X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przeglądam produkty MAM, i tak się zastanawiam tam jest podzialka butelek 0+, 2+, 4+, 6+, czy tzn. ze trzeba co 2 miesiace zmieniac butelki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna podział na butelki co dwa miesiące może być jeśli ktoś chce to kupuje, osobiście nie widzę takiej potrzeby.. Smoczek owszem trzeba wymieniać dość często ale butelkę?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    julianna podział na butelki co dwa miesiące może być jeśli ktoś chce to kupuje, osobiście nie widzę takiej potrzeby.. Smoczek owszem trzeba wymieniać dość często ale butelkę?

aaa
    no a ile powinno się mieć butelek? dwie? jakiej pojemności? szklane czy plastykowe? jakie firmy polecacie, które są db i tanie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlajkowałam wasze opinie niczym na fejsie i już tematu trollowych zachowań nie komentuję

Aaaa, taka byłam zdecydowana na maxi cosi a wasze posty dają mi do myślenia. Chyba musze wybrać sie do sklepu na macanie większej ilości wózków :/

Smoczka chyba będę chciała unikać, ale z drugiej strony warto chyba mieć jakiś w zapasie.

Marta wszystkiego najlepszego. :)

Martaaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mieszkania posprzątałyście małolaty jedne? :P
    Na ambicję mi wjechała i postawiłam obok kompa pronto i ścierkę... narazie stoi, może jak się zlituje to posprzątam :P
    Na tamtym forum wrzuciła to i tu pokaze jaki to jest jak jade sama na zakupy... chyba mnie więcej samej nie wypuszczą z domu... aaa i jak wkładałam do koszyka to myślałam sobie "ogarnij sie dziewczyno już tyle tego masz że wystarczy"
    Dzisiejsze zakupy:
    f55d5f10c990a1f6med.jpg
    2056ed1ed4cfb2d2med.jpg
    a to w czwartek w biedrze znalazłam:
    e2ddd8ffc6ed8fdemed.jpg liczyłam, że gdybym kupiła to za normalna cenę wydałabym: 127 zł a że są promocje i moja stała zniżka to zapłaciłam 36,5 :)

Ita, eforts, goto4, zuza_3, Lola83, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa śliczne zakupy:)
    julianna to zależy czy planujesz karmić piersią czy butelką. Przy karmieniu piersią jedna o pojemności 125 ml wystarczy na początek na wypadek konieczności dokarmiania mm lub dopajania wodą albo jak będziesz chciała gdzieś wyjść i zostawić swoje mleczko do nakarmienia dzidzi:) Co do ceny to nie pomogę bo ja dostałam butelki i dokupowałam tylko smoczki. Wszystkie miałam plastikowe - są chyba bardziej praktyczne niż szklane - a miałam z Aventu i TT. Później większe butelki kupowałam w Rossmanie z Baby Dream.

julianna lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka fajne ciuszki, a poza biedrą gdzie kupiłaś pozostałe, serio za 37zl to się naprawdę oplacało

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dla Colina TT, teraz kupilam z MAM, ja kupuje zawsze zestaw bo taniej wychodzi :P teraz w zestawie mam 2 duze butelki, 2 male, 2 smoczki, zawieszke do smoke i gryzaczek :D

Marimiko lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie butelki 125 ml z Aventu okazyjnie kupione 8 zł za sztukę :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/nuk-butelka-szklana-first-choice-120ml-2-kolory-i4499634445.html

A co powiecie o szklanej butelce bo słyszałam dobre opinie?

Ewa super zakupy, fajnie można było skorzystać z tych letnich wyprzedaży.
    A pronto to nie używaj wystarczy jak się na fotkę kiedyś załapie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godna jestem rozmowy z Wami ogarnełam mieszkanie :)
    Reszte ciuszków kupuje w tesco. Nie wiem jak u Was w tesco jest porządek w ciuchach, ale u mnie trzeba się nieźle naszukac, bo dużo rzeczy na pierwszy rzut oka nie widac, ten zestaw był schowany glęboko między ciuszkami dziewczęcymi, pewnie ktoś sobie odłożył (założe się że z pracowników, za długo tam pracowałam hehe)
    Butelki planuje kupic 2. Jedna z przeznaczeniem do mleka, bo nie wiadomo jaki będe miała pokarm, może będe musiała "dopajac" Małego jeszcze butlą, a druga do herbatek i wody. ta do mleka większa, żeby była na dłuzej, a do herbatki mniejsza.
    a te szklane nie są za ciężkie? w sensie takim, że jak maluch sam będzie sobie ją trzymał za jakis czas to się w główke za bardzo nie uderzy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 15:34

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś troll sie u nas pojawił? Nie zauważyłam:) chodzi o ta akce z imionami? Salwador moim zdaniem kiepskie, same imię jest ładne ale bedzie głupio brzmieć z większością polskich nazwisk. Na mnie tez rodzina naruszyła bo jesli byłby synek to miał byc Stas albo Henryk. Stasiu ok, ale na Henryczka wszyscy sie j'krzywili :)
    Zuza, trojaczki i jeszcze trzy panny! Gratulacje, sa fantastyczne :) ale nie zazdroszczę ;) do Mai i Oliwki pasuje jakies miękkie imię w stylu Amelia, Emilia, Julia :)

Dziewczyny, bazy do fotelika to super sprawa, nie trzeba nosidła za każdym razem pasami montować. Tylko klik i jest. Bazy sa w kompletach do fotelika, tzn kupuje sie osobno i pasują tylko do danego modelu. My mamy cabrofix z baza family fix maxi cosi. W testach bezpieczeństwa chyba żaden zestaw nie ma takich wysokich ocen. Następne foteliki powyżej 9 kg maja bazę tak jakby wbudowana w fotelik. Nie kupuje sie osobno, zreszta z następnym fotelikiem nie ma pronlemu bo za czesto go sie nie wyjmuje z auta.
    Miałam okazje pouzywac wózka maxi cosi mura, wozilam dzieciątko kuzynki, fajny jest ale moim zdaniem nie wart tej ceny. Ma te same wady i zalety co jedo fyn który jest dobre 1000zl tańszy. Ja tam do znudzenia polecam Wam jedo, to świetne wózeczki :)
    No i przyszły pierwsze zakupy z Allegro dla Helutka, 2 rożki i pieluchy flanelowe i terenowe z tym samym wzorem. Nie do końca jestem zadowolona, jeden rożek jest idealny ale drugi ma ciemniejszy wzór niż na aukcji na zdjęciach i trochę smutny jakiś ...

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz wiem o co chodzi z trollom :) jakoś przeskoczylam 5 stron :) hmmm w mieszkaniu nie mam najczysciej, ale traktorów brak :P
    Ale juz za słodko było na forum, jakaś czarna owca zawsze sie znajdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:23

jedynka lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów ;) przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
    A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i robie na jutro ciasto z nutella Waszego przepisu. Macie jakieś żywieniowe zachcianki ostatnio?

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe tak się chwalisz zakupami- wstawiaj focie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:00

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przez Furie śnią mi się jamniki. Nie mogę ich wymazać z pamięci.

Ita, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów ;) przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
    A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:)

Goto chyba nikt się nie odważy :)

a tak serio to wizualnie ładny, w przedziale wózków w moim typie co do danych technicznych nie znam się :)
    Fajnie, że wyjazd udany.

Lithe popieram foty. Ile potrzebujemy pieluch tetrowych i flanelowupych?

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Przeczytałam właśnie co tu się działo przez ostatnie dwie doby. No uśmiałam się z tych traktorów, wsi i co tam jeszcze było... :D eforts, ty się nie przejmuj, twoje posty były jak najbardziej w porządku i do tego na poziomie. Żeby wszyscy internauci tak pisali! ;D

A wracając jeszcze do traktorów i syfu w domu, które tak mnie rozbawiły, pozwolę sobie przytoczyć cytat z "Idy sierpniowej" pani M. Musierowicz, którą ostatnio sobie czytałam, chyba po raz setny w życiu:

"Czytałam gdzieś, że każdy widzi świat na swoje podobieństwo."

Jako, że okazało się, że będziemy musieli kupić wózek, czytam sobie wasze posty wózkowe z uwagą. Jeszcze nie przeglądałam wózków, ale dobrze wiedzieć, co się sprawdza.

Mnie też brzuch twardnieje. Różnie z tym jest, czasem częściej, czasem wcale. Czasem się martwię, bo czuję takie jakby burczenie mocno na dole, już prawie w pochwie. Niby nic się nie dzieje, nie plamię, nie moczę bielizny bardziej niż zazwyczaj, ale schiza robi swoje. Może to dzidzia kopie na dole? Tak sobie próbuję tłumaczyć.
    Dziś w nocy obudziłam się na siusiu i poczułam, że mam twady brzuch, ale tak jakoś inaczej niż zwykle. Z prawej strony pępka miałam taką jakby kulkę. Pomyślałam, że może to mała tak się wypchnęła :) Tak jakby główkę chciała pokazać :) Ale w sumie nie wiem, co to było. Po paru sekundach ustąpiło.

eforts lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka to może faktycznie dzieciątko fikało :) ja od kiedy biorę aspargin czuje się o niebo lepiej. nie jestem tak wymęczona chodzeniem i mam więcej energii ogólnie, brzuch też nie twardnieje. tylko wydaje mi się ze dośc dużą dawkę mi zapisał 3 razy po 2 tabletki przez prawie miesiąc do następnej wizyty. chociaż jak badał szyjkę to jest zamknięta i długa na ponad 4 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:29

4dbc34fc83.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ