X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę kupowałam w aptece, ok 5 zł kosztuje. Ja mam badanie dwupunktowe i zapłaciłam 11 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to zapłaciłam dzisiaj 79 zł, bo robiłam jeszcze mocz, morfologię, TSH, FT4, INR, APTT no i ta glukoza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane i dziekuje za modlitwy i dobre slowo. Ale nie ma poprawy poki co. Pecherz jak siedzial tak siedzi w kanale. Dobre to ze test na wody ujemny. Mam pol na pol szans ze jednak nie urodze. Malo ppcieszajace :-( pytalam sie tez o szew na szyjke. I mam sie zastanowic do czwartku czy zakladamy czy nie.Jest duze ryzyko pekniecia pecherza ppdczas zabiegu bo musza go wepchnac do macicy. I teraz nie wiem co robic?

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Karola, ja wierze i trzymam kciuki, ze jeszcze nie urodzisz, ale kompletnie nie wiem co Ci doradzic, jak lekarze uwazaja?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten passer nie może być?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa a masz zaufanie do lekarzy w Ostródzie? Jest w ogóle możliwość żeby Cię przewieźli w razie czego np do Olsztyna? Mają w Ostródzie dobry oddział opieki nad wcześniakami? Dobrze by było mieć więcej opinii.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie znam, ale na twoim miejscu karolaa wymaglowałabym lekarzy, co jak, gdzie i czym co grozi, co zrobią jak stanie się tak a tak, czego się spodziewać i ogólnie jakie są procedury postępowania we wszystkich scenariuszach, jakie się mogą zdarzyć. Chciałabym, żeby mi powiedzieli wszystko, bez owijania w bawełnę i bez traktowania mnie jak pacjentki, której nie trzeba szczegółów.
    Jestem z tobą myslami, jak coś.

Dziś jadę na wieś. Trochę szkoda, że pogoda zapowiada się taka sobie. Nie mam dżinsów ciążowych :( Jak mi ich dziś listonosz nie przyniesie, będę chodziła przez tydzień w rybaczkach.

fgplku1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech i jak tu pomóc, jak lekarze każą wybierać..

ale jak nie założą szwa? to może się samo poprawić?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla wypytaj się o wszystko jak już ochłonęłaś. Zapytaj o wszystkie możliwe scenariusze tak jak pisze Lola.

Zaraz idę się pomodlić.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola byl taki przypadek kobiety ktorej tez dziecko pchalo sie na swiat i ulozyli ja w pozycji pochalej, miednica wyzej niz glowa, zapytaj lekarza czy to by nie pomoglo ? Jezu biedulko domyslam sie jak zestresowana musisz byc :(

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak jak radzą dziewczyny zapytaj która opcja będzie dla Was najlepsza. Kochana musi byc dobrze...

Ja juz wróciłam z Lidla. Kupiłam dwa dresiki, dwie pary skarpetek i dwa bodziaki :) pościel wg mnie dupiasta a bluzeczki tak jak Lithe pisala strasznie szerokie przy szyjce i nadruki juz teraz średnie więc po praniu wolę nie myśleć jak by wyglądały.

Wracając twardnialo mi podbrzusze, teraz się polozylam i jest ok... ale nie mogę tak leżeć bo trzeba zrobić obiad i iść do sklepu po produkty. A dzis zachcialo mi się zapiekanki ziemniaczanej z mielonym. Zrobie więcej co by na jutro zostało bo jutro chyba pojadę zrobić badania krwi i moczu na czwartkowa wizyte.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak bardzo chcialybysmy Ci pomoc to nie jestesmy w stanie Ci doradzic. Ja z mojej strony popieram pimysl konsultacji w sprawie przeniesienia do wojewodzkiego szpitala bo ciekawe czy podroz nawet karetka wchodzi w gre? I moze ewentualnie lezenie te kilka tygodni z miednica w gorze i jak bedzir bezpieczniej to zalozenie szwu? Modle sie za sluszne decyzje i madrych lekarzy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola milion pytan do... Niech wszystkie mozliwe opcje tobie przedstawiaja. Musi byc dobrze. Wierze w to i modle sie :-*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież jest duza szansa ze nacica sie podniesie? Ja tez bym to skonsultowała jeszcze, ale skoro lekarze widza ryzyko ze szewm... Tez pomyślałam o tej kobitce co leżała z miednicą do góry. Och Karola tak bardzo współczuje, modlimy sie za Was.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie wiem co powiedzieć. Wspieram w modlitwie za mądre decyzje lekarzy.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już tak jest, że tak źle i tak niedobrze. Nie wiadomo co wybrać. Miejmy nadzieję, że lekarze wiedzą co robią.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie badanie glukozy miałam już normalnie pobierane. Wyniki będą po 15, ale mąż mi jutro odbierze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z drugiego forum, nie mogę postów pisać. Mam komunikat, że adres został dodany do spamerów i dopóki nie zostanie usunięty, to dostęp będzie ograniczony.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wypytaj o wszystko lekarzy przecież to oni powinni pomóc w podjęciu decyzji.. Ja również pomodlę się za Ciebie i Maluszka. Musi być dobrze !!!
    Milcia napisałam już na drugim forum, żeby administracja zadziałała w tej sprawie:)

Milcia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie łatwy wybór przed Tobą... konsultoałaś się ze swoim lekarzem?

Ja jestem po tescie obciążenia, dałm rade chociaz przy ostatnich łykach miałam cofkę ale udało się... kirde nie wiem czemu ale tak mi z cycków leci że chyba zaczne juz teraz wkładki nosic....

4dbc34fc83.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ