X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    ja ostatnio w mądrym poradniku, który dostałam u gina jako dodatek do rachunku wyczytałam, że nie ma niedobrych sutków i każda matka jest w sanie wykarmić dziecko.

zgadza się :)

zokeia obcisłe kiecki są suppppper!

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się odświeżyć pod prysznic.
    Jutro na obiad wymyśliłam kluski ziemniaczane :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a nie za wcześnie na drażnienie sutków? Mówi się że nie powinno robić tego zbyt wcześnie coby porodu nie wywołać. Ja przed ciążą miałam jedną brodawkę wklęsłą ale uwypukliła się :)

Lola cieszę się, że Co lepiej :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Olcia jesteś pierwsza w kolejności :D
    Mam oleju na dnie w garnku, a, że mi się chce frytek to smażę haha :D

Ach frytki! narobiłaś smaka!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech to naciąganie brodawek troche mnie przeraziło, ja mam malutkie sutki, wypukłe ale małe, ciut nawet urosły i też się boję czy te piersi będą w stanie wykarmić maluszka, ale jak na razie bałabym się coś majstrować przy nich żeby nie prowadzić do przedwczesnego porodu, tym bardziej, że i tak od czasu do czasu brzuch mi się napina, więc nie ryzykuję

dziewczyny czy znacie jakieś dobre modele wózków wyłącznie głębokich, okazało się, że spacerówkę dostaniemy i prawdopodobnie kupimy samą gondolę ze stelażem, ale nie wiemy jaką....

a i czy ktoś słyszał o fotelikach marki CYBEX ??? gdzieś w necie wyczytałam, że na równi z maxi cosi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, może odważę się jutro zrobić sobie zdjęcie :P Wasze reakcje mówią jednoznacznie: opiąć się kiecką i uważać, żeby nie pękła. Już się cieszę na to wesele, bo zaniedbałam się trochę towarzysko :)

Julianna - jeśli chodzi o wózek, to my się zdecydowaliśmy na mutsy igo z gondolą light. Wprawdzie bierzemy 2 w 1 , ale można też wciąć samą gondolę lub spacerówkę.

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sukienki opiete sa fajne, ja raz założylam sukienkę pod biustem puszczoną, mega wielka byłam ;/ czulam się jak 3 drzwiowa szafa, a w opiętej jednak jest inaczej ;D

a zaraz sprawdzę wózek - dzięki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobr ;-)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Na mnie już wszystko jest opięte więc nie ma problemu. Musze się ogarnąć bo już praktycznie 6 kilo do przodu, a gdzie tu jeszcze do porodu hoho. Kaarolaa i dobrze, że się nie ważysz, masz z głowy przynajmniej jedno zmartwienie ;)

Piątek i weekend!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piatek i weekend :-) w sumie ja od prawie 2 tyg mam jeden dlugi weekend he he. Nigdy w zyciu tyle nie lezelam co teraz. A teraz czekam grzecznie na obchod a i czytam ksiazke. Dziecko dla odwaznych Leszek Talko...calkiem fajna, pokazane jest w noej jak wyglada prawdziwe zycie z dzieckiem, a nie przeslodzone opisy w poradnikach...

• eforts Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

postaram się później wrzucić zdjęcie ja i moje dodatkowe 10 kg :) może przestaniecie martwić się o wagę :D

jedziemy do ikei a teraz mąż każe mi leżeć zanim się wybierze a w ogóle zapomniałam lekarza zapytać o seks!! Ale chyba dla spokojności ducha raz sobie pozwolę :)

Juliana słyszałam o tych fotelikach że są bardzo ok :)

Miłego dnia!!

julianna lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Paula wydaje mi się,że na takie męczenie sutków jest za wcześnie bo może to wywoływać skurcze.. Z tego co mówiła moja położna podobnie jak z masażem krocza robi się go pod koniec trzeciego trymestru..
    Eforts udanego wypadu:)
    Karola czytałam jego książki dziecko dla początkujących itd i naprawdę są super, śmiałam się do łez:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, ale Ty jesteś 3 tyg do przodu! ja w tym tempie za 3 tyg będę miała +15 kg!!

Właśnie ostatnio myślałam, że powinnam zacząć czytać jakieś książki o pielęgnacji niemowlaków. Możecie coś polecić? Polecają "Pierwszy rok życia dziecka" Murkoff, ale mam "W oczekiwaniu na dziecko" tej autorki i szczerze nie jestem nią wcale zachwycona...

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... ciąg dalszy rozwalania planu dnia - dziś "zaspalam" i tyłek zwlokłam z łóżka przed 9 o.O

Ale już zupka nastawiona a ja w towarzystwie panów zza okna, ktorzy dzis szlifuja mi styropian (też uwielbiacie ten skrzypiacy dźwięk? :D) czytam ulotkę luteiny.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola to druga czesc jest wlasciwie identyczna. (Obie dostałam z okazji ślubu. .. czyzby jakies małe wymuszanie?)
    Ja szukam raczej książek o porodzie sn i nawet znalazłam ciekawe tytuły, ale nikt ze znajomych nie ma a wątpię czy znajdę je w bibliotece.

Eforts ja tez zapomnialam zapytac o seks :D i jak normalnie to wcale nie mialabym ochoty a jak mi nie wolno (potencjalnie) to zaczynam mieć sny erotyczne i ciągle zaczepiam mężuna :/ biedny on.

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to masz fajne towarzystwo za oknem. Ciekawe ile im jeszcze zejdzie? Bo to malo fajne byc tak podgladanym na kazdym kroku :-) a i zazdroszcze spania do 9...ja mam pobudki 5:30 jak w wojsku :-)

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa no 5.30 to uznała bym za lekka przesadę, ale wstawanie o 7, tak jak do tej pory, uznawałam za idealne. I meza zdążyłam pomęczyć i przypilnowałam zawsze czy obiad wziął do pracy... dziś np. nie mógł znaleźć w szafce kaszy, a nie chciał mnie budzić, więc zabrał tylko jablko :/
    Ech... to po co do 22 smażyłam rybne kotleciki?

Panowie chyba się nie spieszą. Już ponad miesiąc rusztowania są rozstawione a końca nie widać. Teraz mam wrazenie, że coś na dachu kombinują bo czasami sufit mi chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:08

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj o 7 tez moge zapomniec bo o tej przychodzi zmiana poloznych a wszystko musi byc gotowe, pomierzone, sprawdzone przed zmiana. Wczoraj juz mialysmy pobudke o 5:20. Najwczesniej jak do tej pory przez co w poludnie musialam odespac pol godziny. Ciekawe jak bedzie w Olsztynie? O ktorej tam zaczna budzic?

Miesiac czasu ocieplaja budynek? Chyba lubia zagladac ludziom do mieszkan...

A co do rybki to mi mamusia specjalnie rano usmazyla i przywiozla karpia :-) juz mi sie tak ryby chcialo, a karpik pycha ze swojego stawu a nie jakim zamulony ze sklepu rybnego. Aha i az sie boje jaki dzisiaj obiad bedzie bo przez caly tydzien jest tragedia. Musza nam z domu dowozic obiady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:22

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przepraszam że tak z innej beczki zapytam, ale ciekawi mnie jak sobie tyle czasu radzisz, jak musisz leżeć. Co z myciem? Czy pielęgniarki pomagają? Przepraszam, że pytam, ale w szpitalu to ja byłam jak miałam 7 lat. Co np z myciem włosów? Jeśli to zbyt intymne pytanie, to nie musisz odpowiadać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok moge opisac. Wiec tak codziennie rano po cisnieniu i lekach pani polozna nalewa nam wody do miski stawia na krzeselku i jazda. Siedzac na lozku w tej ze misce musze sie jakos umyc :-) dobrze ze w pokoju jestesmy tylko we dwie i obie z zakazem chodzenia. Wiec twarz, rece nogi, tylek i co jeszcze siegniemy to umyjemy na siedzaco w lozku. Wlosy przyjezdza moja mama i mi je myje, oczywiscie w lozku. Ja sie klade w poprzek i spuszczam wlosy na dol a ona ma wode w misce i jakos musi mi je umyc. Suszenie i ukladanie tez na lozku. Hmmm ja sie smieje ze to jak na biwaku wyglada miska wody i to jest nasza kapiel. Zalatwiamy sie na lozku do baseniku. Malo przyjemne ale po 2 tyg idzie sie przyzwczaic, w sumie teraz nasza strefa zyciowa wynosi jakies metr na dwa widzimy tylko cztery sciany ewentualnie podsluchamy dla rozrywki jakies ploty poloznych na korytarzu.

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ