Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka ja już po dzisiejszej wizycie, po macaniu lekarz stwierdził, że jest ok.
Dostałam skierowanie na badanie USG w 13 tyg czyli na koniec maja. I mam się zastanowić czy robić test PAPPA.... wy robicie? Wiecie ile mniej więcej kosztuje?
Muszę załatwić jeszcze badanie na cytomegalie, ale prywatnie bo mój abonament tego nie obejmuje
W pn mam USG- dowiem się wreszcie czy wszystko w porządku i czy fasolka jest sama czy są dwie
Dzisiaj lekarz dał mi do zrozumienia, że skoro lekarz widział dwa tętna w 6 tyg to pewnie były dwie, tylko jedna mogła się wchłonąć
Trzymajcie kciuki za poniedziałek - idę z moim TŻ na badanko- mam nadzieję, że dzidzia już będzie się ruszać- będzie to 10 tydz. -
nick nieaktualnyu mnie mozliwe ze bede musiała zrobic test PAPPA, ale wszystko zalezy od decyzji lekarza, to on zdecyduje czy trzeba czy tez nie...jestem młoda i nie musze, ale 2 razy poroniłam wiec moze lepiej zrobic ten test...dokładniej dowiem sie podczas prenatalnych...
-
Cześć dziewczyny, super że nas przybywa gratulacje dla nowych koleżanek. Piękne fasolki i brzuszki.
Mnie jakieś choróbsko wzięło, wczoraj wyglądało jak angina bakteryjna, od razu pobiegłam do ginekolożki tu na miejscu zapytać o radę, co mogę brać i czy w ogóle. Na szczęście dzisiaj już lepiej, biorę jakieś prenatalne leki na przeziębienie. Przy okazji widziałam swojego Kropeczka, pęcherzyk ma 13,2 mm, jak się dobrze przyjrzałyśmy było w nim widać zawiązek dzidziulka. Także jak już pójdę do swojego dra to powinno być więcej widać. Pani dr wyliczyła termin na 23.12, dwa dni później niż OF.
Co do temperatury mierzę tylko okazyjnie, nie tak jak przed ciążą, nie ma się co na zapas stresować.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak pytałam lekarki o nospę to powiedziała, że można brać. Ale, że jeśli dam radę wytrzymać to raczej sobie odpuścić, bo mimo że jest bezpieczna to jednak lek i najlepiej jak najmniej przyjmować.
Mnie już ból brzucha na szczęście męczy tylko chwilami i słabiej niż na początkuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:37
-
Witajcie, wczoraj robiłam hcg ilościowo (u mnie niestety nie robią bety ) i wyszło 1057 mIU/ml, jutro powtarzam - mam nadzieję, że ładnie przyrosło
Doris - mamy ten sam tp
Rzadko u Was piszę (postaram się poprawić ), ale czytam na bieżącoDoris-83 lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, czy No Spe można bezpiecznie w ciąży brać? Bo wczoraj na noc wzięłam, bo zaczął mnie brzuch boleć. Dzisiaj też wzięłam przed chwilą, bo taki śpięty mam, a wiem, że działa rozluźniająco.
-
karola88 wrote:doris gratuluje i zycze spokojnych 9 misiecy
opowiedz nam cos o sobie
lithe ty tez kochana
kochane tyle juz nas jest ze ja nie pamietam ktora ma na kiedy wizyte
jak sie czujecie mamuski?
Z niektórymi dziewczynami znam się z OF.
Zaczełam troche pechowo - skoczyło mi TSH (na początku cyklu było 2,56), zaraz po owulce przyplątało się zapalenie pęcherza i antybiotyk. Potem 10dpo plamienie, ale test pokazywał już cień cienia więc szybko do gina po receptę po dupka. TSH szczęsliwie spadło ponizej 2,5, FT4 na szczęście dobre. Progesteron tez, ale biorę dupka... mam zejśc z 3 na 2 tabletki, trochę mam stracha.
Pierwszą ciążę miałam ksiązkową, więc teraz czuje sie zagubiona.
Plamień brak, samopoczucie dobre ... wizytę mam dopiero po majówce.
Termin mam na 29.12 ale córcię urodziłam 11 dni po terminie, więc być może załapię się już na 2015
Buziaki dziewczyny!!Doris-83 lubi tę wiadomość
-
aniar wrote:Hejka ja już po dzisiejszej wizycie, po macaniu lekarz stwierdził, że jest ok.
Dostałam skierowanie na badanie USG w 13 tyg czyli na koniec maja. I mam się zastanowić czy robić test PAPPA.... wy robicie? Wiecie ile mniej więcej kosztuje?
Muszę załatwić jeszcze badanie na cytomegalie, ale prywatnie bo mój abonament tego nie obejmuje
W pn mam USG- dowiem się wreszcie czy wszystko w porządku i czy fasolka jest sama czy są dwie
Dzisiaj lekarz dał mi do zrozumienia, że skoro lekarz widział dwa tętna w 6 tyg to pewnie były dwie, tylko jedna mogła się wchłonąć
Trzymajcie kciuki za poniedziałek - idę z moim TŻ na badanko- mam nadzieję, że dzidzia już będzie się ruszać- będzie to 10 tydz.
Jest teraz też nowy test z krwi, nazywa się nifity (chyba) i on daje 100% pewności. Ale kosztuje chyba około 2,5 tys.zł.
Test Pappa kosztuje chyba około 400 zł, a jeżeli są wskazania, to przysługuje na nfz za darmo -
Milcia wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, czy No Spe można bezpiecznie w ciąży brać? Bo wczoraj na noc wzięłam, bo zaczął mnie brzuch boleć. Dzisiaj też wzięłam przed chwilą, bo taki śpięty mam, a wiem, że działa rozluźniająco.
-
Milcia wrote:Mi nic gin właśnie nie mówiła. Ale biorę tyle innych leków, że już czasami muszę się zastanowić, które kiedy. Na te dziadoskie bakterie z posiewu trzy leki biorę. Jeden już na szczęście skończyłam.
Jestem ciekawa co bierzesz, ja w tej chwili bakterii w moczu już nie mam ale na samym początku (po owulce) miałam zapalenie pęcherza i dostałą duomox (prosiłam o antyb. bezpieczny w razie ciąży).