Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kanapa wrote:Ja ostatnio od położnej słyszałam, że jak się karmi cycem to nie powinno się smoczka dawać
ale niech się w tym temacie doświadczone mamy wypowiadają
No nie powinno.
Dlatego ja wzbraniałam się jak mogłam, ale w nocy mnie ratował kilkakrotnie. Mała miała dość silny odruch ssania. Ale zasada była od początku, że smoczek tylko do spania i nigdy/nigdzie więcej. Nie zaburzyło to laktacji, kp 2 lata, a córa ze smoczka zrezygnowała przed rokiem.
kanapa lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja to widzę, że ktoś jest bardzo zdesperowany? Biszkopcik, że tak powiem, faux pas
Ps. Zacytuję, żeby potem nie zniknęło
"Jesteście wszystkie siebie wartelajkują jak na facebooku, z reszta od razu widać że słoma z butów wystaje, traktory w tle i brudne mieszkania
Kółko wzajemnej adoracji to wy jesteście, a raczej koło gospodyń wiejskich.
Dla mnie ten tekst jest nie na miejscu:
Biszkopcik mam nadzieję, że się nie obrazisz o gustach się nie dyskutuje ale czy nie boisz się nazwać tak dziecka? Ze jakoś tak zagranicznie? Ale to może mój punkt widzenia jest błędny no nie wiem
żeby nie było wtorek, że jest takie miasto zresztą państwo tez"Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 23:21
kanapa lubi tę wiadomość
-
Kupiłam w Smyku- regularna cena ok 1300zł ale była 20% promocji i wyszło 1070zł
za wersję 2w1 (gondola i spacerówka).
W ogóle sprzedawca robić test wodny i polewał wózki wodą- po naszym i jedo woda spłynęła jak po kaczce, w maxi cosi wsiąknęła... daje do mysleniano i spacerówkę można w obie strony montować, a jak ktoś jest niski to gondolę można obniżyć o ok 10cm
Aga- informacją już zanotowanazobaczymy czy u mnie się przyda...
-
i w temacie informacji cd
W sprawach kp polecam jak coś kontakt z Magdą Karpienia http://www.lllpolska.org/index.php/liderki
oraz grupa na fb https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/
Ogromna pomocJa mam fioła na punkcie kp, więc jak coś też służę radą
Lola83, Ita lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Dziewczyny, gdzie czujecie swoje maleństwa? Ja zaczęłam się niepokoić, bo czuję małą jakoś 5-7 cm pod pępkiem. Boję się też tej szyjki. Mam złe przeczucia, a wizyta dopiero w środę.
-
julianna wrote:kanapa ty masz bebetto luca? o tym piszesz
jak masz jakieś pytania to pisz
ale uprzedzam- wózka jeszcze nie użytkowałam
złożyłam i się wietrzy
Aga, dzięki za linkina pewno się przydadzą
jak nie teraz to w grudniu
-
Ja obstawiam bebetto pascal:-) Albo Skrzat Apollo.
Ta druga firma tania bo za wózek 3 w 1 jest około 800 zł. Czytałam opinie i są różne. Ale muszę zobaczyć go na żywo i sama ocenić.
Ehh dopadła mnie bezsenność...