X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Dziewczyny co można w ciąży wziąść na żygu i biegunke? Umieram :(
    Z tego co słyszałam to tylko węgiel jest bezpieczny... zatrułaś się?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy urodzila sie martwa dziewczynka. Jak to uslyszalam to mnie zamurowalo, lzy w oczach, tragedia :-(

• eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Karola biedaku, nie dość że masz dużo nerwów, musisz być dobrej myśli to jesteś narażona tez na takie informacje, bardzo przykre zresztą :(

Ale Twój synek żyje i ma się dobrze, teraz to jest najważniejsze!!!!! :*

Ja na studniówkę dodałam suwaczek, będę odliczać:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.... aż mnie zamurowało, jak to, dlaczego?
    Karola, tobie się to nie przytrafi! I żadnej z nas, ale ty teraz się trzymaj, twarda babka z ciebie:*

Modlę się za Ciebie i za Synka

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego. Co sie stalo tylko podsluchalam jak polozna rozmawiala z mama tej malej ze juz papiery sa do odebranoa, zeby dziecko zameldowac i akt zgonu i zwloki sa juz tez przygotowywane.

Pierwszy raz takie cos mnie spotkalo, ale ja wiem ze moj maluch da rade i bedzie walczyl :-)

julianna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to juz tylko 100 dni do porodu. Ja bede czekala az u mnie zostanie juz tylko 100, pozniej 90 i tak o kolejne 10 dni mniej :)

eforts lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przykra informacja, już miałam pisać, że karola nabrałaś już dużo wiary i optymizmu, bo widzisz, że jest lepiej, a tu dodatkowo dowiadujesz się o takiej tragedii (oczy mam pełne łez), a to podcina trochę skrzydła, znów zaczynasz myśleć...

będzie dobrze!

moja mała też już od kiedy się obudziłam wojuje w brzuszku, ale daje mi okazje poczuć siebie już coraz bardziej, często i w wielu miejscach,

zauważyłam, że wieczorem głównie czuję kopniaki bardzo nisko, a po leżeniu w nocy tak na wysokości pępka i trochę niżej

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dokładnie jak pisze eforts, trochę to brutalne, ale ważne że Twój maluch żyje i ma się dobrze. Wiadomo, że jak leżysz na patologii to tam raczej nie leżą same 100% zdrowe i szczęśliwe babki w ciąży więc trzeba mieć dystans do tego co się dzieje wokół.

A Ty kolejny dzień do przodu!! Trzeba każdy dzień świętować!!

Ja mam stracha bo skończyły mi się leki przeciwastmatyczne i nie mogę się dobić do alergologa. Zapisałam się dzisiaj do ogólnego i nie wyjdę bez recepty na wziewne! Miałam mały atak duszności w nocy i nad ranem, kurcze mam nadzieję, że te problemy z oddychaniem nie zaszkodziły małej. Jakieś pocieszenie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeżyłam taką traumę 2 lata temu,kiedy maluszek przestał się rozwijać i położyli mnie na ginekologię. Leżałam w pokoju z dziewczyną, której maluszek udusił się w 6 miesiącu pępowiną. Wywoływali u niej poród. Zaczęła rodzić u nas na sali, jak dziś pamiętam jej przerażenie jak poczuła zimną główkę między nogami. To było straszne, wyję jak pies za każdym razem jak o tym pomyślę i boję się panicznie tej pępowiny, a odkąd jestem na forum to i tej szyjki. Schiz za schizem, choć staram się nie tracić nadziei, że z moim maluchem będzie wszystko w porządku! A Ciebie Karola podziwiam za siłę, jesteś fantastyczna! Modlę się za Was i wierzę, że wszystko będzie dobrze!

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa nieustannie trzymam kciuki! Najważniejsze, że Maluch nadal na swoim miejscu i że z serduszkiem wszystko ok. Jesteś dzielną mamusią! :)

To chyba dziś ja pierwsza mam wizytę. Idę na 13.20. Trzymajcie kciuki!
    Poproszę dziś położną o znalezienie terminu we wrześniu do lekarza - bo położna niestety nie może wypisać zwolnienia i do tego potrzebny mi gin.

28 dni roboczych do L4! :D 041.gif

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita w końcu do nas dołączysz :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Kciuki za wizyty :-)
    Karola trzymaj sie dzielnie. Dzien za dniem jest dobrze ;-)
    W pon robilam porzadki z przyjaciolka w wielkim pokoju, zeby moj maz sie wkrotce mogl tam wprowadzic :-D ja z dzidzia bedziemy w malym pokoiku, ktory dla niej przygotowalismy ;-) No a wczoraj z meza komody zrobilam jemu wymeldowanie do tej wielkiej szafy, ktora przenieslismy do duzego pokoju. A ze bylo tam jeszcze miejsce to ciuchy z komody sie tam zmiescily. Zostaly dwie szafy papierow. Musze je tak przejrzec, zeby zostaly tylko w jednej. I takim oto sposobem mam komode dla dziecka bez kupowania i wydawania kasy :-D glowka pracuje haha. Teraz mozna zaczac powoli prac ciuszki i je ukladac.

Marimiko lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też coraz bardziej stresuje tym co się słyszy. Mnie dzisiaj tak falowo boli brzuch na okres. Boję się tego co usłyszę na wizycie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Kaarolaa nieustannie trzymam kciuki! Najważniejsze, że Maluch nadal na swoim miejscu i że z serduszkiem wszystko ok. Jesteś dzielną mamusią! :)

To chyba dziś ja pierwsza mam wizytę. Idę na 13.20. Trzymajcie kciuki!
    Poproszę dziś położną o znalezienie terminu we wrześniu do lekarza - bo położna niestety nie może wypisać zwolnienia i do tego potrzebny mi gin.

28 dni roboczych do L4! :D 041.gif

Ita, ja jeszcze 55 dni tez odliczam :)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia będzie dobrze , nie denerwuj się dodatkowo. Jeszcze kilka godzin i dobre wieści :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przykro slyszec takie wiesci ale tak jak piszą dziewczyny Ty i Twój maluch jestescie silni i wszystko będzie dobrze:) ja chyba zlapalam wirusa mój mąż tak sie czul wczoraj ale mu szybko przeszlo a ja co chwile wymiotuje nawet lykiem wody

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Hahaha! Pierwszy raz od dawna każdy dzień w pracy sprawia mi radochę. Niedość, że jestem po urlopie to jeszcze robiąc różne rzeczy zaczynam myśleć - "może to ostatni raport? Może to ostatnie pismo?" :D

Chociaż muszę przyznać, że zamiast pracować to ostatnio tylko wózki i łóżeczka przeglądam. Trochę w panike wpadam, bo ja nie wiem czego chcę! :(
    I mam straszliwie drogi gust :/ Łóżeczko to min. 500zł musi kosztować żeby mi się podobać.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

a ja jeszcze 12 dni wolnego i na 3 miesiace do szkoly :)
    zazdroszcze wam :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    a ja jeszcze 12 dni wolnego i na 3 miesiace do szkoly :)
    zazdroszcze wam :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Kinga.k edukowanie się w ciąży uznaję za prawdziwe wyzwanie :D Ja czasami mam wrażenie, że mój mózg to zrobił sobie wolne.
    Ale miałam na studiach pare koleżanek w ciąży i świetnie dały sobie radę.
    Jedna tuż przed porodem zrobiła na 1kierunku magistra a tuż po porodzie na drugim kierunku licencjat :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Kinga.k edukowanie się w ciąży uznaję za prawdziwe wyzwanie :D Ja czasami mam wrażenie, że mój mózg to zrobił sobie wolne.
    Ale miałam na studiach pare koleżanek w ciąży i świetnie dały sobie radę.
    Jedna tuż przed porodem zrobiła na 1kierunku magistra a tuż po porodzie na drugim kierunku licencjat :D

Mam to samo!! Mózg mi zwolnił!!! To jest kolejny plus mojego zwolnienia bo aż się boję ile wpadek mogłabym zaliczyć w pracy a wiadomo, że same w sobie były by kiepską sytuacją to jeszcze stres spowodowany każdą!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ