X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zdjeciu obok jest pokazane 0,07cm ale wydaje mi sie, ze tak z grubsza go zmierzyła i ma ciut wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:40

Kinia1986 lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobry sprzet maja nasi lekarze hehe :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    to dobry sprzet maja nasi lekarze hehe :)
    prywatna klinika to musza miec dobry sprzet, teraz mam wizyte 10 maja i juz powinien byc ładny płód :) z serduszkiem

• aniar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już po dzisiejszej wizycie, po macaniu lekarz stwierdził, że jest ok.
    Dostałam skierowanie na badanie USG w 13 tyg czyli na koniec maja. I mam się zastanowić czy robić test PAPPA.... wy robicie? Wiecie ile mniej więcej kosztuje?
    Muszę załatwić jeszcze badanie na cytomegalie, ale prywatnie bo mój abonament tego nie obejmuje :(
    W pn mam USG- dowiem się wreszcie czy wszystko w porządku i czy fasolka jest sama czy są dwie :)
    Dzisiaj lekarz dał mi do zrozumienia, że skoro lekarz widział dwa tętna w 6 tyg to pewnie były dwie, tylko jedna mogła się wchłonąć :(
    Trzymajcie kciuki za poniedziałek - idę z moim TŻ na badanko- mam nadzieję, że dzidzia już będzie się ruszać- będzie to 10 tydz.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mozliwe ze bede musiała zrobic test PAPPA, ale wszystko zalezy od decyzji lekarza, to on zdecyduje czy trzeba czy tez nie...jestem młoda i nie musze, ale 2 razy poroniłam wiec moze lepiej zrobic ten test...dokładniej dowiem sie podczas prenatalnych...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, super że nas przybywa :) gratulacje dla nowych koleżanek. Piękne fasolki i brzuszki.

Mnie jakieś choróbsko wzięło, wczoraj wyglądało jak angina bakteryjna, od razu pobiegłam do ginekolożki tu na miejscu zapytać o radę, co mogę brać i czy w ogóle. Na szczęście dzisiaj już lepiej, biorę jakieś prenatalne leki na przeziębienie. Przy okazji widziałam swojego Kropeczka, pęcherzyk ma 13,2 mm, jak się dobrze przyjrzałyśmy było w nim widać zawiązek dzidziulka. Także jak już pójdę do swojego dra to powinno być więcej widać. Pani dr wyliczyła termin na 23.12, dwa dni później niż OF.

Co do temperatury mierzę tylko okazyjnie, nie tak jak przed ciążą, nie ma się co na zapas stresować.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar- niestety nic nie wiem nt testu PAPA..
    Trzymam kciuki za poniedziałkowe USG !:)
    Sytuację "wchłonięcia" miałąm przy pierwszej ciąży z Tuśką.Rozumiem że chcesz juz wiedzieć tak/czy nie.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie wiem na temat tego testu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenna jestesmy na tym samym etapie :) robi sie nas tutaj coraz wiecej...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy No Spe można bezpiecznie w ciąży brać? Bo wczoraj na noc wzięłam, bo zaczął mnie brzuch boleć. Dzisiaj też wzięłam przed chwilą, bo taki śpięty mam, a wiem, że działa rozluźniająco.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna, ja tez bralam jak miałam skurcze... ale teraz juz nie musze na szczescie :)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pytałam lekarki o nospę to powiedziała, że można brać. Ale, że jeśli dam radę wytrzymać to raczej sobie odpuścić, bo mimo że jest bezpieczna to jednak lek i najlepiej jak najmniej przyjmować.

Mnie już ból brzucha na szczęście męczy tylko chwilami i słabiej niż na początku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:37

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic gin właśnie nie mówiła. Ale biorę tyle innych leków, że już czasami muszę się zastanowić, które kiedy. Na te dziadoskie bakterie z posiewu trzy leki biorę. Jeden już na szczęście skończyłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki,zaciskajcie Kegla i dupska....oby jutro beta była ok i fasolka była tam gdzie trzeba:-)

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj robiłam hcg ilościowo (u mnie niestety nie robią bety :( ) i wyszło 1057 mIU/ml, jutro powtarzam - mam nadzieję, że ładnie przyrosło ;)

Doris - mamy ten sam tp :D

Rzadko u Was piszę (postaram się poprawić ;) ), ale czytam na bieżąco :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy No Spe można bezpiecznie w ciąży brać? Bo wczoraj na noc wzięłam, bo zaczął mnie brzuch boleć. Dzisiaj też wzięłam przed chwilą, bo taki śpięty mam, a wiem, że działa rozluźniająco.
    Lekarz zalecił mi branie 3 razy dziennie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    doris gratuluje i zycze spokojnych 9 misiecy :)
    opowiedz nam cos o sobie
    lithe ty tez kochana

kochane tyle juz nas jest ze ja nie pamietam ktora ma na kiedy wizyte

jak sie czujecie mamuski?
    Kochana, jestem z Trójmiasta. Mam 19 miesięczną córcię. O dzidzię staraliśmy się 6 cykli, ale podobno 4 pierwszych mam nie liczyć bo karmiłąm jeszcze piersią :)
    Z niektórymi dziewczynami znam się z OF.
    Zaczełam troche pechowo - skoczyło mi TSH (na początku cyklu było 2,56), zaraz po owulce przyplątało się zapalenie pęcherza i antybiotyk. Potem 10dpo plamienie, ale test pokazywał już cień cienia więc szybko do gina po receptę po dupka. TSH szczęsliwie spadło ponizej 2,5, FT4 na szczęście dobre. Progesteron tez, ale biorę dupka... mam zejśc z 3 na 2 tabletki, trochę mam stracha.
    Pierwszą ciążę miałam ksiązkową, więc teraz czuje sie zagubiona.
    Plamień brak, samopoczucie dobre ... wizytę mam dopiero po majówce.
    Termin mam na 29.12 ale córcię urodziłam 11 dni po terminie, więc być może załapię się już na 2015 :)
    Buziaki dziewczyny!! <3

Doris-83 lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Hejka ja już po dzisiejszej wizycie, po macaniu lekarz stwierdził, że jest ok.
    Dostałam skierowanie na badanie USG w 13 tyg czyli na koniec maja. I mam się zastanowić czy robić test PAPPA.... wy robicie? Wiecie ile mniej więcej kosztuje?
    Muszę załatwić jeszcze badanie na cytomegalie, ale prywatnie bo mój abonament tego nie obejmuje :(
    W pn mam USG- dowiem się wreszcie czy wszystko w porządku i czy fasolka jest sama czy są dwie :)
    Dzisiaj lekarz dał mi do zrozumienia, że skoro lekarz widział dwa tętna w 6 tyg to pewnie były dwie, tylko jedna mogła się wchłonąć :(
    Trzymajcie kciuki za poniedziałek - idę z moim TŻ na badanko- mam nadzieję, że dzidzia już będzie się ruszać- będzie to 10 tydz.
    Aniar ja będę robić ze względu na wiek. Badanie to nie daje 100% pewności czy dziecko jest chore czy nie. Wynik usg prenatalnego i wynik testu Pappa dają w sumie prawdopodobieństwo około 90%.
    Jest teraz też nowy test z krwi, nazywa się nifity (chyba) i on daje 100% pewności. Ale kosztuje chyba około 2,5 tys.zł.
    Test Pappa kosztuje chyba około 400 zł, a jeżeli są wskazania, to przysługuje na nfz za darmo

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Można, nawet Forte. Ja akurat brałam zwykłą i dopiero w ostatnim trym. ale pamiętam, że na pierwszje wizycie ginek powiedział, że no spa od razu jakbym tylko poczuła skurcze. Nigdy nie miałam nosy w swojej apteczce i wtedy pierwzy raz ją kupiłam :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mi nic gin właśnie nie mówiła. Ale biorę tyle innych leków, że już czasami muszę się zastanowić, które kiedy. Na te dziadoskie bakterie z posiewu trzy leki biorę. Jeden już na szczęście skończyłam.
    Z posiewu moczu? Przepraszam z apytanie, ale nie dam rady przekopać sie przez wszystkie posty :)
    Jestem ciekawa co bierzesz, ja w tej chwili bakterii w moczu już nie mam ale na samym początku (po owulce) miałam zapalenie pęcherza i dostałą duomox (prosiłam o antyb. bezpieczny w razie ciąży).

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ