X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa skoro już o słodkościach mowa goto mam jeszcze jeden przepis na ciasto bez pieczenia ;) własnie w czwartej je robiłam i jest bardzo dobry:)
    *3 BIT*
    Składniki:
    8 paczek herbatników (na blache o wym 25x40)
    masa krówkowa (kajmak) 500 ml
    masa karpatkowa
    1 margaryna do pieczenia lub masło
    0,5 litra śmietany kremówki 36 %
    2 opakowania śmietan fixu
    gorzka czekolada
    Wykonanie:
    Prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie wyłożyć jedną warstwę herbatników, na ciasteczkach rozsmarować masę krówkową (1*). Na masie wyłożyć drugą warstwę herbatników.
    Przygotować masę karpatkową.
    Utrzeć margarynę/masło i dodawać po 1 łyżce budyniu cały czas ucierając (2).
    Gotową masę karpatkową wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą ciasteczek.
    Ubić śmietanę, a pod koniec ubijania dodać śmietan fixy (nie dodajemy cukru). Ubitą śmietanę wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników. Posypać utartą gorzką czekoladą. Schłodzić.
    Moje wskazówki;):
    (1) masa krówkowa po wyciągnięciu bezpośrednio z puszki ciężko się rozsmarowuje, więc najlepiej włożyć do rondelka i chwile podgrzać żeby się lepiej rozsmarowała
    (2) ucierać mikserem na średnich lub niskich obrotach, bo masło/margaryna może się zważyć

kanapa, goto4, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Goto chyba nikt się nie odważy :)

a tak serio to wizualnie ładny, w przedziale wózków w moim typie co do danych technicznych nie znam się :)
    Fajnie, że wyjazd udany.

Lithe popieram foty. Ile potrzebujemy pieluch tetrowych i flanelowupych?
    Tetry wg mnie ile wlezie. Przydatne do wycierania, odbijania, jako podkładki rozmaite itp itd.
    Flanelowe ja używałam wyłącznie jako lekki kocyk czasem jako przescieradelko, ale uwielbiam je sa takie milutkie :)

eforts lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzisiejsze zakupy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d9eae83046e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02e893d91454.jpg
    Z tego rozka w grochy niezbyt jestem zadowolona, ma ciemniejsze kolory niz pieluchy do kompletu, wg mnie pieluchy ładniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:53

goto4, Niespodzianek:), Ita, Ita, julianna, eforts, Lola83, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe skąd takie slicznosci?

lithe123 lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze ze Smyka - fajnie widać kontrast w rozmiarach. Dla starszej body 98, dla młodszej - pajace 56. Kupiłam im żeby miały coś podobnego :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15c9987249b8.jpg

Tak btw w smyku dość fajne wyprzedaże - 3pak body 20zł, pajaców - 30zł. Bodziaków nie polecam dla najmłodszych, bo nie mają zapięcia kopertowego. Ale pajace są jak trzeba, z zapięciem wzdłuż obu nogawek. Jakość całkiem całkiem.
    ewelinka_shn wrote:
    Lithe skąd takie slicznosci?
    Wszystko allegro, te wzory spodobały mi się w smyku i znalazłam podobne na allegro. Jesli chcesz jutro moge sprawdzic sprzedawcow, bo teraz nie mam hasła do allegro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 18:07

Lola83, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poproszę Lithe :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na robiłaś mu smak. Twój przepis wykorzystam w środę. Mniam.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, specjalnie dla Ciebie :*
    rożki: http://allegro.pl/mieciutki-cieplutki-rozek-becik-nowe-kolory-i4485923144.html
    tetry: http://allegro.pl/pielucha-tetrowa-70x80-tetrowe-pieluchy-sowy-hit-i4479426909.html
    flanelki: http://allegro.pl/pielucha-flanelowa-70x80-pieluchy-flanelowe-sowy-i4479428133.html

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe śliczności:) Ja miałam 10 lub 15 pieluch tetrowych i to było stanowczo za mało bo cały czas musiałam je prać.
    Ewa uduszę:p moje MOCNE postanowienie nie jedzenia słodyczy właśnie zdechło:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Lithe ;***

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 mini reczniczkow do buzki wycierania i kupie tak z 20 tetr, aa i mini flanelek z 5 mam do buzki :) Ja wole te mini bo tymi duzymi to jakos mi niewygodnie bylo, 1 rog pobrudzilam i juz do prania :P A duze na przewijak :)

Goto jamniczki ci sie snia ? :D

Macie przepis na pasztet z cukini ( znajoma mi ostatnio przyniosla i mniam ! )

1 kg cukini 3 marchewki 2 cebula le Póltorej szkl. Kaszy mannej 25 dkg sera zoltego 2/3 szkl oliwy 3 jajka lub 4 jak male
    Przyprawy u mnie tylko sol ziolowa
    Cukinia obrac i marchew
    I wszysrko potrzec na tarce o duzych oczkach
    Dodaj zóltka a bialka ubic
    Jak wszystko wymieszasz lyzka
    To dodac piane z bialek i mieszac ostroznie
    Blache wysmarowac maslem i bulka tarta
    I piec ok godz w 180 st do delikatnego zabrazowienia

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za jakiś czas na spokojnie poprzeglądam zamieszczone linki,
    na szybko fajne ciuszki ja bylam w smyku 2 dni temu i nie widzialam u nas wyprzedaży, wręcz wszystko bylo takie drogie, musze bardziej pogrzebać,
    apropo wózka nie widziałam jeszcze jaki to model, ael my z mężem stwierdziliśmy, że żółtego i pomarańczowego nie będziemy brać ze wzgledu na przyciąganie robaczków wiosna-lato...
    lithe używasz bazy family fix? czyli wepniesz w niego 2 modele wózkow 0-13 i 9-18?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i odnośnie butelek, ja tak myślę, że szklana to tak tradycyjnie i zdrowo, i mleko nie pachnie plastikiem ;D tak mi się wydaje...
    więc mam plan kupić jedną szklaną, drugą plastikową i się okaże jak to jest

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetry ja mam spokojnie kilkadziesiąt, nigdy ich nie policzyłam. Większość białych, i kilkanaście kolorowych wyjściowych. Małe ręczniczki z frotki też mam ale jakoś mało ich używałam, dopiero teraz młodej do rączek więcej są w użyciu. Jednak szuflada pełna tetry to dla nas podstawa. A flanelki tak jak wczesniej wspomniałam jako lekkie okrycie głównie używałam.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek wybacz ;) najwyżej ten kg więcej wrzuć na moje konto :P
    Ja jak się wczoraj obżarłam to "nagle" przypomniało mi się że za tydzień idę na wesele i trzeba do tego czasu spuścić z tonu z jedzeniem bo jak odbiorę kieckę z przeróbki to zostawię ją na poprawkę czasami:P

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    lithe używasz bazy family fix? czyli wepniesz w niego 2 modele wózkow 0-13 i 9-18?
    Chyba fotelików?
    Baza jest tylko do tych 0+ i chyba 9+ ale tylko z maxi cosi. Foteliki 9+ innnych firm mają bazę tak jakby wbudowaną w fotelik, przynajmniej takie które ja znam.
    Pierwszy cabrio fix mamy taki + baza dokupiona osobno (to nie jest zdjęcia naszego ale to ten sam model bazy i fotelika i kolor)
    186_mc-g0.jpg

Drugi fotelik 9+ mamy Romer, totaj baza jest już jakby wbudowana, nie trzeba jej dokupować:
    1.jpg

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no bo my chcemu maxi cosi kupic cabrio fix i do tego wlasnie ta baza family, i nam babeczka w sklepie mowila ze kolejny fotelik ktory kupimy z maxi cosi bedzie pasowal do tej samej bazy, a 3 juz nowy fotelik i nowa baza

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia robilaś już tę babkę z cukinii?
    mi się śnią wózki i akcesoria dla dzieci w nocy, co wieczór przeglądam i przeżywam potem ;D
    spojrzałam na wózek tako moonlight, mi się widzi, bardzo zblizony do city move, a kolor wózka nam się marzy brązowy, ale musi to być fajny odcień ;P

goto4, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam, ale jadlam wczoraj jeszcze ciepla i byla pyszna :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę skopiować przepis na babkę i bita

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ