X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jesli masz jeszcze jakies pytania to wal. Mi to nie przeszkadza a swoim doswiadczeniem moge sie podzielic. I szczerze to bardziej sie wymeczymy, pougniatamy te brzuchu przez taka codzienna gimnastyke przy myciu niz jakbysmy mialy wstac i wziac normalny prysznic lub skorzystac z toalety. Ale takie mamy zalecia i nic nie dala dyskusja z lekarzem.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To istna szkoła przetrwania. W sumie to racja z tym prysznicem. Bo jak musisz i tak się podnieść do mycia, to mięśnie się napinają. A pod prysznicem to nie siedziałabyś godzinami, tylko raz dwa i po sprawie. Ale jak takie są zalecenia, to nic nie poradzicie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba z całego leżenia w szpitalu, właśnie higiena sprawiałaby mi najwięcej trudności i krępacji, wyobrażam sobie, że marzysz o długim prysznicu bądź kąpieli ...

lola ja już chyba 6,5 lub 7 kg mam, a mamy ten sam termin, więc luzik, najlepsze jest to, że ja nie widzę po sobie tej wagi, trochę w tyłku i uda poszło, ale nie ma tragedii,

poza tym wszyscy bliscy mówią, że chuda jestem jak na ten miesiąc, a ja sobie myślę, że kurcze mam już trochę kg ;D
    ciekawe jak to będzie w 3 trymestrze czy wtedy tyje się najszybciej i najwięcej?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj po tej szkole przezycia to ja juz zniose wszystko.

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa... prawie bym przegapiła! Mam dzisiaj STUDNIÓWECZKĘ! :D

kaarolaa pewnie będę się powtarzała, ale na prawdę jesteś dzielną mamusią dla swojego synka <3

kaarolaa, Paulina85, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna mi sie marzy taka dluga kapiel w wannie z piana, maseczka na twarzy i zalatwienie sie do normalnego kibelka :-) w tej chwili o niczym innym nie marze.

julianna, Paula84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita grati :-) jeszcze poltora tyg i ja bede obchodzila studniowke. A pozniej juz bedzie z gorki :-) teraz czekam na ten Olsztyn jak na zbawienie bo nie moge sie doczekac tego co mi tam lekarze powiedza. Czy nadal jest bardzo zle czy jednak cos sie poprawilo bo tutaj oprocz CRP i usg nie robia mi innych badan.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres. Wzięłam no spe i leżę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy obiad to ryz ze smietana jablkami i cynamonem. Troche pojadlam bo dobre ale porcje dostalam jak dla 2 osob.

Milcia polez i poczekaj a napewno przejdzie.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola bardzo Cię podziwiam, naprawdę! Wszystkie trudy wynagrodzi Ci kochany synek, jego uśmiech i chwila, kiedy zacznie mówić "mama":)
    Wstyd się przyznać, ale ja w szpitalu mogąc chodzić narzekałam na toalety na korytarzu i wspólny śmierdzący prysznic za co pewnie Ty w tej chwili dużo byś dała.. Ot takie narzekanie człowieka "rozpieszczonego" cywilizacją:p
    Milcia poleż sobie spokojnie i się nie stresuj.
    Powiem Wam, że od tego siedzenia w domu można zwariować, gdyby tak chociaż mały spacerek a tu mąż i lekarz krzyczą, że nie wolno:( W poniedziałek idę na wizytę a we wtorek na glukozę więc będę miała rozrywkę tygodnia
    aaa karola u mnie w szpitalu obiady też były paskudne takie ciągnące się papki.. a w ostatnich dniach na śniadanie i kolację dostawałyśmy dwie kromki chleba i jeden plasterek szynki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 14:26

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieta iście ciążowa :D heh no szok

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnóstwo witamin w tych szpitalnych posiłkach nie ma co...

Karola dla Malucha warto to wszystko wycierpiec. Juz jesteśmy wszystkie tak daleko. Do grudnia coraz bliżej i będziemy tulic swoje Marzenia ;**

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no sniadani to bulka, 2 kromki chleba, kostka masla i cos do chleba. No dzisiaj byl to dzem brzoswiniowy, ale podaja tez parowke, pasztet czy 3 plastry wedliny. Sniadanko jest w miare ok, ale herbata paskudna.

Niespodzianek tu w Ostrodzie na ginekologii jest w miare ok, niektore sale maja wewnatrz lazienki z prysznicem. Moja akurat nie tak nas polozyli bez lazienki co by mie kusilo wstawanie do niej. W Elku jak lezalam tez nie moglam narzekac chociaz lazienki byly wspolne. Najbardziej boje sie Olsztyna bo tam jeszcze mnie nie bylo.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola ja Cie podziwiam naprawdę, ale silna jesteś babka dasz radę i potem sobie odbijesz wszystko !!!!
    dziewczyny mam do Was pytanie - czy zastanawiacie się nad znieczuleniem do porodu ??
    powiem szczerze ze jak wyladuje w szpitalu to na pewno powiem zglosze ze chce znieczulenie o ile nie bedzie za pozno bo wtedy robia badania od razu (te badania sa wazne tylko 3 dni :/) bo polozna mi powiedziala ze zawsze moge odmowic pozniej ale ze laski biora to znieczulenie i sa bardzo zadowolone !!!!!nawet dziala to troche jak placebo ze cos im podano i od razu bardziej sie rozluzniaja ;)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja o ile bedzie to mozliwe nie bede brala znieczulenia. Chce dac z siebie wszystko. A i jeszcze nie wiadomo czy nie bede miala cc ze wskazaniem, ale poki co mysle o sn bez znieczulenia. Moja siostra dala rade wiec ja tez dam. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 15:19

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    kaarola ja Cie podziwiam naprawdę, ale silna jesteś babka dasz radę i potem sobie odbijesz wszystko !!!!
    dziewczyny mam do Was pytanie - czy zastanawiacie się nad znieczuleniem do porodu ??
    powiem szczerze ze jak wyladuje w szpitalu to na pewno powiem zglosze ze chce znieczulenie o ile nie bedzie za pozno bo wtedy robia badania od razu (te badania sa wazne tylko 3 dni :/) bo polozna mi powiedziala ze zawsze moge odmowic pozniej ale ze laski biora to znieczulenie i sa bardzo zadowolone !!!!!nawet dziala to troche jak placebo ze cos im podano i od razu bardziej sie rozluzniaja ;)
    A ja w sumie nie wiem czy w Gda można gdzięs dostać znieczulenie przy porodzie sn. Raczej nie kojarzę wsród koleżanek czy rodziny żeby któraś miała. Mi nikt nie proponował. Córę urodziłam bez znieczulenia to teraz też dam radę :)
    Ja się nie boję bólu porodowego, boję się jak kondycyjnie dam radę. W pierwszej ciąży dużo ćwiczyłam, ruszałam się a teraz mam zakaz :(
    A tak w góle to dla mnie połóg był znacznie gorszy niż sam poród. Poród 3h wysiłku i po strachu, a połóg .... szkoda gadać. Bite 4 tygodnie krawanienia większego niż najgorsza @, przez tydzien nie mogłam uśiąść normalnie, a szwy czułam chyba przez kilka miesięcy... nie mówiąc juz o tym że przez ponad tydzień miałam straszne problemy z wypróżnianiem. Okropnosć.
    na szczęście wynagrodziła mi to z nawiązką Zosia, która była cudownym noworodkiem - pogodnym, dobrze śpiącym, pięknie ssącym, bezkolkowym i w ogóle bezproblemowym :) Moje cudeńko kochane <3 Bez jej współpracy nie wiem jk dałabym radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:05

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty gdzie ty bylas kobieto jak cie nie bylo ? :) Ja cc ale jak bym miala sn rodzic to bym krzyczala ze bez znieczulenia nie rodze :P

Karola przeraza mnie zalatwianie do basenika grubszej sprawy, dzielna jestes kochana, po tym wszystkim juz nic nie bedzie dla ciebie straszne :*

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe na klinicznej i w wojewodzkim jest możliwość zzo :) wcześniej trzeba odbyc spotkanie z anestezjologiem i oczywiście trzeba trafić zeby anestezjolog akurat w trakcie porodu byl wolny i mógł zrobić znieczulenie ;)
    Ja się najbardziej boję ze cos będzie nie tak... ze nie bede mogla urodzic a lekarze wtedy beda zwlekać z cc... to mi spędza sen z powiek.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chce uniknąć znieczulenia podobnie jak podczas pierwszego porodu
    Lithe mam podobne zmartwienie.. W pierwszej ciąży coś tam ćwiczyłam, chodziłam na spacery, sprzątałam, ruszałam się i na poród nie mogę narzekać a teraz leżenie, leżenie i jeszcze raz leżenie:(
    kittykate własnie gdzie Ty się podziewałaś?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biore pod uwage probe porodu bez znieczulenia ale z mozliwoscia podania w razie potrzeby. Ale moj szpital ma wiec jest ok :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ