WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Biszkopcikiem - twardnienie na wczesnym etapie ciąży (i na obecnym naszym) nie jest wcale niczym dobrym. Ja właśnie z tego względu biorę wszystkie te leki rozkurczowe.

Mysiok ja brałam Stodal i średnio pomagał ;) Tzn coś tam była poprawa, ale potem znów kaszel powrócił. Tak całkowicie to przeszedł dopiero po Dipherganie albo Scopolanie, ale raczej obstawiam Diphergan.

Biszkopcik lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale wazne ze mozna..dzięki za info Qrczak..spróbuje, moze pomoze..jak nie to zwroce sie o ten mocniejszy diphergan...

89b74e6224.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wystraszyłam teraz tym twardnieniem, myslalam, że to sa te skurcze co się od 20tygodnia pojawiaja i że to normalne, napisalam do gina e-maila zobaczymy co mi odpisze

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin powiedzial ze moga się pojawić twardnienia... mi tez czasem sie wybrzusza z jednej strony a jak glaszcze to się przesuwa wiec to Synek :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej moj czuje malucha odkad i ja go czuje czyli od 16 tyg...jest bardzo silny i mocno sie wypycha :) nawet przed chwilka mogl poczuc jak daje o sobie znac...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, jeżeli są krótkotrwałe, niebolesne i pojawiają się góra kilka razy dziennie, to są te normalne po 20 tyg. Ale gin powinien sprawdzic czy wszystko ok, Np z szyjka.
    Źle jeżeli brzuch twardnieje często i na długo. Ja tak miałam przez kilka dni, ze prawie cały dzień miałam twardy brzuch. Brałam nospe i leżałam. Ale u mnie chyba wynikało to z przemęczenia. Teraz już od 1,5 tyg nic się nie dzieje. A na wizycie gin wszystko sprawdził i było Ok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * <3 eforts 1 grudni/27 listopad <3 synek
    * <3 aniar 1 grudnia <3 coreczka
    * <3 Mamax 2 grudnia <3 synek
    * <3 Kulka41 2 grudnia <3 synek
    * <3 KKK 2 grudnia
    * <3 HANA 3 grudnia <3 coreczka
    * <3 Kiara 5 grudnia/29 listopad <3 synek
    * <3 Oliwia85 4 grudnia <3 synek
    * <3 lolaliciouse 4 grudnia <3 synek
    * <3 Paulina85 5 grudnia
    * <3 Milcia 5 grudnia <3 coreczka
    * <3 Furia 6 grudnia <3 synek
    * <3 Pollyanna 6 grudnia <3 coreczka
    * <3 Ita 7 grudnia <3 synek
    * <3 Kasandra 7 grudnia
    * <3 madzialena 7 grudnia <3 synek
    * <3 dynamiczna 7 grudnia <3 synek
    * <3 Bursztynka 7 grudnia <3 synek
    * <3 Ewelina22 8 grudnia
    * <3 Anna_84 8 grudnia
    * <3 maria.sm 8 grudnia <3 synek
    * <3 Paula84 10 grudnia <3 coreczka
    * <3 aga.just 11 grudnia <3 synek
    * <3 karola88 11 grudnia <3 coreczka
    * <3 Kor_a 12 grudnia
    * <3 Milatka:) 12 grudnia
    * <3 kanapa 14 grudnia <3 coreczka
    * <3 mausi 14 grudnia <3 coreczka
    * <3 Militta110816 15 grudnia
    * <3 williams1 15 grudnia <3 synek
    * <3 Kosmitka 15 grudnia
    * <3 Mama19 15 grudnia
    * <3 ewelinka_shn 16 grudnia <3 synek
    * <3 Marimiko 17 grudnia <3 synek
    * <3 anuszka1986 17 grudnia
    * <3 Ewka89 18 grudnia <3 synek
    * <3 olcia23 18 grudnia <3 coreczka
    * <3 michaga82 18 grudnia <3 synek
    * <3 kaarolaa 19 grudnia <3 synek
    * <3 Kinga.k 19 grudnia <3 coreczka
    * <3 kittykate 20 grudnia <3 coreczka
    * <3 Bajka 20 grudnia <3 synek
    * <3 Magdalenna 21 grudnia
    * <3 Martynaaa 21 grudnia <3 synek
    * <3 lola83 21 grudnia <3 coreczka
    * <3 paulinaw 22 grudnia
    * <3 Wanes 23 grudnia
    * <3 ulaa8 23 grudnia
    * <3 zokeia 23 grudnia
    * <3 Kasienka89 23 grudnia
    * <3 Bukumola 23 grudnia <3 synek
    * <3 julianna 24 grudnia <3 coreczka
    * <3 saprist88 24 grudnia
    * <3 Doris-83 24 grudnia <3 synek
    * <3 inka84 24 grudnia <3 coreczka
    * <3 szurabura 25 grudnia
    * <3 goto4 25 grudnia <3 synek
    * <3 Qrczak 26 grudnia <3 synek
    * <3 Biszkopcik 26 grudnia <3 synek
    * <3 Martaaa 27 grudnia <3 synek
    * <3 zuza_3 27 grudnia <3 3 coreczki
    * <3 Niespodzianek:) 27 grudnia <3 synek
    * <3 Nati89 28 grudnia <3 synek
    * <3 NaamaH6669 28 grudnia <3 synek
    * <3 Mysiok 28 grudnia <3 coreczka
    * <3 jedynka 28 grudnia
    * <3 AsiaCh 28 grudnia <3 synek
    * <3 lithe123 29 grudnia <3 coreczka
    * <3 kurka 29 grudnia
    * <3 XYZ 29 grudnia <3 coreczka
    * <3 Bogusiar80 29 grudnia <3 coreczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:36

Biszkopcik, lithe123 lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/

heja tu dla dziewczyn z trójmiasta info o USG i nie tylko w Rumii 30 sierpnia

co do pomponów:
    tiul kupiłam tu: http://allegro.pl/tiul-na-szpuli-dekoracja-stolu-15cm-x-9m-slub-i4452782007.html
    tasiemki kupiłam tu: http://allegro.pl/tasiemka-wstazka-satynowa-wstazki-6mm-25m-31-kol-i4436718687.html
    a tu instrukcja krok po kroku: http://rekodzielo-krok-po-kroku.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-pompon-z-tiulu-organzy.html

a co do ruchów odczuwalnych przez mojego mensza :P to raz pisałam na fb (skopiuje, bo nie chce mi się pisać drugi raz:P) - z 25 lipca

"Siedzę sobie na kanapie i gram na kompie w gierkę i ciągle czuje jak maluch dokazuje szaleje na prawo i na lewo - po raz pierwszy tak długo i tak wyraźnie! No i wołam mojego męża - chodź to poczujesz. Mąż przykłada dłoń we wskazanym przeze mnie miejscu i oczywiście cisza. No to ja mówię do brzucha "no Tomuś kopnij tatusia" i nagle centralnie pod ręką męża "bum!" Ale się mąż ucieszył a ja nie chcę się ruszyć choćby do wc - bo wtedy pewnie przestanie tak szaleć ."

:)

kanapa, Qrczak, Mysiok lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was napisać jaśniej o tym twardnieniu brzucha? mój jest często napięty, zwłaszcza wieczorem nie wiem czy to jest to twardnienie... jak sprawdzam palcem to ugina się pod naporem nie jest "jak skała" ale jest mocno napięty właśnie. Bólu żadnego nie ma... już głupia jestem :/ idę w piątek na nieplanowaną wizytę do gina to sprawdzi co i jak z brzusiem.

Dziewczyny, ryby wędzone możemy jeść- ale te wędzone na ciepło, np. łososia wędzonego na zimno już nie... więc zwykła makrela jest ok :)

Mój mąż częściej czuł małą niż ja :( ale już się role odwróciły i mała kopie jak mężu w pracy jest ;)

Acha, co do tamtego forum tamta kanapa to jestem ja :) nikt obcy :) ale trochę nie ogarniam dwóch for na raz- pomimo tego, że staram się czytać na bieżąco :) jak raz dziennie wpadam już już tyle zaległości mam, że ho ho... :P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na spacerze z psem wystraszyłam się dupka co sobie rajd urządził po wiosce. Zachamował z piskiem bo prawie potrącił rowerzystów.....i mnie momentalnie brzuch rozbolał....to było parę metrów od nas. Mąż powiedział,że gdyby nie prowadził psa i moja obecność, to by m wybiegł na maske i wyciągnął z auta i wpierniczył. ....ja ledwo do domu doszłam. Ale położyłam się i przeszło:-) Ufff pewnie synek się wystraszył.

Teraz tak siedzę i chyba coś czuję:-) Że się rusza:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaq wole zostac na tym forum bo i tak mam teraz mało czasu zeby tu zagladac a co dopiero ogarnac drugie forum...

kanapa ja tez sie nie znam na twardnieniu, ale mi sie wydaje ze zawsze mam miekki brzuch wiec narazie sie nie przejmuje...

kanapa lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Julianna, jeżeli są krótkotrwałe, niebolesne i pojawiają się góra kilka razy dziennie, to są te normalne po 20 tyg. Ale gin powinien sprawdzic czy wszystko ok, Np z szyjka.
    Źle jeżeli brzuch twardnieje często i na długo. Ja tak miałam przez kilka dni, ze prawie cały dzień miałam twardy brzuch. Brałam nospe i leżałam. Ale u mnie chyba wynikało to z przemęczenia. Teraz już od 1,5 tyg nic się nie dzieje. A na wizycie gin wszystko sprawdził i było Ok
    bolesne nie są, czasem takie uczucie nacigania, na wizycie bylam ostatni raz 3 tyg temu wtedy badal szyjke i mowil ze ok, wtedy tez mialam twardnienie ale to ak sporadyczne bardzo, a teraz mam wg mnie tak z 10 dziennie na pewno a w nocy nie wiem jak jest

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po dłuższym spacerze czy po wysiłku brzuch się robi taki trochę inny, ale to chyba nie jest to twardnienie. Macałam brzuchola i może troszkę twardszy był, ale nie jak skała.

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po przejsciach uwaam, ze wizyta raz na 3-4 tyg to za mało, chocby dlatego ze i tym razem w ciagu 2 tyg skrocila mi sie szyjka o polowe....:( lepiej dmuchac na zimne

aga.just lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch jak skała nigdy nie będzie ;)
    Ita wrote:
    Mi po dłuższym spacerze czy po wysiłku brzuch się robi taki trochę inny, ale to chyba nie jest to twardnienie. Macałam brzuchola i może troszkę twardszy był, ale nie jak skała.

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa do mnie mozesz dopisac coreczke ;)
    ja odczuwam twardy brzuch tylko gdy nagle podniose sie z lozka, ale po chwili jest on normalny ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 23:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok juz to robie i zaraz bedzie coreczka, kolejna juz na liscie :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś marnie się czuję Poszłam się ogarnąć pod prysznic. Przed pójściem poprosiłam synka, że jak skończy się druga bajka ma wejść do łazienki i zobaczyć czy jest ok. Normalnie jest mi niedobrze i się czuję jak przejechana przez czołg. I ta wydzielina - teraz to wyglądało jak ciągnące się smarki - nie białe i nie żółte. Zobaczymy co doktorek powie. Jutro wizyta, a ja kuźwa mam taki bebzolek, że nie do końca mogę ogarnąć się na dole Nie ma cipki niemowlaka A co najgorsze czuję pomimo mycia nieprzyjemny zapach

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście wczoraj na kolację zaliczyłam śledzie :) mniam :)

Odnośnie twardnienia brzucha lekarz dał mi wytyczne, że mogę odczuwać twardnienia od około 20 tyg i są to skurcze bh, jeżeli będę je odczuwać 2-3 razy dziennie, mam się tym nie martwić, jeśli będą pojawiać się kilka razy dziennie, wtedy mam wziąć nospę przez dwa dni (4-5 sztuk na dzień), jeśli nie przejdzie mam się zgłosić do niego.

Bogusiar80 dobrze, że idziesz do lekarza. Mam nadzieję, że ostatecznie wczoraj poczułaś się lepiej...

Ja mam dalej straszny kaszel i nie wiem, czy iść jeszcze raz do mojej wykwalifikowanej Pani dr po leki na kaszel, czy iść do jakiejś innej, może napisać do gina... Przy tym kaszlu tak ciężko mi się oddycha jak spie i sobie w nocy wkręciłam, że dziecko może być niedotlenione :/

Pytanie mam do Was, idziecie na szkołę rodzenia? Jeśli tak, to kiedy zaczynacie, w kalendarzu belly widzę, że już mówią żeby się rozejrzeć. Ja słyszałam, że koło 27 tyg. się zaczyna.

Ogólnie miłego dnia Wam życzę :)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i Kinga.k gratuluję dziewczynki :) faktycznie poprawimy może trochę statystykę, bo w końcu co te chłopy bez babek poczną ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ