X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przeglądam produkty MAM, i tak się zastanawiam tam jest podzialka butelek 0+, 2+, 4+, 6+, czy tzn. ze trzeba co 2 miesiace zmieniac butelki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna podział na butelki co dwa miesiące może być jeśli ktoś chce to kupuje, osobiście nie widzę takiej potrzeby.. Smoczek owszem trzeba wymieniać dość często ale butelkę?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    julianna podział na butelki co dwa miesiące może być jeśli ktoś chce to kupuje, osobiście nie widzę takiej potrzeby.. Smoczek owszem trzeba wymieniać dość często ale butelkę?

aaa
    no a ile powinno się mieć butelek? dwie? jakiej pojemności? szklane czy plastykowe? jakie firmy polecacie, które są db i tanie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlajkowałam wasze opinie niczym na fejsie i już tematu trollowych zachowań nie komentuję

Aaaa, taka byłam zdecydowana na maxi cosi a wasze posty dają mi do myślenia. Chyba musze wybrać sie do sklepu na macanie większej ilości wózków :/

Smoczka chyba będę chciała unikać, ale z drugiej strony warto chyba mieć jakiś w zapasie.

Marta wszystkiego najlepszego. :)

Martaaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mieszkania posprzątałyście małolaty jedne? :P
    Na ambicję mi wjechała i postawiłam obok kompa pronto i ścierkę... narazie stoi, może jak się zlituje to posprzątam :P
    Na tamtym forum wrzuciła to i tu pokaze jaki to jest jak jade sama na zakupy... chyba mnie więcej samej nie wypuszczą z domu... aaa i jak wkładałam do koszyka to myślałam sobie "ogarnij sie dziewczyno już tyle tego masz że wystarczy"
    Dzisiejsze zakupy:
    f55d5f10c990a1f6med.jpg
    2056ed1ed4cfb2d2med.jpg
    a to w czwartek w biedrze znalazłam:
    e2ddd8ffc6ed8fdemed.jpg liczyłam, że gdybym kupiła to za normalna cenę wydałabym: 127 zł a że są promocje i moja stała zniżka to zapłaciłam 36,5 :)

Ita, eforts, goto4, zuza_3, Lola83, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa śliczne zakupy:)
    julianna to zależy czy planujesz karmić piersią czy butelką. Przy karmieniu piersią jedna o pojemności 125 ml wystarczy na początek na wypadek konieczności dokarmiania mm lub dopajania wodą albo jak będziesz chciała gdzieś wyjść i zostawić swoje mleczko do nakarmienia dzidzi:) Co do ceny to nie pomogę bo ja dostałam butelki i dokupowałam tylko smoczki. Wszystkie miałam plastikowe - są chyba bardziej praktyczne niż szklane - a miałam z Aventu i TT. Później większe butelki kupowałam w Rossmanie z Baby Dream.

julianna lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka fajne ciuszki, a poza biedrą gdzie kupiłaś pozostałe, serio za 37zl to się naprawdę oplacało

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dla Colina TT, teraz kupilam z MAM, ja kupuje zawsze zestaw bo taniej wychodzi :P teraz w zestawie mam 2 duze butelki, 2 male, 2 smoczki, zawieszke do smoke i gryzaczek :D

Marimiko lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie butelki 125 ml z Aventu okazyjnie kupione 8 zł za sztukę :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/nuk-butelka-szklana-first-choice-120ml-2-kolory-i4499634445.html

A co powiecie o szklanej butelce bo słyszałam dobre opinie?

Ewa super zakupy, fajnie można było skorzystać z tych letnich wyprzedaży.
    A pronto to nie używaj wystarczy jak się na fotkę kiedyś załapie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godna jestem rozmowy z Wami ogarnełam mieszkanie :)
    Reszte ciuszków kupuje w tesco. Nie wiem jak u Was w tesco jest porządek w ciuchach, ale u mnie trzeba się nieźle naszukac, bo dużo rzeczy na pierwszy rzut oka nie widac, ten zestaw był schowany glęboko między ciuszkami dziewczęcymi, pewnie ktoś sobie odłożył (założe się że z pracowników, za długo tam pracowałam hehe)
    Butelki planuje kupic 2. Jedna z przeznaczeniem do mleka, bo nie wiadomo jaki będe miała pokarm, może będe musiała "dopajac" Małego jeszcze butlą, a druga do herbatek i wody. ta do mleka większa, żeby była na dłuzej, a do herbatki mniejsza.
    a te szklane nie są za ciężkie? w sensie takim, że jak maluch sam będzie sobie ją trzymał za jakis czas to się w główke za bardzo nie uderzy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 15:34

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś troll sie u nas pojawił? Nie zauważyłam:) chodzi o ta akce z imionami? Salwador moim zdaniem kiepskie, same imię jest ładne ale bedzie głupio brzmieć z większością polskich nazwisk. Na mnie tez rodzina naruszyła bo jesli byłby synek to miał byc Stas albo Henryk. Stasiu ok, ale na Henryczka wszyscy sie j'krzywili :)
    Zuza, trojaczki i jeszcze trzy panny! Gratulacje, sa fantastyczne :) ale nie zazdroszczę ;) do Mai i Oliwki pasuje jakies miękkie imię w stylu Amelia, Emilia, Julia :)

Dziewczyny, bazy do fotelika to super sprawa, nie trzeba nosidła za każdym razem pasami montować. Tylko klik i jest. Bazy sa w kompletach do fotelika, tzn kupuje sie osobno i pasują tylko do danego modelu. My mamy cabrofix z baza family fix maxi cosi. W testach bezpieczeństwa chyba żaden zestaw nie ma takich wysokich ocen. Następne foteliki powyżej 9 kg maja bazę tak jakby wbudowana w fotelik. Nie kupuje sie osobno, zreszta z następnym fotelikiem nie ma pronlemu bo za czesto go sie nie wyjmuje z auta.
    Miałam okazje pouzywac wózka maxi cosi mura, wozilam dzieciątko kuzynki, fajny jest ale moim zdaniem nie wart tej ceny. Ma te same wady i zalety co jedo fyn który jest dobre 1000zl tańszy. Ja tam do znudzenia polecam Wam jedo, to świetne wózeczki :)
    No i przyszły pierwsze zakupy z Allegro dla Helutka, 2 rożki i pieluchy flanelowe i terenowe z tym samym wzorem. Nie do końca jestem zadowolona, jeden rożek jest idealny ale drugi ma ciemniejszy wzór niż na aukcji na zdjęciach i trochę smutny jakiś ...

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz wiem o co chodzi z trollom :) jakoś przeskoczylam 5 stron :) hmmm w mieszkaniu nie mam najczysciej, ale traktorów brak :P
    Ale juz za słodko było na forum, jakaś czarna owca zawsze sie znajdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:23

jedynka lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów ;) przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
    A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i robie na jutro ciasto z nutella Waszego przepisu. Macie jakieś żywieniowe zachcianki ostatnio?

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe tak się chwalisz zakupami- wstawiaj focie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:00

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przez Furie śnią mi się jamniki. Nie mogę ich wymazać z pamięci.

Ita, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    Hej dziewuszki. Tydzień leniuchowalam nad morzem. Było cudowne. Najadłam się ryb i uzupełniam niedobory kwasów ;) przez ten tydzień nie miałam dostępu do lustra i się nie przeglądałam. Wczoraj po powrocie zdziwił mnie mój brzusio. Urósł. Wstawię fotkę jak tylko ogarnę w mieszkaniu.
    A i zaczęłam przeglądać wózki. Co myślicie o tako moonlight? Podoba mi się z żółta buda. Tylko nie piszcie, że wiesniacki:)

Goto chyba nikt się nie odważy :)

a tak serio to wizualnie ładny, w przedziale wózków w moim typie co do danych technicznych nie znam się :)
    Fajnie, że wyjazd udany.

Lithe popieram foty. Ile potrzebujemy pieluch tetrowych i flanelowupych?

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Przeczytałam właśnie co tu się działo przez ostatnie dwie doby. No uśmiałam się z tych traktorów, wsi i co tam jeszcze było... :D eforts, ty się nie przejmuj, twoje posty były jak najbardziej w porządku i do tego na poziomie. Żeby wszyscy internauci tak pisali! ;D

A wracając jeszcze do traktorów i syfu w domu, które tak mnie rozbawiły, pozwolę sobie przytoczyć cytat z "Idy sierpniowej" pani M. Musierowicz, którą ostatnio sobie czytałam, chyba po raz setny w życiu:

"Czytałam gdzieś, że każdy widzi świat na swoje podobieństwo."

Jako, że okazało się, że będziemy musieli kupić wózek, czytam sobie wasze posty wózkowe z uwagą. Jeszcze nie przeglądałam wózków, ale dobrze wiedzieć, co się sprawdza.

Mnie też brzuch twardnieje. Różnie z tym jest, czasem częściej, czasem wcale. Czasem się martwię, bo czuję takie jakby burczenie mocno na dole, już prawie w pochwie. Niby nic się nie dzieje, nie plamię, nie moczę bielizny bardziej niż zazwyczaj, ale schiza robi swoje. Może to dzidzia kopie na dole? Tak sobie próbuję tłumaczyć.
    Dziś w nocy obudziłam się na siusiu i poczułam, że mam twady brzuch, ale tak jakoś inaczej niż zwykle. Z prawej strony pępka miałam taką jakby kulkę. Pomyślałam, że może to mała tak się wypchnęła :) Tak jakby główkę chciała pokazać :) Ale w sumie nie wiem, co to było. Po paru sekundach ustąpiło.

eforts lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka to może faktycznie dzieciątko fikało :) ja od kiedy biorę aspargin czuje się o niebo lepiej. nie jestem tak wymęczona chodzeniem i mam więcej energii ogólnie, brzuch też nie twardnieje. tylko wydaje mi się ze dośc dużą dawkę mi zapisał 3 razy po 2 tabletki przez prawie miesiąc do następnej wizyty. chociaż jak badał szyjkę to jest zamknięta i długa na ponad 4 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:29

4dbc34fc83.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ