X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa jakie szczęście, że zdecydowałaś się pojechać. Kurde trochę sobie pluję w brodę, bo mówiłaś o tym ciągnięciu, a ja dzisiaj sobie dopiero przypomniałam, że wyczytałam w mojej książce, że jeżeli jest drętwienie albo ciągniecie w dole brzucha to od razu na IP. Ale już jesteś pod opieką i bezpieczna. Bądź dzielna i trzymamy mocno kciuki za Ciebie i małego!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 3 kg tak ze warze teraz 62 kg ;-)

Karola- Nie znamy sie ale trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skonczylo ;-)

Ja wiekszosc rzeczy mam po synku. Dokupilam juz pare nowych ciuszkow i z zakupow pozostaly juz tylko same drobiazgi. A z drozszych rzeczy to musze jeszcze kupic podgrzewacz do butelek bo po synku mi sie spalil. Byl z aventu dosc drogi bo niby z bajerami a jednak nie bylam z niego zadowolona. Tak ze tym razem nie zamierzam w niego inwestowac zbyt wiele...

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola jakiego typu ciągnięcie? takie jak Karola opisywala czyli ku dołowi?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamiętam, czy było napisane ciągnięcie, czy ciągnięcie w dół, a nie mogę tego znaleźć.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na necie znalazłam nie w książce, jak mnie bolał brzuch i nie wiedziałam, czy to normalnie, czy nie. Wklejam:

Jakie bóle brzucha w ciąży są groźne?

Zanim przyszła mama dotrwa do końca ciąży, czyli w okolicę 38 tygodnia ciąży, kiedy może już bez negatywnych konsekwencji urodzić, powinna zwracać uwagę szczególnie na bóle, które:

przypominają bóle miesiączkowe,
    trwają długo (kilkanaście sekund),
    pojawiają się falami,
    nie przechodzą po zmianie pozycji (np. po odpoczynku),
    przypominające ciągnięcie i drętwienie w dole brzucha

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa,trzymam kciuki. Musi być dobrze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.

kaarolaa, a co powiedział lekarz?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa trzymaj się mocno z maluszkiem, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza w szpitalu. Przytulam Was mocno!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana trzymaj się i myśl pozytywnie. Trzymaj kciuki żeby młodzież jeszcze wytrzymała w brzuszku, oby jak najdłużej. Cale szczęście, ze pojechalas do szpitala, tam się wami zaopiekuja.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki.

Kurde, jak wczoraj i przedwczoraj też czułam takie jakby obniżenie wszystkiego w środku i czułam małą nisko. Z mokrością to sama nie wiem. Dzisiaj mi dużo śluzu wypłynęło ok 10.00, potem wszystko na majtkach wyschło i jest ok. dzisiaj nie mam już takiego uczucia. Wizytę mam w środę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa trzymaj się! Ściskaj nogi, leż cierpliwie żeby maluszek został w brzuszku do grudnia!

Ja mam sporo śluzu ale przez tą luteinę, ale też sprawdzam, wącham itp...

Dziewczyny a na wzdęcia polecam herbatkę z kopru włoskiego (albo zwykłą Herbapol a że mi ona totalnie nie wchodzi to taką dla niemowląt :P ). Wreszcie pozbyłam się kłucia w brzuchu!!! Smak nie powala ale... ulga niesamowita. I wiem, że te bóle i kłucia to nic od szyjki a od wzdęć...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    kaarolaa, a co powiedział lekarz?
    za duzo sie nie dowiedzialam, ale dobrze nie jest...musze pociagnac jak najdluzej chociaz juz dali mi sterydy na pluca dla malego, jeszcze 3 dawki, niech sie rozwina gdyby jednak za bardzo sie spieszyl...musi poczekac jeszcze chociaz 3 tyg zeby miec jakies szanse na przezycie...dostalam jeszcze spazmoline, luteine, magnez i kroplowke i zostalo mi czekanie...moze jutro dowiem sie czegos wiecej...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola będzie dobrze, szczerze w to wierzę, lekarze opanowują takie sytuację, Wam też na pewno pomogą!! Jesteś w Ełku?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, w Ostródzie...oby jakos mi pomogli, moge nawet do konca lezec tylko zeby pecherz sie cofnął

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie przy weekendzie to zawiele Ci nie mówią? Może jutro dowiesz się więcej?! przytulam Cię!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jest tylko jeden lekarz na dyzurze i do tego malo mowi, byl obchod to tylko brzuch pomacal, powiedzial ze tak ma byc i poszedl...jutro dopiero zbierze sie grono i brda myslec co dalej

• julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, ale najważniejsze, że jesteś w szpitalu, myśl pozytywnie to pomoże Wam obojgu

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rodzimy razem w grudniu!!!
    Najważniejsze że masz opiekę... Będę mocno trzymac kciuki za Was :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a takie ciągnięcie czułaś cały czas, czy falowo?

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ