X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ita uśmiałam się :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    U mnie brzuszek też nisko. Głównie na tej podstawie wszyscy mi chłopca wróżyli :D

Wróciłam od rzeźnika. Wczoraj zamówiłam kości wołowe na zupę pho.
    Pani przy podliczaniu to mi te kości gratis dorzuciła i mówi:
    - Będzie spokój w domu.
    Uśmiechnęłam się i pomyślałam - no będzie, bo mi w końcu mąż przestanie doopkę zawracać o ta zupę.
    ona:
    - Pogryzie sobie, pogryzie...

Kto?! Mój mąż?! Dopiero wtedy do mnie dotarło, że ona mysli, że to dla psa... My nie mamy psa :D
    No ja tak wlasnie dla psa zamawiam, cielęce albo wołowe wiec sie nie dziw :P

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i kolejny raz przekonałam się, że mogę liczyć na mojego lekarza. Jak mnie zobaczył to bardzo się zdziwił co ja już robię poza szpitalem, zapytał czy założyli krążek więc opowiedziałam mu jak ten wspaniały pobyt wyglądał.. Zbadał mnie, zmierzył szyjkę, która się trochę wydłużyła bo ma teraz 22 mm:) Ale powiedział, że równie szybko może się skrócić jeśli zacznę coś robić w domu, chodzić itd.. Zadzwonił do szpitala zapytać o wynik z posiewu i nagle się okazało, że da się szybciej pójść do labolatorium i dowiedzieć się co jest grane. Okazało się, że coś się tam choduje ale mają to jeszcze dokładnie oglądać pod mikroskopem i ok 17 mogę sobie odebrać wynik a później do mojego gina na założenie krążka. Cieszę się bardzo, że wiem na czym stoję, co się dzieje i co mam dalej robić. Natomiast jak to mój lekarz określił ciąża i tak jest na podtrzymaniu więc do grudnia mimo krążka mam jak najwięcej leżeć.. Nie wolno mi srzątać, robić zakupów, podnosić, spacerować, jeździć samochodem czyli nie mogę robić nic... Ale najważniejsze żeby dzidziuś urodził się zdrowy i najwcześniej na początku grudnia:)

Paulina85, eforts, julianna, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita kumam, co jak co ale dźwignie odpada, to jest chyba jedyne czego naprawdę przestrzegam :)
    Ja jako posłuszna pacjentka jadę jutro 160 km do ikei :D

Bogusia szczęście w nieszczęściu!! Ja kiedyś nozyczkami chciałam wydłubać śmietek z przedłużacza i nie rozumiałam reakcji mojej mamy :)

Juliana młody chula czasami całe dnie ale ma jeszcze ciche dni może nie tak że w ogóle się nie odzywa ale tak ze gmera w środku i to jest słabiej odczuwalne. We wtorek skarzylam się na niego lekarzowi :D

Niespodzianek niestety trzeba płacić, żeby dobrze o nas zadbali :/ tzn wiem, że nawet u nas z forum dziewczyny mają super lekarzy na nfz ale to niestety chyba jest wyjątkiem :/ no ale jakby nie było najważniejsze że wiesz na czym stoisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:56

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, przepraszam, że tak wyskakuję z pytaniem, ale co cię zaniepokoiło i sprawiło, że pojechałaś do szpitala? Pytam, bo od rana mam wilgotną bieliznę, bardziej niż zazwyczaj. Przed spacerem z psem założyłam wkładkę i sprawdziłam po powrocie - jest wilgotna, jakby "spocona". Martwię się.

fgplku1.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo podliczyłam sobie ile wydałam na lekarza w sierpniu i wyszło skromne 700 zł. + 200 krążek ło matko .. Dzidzia odpracuje w dorosłym życiu:D żartuje oczywiście, dzidzia najważniejsza:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek masakra!! Ja byłam dwa razy w tym msc i miałam jeszcze jedną wizytę jutro ale to we wtorek poszłam do niego do polmedu z pakietu a dzisiaj pójdę tylko po l4 zawsze to 50 a nie 150 zl!!!

A jesteś ubezpieczona na pobyt w szpitalu? Chociaż i tak zależy co by wpisali w kartę bo monitorowanie ciąży się nie liczy :/

Jedynka mi to wkładka potrafi przemoknąć ale pytałam lekarza jest ok a nawet podniósł mi się poziom wód, oczywiście nie odwodzę Cie od ewentualnej wizyty ale różnie to bywa.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, dzięki. Na razie lezę, zmieniłam wkładkę i bieliznę i wygląda na to, że jest w porządku. Przestraszyłam się, ale chyba niepotrzebnie. Ech. Najwyżej zadzwonię do lekarza i się upewnię.

eforts lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z dzisiaj znowu nienajlepsze. Hemoglobiny poniżej normy. Leukocyty nadal są we krwi. Na szczęście w moczu jest lepiej, bo spadły ze 100 do 6 po antybiotyku. Za to CRP mam 10.8, a norma do 5. Masakra jakaś. Muszę wysłać wyniki do gin.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jeśli chodzi Ci o ubezpieczenie za pobyt w szpitalu to niestety nie posiadam takiego cuda:(
    jedynka ja też mam takie dni, kiedy wymieniam wkładkę za wkładką bo cały czas jest wilgotno lub mokro. U mnie z wodami jest ok ale jeśli będzie Cię to niepokoiło to lepiej pójść do lekarza.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma porownala saczenie sie wod do wyplywajacej krwi podczas okresu, ona akurat tak to odczuwala...
    34bw43r836g6ojbx.png

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszystko wróciło do normy. Moze zebrało się więcej wydzieliny gdzieś, nie wiem, i potem wszystko 'puściło'. A ja się oczywiście zdenerwowałam.

Niespodzianku, a nie jest tak, że kobieta w ciąży, jeśli ma polskie obywatelstwo, to ma zapewnione ubezpieczenie zdrowotne aż do porodu? Także za pobyt w szpitalu?

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynka tylko mi chodzi o ubezpieczenie wypłacane matce w sensie takie odszkodowanie. A coby korzystać ze służby zdrowia to nie wystarczy być obywatelem, musisz być ubezpieczona przez pracodawcę albo jako bezrobotny w up albo u męża w pracy albo cos w ten deseń.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka ja normalnie ubezpieczona jestem u siebie w pracy więc tutaj problemu nie ma. Tylko tak jak pisze eforts niektóre ubezpieczenia grupowe lub indywidualne przewidują jakąś kwotę za pobyt w szpitalu, np. 100 zł za każdy dzien pobytu. Podobnie jak z takich ubezpieczeń dostaje się pieniądze za urodzenie dziecka czy śmierć kogoś bliskiego w rodzinie..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, rozumiem, przepraszam.

Wiem tylko, że jeśli jest się w ciąży to można bezpłatnie korzystać ze służby zdrowia, nawet, jeśli się nie pracuje albo nie jest się zarejestrowaną w UP i mi się pomyliło.

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może tak jest to nie wiedziałam, w naszym zusie nic by mnie nie zaskoczyło :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, interesowałam się tym, bo przez początkowy okres ciąży nie miałam ubezpieczenia zdrowotnego. W końcu i tak nie skorzystałam z tego prawa i chodziłam do ginekologa prywatnie, a teraz już normalnie mam ubezpieczenie. Istnieje taki przepis, ale mimo to czytałam o kobietach ciężarnych, którym szpitale wystawiały rachunek po tym, jak przyznały, że nie mają ubezpieczenia ;) W takiej sytuacji za leczenie kobiety ciężarnej chyba i tak płaci NFZ, ale nie jestem pewna.

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, że jest taki przepis chociaż tyle, w sumie co to by się działo gdyby ciężarna nie jechała na porodówke bo bała by się rachunku??!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można by to wtedy skwitować słowami 'przecież to polska służba zdrowia!' X) Ale masz rację. Przecież kobieta w ciąży nie o siebie się musi martwić, tylko o dziecko. I kraj o przyszłego podatnika też powinien się martwić ;)

fgplku1.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskrobałyście dzisiaj!

No tak, nawet nie zarejestrowane w UP bez pracy kobitki w ciąży są objęte ubezpieczeniem.

Ja mam dzisiaj dzień. pt nic mnie nie cieszy, wyglądam jak klocek, ani nigdzie wyjść, ani się ładnie ubrać, ani pobawić, ani napić winka, generalnie max radości rzeczy dla dziecka oglądać. Spanie, żarcie, praca, spanie, żarcie :/:/ i czekanie na poród za kilka miesięcy :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ