X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tam chętnie podpiszę pod tym kołem gospodyń :) nawet wyobraziłam sobie nas wszystkie w jednym miejscu :D

ja w ogóle pierwszy raz w życiu na forum, także do porodu może się nauczę komunikacji :)

Ewelinka bardzo ładne imię wybrałaś :D

ewelinka_shn, Doris-83, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez szukamy wozka 2w1, a fotelik na pewno maxi cosi, myślimy o cabrio fix z bazą family fix, baza ma starczyć do 4 roku zycia, na fotelik 0-13kg i 9-18kg, wszystko to wygląda bardzo wygodnie i komfortowo, ale cena powyżej 1tys zł. ;/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że o kółku różancowym tez byśmy mogły pomyśleć :D

Eforts dziękuję hihi :D

Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana baza jest super sprawą, tylko nie wiem czy każda ale moja koleżanka ma do niej fotelik maxi cosi cabrio i na kolejny już nie mają wyboru, podobno tylko jeden jedyny będzie pasował do tej bazy, z tym ze nie wiem czy to reguła.

Najlepsze są bazy z recaro, kosztują ponad tysiaka a pasują tylko do najmniejszego fotelika, razem z fotelem trzeba zmienić bazę!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam ze wsi jestem w kole gospodyń wiejskich i kółku różańcowym się udzielam.

Efors nie zrobiłaś nic złego moim zdaniem.Bo ja np. pisałam jakiś czas temu,że mężowi się Konrad podoba, a mnie nie....i co uraziłam kogoś? Wydaje mi się ,że nie. Wyraziłam tylko swoje zdanie, że mi się nie podoba a, nie że imię jest beznadziejne.

A mój dzieć kochany do 2 w nocy tańcował po pęcherzu :-)Fajnie było :-)

eforts, julianna, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Marta sto lat i zdrowka :-*

Martaaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris jakby wybór imienia zawsze przybierał taki niespodziewany obrót to chyba byśmy musieli się z mężem pożegnać :)

Zamierzacie masować krocze? :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Doris jakby wybór imienia zawsze przybierał taki niespodziewany obrót to chyba byśmy musieli się z mężem pożegnać :)

Zamierzacie masować krocze? :)
    Zamierzam poinformować męża, że to będzie jego zadanie ;)

Martaaa, eforts lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak są bazy maxi cosi które pasują chyba tylko do jednego typu fotelika i to są te starsze mają inną nazwę, i te family fix które pasują do dwóch typów wiekowych, a do 3 trzeba kupić nową bazę, ale jak nam w sklepei babka to zaprezentowala to robiło wrażenie... ;D

o co chodzi z masowaniem krocza, że niby jak i po co.... no facet to chyba sobie nawet z chęcią pomasuje :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - z moją szyjką jest dziwnie. Najpierw miała 34mm, po 3 tygodniach 24mm, potem po 4 dniach 21mm a tego samego dnia co te 21mm w szpitalu wyszło ponad 30mm (lekarz w szpitalu mówił że mierzył 7 razy i cytuję 'za cholerę nie chce wyjść poniżej 3 cm).

Dziewczynki DZIĘKUJĘ :) wiecie jak to miło tu zajrzeć i tyle życzeń aż ciepło na sercu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:22

relgh371rphwpz6l.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka imię śliczne, mnie też się bardzo podoba od zawsze ale niestety nie mogę tak nazwać drugiego synka bo brat mojego m. ma syna Kubę i to samo nazwisko więc głupio by było..
    A chodzi o masowanie krocza przed porodem tak? Jakoś w pierwszej ciąży nie myślałam o tym i teraz też raczej nie będę masowała.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Zamierzam poinformować męża, że to będzie jego zadanie ;)

odważnie :)

Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?

Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az tak :D zaraz w necie wyszukam co trzeba robic

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że masaż krocza z tego co kojarzę wykonuje się wtedy, kiedy ciąża jest donoszona. Chyba że się mylę to mnie oświećcie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co taki troll ma z pisania na forum? Nudzi mu się czy co? Nigdy tego nie ogarniałam.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    odważnie :)

Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?

Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca :)

Też spoczynkowy tryb życia, ale bez nakazu leżenia non stop, nie dźwigać itp. Do tego magnez 4x1 + luteina 2x2. We wtorek kontrola u mojej prowadzącej. Lekarz w szpitalu powiedział, że dla niego moja szyjka jest ok nie ma do niej zastrzeżeń. Mam się zgłosić w razie krwawienia czy regularnej akcji skurczowej. Ale ja skurczy nie mam i nie miałam w ogóle...

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just - ja się też nie znam na tych trollach bo też to moje pierwsze forum jest, na którym się udzielam. Wcześniej było forum o staraniach teraz tu i Styczniówki ale ogólnie uważam to za jedno bo wszystko na Belly :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak by zaczal masowac mi krocze to pewnie w domu bym rodzila haha

eforts, goto4 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Tylko że masaż krocza z tego co kojarzę wykonuje się wtedy, kiedy ciąża jest donoszona. Chyba że się mylę to mnie oświećcie:)

chyba po 34 tygodniu zaleca się ten masaż, za wcześnie to chyba nie ma c tam gmerać

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam że najszybciej między 30-34 tygodniem ciązy, ale tylko wtedy gdy wiemy, że jest wszystko ok i gin też powinien powiedzieć czy możemy akurat to robić, no żeby się nie okazało, że któraś z nas zacznie masować i urodzi zbyt szybko ;)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ