Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Niespodzianek:) wrote:julianna podział na butelki co dwa miesiące może być jeśli ktoś chce to kupuje, osobiście nie widzę takiej potrzeby.. Smoczek owszem trzeba wymieniać dość często ale butelkę?
aaa
no a ile powinno się mieć butelek? dwie? jakiej pojemności? szklane czy plastykowe? jakie firmy polecacie, które są db i tanie
-
Zlajkowałam wasze opinie niczym na fejsie i już tematu trollowych zachowań nie komentuję
Aaaa, taka byłam zdecydowana na maxi cosi a wasze posty dają mi do myślenia. Chyba musze wybrać sie do sklepu na macanie większej ilości wózków
Smoczka chyba będę chciała unikać, ale z drugiej strony warto chyba mieć jakiś w zapasie.
Marta wszystkiego najlepszego.Martaaa lubi tę wiadomość
-
a mieszkania posprzątałyście małolaty jedne?
Na ambicję mi wjechała i postawiłam obok kompa pronto i ścierkę... narazie stoi, może jak się zlituje to posprzątam
Na tamtym forum wrzuciła to i tu pokaze jaki to jest jak jade sama na zakupy... chyba mnie więcej samej nie wypuszczą z domu... aaa i jak wkładałam do koszyka to myślałam sobie "ogarnij sie dziewczyno już tyle tego masz że wystarczy"
Dzisiejsze zakupy:
a to w czwartek w biedrze znalazłam:
liczyłam, że gdybym kupiła to za normalna cenę wydałabym: 127 zł a że są promocje i moja stała zniżka to zapłaciłam 36,5
Ita, eforts, goto4, zuza_3, Lola83, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ewa śliczne zakupy:)
julianna to zależy czy planujesz karmić piersią czy butelką. Przy karmieniu piersią jedna o pojemności 125 ml wystarczy na początek na wypadek konieczności dokarmiania mm lub dopajania wodą albo jak będziesz chciała gdzieś wyjść i zostawić swoje mleczko do nakarmienia dzidzi:) Co do ceny to nie pomogę bo ja dostałam butelki i dokupowałam tylko smoczki. Wszystkie miałam plastikowe - są chyba bardziej praktyczne niż szklane - a miałam z Aventu i TT. Później większe butelki kupowałam w Rossmanie z Baby Dream.julianna lubi tę wiadomość
-
http://allegro.pl/nuk-butelka-szklana-first-choice-120ml-2-kolory-i4499634445.html
A co powiecie o szklanej butelce bo słyszałam dobre opinie?
Ewa super zakupy, fajnie można było skorzystać z tych letnich wyprzedaży.
A pronto to nie używaj wystarczy jak się na fotkę kiedyś załapie -
Godna jestem rozmowy z Wami ogarnełam mieszkanie
Reszte ciuszków kupuje w tesco. Nie wiem jak u Was w tesco jest porządek w ciuchach, ale u mnie trzeba się nieźle naszukac, bo dużo rzeczy na pierwszy rzut oka nie widac, ten zestaw był schowany glęboko między ciuszkami dziewczęcymi, pewnie ktoś sobie odłożył (założe się że z pracowników, za długo tam pracowałam hehe)
Butelki planuje kupic 2. Jedna z przeznaczeniem do mleka, bo nie wiadomo jaki będe miała pokarm, może będe musiała "dopajac" Małego jeszcze butlą, a druga do herbatek i wody. ta do mleka większa, żeby była na dłuzej, a do herbatki mniejsza.
a te szklane nie są za ciężkie? w sensie takim, że jak maluch sam będzie sobie ją trzymał za jakis czas to się w główke za bardzo nie uderzy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 15:34
-
Jakiś troll sie u nas pojawił? Nie zauważyłam:) chodzi o ta akce z imionami? Salwador moim zdaniem kiepskie, same imię jest ładne ale bedzie głupio brzmieć z większością polskich nazwisk. Na mnie tez rodzina naruszyła bo jesli byłby synek to miał byc Stas albo Henryk. Stasiu ok, ale na Henryczka wszyscy sie j'krzywili
Zuza, trojaczki i jeszcze trzy panny! Gratulacje, sa fantastyczneale nie zazdroszczę
do Mai i Oliwki pasuje jakies miękkie imię w stylu Amelia, Emilia, Julia
Dziewczyny, bazy do fotelika to super sprawa, nie trzeba nosidła za każdym razem pasami montować. Tylko klik i jest. Bazy sa w kompletach do fotelika, tzn kupuje sie osobno i pasują tylko do danego modelu. My mamy cabrofix z baza family fix maxi cosi. W testach bezpieczeństwa chyba żaden zestaw nie ma takich wysokich ocen. Następne foteliki powyżej 9 kg maja bazę tak jakby wbudowana w fotelik. Nie kupuje sie osobno, zreszta z następnym fotelikiem nie ma pronlemu bo za czesto go sie nie wyjmuje z auta.
Miałam okazje pouzywac wózka maxi cosi mura, wozilam dzieciątko kuzynki, fajny jest ale moim zdaniem nie wart tej ceny. Ma te same wady i zalety co jedo fyn który jest dobre 1000zl tańszy. Ja tam do znudzenia polecam Wam jedo, to świetne wózeczki
No i przyszły pierwsze zakupy z Allegro dla Helutka, 2 rożki i pieluchy flanelowe i terenowe z tym samym wzorem. Nie do końca jestem zadowolona, jeden rożek jest idealny ale drugi ma ciemniejszy wzór niż na aukcji na zdjęciach i trochę smutny jakiś ...
-
Aaa juz wiem o co chodzi z trollom
jakoś przeskoczylam 5 stron
hmmm w mieszkaniu nie mam najczysciej, ale traktorów brak
Ale juz za słodko było na forum, jakaś czarna owca zawsze sie znajdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:23
jedynka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów
przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:) -
goto4 wrote:Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów
przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:)
Goto chyba nikt się nie odważy
a tak serio to wizualnie ładny, w przedziale wózków w moim typie co do danych technicznych nie znam się
Fajnie, że wyjazd udany.
Lithe popieram foty. Ile potrzebujemy pieluch tetrowych i flanelowupych?goto4 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Przeczytałam właśnie co tu się działo przez ostatnie dwie doby. No uśmiałam się z tych traktorów, wsi i co tam jeszcze było...eforts, ty się nie przejmuj, twoje posty były jak najbardziej w porządku i do tego na poziomie. Żeby wszyscy internauci tak pisali!
A wracając jeszcze do traktorów i syfu w domu, które tak mnie rozbawiły, pozwolę sobie przytoczyć cytat z "Idy sierpniowej" pani M. Musierowicz, którą ostatnio sobie czytałam, chyba po raz setny w życiu:
"Czytałam gdzieś, że każdy widzi świat na swoje podobieństwo."
Jako, że okazało się, że będziemy musieli kupić wózek, czytam sobie wasze posty wózkowe z uwagą. Jeszcze nie przeglądałam wózków, ale dobrze wiedzieć, co się sprawdza.
Mnie też brzuch twardnieje. Różnie z tym jest, czasem częściej, czasem wcale. Czasem się martwię, bo czuję takie jakby burczenie mocno na dole, już prawie w pochwie. Niby nic się nie dzieje, nie plamię, nie moczę bielizny bardziej niż zazwyczaj, ale schiza robi swoje. Może to dzidzia kopie na dole? Tak sobie próbuję tłumaczyć.
Dziś w nocy obudziłam się na siusiu i poczułam, że mam twady brzuch, ale tak jakoś inaczej niż zwykle. Z prawej strony pępka miałam taką jakby kulkę. Pomyślałam, że może to mała tak się wypchnęłaTak jakby główkę chciała pokazać
Ale w sumie nie wiem, co to było. Po paru sekundach ustąpiło.
eforts lubi tę wiadomość
-
jedynka to może faktycznie dzieciątko fikało
ja od kiedy biorę aspargin czuje się o niebo lepiej. nie jestem tak wymęczona chodzeniem i mam więcej energii ogólnie, brzuch też nie twardnieje. tylko wydaje mi się ze dośc dużą dawkę mi zapisał 3 razy po 2 tabletki przez prawie miesiąc do następnej wizyty. chociaż jak badał szyjkę to jest zamknięta i długa na ponad 4 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:29