WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 24 tyg trzeba przynajmniej 1 cykl ruchow na dobe czuc..teraz to i 2-3 dni bez czucia sa ok i nie ma co sie martwic..

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pół dnia to i do 40 tc będziesz mogła nie czuć, duże znaczenie ma co robimy. Ja ostatnio jak sporo leżałam to praktycznie ciągle czułam ruchy, przez cały dzień a jak nadeszły bardziej aktywne dni to coś tam delikatnego. Także w zależności od tego co robimy zależy intensywność ruchów i odczucia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różnie czuję. Przedwczoraj to cały dzień się kręciła. Dzisiaj parę razy czułam. Potem była przerwa. I znowu chyba się przyciągała, bo nagłe napięcie skóry było

Dzisiaj to w ogóle czuję, jakby mi się skóra rozciągała, bo mam ją napiętą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Doris miałam już Ci dzisiaj pisać, że i ja kopniaków jeszcze nie czuję, ale po obiadku poczułam takie śmieszne dwa puknięcia :) to chyba synuś ;) a ja od wczoraj zaczęłam dopiero 20 tc (tzn. 19+)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Nie miłe sny, Kulka planujesz chociaż jakiś lot? A Ty Milcia rąbiesz drewno ? :D.

Eforts, nie planuję. Ale mój TŻ jest w podróży, samolotem właśnie. I pewnie stą ten samolot hehe

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik, trzymaj się. Dasz radę z tym leżeniem. A jak się dzidziuś urodzi to jeszcze będziesz tęsknić do tego leżenia :D

Ja nie mam ochoty na żadne konkretne smaki. Ale bardziej mi wchodzą owoce niż warzywa (przed ciążą odwrotnie). I ogólnie bardziej słodkie niż słone i kwaśne. Więc muszę sobie trochę dyscyplinę narzucać, żeby nie przesadzać z tym słodkim.

Ja też ruchy czuję delikatne i nie codziennie. To zapewne przez łożysko na przedniej ścianie. I oczywiście najwięcej wieczorem jak sobie siedzę lub poleguję

Biszkopcik lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czemu nie ustawisz suwaczka? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się frytek najadłam:-) W dzień się wyspałam:-) Ciekawe co w nocy będę robić...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik dasz radę. Ważne, że lekarze w porę zadziałali. Poprzednią ciąże też leżakowałam od 25 tyg, co prawda bez szwów i pessarów, ale lęk był, więc wiem co czujesz.

Qurczak dziwne z tym badaniem. Jak czytam o powtórzeniu badania z obciążeniem 75h to piszą, że koniecznie na czczo i wynik nie może być wyższy od 140.
    Ale u Ciebie nawet po śniadaniu wyszło ładnie, więc no stres. Mi na bank wyjdzie nie teges.

Ewelinka no stres. Dzidziuś musi sobie pospać, to i się nie rusza cały czas :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzien zrobie krzywa i juz sie obawiam, chyba naxwszelki wypadek umowie sobie na wt wizyte u gina :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak w ogole pomysle o tym badaniu to mnie panika ogarnia...w poprzedniej ciazy ledwo wytrzymalam po wypiciu tego paskudnego roztworu ...bleeee

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris słonko nic się nie martw, oszczędzam się nadal. Za bardzo się boję, że przyjedziesz i mi nakopiesz :P więc wolę być grzeczna ;)

Co do ruchów, to prawdą jest, że do 24tc ruchy mogą być rzadkie i nieregularne i nie należy się tym martwić. Także mamuśki spokojna głowa ;)

aga.just też mi się to dziwne wydało, dlatego dopytywałam gina, czy aby na pewno mam zjeść przed, no ale on się upierał przy swoim, to co miałam się z nim kłócić :P Grunt że wyszło ok no i tym bardziej, że dodatkowo po posiłku ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry... ale mnie chorobsko dzisiaj przycisnelo, ledwo dycham...

Ja sie zdzwiwilam, bo gin przepisal mi te krzywa przed kolejna wizyta. Kolejna wizyte mam w 24tym tyg, a podobno to badanie robi sie miedzy 24 i 28 tygodniem. Ale chyba wie co robi...?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna zastanawiała się czy nie robić glukozy już za 2tyg czyli w 24+2 ale stwierdziła, że lepiej poczekać i dopiero dostane skierowanie.
    Ale mimo, ze wpierniczam dosc duzo slodkiego np. owoców to juz sie nie boje badania. Mialam dzis dostep do glukometru i na czczo ładny wynik. Zobaczymy jak po sniadaniu.

Lola mi lekarz zalecał picie lipy z miodem. Bardzo mi pomoglo jak sie porządnie wypocilam.

Biszkopciku współczuję lezenia, ale na pewno dasz rade! Najwazniejsze ze z maleństwem wszystko ok.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola..ja w końcu wczoraj też u lekarza wyladowalam..niczego nie stwierdził tak naprawdę..płuca oskrzela czyste ale kaszel mam taki jakbym miała flaki wypruć..nic mi też nie dał :/ masakra..na nich chyba brzuch widoczny tak działa że boja sie cokolwiek zapisac..nadal biore tylko prenalen syrop i pastylki i duuuuuzo pije...ale kaszel mam okropny..az mnie brzuch od niego boli bo wiadomo, spinam miesnie... :(

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik..ja cały 1 trym przelezalam prkatycznie, i teraz tez wiecej leze niz wstaje..łatwo nie jest szczególnie psychicznie ale cóż..to dla dobra wyższego...

89b74e6224.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Lola..ja w końcu wczoraj też u lekarza wyladowalam..niczego nie stwierdził tak naprawdę..płuca oskrzela czyste ale kaszel mam taki jakbym miała flaki wypruć..nic mi też nie dał :/ masakra..na nich chyba brzuch widoczny tak działa że boja sie cokolwiek zapisac..nadal biore tylko prenalen syrop i pastylki i duuuuuzo pije...ale kaszel mam okropny..az mnie brzuch od niego boli bo wiadomo, spinam miesnie... :(

Mysiok, ja właśnie tez kaszel mam straszny, nie śpię przez to i chodze jak Zombie, staram się nawilżać gardło i zmuszam się żeby nie kaszleć, ale się po prostu nie da!!

Boję się tych skurczy przy kaszlu.

W ogóle jak mnie lekarz badała powiedziała, że mam za wysokie tętno (miałam 90), powiedziała, że powyżej już trzeba by interweniować. A ja czytałam, że kobiety w ciąży ogólnie mają podwyższone...? W domu mam około 80, w przychodni wiadomo dodatkowe atrakcje i tętno wyższe...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą krzywą robię za dwa tygodnie i też się boję tego badania.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie kaszlec sie nie da :( ja tez sie boje tych skurczy7..strasznjie niefajne sa.,.chyba nawet nospe bede profilaktycznie lykac..

89b74e6224.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f2w3dzu5hoqiu3uw.png

Ita, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ