X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8,5 kg mam na plusie :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, pisywalam troszke z wami na poczatku ale tempo bylo takie szybkie ze odpuscilam. Zauwarzylam ze nadal jestem na waszej liscie i pomyslalam wiec ze moze teraz do was dolacze zwlaszcza ze mam sporo czasu jako ze starszak poszedl do przdszkola :-) Z dzidziusiem jest wszystko w porzadku, chociaz swoje tez przeslismy , no ale teraz z tygodnia na tydzien jest coraz lepiej i oby juz tak bylo do porodu :-) Jak ktos chce mnie blizej poznac zapraszam do mojego pamietnika ;-)

goto4, Ita, julianna, Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piszę ile przytyłam....bo ja to chyba w ej ciąży 30 kg przytyję...i mnie to przeraża. Lekarz mnie opierdziela i staram się ograniczać słodkie. Odkąd mnie zgaga prześladuje to jem mniej a częściej i to pomaga.Ehhh trudno już raz dużo schudłam to i po ciąży będę musiała.

Co do zgagi to mi mleko, migdały nie pomagały i lekarz polecił mi GASKOVIN - ponoć nie powoduje zaparć i jest bezpieczny. Mam zakupiony ale bedę brała tylko przy mega zgadze...np. takiej przez, która ostatnio pół nocy nie spałam.

Kochane wczoraj mój mały jakoś mało dawał o sobie znać....mam się martwić? Dzisiaj też się nie rusza...ale chyba na moim etapie to normalne?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko 3kg na plusie, ale nie żałuje sobie niczego. Jestem prawie pewna ze zamieszczę sie w +10 kg przez cała ciąże. Z Zosia 2 lata temu przybrałem chyba 16 cz 17kg ale w 6 mc po porodzie miałam juz mniej niż przed ciąża. Wtedy startowałam z 60 kg i na wielki finał miałam jakies 77 kg. Teraz z 55 zrobiło sie 58. Jest niezle :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ale błędy robię jak klepie z telefonu.
    Doris, pewnie ze nie musimy jeszcze aż tak regularnie czuć ruchów. A moze junior zmienił pozycje?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję. W sumie wczoraj w porze jego kopniaków to film u znajomych oglądałam i się śmiałam tak,że i brzuch falował i może to go uspało. Dzisiaj nad ranem wyczekiwałam i nic...cisza.Poczekam do wieczora.

We wtorek mam połówkowe to muszę cierpliwie czekać.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja w szpitalu jestem. Maly pcha sie na swiat. Pecherz jest w kanale rodnym i rozwarcie na 1 palec. Dostalam juz kroplowke i leki i musze lezec. Nie wolno mi wstawac a siusiu niestety do basenu. Najwazniejsze zeby maly soe cofnal, reszte jakos wytrzymam.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko :(
    Karola a coś działo się wcześniej? Problem z szyjką czy coś??

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa :-*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Hej kochane ja w szpitalu jestem. Maly pcha sie na swiat. Pecherz jest w kanale rodnym i rozwarcie na 1 palec. Dostalam juz kroplowke i leki i musze lezec. Nie wolno mi wstawac a siusiu niestety do basenu. Najwazniejsze zeby maly soe cofnal, reszte jakos wytrzymam.
    Trzymam kciuku kochana :( Podpisuje si pod pytaniem Agi, jak to sie stało? Kiedy zauważyłaś że coś się dzieje?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana...walczcie.Leż. Musi być dobrze....

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się ;** musi być dobrze... jak to się stało?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola <3 jestem z Tobą myślami

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam sie o te wody was bo mi sie wydawalo ze sie sacza i cos mnie ciagnelo w dol. A dzisiaj juz nie wytrzymalam cos mi podpowiadalo ze jest zle i do szpitala pedem i na fotel i taka diagnoza.

• julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech to straszne, trzymaj sie karola i leż ! za parę dni będzie juz lepiej,

z ruchami jest różnie, wydaje mi się, że wieczorem czuję ich najwięcej, dziś chciałam sprawdzić czy mam ich w miarę wystarczająco, więc zjadłam ciacho i sobie siedzialam i liczyłam, w jakieś 1,5h naliczyłam 14 kopniaków, mocnych i słabych, ucieszylam się, że jest ok

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakiś czas temu pisałyście chyba o ciuchach dla dzieci z lidla, co sądzicie o jutrzejszej ofercie marki lupilu? czy ceny są db i jakość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola będzie dobrze, będziemy się modlić i trzymać kciuki!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze ze pojechalas . bolalo cie cos?

Ja jutro kupuje w lidlu dresiki
    , skarpetki, bluzki i może pościel :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ja chcę kupić dresiki.

A przytyłam juz 9,5 kg :) bardzo się tym nie martwię, jakoś się na mnie bardzo to nie odbiło, najgorszy jest wylewający się celulit ale to podobno też kwestia zatrzymywania wody w organizmie, na pewno ma znaczenie objadanie się słodyczami ale ale największy wpływ ma drastyczna zmiana trybu życia :/
    przed ciążą praca, basen, fitness a teraz mini spacerki, ewentualnie basen i mnóstwo leżenia. .....

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, trzymam za was kciuki.

fgplku1.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ