Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się tam chętnie podpiszę pod tym kołem gospodyń
nawet wyobraziłam sobie nas wszystkie w jednym miejscu
ja w ogóle pierwszy raz w życiu na forum, także do porodu może się nauczę komunikacji
Ewelinka bardzo ładne imię wybrałaśewelinka_shn, Doris-83, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Juliana baza jest super sprawą, tylko nie wiem czy każda ale moja koleżanka ma do niej fotelik maxi cosi cabrio i na kolejny już nie mają wyboru, podobno tylko jeden jedyny będzie pasował do tej bazy, z tym ze nie wiem czy to reguła.
Najlepsze są bazy z recaro, kosztują ponad tysiaka a pasują tylko do najmniejszego fotelika, razem z fotelem trzeba zmienić bazę!! -
A ja tam ze wsi jestem w kole gospodyń wiejskich i kółku różańcowym się udzielam.
Efors nie zrobiłaś nic złego moim zdaniem.Bo ja np. pisałam jakiś czas temu,że mężowi się Konrad podoba, a mnie nie....i co uraziłam kogoś? Wydaje mi się ,że nie. Wyraziłam tylko swoje zdanie, że mi się nie podoba a, nie że imię jest beznadziejne.
A mój dzieć kochany do 2 w nocy tańcował po pęcherzu :-)Fajnie byłoeforts, julianna, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Doris jakby wybór imienia zawsze przybierał taki niespodziewany obrót to chyba byśmy musieli się z mężem pożegnać
Zamierzacie masować krocze?Martaaa, eforts lubią tę wiadomość
-
tak są bazy maxi cosi które pasują chyba tylko do jednego typu fotelika i to są te starsze mają inną nazwę, i te family fix które pasują do dwóch typów wiekowych, a do 3 trzeba kupić nową bazę, ale jak nam w sklepei babka to zaprezentowala to robiło wrażenie...
o co chodzi z masowaniem krocza, że niby jak i po co.... no facet to chyba sobie nawet z chęcią pomasuje
-
Eforts - z moją szyjką jest dziwnie. Najpierw miała 34mm, po 3 tygodniach 24mm, potem po 4 dniach 21mm a tego samego dnia co te 21mm w szpitalu wyszło ponad 30mm (lekarz w szpitalu mówił że mierzył 7 razy i cytuję 'za cholerę nie chce wyjść poniżej 3 cm).
Dziewczynki DZIĘKUJĘwiecie jak to miło tu zajrzeć i tyle życzeń aż ciepło na sercu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:22
-
ewelinka imię śliczne, mnie też się bardzo podoba od zawsze ale niestety nie mogę tak nazwać drugiego synka bo brat mojego m. ma syna Kubę i to samo nazwisko więc głupio by było..
A chodzi o masowanie krocza przed porodem tak? Jakoś w pierwszej ciąży nie myślałam o tym i teraz też raczej nie będę masowała. -
kanapa wrote:Zamierzam poinformować męża, że to będzie jego zadanie
odważnie
Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?
Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca -
eforts wrote:odważnie
Marta rzeczywiście już pamiętam, a powiedz jakie dostałaś zalecenia? bo mój lekarz kazał prowadzić spoczynkowy tryb życia ale nie kazał wyłączyć się z życia przy tych 3 cm, po jakim czasie masz mieć znowu kontrolę?
Juliana podobno pomaga uniknąć nacięcia krocza ale opis masażu nie zachęca
Też spoczynkowy tryb życia, ale bez nakazu leżenia non stop, nie dźwigać itp. Do tego magnez 4x1 + luteina 2x2. We wtorek kontrola u mojej prowadzącej. Lekarz w szpitalu powiedział, że dla niego moja szyjka jest ok nie ma do niej zastrzeżeń. Mam się zgłosić w razie krwawienia czy regularnej akcji skurczowej. Ale ja skurczy nie mam i nie miałam w ogóle...