SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) milego dzionka zycze...

eforts, Ita lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzien dobry :-) milego dzionka zycze...

ja też się dołączam do powyższego ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodzilam 1 dziecie bez znieczulenia z oksytocyna meczarnia bole potworne+ bole krzyzowe ...dalam rade z nacinaniem ale wyszla po wielu wielu godzinach ale trauma to dla mnie byla straszna 2 porod po 2 latach ze znieczuleniem 2/3 godz bez powiklan Synek urodzil sie o prawie kg wiekszy a i tak mnie nikt nie nacinal..zreszta byl to inny szpital w rzeszowie zupelnie inni ludzie inne podejscie i teraz tez chodze do tego samego lekarza u ktorego rodzilam z 2 dzieckiem chcialabym tak urodzic jak 2 dziecko czyli silami natury bez bolu : ) jak sie da to czemu mialabym nie skorzystac ;)
    u mnie ten sposob zadzialal wiec polecam ale ludzie maja rozne opinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 08:26

eforts lubi tę wiadomość

maria.sm
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj byłam oddać krew i mocz do badania. Zobaczymy co tam słychać po antybiotyku i witaminach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, również życzę miłego dnia :)

Dzisiaj dzień na który czekałam, trzeci trymestr :)

goto4, Niespodzianek:), Lola83, julianna, Paula84, kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)ja po wczorajszej wizycie melduje ,że wyniki moczu,krwi,glukozy mam dobre. Szyjka ma przeszło 3 cm, z łożyskiem wszystko dobrze :). Tylko prawdopodobnie miała być dziewczynka a teraz nie było dobrze widać i ma być niby chłopiec choć lekarz nie jest pewien, ponieważ nie chciało dobrze pokazać.Niby coś teraz widać między nóżkami ale czy to chłopak czy pępowina :(

Ita, eforts, Niespodzianek:), Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny, a powiedzcie macie też uczucie że Wasze brzuszki są trochę twardsze niż normalnie przed ciąża? Ja miałam taki tłuszczykowy, mięciutki a teraz taka kuleczka się zrobiła ale dość twarda. I niby w szpitalu położne badały że wszystko ok ale mimo wszystko myślę o tym...
    Nie jest to twardnienie bo mnie nic on nie ciąży tylko po prostu jest taki inny jak przed ciążą.

relgh371rphwpz6l.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się z rana. Jak siedzę teraz rano to mam taki mięciutki, trochę tłuszczykowy brzusio, ale zazwyczaj w ciągu dnia naciąga się i jest taką piłeczką napiętą :D

Dziewczyny na L4, podziwiam was! Ja jak nie mam ścisłego planu dnia to nic nie jestem w stanie zrobić :/
    Jak chodziłam do pracy to tak wszystko pod to układałam i gotowanie i zakupy i sprzątanie.
    Teraz zakupy muszę komuś zlecać co mnie doprowadza do szału - bo mój biedny mąż musi mieć dokładną listę i raczej nigdy poza nią nie wychodzi. a ja zawsze a to malinki dokupiłam a to gruszeczki... Teraz jak gruszek nie było na liście (i to ściśle określonego gatunku!) to i nie będzie w domu :(

Wczoraj zrobiłam rosół i... i to wszystko ;(
    gdzie krokiety?! gdzie ciasto?!

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jaka by płeć się nie okazała będzie dobrze :)

Marta ja tak mam, ogólnie wydawało mi się ze zawsze już mam taki twardszy ale ostatnio mialam flaczka :) i to raczej nie są twardnienia ale zazwyczaj mam taki twardy.

Ita ja też cierpiałam jak zaczynałam zwolnienie, teraz jest lepiej ale nie jest to mój ukochany tryb życia :/

A to Ty nie możesz chodzic na zakupy? Aż takie restrykcje?

Ja we wtorek dyskutowałam z lekarzem nt mojej aktywności a wystarczyło wczoraj ze zrobiłam zakupy, właśnie krokiety, ciasto (z 2 godz przy garach) poszłam do fryzjera i do końca dnia chodziłam jak połamaniec!! Krzyż i kość łonowa tego nie zniosły :/

Ale zaraz jadę z mężem na zakupy, coby nie nosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:27

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) ja czekam u lekarza, mam nadzieje ze wszystko jest ok..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Moj brzuch z rana jest miękki a potem robi się twardszy ;)

Ja dziś w nocy mialam co dwie godziny pobudke na siku... męcząca noc..

Od dwóch dni mam wrażenie jakby cos mi utkwilo pod lewym zebrem... przeszkadza mi to.. co to moze byc?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Zycie po porodzie jest troszke inne, bo dochodzi kruszynka. Ale czy, rzeczywiscie trzeba rezygnowac z wszystkiego i jest zupelnie inaczej. Nie powiedzialabym. Mebli nie przestawialismy i nie zakladalismy ochraniaczy na kanty mebli i szuflady. Jedyne co to gniazda zabezpieczylam. Pomimo tego, ze jest lekkie przebicie albo cos nie tak i odrazu korki wyskakuja. Ale pamietam z dziecinstwa jak moj mlodszy trzy lata brat, a mial wtedy juz z 4 lata. Wzial srubokret i wsadzil do gniazdka. I mial szczescie, ze trzymal sie lodowki. Bo ona robila obieg pradu inaczej by go zabilo. Krzyknelam do ojca i szybko wykrecil korki- nie bylo wtedy samowyskakujacych jak teraz. A i tak bratu wypalila sie dziura w lokciu. Ma ja do dzis.
    Z kazdym dzieckiem jest raz tak raz tak :-) ale kazdy sie przekonuje jak to jest na swojej skorze. A jesli jakis rodzic narzeka, ze wszystko sie zmienilo i przedstawia czarna wizje to czy tak naprawde chcial dziecko czy moze jakiegos grzecznego towarzysza :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek trzymam kciuki i czekam na relację ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje czasami tak jakby dziecko miało zaraz wyjść, tak nisko kopniaki.Pytałam lekarza czy to normalne powiedział,że tak :) zależy jak dziecko ułożone. Wczoraj było ułożone główkowo i czułam kopniaki bardzo wysoko :).Czasami jak chodziłam to czułam jakby mnie ktoś szczypał w okolicy jajników,lekarz mówił że to więzadła.

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy się obudziłam o 2 i chyba 4 razy byłam w wc... A rano na badanie moczu. Ale co miałam zrobić, jak mi się chciało...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia święta racja! Mój mlodszy brat jako 6latek włożył palec do maszynki do mięsa :D

Eforts nie mam prawa jazdy więc wszystkie zakupy na piechotę i zawsze dużo ciezarow - kg tego, kg tamtego i mąka i mleko i jeszcze cos. Zawsze wygladam jak juczny muł. Skoro mam wypoczywać to ograniczam się do bułek i np. Kg miesa czy owoców. Resztę mężun musi kupowac. Zresztą to mój 3 dzien "leżenia" a ja znów wychodze cos załatwiać i wrócę pewnie wieczorem.
    Jrstem bardzo nieposluszna pacjentka. :/

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts 3 trymestr, teraz to dzidzia pewnie nieźle szaleje w brzuszku?

Martaa ja tez mam inny brzuch, jest twardzszy niż przed ciążą, bardziej napięty, w ogóle nie przypomina tłuszczykowego,

a skurcze i twardnienia, które się przy okazji zdarzają to calkiem coś innego, to się w sumie czuje, jak nagle coś cię ściąga, dyskomfort swojego rodzaju;

dziewczyny a Wasze brzuszki są u góry czy na dole, ja mam chyba taki typowy niski, może dlatego, że wysoka jestem i tak mi się wydaje, że mam jeszcze tyle miejsca.

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia jak przeczytałam historię Twojego brata, to aż mnie ciary przeszły, masakra...

ja też jako dziecko miałam przygodę z prądem, ale bylam już chyba ok 10 roku życia, wyciągnęłam z radia kabel który się ułamał i złapałam za druciki, to był szok czułam jak prąd mnie trzyma a ja nie mogłam tego puścić, brat zareagował i kabel z kontaktu szybko wyciągnął, ale ran żadnych nie mialam, tylko dziwne uczucie mrowienia i cierpnięcia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja tez tak mam, powinnam odpodczywać i się obijać, a mnie nosi, ciągle mam ochotę coś zrobić... ale jak już brzuch mi konkretnie napnie to posłusznie idę na kanapę

Ita lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek też nisko. Głównie na tej podstawie wszyscy mi chłopca wróżyli :D

Wróciłam od rzeźnika. Wczoraj zamówiłam kości wołowe na zupę pho.
    Pani przy podliczaniu to mi te kości gratis dorzuciła i mówi:
    - Będzie spokój w domu.
    Uśmiechnęłam się i pomyślałam - no będzie, bo mi w końcu mąż przestanie doopkę zawracać o ta zupę.
    ona:
    - Pogryzie sobie, pogryzie...

Kto?! Mój mąż?! Dopiero wtedy do mnie dotarło, że ona mysli, że to dla psa... My nie mamy psa :D

ewelinka_shn, lithe123, Niespodzianek:), eforts, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ