X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tam chętnie podpiszę pod tym kołem gospodyń :) nawet wyobraziłam sobie nas wszystkie w jednym miejscu :D

ja w ogóle pierwszy raz w życiu na forum, także do porodu może się nauczę komunikacji :)

Ewelinka bardzo ładne imię wybrałaś :D

ewelinka_shn, Doris-83, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez szukamy wozka 2w1, a fotelik na pewno maxi cosi, myślimy o cabrio fix z bazą family fix, baza ma starczyć do 4 roku zycia, na fotelik 0-13kg i 9-18kg, wszystko to wygląda bardzo wygodnie i komfortowo, ale cena powyżej 1tys zł. ;/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że o kółku różancowym tez byśmy mogły pomyśleć :D

Eforts dziękuję hihi :D

Doris-83, Ita lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana baza jest super sprawą, tylko nie wiem czy każda ale moja koleżanka ma do niej fotelik maxi cosi cabrio i na kolejny już nie mają wyboru, podobno tylko jeden jedyny będzie pasował do tej bazy, z tym ze nie wiem czy to reguła.

Najlepsze są bazy z recaro, kosztują ponad tysiaka a pasują tylko do najmniejszego fotelika, razem z fotelem trzeba zmienić bazę!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam ze wsi jestem w kole gospodyń wiejskich i kółku różańcowym się udzielam.

Efors nie zrobiłaś nic złego moim zdaniem.Bo ja np. pisałam jakiś czas temu,że mężowi się Konrad podoba, a mnie nie....i co uraziłam kogoś? Wydaje mi się ,że nie. Wyraziłam tylko swoje zdanie, że mi się nie podoba a, nie że imię jest beznadziejne.

A mój dzieć kochany do 2 w nocy tańcował po pęcherzu :-)Fajnie było :-)

eforts, julianna, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Marta sto lat i zdrowka :-*

Martaaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris jakby wybór imienia zawsze przybierał taki niespodziewany obrót to chyba byśmy musieli się z mężem pożegnać :)

Zamierzacie masować krocze? :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Doris jakby wybór imienia zawsze przybierał taki niespodziewany obrót to chyba byśmy musieli się z mężem pożegnać :)

Zamierzacie masować krocze? :)
    Zamierzam poinformować męża, że to będzie jego zadanie ;)

Martaaa, eforts lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak są bazy maxi cosi które pasują chyba tylko do jednego typu fotelika i to są te starsze mają inną nazwę, i te family fix które pasują do dwóch typów wiekowych, a do 3 trzeba kupić nową bazę, ale jak nam w sklepei babka to zaprezentowala to robiło wrażenie... ;D

o co chodzi z masowaniem krocza, że niby jak i po co.... no facet to chyba sobie nawet z chęcią pomasuje :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - z moją szyjką jest dziwnie. Najpierw miała 34mm, po 3 tygodniach 24mm, potem po 4 dniach 21mm a tego samego dnia co te 21mm w szpitalu wyszło ponad 30mm (lekarz w szpitalu mówił że mierzył 7 razy i cytuję 'za cholerę nie chce wyjść poniżej 3 cm).

Dziewczynki DZIĘKUJĘ :) wiecie jak to miło tu zajrzeć i tyle życzeń aż ciepło na sercu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:22

relgh371rphwpz6l.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka imię śliczne, mnie też się bardzo podoba od zawsze ale niestety nie mogę tak nazwać drugiego synka bo brat mojego m. ma syna Kubę i to samo nazwisko więc głupio by było..
    A chodzi o masowanie krocza przed porodem tak? Jakoś w pierwszej ciąży nie myślałam o tym i teraz też raczej nie będę masowała.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Zamierzam poinformować męża, że to będzie jego zadanie ;)

odważnie :)

Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?

Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az tak :D zaraz w necie wyszukam co trzeba robic

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że masaż krocza z tego co kojarzę wykonuje się wtedy, kiedy ciąża jest donoszona. Chyba że się mylę to mnie oświećcie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co taki troll ma z pisania na forum? Nudzi mu się czy co? Nigdy tego nie ogarniałam.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    odważnie :)

Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?

Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca :)

Też spoczynkowy tryb życia, ale bez nakazu leżenia non stop, nie dźwigać itp. Do tego magnez 4x1 + luteina 2x2. We wtorek kontrola u mojej prowadzącej. Lekarz w szpitalu powiedział, że dla niego moja szyjka jest ok nie ma do niej zastrzeżeń. Mam się zgłosić w razie krwawienia czy regularnej akcji skurczowej. Ale ja skurczy nie mam i nie miałam w ogóle...

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just - ja się też nie znam na tych trollach bo też to moje pierwsze forum jest, na którym się udzielam. Wcześniej było forum o staraniach teraz tu i Styczniówki ale ogólnie uważam to za jedno bo wszystko na Belly :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak by zaczal masowac mi krocze to pewnie w domu bym rodzila haha

eforts, goto4 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Tylko że masaż krocza z tego co kojarzę wykonuje się wtedy, kiedy ciąża jest donoszona. Chyba że się mylę to mnie oświećcie:)

chyba po 34 tygodniu zaleca się ten masaż, za wcześnie to chyba nie ma c tam gmerać

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam że najszybciej między 30-34 tygodniem ciązy, ale tylko wtedy gdy wiemy, że jest wszystko ok i gin też powinien powiedzieć czy możemy akurat to robić, no żeby się nie okazało, że któraś z nas zacznie masować i urodzi zbyt szybko ;)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ