X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 24 tyg trzeba przynajmniej 1 cykl ruchow na dobe czuc..teraz to i 2-3 dni bez czucia sa ok i nie ma co sie martwic..

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pół dnia to i do 40 tc będziesz mogła nie czuć, duże znaczenie ma co robimy. Ja ostatnio jak sporo leżałam to praktycznie ciągle czułam ruchy, przez cały dzień a jak nadeszły bardziej aktywne dni to coś tam delikatnego. Także w zależności od tego co robimy zależy intensywność ruchów i odczucia :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różnie czuję. Przedwczoraj to cały dzień się kręciła. Dzisiaj parę razy czułam. Potem była przerwa. I znowu chyba się przyciągała, bo nagłe napięcie skóry było

Dzisiaj to w ogóle czuję, jakby mi się skóra rozciągała, bo mam ją napiętą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Doris miałam już Ci dzisiaj pisać, że i ja kopniaków jeszcze nie czuję, ale po obiadku poczułam takie śmieszne dwa puknięcia :) to chyba synuś ;) a ja od wczoraj zaczęłam dopiero 20 tc (tzn. 19+)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Nie miłe sny, Kulka planujesz chociaż jakiś lot? A Ty Milcia rąbiesz drewno ? :D.

Eforts, nie planuję. Ale mój TŻ jest w podróży, samolotem właśnie. I pewnie stą ten samolot hehe

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik, trzymaj się. Dasz radę z tym leżeniem. A jak się dzidziuś urodzi to jeszcze będziesz tęsknić do tego leżenia :D

Ja nie mam ochoty na żadne konkretne smaki. Ale bardziej mi wchodzą owoce niż warzywa (przed ciążą odwrotnie). I ogólnie bardziej słodkie niż słone i kwaśne. Więc muszę sobie trochę dyscyplinę narzucać, żeby nie przesadzać z tym słodkim.

Ja też ruchy czuję delikatne i nie codziennie. To zapewne przez łożysko na przedniej ścianie. I oczywiście najwięcej wieczorem jak sobie siedzę lub poleguję

Biszkopcik lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czemu nie ustawisz suwaczka? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się frytek najadłam:-) W dzień się wyspałam:-) Ciekawe co w nocy będę robić...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik dasz radę. Ważne, że lekarze w porę zadziałali. Poprzednią ciąże też leżakowałam od 25 tyg, co prawda bez szwów i pessarów, ale lęk był, więc wiem co czujesz.

Qurczak dziwne z tym badaniem. Jak czytam o powtórzeniu badania z obciążeniem 75h to piszą, że koniecznie na czczo i wynik nie może być wyższy od 140.
    Ale u Ciebie nawet po śniadaniu wyszło ładnie, więc no stres. Mi na bank wyjdzie nie teges.

Ewelinka no stres. Dzidziuś musi sobie pospać, to i się nie rusza cały czas :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzien zrobie krzywa i juz sie obawiam, chyba naxwszelki wypadek umowie sobie na wt wizyte u gina :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak w ogole pomysle o tym badaniu to mnie panika ogarnia...w poprzedniej ciazy ledwo wytrzymalam po wypiciu tego paskudnego roztworu ...bleeee

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris słonko nic się nie martw, oszczędzam się nadal. Za bardzo się boję, że przyjedziesz i mi nakopiesz :P więc wolę być grzeczna ;)

Co do ruchów, to prawdą jest, że do 24tc ruchy mogą być rzadkie i nieregularne i nie należy się tym martwić. Także mamuśki spokojna głowa ;)

aga.just też mi się to dziwne wydało, dlatego dopytywałam gina, czy aby na pewno mam zjeść przed, no ale on się upierał przy swoim, to co miałam się z nim kłócić :P Grunt że wyszło ok no i tym bardziej, że dodatkowo po posiłku ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry... ale mnie chorobsko dzisiaj przycisnelo, ledwo dycham...

Ja sie zdzwiwilam, bo gin przepisal mi te krzywa przed kolejna wizyta. Kolejna wizyte mam w 24tym tyg, a podobno to badanie robi sie miedzy 24 i 28 tygodniem. Ale chyba wie co robi...?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna zastanawiała się czy nie robić glukozy już za 2tyg czyli w 24+2 ale stwierdziła, że lepiej poczekać i dopiero dostane skierowanie.
    Ale mimo, ze wpierniczam dosc duzo slodkiego np. owoców to juz sie nie boje badania. Mialam dzis dostep do glukometru i na czczo ładny wynik. Zobaczymy jak po sniadaniu.

Lola mi lekarz zalecał picie lipy z miodem. Bardzo mi pomoglo jak sie porządnie wypocilam.

Biszkopciku współczuję lezenia, ale na pewno dasz rade! Najwazniejsze ze z maleństwem wszystko ok.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola..ja w końcu wczoraj też u lekarza wyladowalam..niczego nie stwierdził tak naprawdę..płuca oskrzela czyste ale kaszel mam taki jakbym miała flaki wypruć..nic mi też nie dał :/ masakra..na nich chyba brzuch widoczny tak działa że boja sie cokolwiek zapisac..nadal biore tylko prenalen syrop i pastylki i duuuuuzo pije...ale kaszel mam okropny..az mnie brzuch od niego boli bo wiadomo, spinam miesnie... :(

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik..ja cały 1 trym przelezalam prkatycznie, i teraz tez wiecej leze niz wstaje..łatwo nie jest szczególnie psychicznie ale cóż..to dla dobra wyższego...

89b74e6224.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Lola..ja w końcu wczoraj też u lekarza wyladowalam..niczego nie stwierdził tak naprawdę..płuca oskrzela czyste ale kaszel mam taki jakbym miała flaki wypruć..nic mi też nie dał :/ masakra..na nich chyba brzuch widoczny tak działa że boja sie cokolwiek zapisac..nadal biore tylko prenalen syrop i pastylki i duuuuuzo pije...ale kaszel mam okropny..az mnie brzuch od niego boli bo wiadomo, spinam miesnie... :(

Mysiok, ja właśnie tez kaszel mam straszny, nie śpię przez to i chodze jak Zombie, staram się nawilżać gardło i zmuszam się żeby nie kaszleć, ale się po prostu nie da!!

Boję się tych skurczy przy kaszlu.

W ogóle jak mnie lekarz badała powiedziała, że mam za wysokie tętno (miałam 90), powiedziała, że powyżej już trzeba by interweniować. A ja czytałam, że kobiety w ciąży ogólnie mają podwyższone...? W domu mam około 80, w przychodni wiadomo dodatkowe atrakcje i tętno wyższe...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą krzywą robię za dwa tygodnie i też się boję tego badania.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie kaszlec sie nie da :( ja tez sie boje tych skurczy7..strasznjie niefajne sa.,.chyba nawet nospe bede profilaktycznie lykac..

89b74e6224.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f2w3dzu5hoqiu3uw.png

Ita, kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ