Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka89 wrote:jedynka to może faktycznie dzieciątko fikało
ja od kiedy biorę aspargin czuje się o niebo lepiej. nie jestem tak wymęczona chodzeniem i mam więcej energii ogólnie, brzuch też nie twardnieje. tylko wydaje mi się ze dośc dużą dawkę mi zapisał 3 razy po 2 tabletki przez prawie miesiąc do następnej wizyty. chociaż jak badał szyjkę to jest zamknięta i długa na ponad 4 cm.
-
lithe123 wrote:Ewelinka, specjalnie dla Ciebie :*
rożki: http://allegro.pl/mieciutki-cieplutki-rozek-becik-nowe-kolory-i4485923144.html
tetry: http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-70x80-tetrowe-pieluchy-sowy-hit-i4479426909.html
flanelki: http://allegro.pl/pielucha-flanelowa-70x80-pieluchy-flanelowe-sowy-i4479428133.html
Piękne te rożki i mi się te sowy podobają bardzo. Powiedzcie tylko, czasem piszą, że te rożki są utwardzane czy coś takiego? I zgłupiałam czy rożek musi być utwardzony czy taka zwykła zlożona kołderka?Piotruś
Helenka
-
Ewka89 wrote:aaaa skoro już o słodkościach mowa goto mam jeszcze jeden przepis na ciasto bez pieczenia
własnie w czwartej je robiłam i jest bardzo dobry:)
*3 BIT*
Składniki:
8 paczek herbatników (na blache o wym 25x40)
masa krówkowa (kajmak) 500 ml
masa karpatkowa
1 margaryna do pieczenia lub masło
0,5 litra śmietany kremówki 36 %
2 opakowania śmietan fixu
gorzka czekolada
Wykonanie:
Prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie wyłożyć jedną warstwę herbatników, na ciasteczkach rozsmarować masę krówkową (1*). Na masie wyłożyć drugą warstwę herbatników.
Przygotować masę karpatkową.
Utrzeć margarynę/masło i dodawać po 1 łyżce budyniu cały czas ucierając (2).
Gotową masę karpatkową wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą ciasteczek.
Ubić śmietanę, a pod koniec ubijania dodać śmietan fixy (nie dodajemy cukru). Ubitą śmietanę wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. Posypać utartą gorzką czekoladą. Schłodzić.
Moje wskazówki;):
(1) masa krówkowa po wyciągnięciu bezpośrednio z puszki ciężko się rozsmarowuje, więc najlepiej włożyć do rondelka i chwile podgrzać żeby się lepiej rozsmarowała
(2) ucierać mikserem na średnich lub niskich obrotach, bo masło/margaryna może się zważyć
Ewka89 kurde poważnie podpadasz tym przepisem wrrrr
Obudziłam się dzisiaj głodna jak wilk i mam ochotę na słodkie. Ale waga rośnie teraz jak głupia, nie wiem co się dzieję!! Jak wspominam co lekarz powiedział Marimiko to aż mi się ciepło robi, warzywa i mięso popijane wodą... W ogóle może powinnam suchary wodą zapijać!Marimiko lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:Ewka89 kurde poważnie podpadasz tym przepisem wrrrr
Obudziłam się dzisiaj głodna jak wilk i mam ochotę na słodkie. Ale waga rośnie teraz jak głupia, nie wiem co się dzieję!! Jak wspominam co lekarz powiedział Marimiko to aż mi się ciepło robi, warzywa i mięso popijane wodą... W ogóle może powinnam suchary wodą zapijać!
Uważam, że to nie ludzkie powiedzieć tak kobiecie w ciąży
Mój lekarz jest bardziej ludzki (fakt ze mnie nie waży, ostatnio pierwszy raz zapytał mnie o wagę) i z dwie wizyty temu, sama powiedziałam, że muszę ograniczyć słodycze to zapytał: aż tak? No i nie poparł mnie i jakoś dałam sobie spokój z tym ograniczeniem
-
Ile już przytyłyście? ja tak z 6kg, wg bmi jak sobie wyliczyłam w necie to wyszlo, że naturalnie powinnam przytyć od 12 do 16kg,
ale i tak widzę już że robi się ze mnie słoniątko, niby wszyscy wkoło, że ladnie i mało tyję, ale ja też na udach i pośladkach mam mega celulit i ogólnie już troche sa większe:D, no i brzuch z boczkami,
w pon wstawię zdj, wtedy rozpocznę 23 tydzień
mnie waży położna co wizytę, i zapisuje w karcie ciąży, a lekarz zawsze luka, który tydzień, jaka waga i jakie wyniki krwi moczu, jak są robione
apetytu na słodkie ja osobiście dużego nie mam, ale jem dużo i często czuję głód, nawet około 22 coś zjadam, czego wcześniej nie miałama co to będzie później bo chyba apetyt rośnie z miesiąca na miesiąc
-
Lola83 wrote:Piękne te rożki i mi się te sowy podobają bardzo. Powiedzcie tylko, czasem piszą, że te rożki są utwardzane czy coś takiego? I zgłupiałam czy rożek musi być utwardzony czy taka zwykła zlożona kołderka?
-
Ja zapytałam lekarza czy nie za dużo przytyłam od poczatku ciąży. sprawdził w karcie i mówi, że mogę mniej więcej 12- 14 kg przytyc, a zobaczymy jak szybko przekroczę tą granicę
narazie mam 8 kg przybytku
Pytał tylko czy wcinam dużo słodyczy, powiedziałam mu że pochłaniam wszystko i słodkie i nie słodkie tyle ile zmieszczę -
No ja jestem na około +4,5kg już teraz. Przeraża mnie tempo w jakim się to dzieje, niedawno byłam z siebie zadowolona jak ja to nie przytyłam w ciąży, od 2 tyg się ruszyło, a w ciągu ostatnich dni to normalnie po pół kilo na dzień
Najbardziej cycki przeszkadzają, robią się imponująco duże, a nigdy nie miałam specjalnie małych więc zamiast zrobić się bardziej seksowne, teraz są karykaturalnie duże.
Jo ludzie mówią, jak ty pięknie wyglądasz, jak Ci służy ta ciąża, a ja się czuję jak mały czołg pancernyI to jeszcze nabuzowany, jak ktoś mi podpadnie to dostanie z lufy
:P
lithe123, Marimiko lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Ja przytyłam 6 kg od początku ale i tak jak na razie waże trochę mniej niż w tym samym tygodniu w poprzedniej ciąży. Natomiast jak wchodzę na wagę to zawsze mam coś więcej i to mnie przeraża:/ Ale pocieszam się, że karmiąc cycem i przy dwójce dzieci za rok będzie ze mnie laseczka:)