X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAKA TU CISZA
    CO SIĘ DZIEJE

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Lithe skąd takie slicznosci?

zobacz tu https://www.facebook.com/pages/Makaszka/535423466545677?fref=ts

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:50

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga widziałam :) wszystko jest śliczne

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na początku napaliłam na sowy, ale mi przeszło. Wybrałam dwa, zupełnie inne wzory.

• goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nie pomyślałam, że do żółtego owady ciągnie. Pamiętam, że Maja miała zieloniutki kocyk do wózka i pełno takich małych czarnych robaczków go obsiadało. Dziękuję Julianna :)

julianna lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    jedynka to może faktycznie dzieciątko fikało :) ja od kiedy biorę aspargin czuje się o niebo lepiej. nie jestem tak wymęczona chodzeniem i mam więcej energii ogólnie, brzuch też nie twardnieje. tylko wydaje mi się ze dośc dużą dawkę mi zapisał 3 razy po 2 tabletki przez prawie miesiąc do następnej wizyty. chociaż jak badał szyjkę to jest zamknięta i długa na ponad 4 cm.
    Ewka, ja też biorę aspargin w takiej dawce i to na stałe. I z tego co czytałam na forum dużo dziewczyn ma taką dawkę, więc spoko

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękne te rożki i mi się te sowy podobają bardzo. Powiedzcie tylko, czasem piszą, że te rożki są utwardzane czy coś takiego? I zgłupiałam czy rożek musi być utwardzony czy taka zwykła zlożona kołderka?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola najlepiej żeby miał wyjmowane to usztywnienie to będziesz miała dwie opcje ale wg mnie już lepiej bez bo potem rożek może posłużyć jako kolderka, kocyk.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    aaaa skoro już o słodkościach mowa goto mam jeszcze jeden przepis na ciasto bez pieczenia ;) własnie w czwartej je robiłam i jest bardzo dobry:)
    *3 BIT*
    Składniki:
    8 paczek herbatników (na blache o wym 25x40)
    masa krówkowa (kajmak) 500 ml
    masa karpatkowa
    1 margaryna do pieczenia lub masło
    0,5 litra śmietany kremówki 36 %
    2 opakowania śmietan fixu
    gorzka czekolada
    Wykonanie:
    Prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie wyłożyć jedną warstwę herbatników, na ciasteczkach rozsmarować masę krówkową (1*). Na masie wyłożyć drugą warstwę herbatników.
    Przygotować masę karpatkową.
    Utrzeć margarynę/masło i dodawać po 1 łyżce budyniu cały czas ucierając (2).
    Gotową masę karpatkową wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą ciasteczek.
    Ubić śmietanę, a pod koniec ubijania dodać śmietan fixy (nie dodajemy cukru). Ubitą śmietanę wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. Posypać utartą gorzką czekoladą. Schłodzić.
    Moje wskazówki;):
    (1) masa krówkowa po wyciągnięciu bezpośrednio z puszki ciężko się rozsmarowuje, więc najlepiej włożyć do rondelka i chwile podgrzać żeby się lepiej rozsmarowała
    (2) ucierać mikserem na średnich lub niskich obrotach, bo masło/margaryna może się zważyć

Ewka89 kurde poważnie podpadasz tym przepisem wrrrr

Obudziłam się dzisiaj głodna jak wilk i mam ochotę na słodkie. Ale waga rośnie teraz jak głupia, nie wiem co się dzieję!! Jak wspominam co lekarz powiedział Marimiko to aż mi się ciepło robi, warzywa i mięso popijane wodą... W ogóle może powinnam suchary wodą zapijać!

Marimiko lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Lola najlepiej żeby miał wyjmowane to usztywnienie to będziesz miała dwie opcje ale wg mnie już lepiej bez bo potem rożek może posłużyć jako kolderka, kocyk.

Dzięki :) A po co w ogóle jest to usztywnienie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ewka89 kurde poważnie podpadasz tym przepisem wrrrr

Obudziłam się dzisiaj głodna jak wilk i mam ochotę na słodkie. Ale waga rośnie teraz jak głupia, nie wiem co się dzieję!! Jak wspominam co lekarz powiedział Marimiko to aż mi się ciepło robi, warzywa i mięso popijane wodą... W ogóle może powinnam suchary wodą zapijać!

Uważam, że to nie ludzkie powiedzieć tak kobiecie w ciąży :)
    Mój lekarz jest bardziej ludzki (fakt ze mnie nie waży, ostatnio pierwszy raz zapytał mnie o wagę) i z dwie wizyty temu, sama powiedziałam, że muszę ograniczyć słodycze to zapytał: aż tak? No i nie poparł mnie i jakoś dałam sobie spokój z tym ograniczeniem :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ułatwia trzymanie malucha w poziomie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje hormony wprowadzily mnie dzisiaj w totalnego dola:(( ogladam z dzieckiem bajki i ryczę, why??

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już przytyłyście? ja tak z 6kg, wg bmi jak sobie wyliczyłam w necie to wyszlo, że naturalnie powinnam przytyć od 12 do 16kg,
    ale i tak widzę już że robi się ze mnie słoniątko, niby wszyscy wkoło, że ladnie i mało tyję, ale ja też na udach i pośladkach mam mega celulit i ogólnie już troche sa większe:D, no i brzuch z boczkami,
    w pon wstawię zdj, wtedy rozpocznę 23 tydzień :)

mnie waży położna co wizytę, i zapisuje w karcie ciąży, a lekarz zawsze luka, który tydzień, jaka waga i jakie wyniki krwi moczu, jak są robione

apetytu na słodkie ja osobiście dużego nie mam, ale jem dużo i często czuję głód, nawet około 22 coś zjadam, czego wcześniej nie miałam :D a co to będzie później bo chyba apetyt rośnie z miesiąca na miesiąc :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Spac mi sie chce. Niespodzianek nie placz. Tule

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Piękne te rożki i mi się te sowy podobają bardzo. Powiedzcie tylko, czasem piszą, że te rożki są utwardzane czy coś takiego? I zgłupiałam czy rożek musi być utwardzony czy taka zwykła zlożona kołderka?
    Usztywniany rożek ma od spodu taka kieszonke na wkład usztywniajacy, który sie wyjmuje do prania. Ja wole nieusztywniony, wtedy to taka kwadratowa kołderka z rzepem jest. Rzecz gustu :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam popsuta wagę ;) W środę idę na wizytę to się dowiem ile na plusie. 3 tygodnie temu byl 1 wiecej. Teraz qydaje mi sie, ze ze 3. Jeszcze leżę w łóżku, ale niestety czas zabierać się za gotowanie obiadu.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytałam lekarza czy nie za dużo przytyłam od poczatku ciąży. sprawdził w karcie i mówi, że mogę mniej więcej 12- 14 kg przytyc, a zobaczymy jak szybko przekroczę tą granicę :P narazie mam 8 kg przybytku :P
    Pytał tylko czy wcinam dużo słodyczy, powiedziałam mu że pochłaniam wszystko i słodkie i nie słodkie tyle ile zmieszczę :D

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem na około +4,5kg już teraz. Przeraża mnie tempo w jakim się to dzieje, niedawno byłam z siebie zadowolona jak ja to nie przytyłam w ciąży, od 2 tyg się ruszyło, a w ciągu ostatnich dni to normalnie po pół kilo na dzień :/
    Najbardziej cycki przeszkadzają, robią się imponująco duże, a nigdy nie miałam specjalnie małych więc zamiast zrobić się bardziej seksowne, teraz są karykaturalnie duże.

Jo ludzie mówią, jak ty pięknie wyglądasz, jak Ci służy ta ciąża, a ja się czuję jak mały czołg pancerny :P I to jeszcze nabuzowany, jak ktoś mi podpadnie to dostanie z lufy :P:P

lithe123, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 6 kg od początku ale i tak jak na razie waże trochę mniej niż w tym samym tygodniu w poprzedniej ciąży. Natomiast jak wchodzę na wagę to zawsze mam coś więcej i to mnie przeraża:/ Ale pocieszam się, że karmiąc cycem i przy dwójce dzieci za rok będzie ze mnie laseczka:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ