale historia poraża do dzisiaj!! :D

Lithe brawa dla córy :)

lithe123, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa po majonezie bo i naklejka się zachowała :D

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Z moczem w słoiku się nie spotkałam :P ciekawe czy słoik po ogórkach czy dżemie ;)
    Lithe- przyjmij moje gratulacje :D
    Gratulacje 21tc czy kupy? :)
    Z tej kupy jestem naprawdę taka dumna że az mi sie smiac chce :D

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Mój ojciec zrobił podobnie tylko z dwójką :) fakt, że jakieś 20 lat temu ale historia poraża do dzisiaj!! :D
    :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:52

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Gratulacje 21tc czy kupy? :)
    Z tej kupy jestem naprawdę taka dumna że az mi sie smiac chce :D
    W zasadzie i jedno i drugie :):):) nie wiem, które bardziej przełomowe ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy serio robicie juz takie zakupy? nie za wczesnie?
    Ja juz prawie wyleczona z przeziebienia, ale od dwoch dni spac nie moge tak mnie rece bolą, od ramion po dłonie, dzwonilissmy na pogotowie i powiedzieli ze w ciazy to normalne, moze byc zespol cieśni nadgarstka ;/ tylko apap moge brac i masci...
    Dzis wizyta u gina, az sie boje

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kanapa ładny wózeczek :)
    Co do laktatora - ja kupiłam ręczny avent dla córki i mimo, że kp 2 lata wcale nie był mi potrzebny. W ogóle nie mogłam ściągnąć mleka to raz, a dwa nawet gdyby mi się udało córka za nic w świecie nie chciała pić z butelki.
    Więc jeśli miałabym radzić - może wstrzymaj się z zakupem do chwili, aż uznasz, że naprawdę laktator jest Ci potrzebny. Wtedy bach do sklepu i już masz. W przypadku nawału pokarmu i tak nie ściąga się dużo, tylko do poczucia ulgi - a to można zrobić ręką np. pod prysznicem.
    Elektryczne są drogie, tak na "dzień dobry" bym się na niego nie zdecydowała.

Eforis słoiki są mi obce :P

Witam sie :)

co do laktatora ja sie zgadzam ze lepiej juz miec model wybrany ale kupic po porodzie w razie potrzeby..ja dla Synka nie kupowalam..w szpitalu byl problem z karmienim i kazali kupic wiec maz w te pedy do sklepu a potem jak juz mi przynios to okazalo sie ze niepotrzebny bo wystarczyla sugestia innej poloznej jak lepiej przystawiac dziecko do piersi..w trakcie 1,5 roku karmienia probowalam go pare razy uzywac ale nic nie chcialo leciec!!!!! i ostatecznie moj synek przez 1,5 roku ani razu butelki nie dostal ;)

a mialal elektryczny medeli jakby co i naprawde nic nie moglam odciagnac..

aga.just lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te sloiki to niezla prehistoria..;) ze jakas Babcia przyniosla to bym sie nize zdziwila, ale mloda dziewczyna ;) niezle :)

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wozkach jedo same dobre opinie slyszalam :)

89b74e6224.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ