X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    To, ze mamy mokro to normalne. W pierwszej ciazy pewnie odczuwacie to inaczej. Ja wiem, ze w upaly tak mi sie kura pocila, a teraz juz mniej. Teraz jedynie troche sluzu.
    W pierwszej ciazy to w ogole ja nic nie czulam haha sorki poza bolem kregoslupa przez dobre pierwsze trzy miesiace. Normalnie chodzic nie moglam. Ale poza tym, zadnych dolegliwosci. A jeszcze ostatni miesiac ciazy zgagaaaa A teraz ciagle cos. A tu boli, a tu sie rozciaga ehh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie stresujcie sie tak. To ze mnie to spotkaloa wczesniej Zemre nie znaczy, ze i Was to spotka. Na wizytach powiecie lekarzom co was martwi i musi sprawdzic czy nic tam nie leci. Bedzie dobrze ;-) ja juz mam sobie mase optymizmu bo jednak historie jak moja koncza sie bardzo dobrze.

Lola83, julianna, olcia23, lithe123, Ita, Paula44, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super Karola wiara i nadzieja dzialaja cuda :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, takie historie kończą się dobrze, jesteś w szpitalu, a nie w domu i to jest najważniejsze!

lola mieszkasz w Toruniu, a do jakiego lekarza chodzisz? będziesz rodzić w Toruniu?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że tak Karola poza tym moje dobre przeczucia się sprawdzają :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzeba myśleć pozytywie, to ma ogromny wpływ na organizm. Poza tym, tak jak piszesz, takie historie naprawdę kończą się dobrze!

julianna chodzę do matopatu, do Stankiewicza, będę rodzić w Toruniu. A Ty?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też do matopatu, ale do Wojtynka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj sie tutaj dziewczyny tyle sie modla za ciebie ze nie moze byc zle ..a jak ci bedzie ciezko polecam zwrocic sie sercem i myslami do św JAna PAwla II Napewno ci pomoze trzeba tylko mocno wierzyc ;):***

maria.sm
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja też do matopatu, ale do Wojtynka

hehe to może spotkamy się kiedyś w poczekalni albo lepiej na porodówce, szczególnie, że tylko 1 dzień różnicy. Będziesz w Toruniu rodzić?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a faktycznie, mamy prawie identyczne terminy,

tak w Toruniu będę rodzić, planujesz iśc albo chodzisz do szkoly rodzenia, my sobie to odpuścimy, jakoś szkoda mi 400zl na gadanie o wszystkim i o niczym ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy polożne z matopatu liczą w twojej karcie ciązowej dobrze tygodnie ciązy ?? bo ja już miałam przypadek, że mówiłam o tym, że wg innego kalendarza i tu brałam kalendarz belly wychodzi mi inny tydzien ciaży (mam przesunięcie paru dni), babka się na mnie wkurzyła, że twierdze, że one robią to źle i mi wytłumaczyła, że one mają swój sposob liczenia, no to się zamknęłam, ona coś wypisała i wyszłam..
    później mój mąż patrzy w kartę i czyta 16 tydzień 9 dzień :O heh lekarz też miał zwałę, śmialismy się że tu mają kalendarz majów, a on nic o tym nie wie, zadzwonił do położnej i subtelnie ją wyśmiał, że chyba się coś pomyliła

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, julianna pierwszy raz widzę takie ciekawe liczenie
    a kiedy wskakuje się w 17 tydzień? Po doliczeniu do 10 czy do 100? :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja wlasnie dzwonilam zapytac o wynik posiewu i wyszla mi jakas bakteria w sztuce:( teraz sie będę stresowala do czwartku :(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś czekam na badania krwii i moczu, a jutro wizyta u położnej. Nareszcie!
    Bo jak się naczytałam o waszych skracających się szyjkach i innych problemach to bardzo odczuwam potrzebę zrobienia "przeglądu".

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam coraz częstsze twardnienia brzucha... raz sam dół, raz bok... zaczyna mnie to martwić. Wizyta w czwartek a ja myślę czy nie pojechać na ip... jak myślicie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo...sorki nie nadrobie wszystkiego ale postaram sie wiecej udzielac..wczoraj sie kiepsko czulam jakos :/ dzis lepiej..

co do twardnien ja tez odczuwam..za rada gina biore no-spe i leze wtedy..zazwyczaj przechodzi..

89b74e6224.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na przegladzie wczoraj.Ginekologicznie wszystko ok,maluchy maja ladny puls.Stresuje sie jutrzejszym usg polowkowym.Mam nadzieje ze lekarz powie mi,ze maluszki sa zdrowe i poznamy ich plec.
    Mnie lekarz na pobolewania podbrzusza i twardnienie kazal brac 3razy dziennie magnez i w razie silnych dolegliwosci mam w pogotowiu Spasmoline.

Ita lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u mnie wody troszke jeszcze ciekna ale ciekna. Leze jednak twardo w lozku i czekam na poprawe. Dostalam jeszcze zastrzyk przeciwzakrzepowy przez to lezenie. Pobrali mi znow krew na wyniki i czekam caly czas na wynik posiewu bo rano jeszcze nie mieli.

Maluch wariuje w srodku, serducho bije jak dzwon okolo 160. Walczymy razem o kazdy dzien i z Wasza modlitwa i dobrym slowem najgorsze napewno szybko minie :-)

Ita, Ewka89, Pollyanna, Lola83, eforts, Doris-83, Bogusiar80, lithe123, julianna, Furia, wanes, Paula84, zokeia, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, na olsztyńskiej jest szkoła rodzenia na NFZ, jeszcze nie dzwoniłam, ale moje dwie koleżanki chodziły numer 601808777, ja się tam chcę właśnie zapisać. Wiem, że w matopacie rozdają ulotki P.Janiny, ale ja też nie zamierzam wydawać 400 zł!

Właśnie jak mi ostatnio liczyła, to się kapnęłam, że coś się nie zgadza, ale w sumie to olałam. Powiem Ci, że na początku chodziłam do civis vita i tam tez liczyły po swojemu, a jak wylądowałam na IP to jeszcze inaczej, więc nie zwracam na to większej uwagi.

Widzę, że miał być spokojny II trymestr, a u nas na forum ogólny popłoch. Ja jeszcze dzisiaj mam kontrolę z US w pracy i pluję sobie w brodę podwójnie, że jeszcze tu siedzę głupia!!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola pozwolę się podpytac czemu nie chodzisz do civis vita? Podpytuje, bo za tydzień mam tam połowkowe.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ