Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaa jakie szczęście, że zdecydowałaś się pojechać. Kurde trochę sobie pluję w brodę, bo mówiłaś o tym ciągnięciu, a ja dzisiaj sobie dopiero przypomniałam, że wyczytałam w mojej książce, że jeżeli jest drętwienie albo ciągniecie w dole brzucha to od razu na IP. Ale już jesteś pod opieką i bezpieczna. Bądź dzielna i trzymamy mocno kciuki za Ciebie i małego!Piotruś
Helenka
-
Ja przytylam 3 kg tak ze warze teraz 62 kg
Karola- Nie znamy sie ale trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skonczylo
Ja wiekszosc rzeczy mam po synku. Dokupilam juz pare nowych ciuszkow i z zakupow pozostaly juz tylko same drobiazgi. A z drozszych rzeczy to musze jeszcze kupic podgrzewacz do butelek bo po synku mi sie spalil. Byl z aventu dosc drogi bo niby z bajerami a jednak nie bylam z niego zadowolona. Tak ze tym razem nie zamierzam w niego inwestowac zbyt wiele...(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
To na necie znalazłam nie w książce, jak mnie bolał brzuch i nie wiedziałam, czy to normalnie, czy nie. Wklejam:
Jakie bóle brzucha w ciąży są groźne?
Zanim przyszła mama dotrwa do końca ciąży, czyli w okolicę 38 tygodnia ciąży, kiedy może już bez negatywnych konsekwencji urodzić, powinna zwracać uwagę szczególnie na bóle, które:
przypominają bóle miesiączkowe,
trwają długo (kilkanaście sekund),
pojawiają się falami,
nie przechodzą po zmianie pozycji (np. po odpoczynku),
przypominające ciągnięcie i drętwienie w dole brzucha
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyMnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.
-
kaarolaa wrote:Mnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.
kaarolaa, a co powiedział lekarz?Piotruś
Helenka
-
Karola trzymam kciuki.
Kurde, jak wczoraj i przedwczoraj też czułam takie jakby obniżenie wszystkiego w środku i czułam małą nisko. Z mokrością to sama nie wiem. Dzisiaj mi dużo śluzu wypłynęło ok 10.00, potem wszystko na majtkach wyschło i jest ok. dzisiaj nie mam już takiego uczucia. Wizytę mam w środę. -
Karolaaa trzymaj się! Ściskaj nogi, leż cierpliwie żeby maluszek został w brzuszku do grudnia!
Ja mam sporo śluzu ale przez tą luteinę, ale też sprawdzam, wącham itp...
Dziewczyny a na wzdęcia polecam herbatkę z kopru włoskiego (albo zwykłą Herbapol a że mi ona totalnie nie wchodzi to taką dla niemowląt). Wreszcie pozbyłam się kłucia w brzuchu!!! Smak nie powala ale... ulga niesamowita. I wiem, że te bóle i kłucia to nic od szyjki a od wzdęć...
-
nick nieaktualnyLola83 wrote:kaarolaa, a co powiedział lekarz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny