X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech i jak tu wierzyć lekarzom, hmmm 1-2cm to dość duży błąd pomyłki, mógł się trochę bardziej przylożyć do badania..
    no ale najważniejsze, że skonsultowałaś to z drugim lekarzem i jest wszystko ok

dziewczyny, które mają twardnięnia, czyli tzw. skurcze w ciągu dnia, czy cały dzień leżycie, czy chodzicie np. na dłuższe spacery?

ja jak pływałam w morzu na brzuchu klasycznie to mnie tak napięło masakrycznie, że w wodzie chwile czekałam aż przejdzie, i już wiem, że nie mam teraz żadnej formy i tylko spacerki i pluskanie mi zostaje ;D boję się ryzykować

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Marceli czy Marcel?
    Bo u nas imię to samo, tylko zastanawiam się nad formą :)
    Bedzie Marceli :-)

U mnie ogolnie dobrze, wody leca ale mniej. Maly dzisiaj wali jak szalony i tetno niezle bo okolo 160. Oby tylko sie nie pogorszylo. W piatek dopiero usg a wynik posiewu powinien byc jutro rano bo to ze 3 zanim cos wychoduja.

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 99% chciał mnie położyc do szpitala, zeby sobie polezec i nastukac im kasy z nfz. Nawet ten lekarz prywatny tak to skomentował... a co do Twojego twardnienia to moze dziecko Ci się tak wypycha? ja brałam aspargin bo tez miałam wrazenie twardnienia. ale dzis prywatny lekarz kazał mi odrzucic, bo nie ma potrzeby

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez mialam wizyte u lekarza, wszystko w porzadku Wyniki badan znakomite wrecz! Potwierdzil, ze bedzie dziewczynka, mala wazy 430 g i lekarz powiedzial, ze raczej nie mam co sie spodziewac duzego dziecka
    Dostalam skierowanie na badanie glukozy 75g...
    Kurde nie wiem czy isc na to usg 4d... z nagraniem na plyte kosztuje 200 zl... moj Tomek mowi, ze po co mi to, mama, ktora byla za tym zebym szla, stwierdzila ze skoro lekarz potwierdzil dziewczynke to nie mam po co isc.. Juz sama nie wiem... Z 1 strony te pieniadze mozna przeznaczyc na cos innego a z drugiej strasznie mnie kusi...

34bw43r836g6ojbx.png

kaarolaa, Bogusiar80, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w basenie przeplynełam moze z 2-3 długości a potem bałam się że moze mnie ciągnąc za bardzo brzuch i wziełam makarony takie długie jedną pod cycki druga na plecy, moze i głupio wygląda ło ale bardzo bylo pomocne bo się nie męczyłam i swobodnie mogłam jeszcze popływac.

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga my odpuściliśmy to usg. Naprawdę to dużo kasy. U nas kosztuje od 260 zł wzwyż. Lekarz nam powiedział, że do badania to nic nie wnosi, a jest to po prostu zachcianka rodziców.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, ja mam problem z twardnieniem brzucha. Jezeli danego dnia nic się nie dzieje to chodzę normalnie na spacery. Ale czasem jak mam za bardo

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mi tez lekarz to samo powiedzial, raczej tylko fajna pamiatka... a wyglada to jak zwykle usg tylko przelaczy ci na chwile na 3d i ot wszystko...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory, wysłałam niedokończoną wiąd.
    Mnie twardnieje brzuch jak mam za bardzo aktywny dzień. Ale nie zawsze. Chodzę więc na spacery itp, a jak coś się zaczyna dziać, to wtedy już do końca swe nią odpoczywam. W czwartek mam wizytę , więc zobaczę jakie zalecenia da lekarz

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam basen teraz w ciąży to chodzę tak na pół godz ale myślę że 30-35 długości to na bank robie, nie liczę. Ale to fakt, że do pływania trzeba się przyzwyczaić kondycyjnie, ostatnio wyciągnełam męża który dawno nie był to szybciutko się męczył a rowerem dziesiątki km śmiga :)

Na spacery regularne właśnie zaczęłam chodzić (jak skończyły się upały) ale okazało się ze ta szyjka mi się skróciła ale nie wiem w Jak czasie no i teraz głównie leżę, jakieś kręcenie się po domu ewentualnie zakupy. Zobaczymy co będzie po półtorej tyg, mam nadzieje ze stanie w miejscu i będę bardziej aktywna.

Ja juz bym nie płaciła za dodatkowe usg, chyba że chodziłabym na nfz i miała tylko 3 w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:40

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zrobić badani 4d, bo u mojego gina dla stałych pacjentek dwa badani 4d kosztują tyle co 2d, czyli 120 zł, wiec nie mam sie nad czym zastanawiac :) jutro wizytuję 3mać kciukacy mamuśki :)

Ewka89, kaarolaa lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na basenie pływałam żabką ale twardniał i napinał się brzuch więc basen odpada.. Na spacery też chodziłam, ale z brzuchem działo się to samo, co w czasie pływania więc teraz do wizyty czwartkowej zrobie coś czasami w domu ale praktycznie od razu czuje swój brzuch więc leże:// Mam nadzieje, że w czwartek się okaże, że jest ok i będę mogła się bardziej uaktywnić..
    Kinga gratuluje udanej wizyty:) Co do badania dodatkowego to rzeczywiście 200 zł. można przeznaczyć na coś fajnego dla maluszka. Ja mam takie badanie i z jednej i z drugiej ciąży ale tylko dlatego, że i tak chodzę prywatnie więc miałam dwa w jednym.Dodatkowo bym na pewno nie płaciła.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam wizytę i jestem juz nerwowa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co Was przekonało do tej formy? Bo mnie przeraża odmiana np. zapisuję do pzredszkola Marceliego X., podaj Marceliemu itd. I kurcze dumam cały czas.

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, na którą masz? ja idę na 15:45

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela ma brata i mówią do niego Marcel. a pisze się Marceli.

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda 4d nic nie wnosi, tyle, że sobie pooglądamy dodotkowo malucha i fajna pamiatka, my planujemy, w cenniku widzialam koszt 250zl, lekarz ostatnio sprawdzał jak mała wygląda w 4d, ale jak na razie słabo, mówił, że dopiero koło 30 tygodnia będzie najlepiej

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Moja kumpela ma brata i mówią do niego Marcel. a pisze się Marceli.
    Ja bedego uzywala takiej formy lub Marcelego...a Marceli to bedzie glownie to wpisania do dokumentow.

A tak ogolnie dzien dobry :-) obudzili mnie juz godzine temu. Cisnienie. Temp. Serduszko malego i leki. Wody leca dalej ale pocieszam sie ze nie jest gorzej :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze udane wizytu. Poeodzenia ;-)

julianna, Ita, Bogusiar80, Ewka89, Marimiko lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam dopiero wizytę na 18.40, więc cały dzień przede mną.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można w ciąży wziąść na żygu i biegunke? Umieram :(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ