X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola. Dacie radę. Ty i Maluszek :-)Jutro konsylium się zbierze i coś więcej wymyślą :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola, a takie ciągnięcie czułaś cały czas, czy falowo?
    tak ogolnie to od dluzszego czasu cos mi nie pasowalo bo maluch byl strasznie nisko wg mnie, ale ginka nic niepokojacego nie zauwazyla...a tak kolo polowy tego tyg cos mi sie wydawalo, ze mi opada brzuch i te niby wody w piatek sie pojawily...i tak chodzilam myslalam, szukalam w necie info, troche Was sie podpytywalam i zdecydowalam, ze jade do szpitala, ze do czwartku to moze byc za dlugo i mysle, ze dobrze zrobilam

Doris-83, julianna lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze zrobiłaś.Lepiej dmuchać na zimne :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bedzie dobrze.Trzymam kciuki i jestem z Wami myslami i sercem.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja czuje czasem jakby Kubus mnie na samym dole w sama pipe kopal...
    ktoras jeszcze tak ma? bo zaczyna mnie tez to niepokoić... a wizyta tez w czwartek

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa jutro dowiesz się więcej na pewno. Plackiem będziesz leżeć,przy tym wszystkim co Ci podali musi być spokój. Bardzo mocno trzymamy kciuki żeby było dobrze. Dobrze, że pojechałaś do szpitala.

My tu teraz wszystkie będziemy schizować. Ja też małą czuję nisko, ale tak było do początku, bo póki co mam jeszcze łożysko dosyć nisko nad szyjką, które ma się niby podnieść, ale to się okażę. No i oczywiście jak na złość leje się dzisiaj ze mnie ten śluz (??). A i jeszcze głupia ja leki mi się skończyły na duszności i muszę doraźnie brać ventolin, który w ciąży niby nie zakazany, ale kazali mi unikać...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na jutro jak na skazanie,...moze mi beda zakladac szew albo passer, jakos musza szyjke zablokowac

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Ja mieszkam na wsi. Moze i sloma z butow wystaje, chociaz nie zauwazylam. Ale mam porzadek w domu :-)

Noo a ja dla odmiany w miescie ale balagan mam niezimski bo nie cierpie sprzatac...;) a sloma czasem mi wystaje bo lubie po lakach i polach chodzic... :D

oj Biszkpcik...buuu

Bogusiar80, eforts, Furia lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie pozwola Ci jeszcze urodzic i zrobia wszystko zeby do tego nie dopuscic. Ja tez boje sie przedwczesnego porodu,ktory w ciazy blizniaczej czesto wwystepuje. Jutro mam wizyte u gina,mam nadzieje ze powie mi ze jest ok. Ja w ogole w ciazy mam duzo bialego sluzu i czesto czuje jak cos ze mnie wyplywa,mam nadzieje ze to sama wydzielina bez wod plodowych.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie raczej byl bezbarwny wiec nie masz sie czym przejmowac...kochana a znasz juz płec bo ucieklas nam i czasem cos w pamietniuku opiszesz...

• julianna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola podjęlaś najlepszą z możliwych decyzję, ale to straszne, że gin nic nie widziała, że się zmienia..ech

ewelina ja też czuję małą często bardzo nisko, tak jak to to opisałaś, czasem trochę poniżej pępka, ale nigdy wyżej, ja ogólnie mam dość nisko ulożony brzuch, ale to od początku ciąży, chyba taka uroda mojej budowy;
    odnośnie śluzu to ja mam tak z 2 -3 razy w ciągu dnia taki wodnisto-kremowy biały, na początku ciązy więcej miałam takiego wodnistego, teraz trochę zgęstł, że się tak wyrażę ..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ostatnia wizyta byla prawie 4 tyg temu wiec miala prawo nic nie zauwazyc...jednak jesli problemy sa od poczatku ciazy to czeste wizyty to podstawa. myslalam ze najgorsze za mna i sama ustawilam sobie wizyte dopiero na czwartek

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra uciekam, jutro dam znac jak bede cos wiedziala :) dobranoc

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa trzymam kciuki!!!!!! dasz radę ! i daj znać co i jak! Trzymaj się.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola..tulę również..trzymajcie sie dzielnie.

Zuza dobrze ze sie odezwalas bo sie martwilysmy...dziewczynki duze juz..:)

Nie wchodzilam caly weekend ale mniej wiecej nadrobilam zwlaszcza watek aferowy ;) o co z tym trollem chodzi? niech mi plis ktos wyjasni bo to tez moje pierwsze forum..

W temacie wózków sie nie wypowiadam bo mam po Synku chociaz czytajac Wasze posty az nabiera sie ochoty na zakupy ;)

co do smoczkow tez bylam npoczatku przeciowniczka..zycie wszystko zweryfikowalo..;) do szpitala nie wzielam zadnego a ze skonczylo sie cc i maly byl u poloznych 1 dobe wciskaly mu tam,tejszy :/ masakra...potem w domu kupilam dopiero w 3 czy 4 dobie po powrocie..piersia karmilam i w oole nie byloto wg mnie zadna przeszkoda..maly sam smoczek odstawil ale dosc pozno bo mial jakies 2 latka i 4 -5 msc..

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temaacie wod plodowych saczacyhc sie tez mnie to schizuje..kupilam nawet takie cos:

http://www.apteka-natolinska.pl/produkt/4500/130/Testy_diagnostyczne/Test_do_wykrywania_wycieku_plynu_owodniowego_CLEARBLUE_szt_4.html

ale jeszcez nie testowalam bo po jakims czasie moje wrazenie wiecznego mokro sie zmniejszylo i teraz tez faktycznie zazwyczaj tylko rano czuje baaardzo potem sie uspokaja

89b74e6224.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Karola, może jak polezysz pare dni i dostaniesz dawke tabletek to chociaz troche się Młodociany cofnie i założą Ci szew albo pessar. wiem że internetu się nie czyta, ale jak troche nad tym dzis przysiedziałam to stwierdziłam, że niekoniecznie musisz urodzic predzej:) także bądź dobrej myśli i czekamy na wieści :)

4dbc34fc83.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja też czuję Juniora nisko, tak jak opisujesz.
    Dobrze, że wizyta już jutro i że mam często, bo co 2 tyg.

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję Młodego nisko. Ale tak było od początku. Jest ułożony poprzecznie i to pewnie dlatego. Chyba, ze od ostatniej wizyty coś się zmieniło, a była 4 tyg temu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja tez sie cieszę ze pojutrze wizyta, mam co 3 tyg... Tez ostatnio czuje Helke nisko, jakby kopala mi w sama szyjke... Ale z kopie tez wyżej. Sluzu mam dużo moze sprawdzę ten test pH.
    Ale Karola moze troszkę podniosłe Cię na duchu, bo chociaż sytuacja nie do porównania jest bo u mnie sie zaczęło w 36 tyg- ale tak: szyjka mi sie skróciła i splaszczyla, rozważcie na 2 palce, Zosia bardzo nisko główka w kanale rodnym. Nie dostałam leków bo mała wg usg miała juz ponad 3kg i uznali ze moze wychodzić. Nie zatrzymali mnie w szpitalu tylko ktg co 2-3 dni. Lekarze wszyscy bez wyjątku powtarzali ze za kilka dni, najdalej tydzień urodzę. I co? Urodziłam w 42 tygodniu, poród wywolywany oksytocyna bo juz miałam za mało wód i robiło sie to ryzykowne dla maleńkiej. Wiem ze łatwo mowić, ale myśl pozytywnie kochana, jesteśmy z Tobą :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 07:46

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ