X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa jakie szczęście, że zdecydowałaś się pojechać. Kurde trochę sobie pluję w brodę, bo mówiłaś o tym ciągnięciu, a ja dzisiaj sobie dopiero przypomniałam, że wyczytałam w mojej książce, że jeżeli jest drętwienie albo ciągniecie w dole brzucha to od razu na IP. Ale już jesteś pod opieką i bezpieczna. Bądź dzielna i trzymamy mocno kciuki za Ciebie i małego!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 3 kg tak ze warze teraz 62 kg ;-)

Karola- Nie znamy sie ale trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skonczylo ;-)

Ja wiekszosc rzeczy mam po synku. Dokupilam juz pare nowych ciuszkow i z zakupow pozostaly juz tylko same drobiazgi. A z drozszych rzeczy to musze jeszcze kupic podgrzewacz do butelek bo po synku mi sie spalil. Byl z aventu dosc drogi bo niby z bajerami a jednak nie bylam z niego zadowolona. Tak ze tym razem nie zamierzam w niego inwestowac zbyt wiele...

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola jakiego typu ciągnięcie? takie jak Karola opisywala czyli ku dołowi?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamiętam, czy było napisane ciągnięcie, czy ciągnięcie w dół, a nie mogę tego znaleźć.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na necie znalazłam nie w książce, jak mnie bolał brzuch i nie wiedziałam, czy to normalnie, czy nie. Wklejam:

Jakie bóle brzucha w ciąży są groźne?

Zanim przyszła mama dotrwa do końca ciąży, czyli w okolicę 38 tygodnia ciąży, kiedy może już bez negatywnych konsekwencji urodzić, powinna zwracać uwagę szczególnie na bóle, które:

przypominają bóle miesiączkowe,
    trwają długo (kilkanaście sekund),
    pojawiają się falami,
    nie przechodzą po zmianie pozycji (np. po odpoczynku),
    przypominające ciągnięcie i drętwienie w dole brzucha

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa,trzymam kciuki. Musi być dobrze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mnie np brzuch nie bolal tylko mialam takie uczucie ze brzuch mi sie obniza ciagnie do dolu i ruchy malucha tez czuje bardzo nisko. Dodatkowo te uczucie ze cos mi leci, non stop mokro a dzisiaj to juz apogeum z ta wilgocia mialam. A w glowie duzo mysli na raz i jedna sluszna, nie ma na co czekac jedziemy na IP. No i teraz zostalo mi lezenie i czekanie co dalej.

kaarolaa, a co powiedział lekarz?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa trzymaj się mocno z maluszkiem, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza w szpitalu. Przytulam Was mocno!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana trzymaj się i myśl pozytywnie. Trzymaj kciuki żeby młodzież jeszcze wytrzymała w brzuszku, oby jak najdłużej. Cale szczęście, ze pojechalas do szpitala, tam się wami zaopiekuja.

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki.

Kurde, jak wczoraj i przedwczoraj też czułam takie jakby obniżenie wszystkiego w środku i czułam małą nisko. Z mokrością to sama nie wiem. Dzisiaj mi dużo śluzu wypłynęło ok 10.00, potem wszystko na majtkach wyschło i jest ok. dzisiaj nie mam już takiego uczucia. Wizytę mam w środę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa trzymaj się! Ściskaj nogi, leż cierpliwie żeby maluszek został w brzuszku do grudnia!

Ja mam sporo śluzu ale przez tą luteinę, ale też sprawdzam, wącham itp...

Dziewczyny a na wzdęcia polecam herbatkę z kopru włoskiego (albo zwykłą Herbapol a że mi ona totalnie nie wchodzi to taką dla niemowląt :P ). Wreszcie pozbyłam się kłucia w brzuchu!!! Smak nie powala ale... ulga niesamowita. I wiem, że te bóle i kłucia to nic od szyjki a od wzdęć...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    kaarolaa, a co powiedział lekarz?
    za duzo sie nie dowiedzialam, ale dobrze nie jest...musze pociagnac jak najdluzej chociaz juz dali mi sterydy na pluca dla malego, jeszcze 3 dawki, niech sie rozwina gdyby jednak za bardzo sie spieszyl...musi poczekac jeszcze chociaz 3 tyg zeby miec jakies szanse na przezycie...dostalam jeszcze spazmoline, luteine, magnez i kroplowke i zostalo mi czekanie...moze jutro dowiem sie czegos wiecej...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola będzie dobrze, szczerze w to wierzę, lekarze opanowują takie sytuację, Wam też na pewno pomogą!! Jesteś w Ełku?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, w Ostródzie...oby jakos mi pomogli, moge nawet do konca lezec tylko zeby pecherz sie cofnął

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie przy weekendzie to zawiele Ci nie mówią? Może jutro dowiesz się więcej?! przytulam Cię!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jest tylko jeden lekarz na dyzurze i do tego malo mowi, byl obchod to tylko brzuch pomacal, powiedzial ze tak ma byc i poszedl...jutro dopiero zbierze sie grono i brda myslec co dalej

• julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, ale najważniejsze, że jesteś w szpitalu, myśl pozytywnie to pomoże Wam obojgu

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rodzimy razem w grudniu!!!
    Najważniejsze że masz opiekę... Będę mocno trzymac kciuki za Was :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a takie ciągnięcie czułaś cały czas, czy falowo?

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ