X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    To, ze mamy mokro to normalne. W pierwszej ciazy pewnie odczuwacie to inaczej. Ja wiem, ze w upaly tak mi sie kura pocila, a teraz juz mniej. Teraz jedynie troche sluzu.
    W pierwszej ciazy to w ogole ja nic nie czulam haha sorki poza bolem kregoslupa przez dobre pierwsze trzy miesiace. Normalnie chodzic nie moglam. Ale poza tym, zadnych dolegliwosci. A jeszcze ostatni miesiac ciazy zgagaaaa A teraz ciagle cos. A tu boli, a tu sie rozciaga ehh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie stresujcie sie tak. To ze mnie to spotkaloa wczesniej Zemre nie znaczy, ze i Was to spotka. Na wizytach powiecie lekarzom co was martwi i musi sprawdzic czy nic tam nie leci. Bedzie dobrze ;-) ja juz mam sobie mase optymizmu bo jednak historie jak moja koncza sie bardzo dobrze.

Lola83, julianna, olcia23, lithe123, Ita, Paula44, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super Karola wiara i nadzieja dzialaja cuda :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, takie historie kończą się dobrze, jesteś w szpitalu, a nie w domu i to jest najważniejsze!

lola mieszkasz w Toruniu, a do jakiego lekarza chodzisz? będziesz rodzić w Toruniu?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że tak Karola poza tym moje dobre przeczucia się sprawdzają :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzeba myśleć pozytywie, to ma ogromny wpływ na organizm. Poza tym, tak jak piszesz, takie historie naprawdę kończą się dobrze!

julianna chodzę do matopatu, do Stankiewicza, będę rodzić w Toruniu. A Ty?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też do matopatu, ale do Wojtynka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj sie tutaj dziewczyny tyle sie modla za ciebie ze nie moze byc zle ..a jak ci bedzie ciezko polecam zwrocic sie sercem i myslami do św JAna PAwla II Napewno ci pomoze trzeba tylko mocno wierzyc ;):***

maria.sm
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja też do matopatu, ale do Wojtynka

hehe to może spotkamy się kiedyś w poczekalni albo lepiej na porodówce, szczególnie, że tylko 1 dzień różnicy. Będziesz w Toruniu rodzić?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a faktycznie, mamy prawie identyczne terminy,

tak w Toruniu będę rodzić, planujesz iśc albo chodzisz do szkoly rodzenia, my sobie to odpuścimy, jakoś szkoda mi 400zl na gadanie o wszystkim i o niczym ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy polożne z matopatu liczą w twojej karcie ciązowej dobrze tygodnie ciązy ?? bo ja już miałam przypadek, że mówiłam o tym, że wg innego kalendarza i tu brałam kalendarz belly wychodzi mi inny tydzien ciaży (mam przesunięcie paru dni), babka się na mnie wkurzyła, że twierdze, że one robią to źle i mi wytłumaczyła, że one mają swój sposob liczenia, no to się zamknęłam, ona coś wypisała i wyszłam..
    później mój mąż patrzy w kartę i czyta 16 tydzień 9 dzień :O heh lekarz też miał zwałę, śmialismy się że tu mają kalendarz majów, a on nic o tym nie wie, zadzwonił do położnej i subtelnie ją wyśmiał, że chyba się coś pomyliła

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, julianna pierwszy raz widzę takie ciekawe liczenie
    a kiedy wskakuje się w 17 tydzień? Po doliczeniu do 10 czy do 100? :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja wlasnie dzwonilam zapytac o wynik posiewu i wyszla mi jakas bakteria w sztuce:( teraz sie będę stresowala do czwartku :(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś czekam na badania krwii i moczu, a jutro wizyta u położnej. Nareszcie!
    Bo jak się naczytałam o waszych skracających się szyjkach i innych problemach to bardzo odczuwam potrzebę zrobienia "przeglądu".

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam coraz częstsze twardnienia brzucha... raz sam dół, raz bok... zaczyna mnie to martwić. Wizyta w czwartek a ja myślę czy nie pojechać na ip... jak myślicie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo...sorki nie nadrobie wszystkiego ale postaram sie wiecej udzielac..wczoraj sie kiepsko czulam jakos :/ dzis lepiej..

co do twardnien ja tez odczuwam..za rada gina biore no-spe i leze wtedy..zazwyczaj przechodzi..

89b74e6224.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na przegladzie wczoraj.Ginekologicznie wszystko ok,maluchy maja ladny puls.Stresuje sie jutrzejszym usg polowkowym.Mam nadzieje ze lekarz powie mi,ze maluszki sa zdrowe i poznamy ich plec.
    Mnie lekarz na pobolewania podbrzusza i twardnienie kazal brac 3razy dziennie magnez i w razie silnych dolegliwosci mam w pogotowiu Spasmoline.

Ita lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u mnie wody troszke jeszcze ciekna ale ciekna. Leze jednak twardo w lozku i czekam na poprawe. Dostalam jeszcze zastrzyk przeciwzakrzepowy przez to lezenie. Pobrali mi znow krew na wyniki i czekam caly czas na wynik posiewu bo rano jeszcze nie mieli.

Maluch wariuje w srodku, serducho bije jak dzwon okolo 160. Walczymy razem o kazdy dzien i z Wasza modlitwa i dobrym slowem najgorsze napewno szybko minie :-)

Ita, Ewka89, Pollyanna, Lola83, eforts, Doris-83, Bogusiar80, lithe123, julianna, Furia, wanes, Paula84, zokeia, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, na olsztyńskiej jest szkoła rodzenia na NFZ, jeszcze nie dzwoniłam, ale moje dwie koleżanki chodziły numer 601808777, ja się tam chcę właśnie zapisać. Wiem, że w matopacie rozdają ulotki P.Janiny, ale ja też nie zamierzam wydawać 400 zł!

Właśnie jak mi ostatnio liczyła, to się kapnęłam, że coś się nie zgadza, ale w sumie to olałam. Powiem Ci, że na początku chodziłam do civis vita i tam tez liczyły po swojemu, a jak wylądowałam na IP to jeszcze inaczej, więc nie zwracam na to większej uwagi.

Widzę, że miał być spokojny II trymestr, a u nas na forum ogólny popłoch. Ja jeszcze dzisiaj mam kontrolę z US w pracy i pluję sobie w brodę podwójnie, że jeszcze tu siedzę głupia!!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola pozwolę się podpytac czemu nie chodzisz do civis vita? Podpytuje, bo za tydzień mam tam połowkowe.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ