Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ech i jak tu wierzyć lekarzom, hmmm 1-2cm to dość duży błąd pomyłki, mógł się trochę bardziej przylożyć do badania..
no ale najważniejsze, że skonsultowałaś to z drugim lekarzem i jest wszystko ok
dziewczyny, które mają twardnięnia, czyli tzw. skurcze w ciągu dnia, czy cały dzień leżycie, czy chodzicie np. na dłuższe spacery?
ja jak pływałam w morzu na brzuchu klasycznie to mnie tak napięło masakrycznie, że w wodzie chwile czekałam aż przejdzie, i już wiem, że nie mam teraz żadnej formy i tylko spacerki i pluskanie mi zostajeboję się ryzykować
-
nick nieaktualnyaga.just wrote:Marceli czy Marcel?
Bo u nas imię to samo, tylko zastanawiam się nad formą
U mnie ogolnie dobrze, wody leca ale mniej. Maly dzisiaj wali jak szalony i tetno niezle bo okolo 160. Oby tylko sie nie pogorszylo. W piatek dopiero usg a wynik posiewu powinien byc jutro rano bo to ze 3 zanim cos wychoduja. -
Na 99% chciał mnie położyc do szpitala, zeby sobie polezec i nastukac im kasy z nfz. Nawet ten lekarz prywatny tak to skomentował... a co do Twojego twardnienia to moze dziecko Ci się tak wypycha? ja brałam aspargin bo tez miałam wrazenie twardnienia. ale dzis prywatny lekarz kazał mi odrzucic, bo nie ma potrzeby
-
Ja dzis tez mialam wizyte u lekarza, wszystko w porzadku Wyniki badan znakomite wrecz! Potwierdzil, ze bedzie dziewczynka, mala wazy 430 g i lekarz powiedzial, ze raczej nie mam co sie spodziewac duzego dziecka
Dostalam skierowanie na badanie glukozy 75g...
Kurde nie wiem czy isc na to usg 4d... z nagraniem na plyte kosztuje 200 zl... moj Tomek mowi, ze po co mi to, mama, ktora byla za tym zebym szla, stwierdzila ze skoro lekarz potwierdzil dziewczynke to nie mam po co isc.. Juz sama nie wiem... Z 1 strony te pieniadze mozna przeznaczyc na cos innego a z drugiej strasznie mnie kusi...
kaarolaa, Bogusiar80, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość
-
ja w basenie przeplynełam moze z 2-3 długości a potem bałam się że moze mnie ciągnąc za bardzo brzuch i wziełam makarony takie długie jedną pod cycki druga na plecy, moze i głupio wygląda ło ale bardzo bylo pomocne bo się nie męczyłam i swobodnie mogłam jeszcze popływac.
-
Sory, wysłałam niedokończoną wiąd.
Mnie twardnieje brzuch jak mam za bardzo aktywny dzień. Ale nie zawsze. Chodzę więc na spacery itp, a jak coś się zaczyna dziać, to wtedy już do końca swe nią odpoczywam. W czwartek mam wizytę , więc zobaczę jakie zalecenia da lekarz -
Ja uwielbiam basen teraz w ciąży to chodzę tak na pół godz ale myślę że 30-35 długości to na bank robie, nie liczę. Ale to fakt, że do pływania trzeba się przyzwyczaić kondycyjnie, ostatnio wyciągnełam męża który dawno nie był to szybciutko się męczył a rowerem dziesiątki km śmiga
Na spacery regularne właśnie zaczęłam chodzić (jak skończyły się upały) ale okazało się ze ta szyjka mi się skróciła ale nie wiem w Jak czasie no i teraz głównie leżę, jakieś kręcenie się po domu ewentualnie zakupy. Zobaczymy co będzie po półtorej tyg, mam nadzieje ze stanie w miejscu i będę bardziej aktywna.
Ja juz bym nie płaciła za dodatkowe usg, chyba że chodziłabym na nfz i miała tylko 3 w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:40
-
Na basenie pływałam żabką ale twardniał i napinał się brzuch więc basen odpada.. Na spacery też chodziłam, ale z brzuchem działo się to samo, co w czasie pływania więc teraz do wizyty czwartkowej zrobie coś czasami w domu ale praktycznie od razu czuje swój brzuch więc leże:// Mam nadzieje, że w czwartek się okaże, że jest ok i będę mogła się bardziej uaktywnić..
Kinga gratuluje udanej wizyty:) Co do badania dodatkowego to rzeczywiście 200 zł. można przeznaczyć na coś fajnego dla maluszka. Ja mam takie badanie i z jednej i z drugiej ciąży ale tylko dlatego, że i tak chodzę prywatnie więc miałam dwa w jednym.Dodatkowo bym na pewno nie płaciła. -
prawda 4d nic nie wnosi, tyle, że sobie pooglądamy dodotkowo malucha i fajna pamiatka, my planujemy, w cenniku widzialam koszt 250zl, lekarz ostatnio sprawdzał jak mała wygląda w 4d, ale jak na razie słabo, mówił, że dopiero koło 30 tygodnia będzie najlepiej
-
nick nieaktualnyEwka89 wrote:Moja kumpela ma brata i mówią do niego Marcel. a pisze się Marceli.
A tak ogolnie dzien dobryobudzili mnie juz godzine temu. Cisnienie. Temp. Serduszko malego i leki. Wody leca dalej ale pocieszam sie ze nie jest gorzej
Trzymam kciuki za dzisiejsze udane wizytu. Poeodzeniajulianna, Ita, Bogusiar80, Ewka89, Marimiko lubią tę wiadomość