X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Dziewczyny co można w ciąży wziąść na żygu i biegunke? Umieram :(
    Z tego co słyszałam to tylko węgiel jest bezpieczny... zatrułaś się?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy urodzila sie martwa dziewczynka. Jak to uslyszalam to mnie zamurowalo, lzy w oczach, tragedia :-(

• eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Karola biedaku, nie dość że masz dużo nerwów, musisz być dobrej myśli to jesteś narażona tez na takie informacje, bardzo przykre zresztą :(

Ale Twój synek żyje i ma się dobrze, teraz to jest najważniejsze!!!!! :*

Ja na studniówkę dodałam suwaczek, będę odliczać:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże.... aż mnie zamurowało, jak to, dlaczego?
    Karola, tobie się to nie przytrafi! I żadnej z nas, ale ty teraz się trzymaj, twarda babka z ciebie:*

Modlę się za Ciebie i za Synka

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego. Co sie stalo tylko podsluchalam jak polozna rozmawiala z mama tej malej ze juz papiery sa do odebranoa, zeby dziecko zameldowac i akt zgonu i zwloki sa juz tez przygotowywane.

Pierwszy raz takie cos mnie spotkalo, ale ja wiem ze moj maluch da rade i bedzie walczyl :-)

julianna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to juz tylko 100 dni do porodu. Ja bede czekala az u mnie zostanie juz tylko 100, pozniej 90 i tak o kolejne 10 dni mniej :)

eforts lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przykra informacja, już miałam pisać, że karola nabrałaś już dużo wiary i optymizmu, bo widzisz, że jest lepiej, a tu dodatkowo dowiadujesz się o takiej tragedii (oczy mam pełne łez), a to podcina trochę skrzydła, znów zaczynasz myśleć...

będzie dobrze!

moja mała też już od kiedy się obudziłam wojuje w brzuszku, ale daje mi okazje poczuć siebie już coraz bardziej, często i w wielu miejscach,

zauważyłam, że wieczorem głównie czuję kopniaki bardzo nisko, a po leżeniu w nocy tak na wysokości pępka i trochę niżej

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dokładnie jak pisze eforts, trochę to brutalne, ale ważne że Twój maluch żyje i ma się dobrze. Wiadomo, że jak leżysz na patologii to tam raczej nie leżą same 100% zdrowe i szczęśliwe babki w ciąży więc trzeba mieć dystans do tego co się dzieje wokół.

A Ty kolejny dzień do przodu!! Trzeba każdy dzień świętować!!

Ja mam stracha bo skończyły mi się leki przeciwastmatyczne i nie mogę się dobić do alergologa. Zapisałam się dzisiaj do ogólnego i nie wyjdę bez recepty na wziewne! Miałam mały atak duszności w nocy i nad ranem, kurcze mam nadzieję, że te problemy z oddychaniem nie zaszkodziły małej. Jakieś pocieszenie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeżyłam taką traumę 2 lata temu,kiedy maluszek przestał się rozwijać i położyli mnie na ginekologię. Leżałam w pokoju z dziewczyną, której maluszek udusił się w 6 miesiącu pępowiną. Wywoływali u niej poród. Zaczęła rodzić u nas na sali, jak dziś pamiętam jej przerażenie jak poczuła zimną główkę między nogami. To było straszne, wyję jak pies za każdym razem jak o tym pomyślę i boję się panicznie tej pępowiny, a odkąd jestem na forum to i tej szyjki. Schiz za schizem, choć staram się nie tracić nadziei, że z moim maluchem będzie wszystko w porządku! A Ciebie Karola podziwiam za siłę, jesteś fantastyczna! Modlę się za Was i wierzę, że wszystko będzie dobrze!

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa nieustannie trzymam kciuki! Najważniejsze, że Maluch nadal na swoim miejscu i że z serduszkiem wszystko ok. Jesteś dzielną mamusią! :)

To chyba dziś ja pierwsza mam wizytę. Idę na 13.20. Trzymajcie kciuki!
    Poproszę dziś położną o znalezienie terminu we wrześniu do lekarza - bo położna niestety nie może wypisać zwolnienia i do tego potrzebny mi gin.

28 dni roboczych do L4! :D 041.gif

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita w końcu do nas dołączysz :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Kciuki za wizyty :-)
    Karola trzymaj sie dzielnie. Dzien za dniem jest dobrze ;-)
    W pon robilam porzadki z przyjaciolka w wielkim pokoju, zeby moj maz sie wkrotce mogl tam wprowadzic :-D ja z dzidzia bedziemy w malym pokoiku, ktory dla niej przygotowalismy ;-) No a wczoraj z meza komody zrobilam jemu wymeldowanie do tej wielkiej szafy, ktora przenieslismy do duzego pokoju. A ze bylo tam jeszcze miejsce to ciuchy z komody sie tam zmiescily. Zostaly dwie szafy papierow. Musze je tak przejrzec, zeby zostaly tylko w jednej. I takim oto sposobem mam komode dla dziecka bez kupowania i wydawania kasy :-D glowka pracuje haha. Teraz mozna zaczac powoli prac ciuszki i je ukladac.

Marimiko lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też coraz bardziej stresuje tym co się słyszy. Mnie dzisiaj tak falowo boli brzuch na okres. Boję się tego co usłyszę na wizycie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Kaarolaa nieustannie trzymam kciuki! Najważniejsze, że Maluch nadal na swoim miejscu i że z serduszkiem wszystko ok. Jesteś dzielną mamusią! :)

To chyba dziś ja pierwsza mam wizytę. Idę na 13.20. Trzymajcie kciuki!
    Poproszę dziś położną o znalezienie terminu we wrześniu do lekarza - bo położna niestety nie może wypisać zwolnienia i do tego potrzebny mi gin.

28 dni roboczych do L4! :D 041.gif

Ita, ja jeszcze 55 dni tez odliczam :)

Ita lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia będzie dobrze , nie denerwuj się dodatkowo. Jeszcze kilka godzin i dobre wieści :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przykro slyszec takie wiesci ale tak jak piszą dziewczyny Ty i Twój maluch jestescie silni i wszystko będzie dobrze:) ja chyba zlapalam wirusa mój mąż tak sie czul wczoraj ale mu szybko przeszlo a ja co chwile wymiotuje nawet lykiem wody

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Hahaha! Pierwszy raz od dawna każdy dzień w pracy sprawia mi radochę. Niedość, że jestem po urlopie to jeszcze robiąc różne rzeczy zaczynam myśleć - "może to ostatni raport? Może to ostatnie pismo?" :D

Chociaż muszę przyznać, że zamiast pracować to ostatnio tylko wózki i łóżeczka przeglądam. Trochę w panike wpadam, bo ja nie wiem czego chcę! :(
    I mam straszliwie drogi gust :/ Łóżeczko to min. 500zł musi kosztować żeby mi się podobać.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

a ja jeszcze 12 dni wolnego i na 3 miesiace do szkoly :)
    zazdroszcze wam :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    a ja jeszcze 12 dni wolnego i na 3 miesiace do szkoly :)
    zazdroszcze wam :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Kinga.k edukowanie się w ciąży uznaję za prawdziwe wyzwanie :D Ja czasami mam wrażenie, że mój mózg to zrobił sobie wolne.
    Ale miałam na studiach pare koleżanek w ciąży i świetnie dały sobie radę.
    Jedna tuż przed porodem zrobiła na 1kierunku magistra a tuż po porodzie na drugim kierunku licencjat :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Kinga.k edukowanie się w ciąży uznaję za prawdziwe wyzwanie :D Ja czasami mam wrażenie, że mój mózg to zrobił sobie wolne.
    Ale miałam na studiach pare koleżanek w ciąży i świetnie dały sobie radę.
    Jedna tuż przed porodem zrobiła na 1kierunku magistra a tuż po porodzie na drugim kierunku licencjat :D

Mam to samo!! Mózg mi zwolnił!!! To jest kolejny plus mojego zwolnienia bo aż się boję ile wpadek mogłabym zaliczyć w pracy a wiadomo, że same w sobie były by kiepską sytuacją to jeszcze stres spowodowany każdą!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ