X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w koncu. Cos mi wi-fi szwankuje...u mnie bez zmian czyli dobrze :-) i chyba juz po niedzieli mnie przewioza do Olsztyna.

Pozniej nadrobie co popisalyscie

Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jestem w koncu. Cos mi wi-fi szwankuje...u mnie bez zmian czyli dobrze :-) i chyba juz po niedzieli mnie przewioza do Olsztyna.

Pozniej nadrobie co popisalyscie

kaarolaa właśnie zastanawiałam się czemu się nie odzywasz!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola też już myślałam co tam u Ciebie, ale skoro bez zmian to super:) ja po założeniu pessara leżakuje w domu:)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez czekałam na wieści :)

Byłam z mężem po zwolnienie u mojego gina i kazał mężowi mnie pilnować nie chodzić, nawet nie siedzieć tylko leżeć. Pytałam czy jak szyjka dojdzie do granicznego 2,5 to czy jeszcze cos się robi na tym etapie to powiedział ze nie, że mam się oszczędzać bo porodu jeszcze nie chcemy :)
    i teraz mąż nie chce mnie do ikei zabrać ale obiecałam ze będzie s z ybkie przejście no i jedziemy :)

Następna wizytę mam za 4 tyg także trza wyluzować bo to sporo czasu coby się nie skupiać ciągle na tym :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola robaku ja teraz zmuszam się do doceniania okresu ciąży bo zaraz się skończy i będę tęsknić :) musze się wziąć za obiecany angielski to będę mogła powiedzieć ze wykorzystałam ten czas na coś pożytecznego no i czas zacząć skupiać się na czymś poza ciąża :)
    Tobie w każdym razie życzę poprawy nastroju :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola super, że jesteś. Pisz co jakiś czas jak wygląda u Ciebie w szpitalu opieka nad ciężarną. Jestem ciekawa opinii o różnych placówkach.

A ja dzisiaj wróciłam do pracy :) Już się nie mogłam doczekać. Dzisiaj też odkryłam, że siedząc na krześle mogę położyć telefon na górze brzucha i czytać w necie co tam u Was się dzieje. Albo tak jak teraz położyć sobie talerzyk z kanapeczką :) Brzuch to bardzo przydatna rzecz. Tylko co raz trudniej mi się zginać. Przytyłam póki co 5 kg i wszystko poszło w brzuch! Talia dalej jest, ale kula rośnie mi ogromna!

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 - przed chwilą przymierzałam sukienki na sobotnie wesele i zaczynam mieć rozterki jak Ty.
    Dziewczyny co sądzicie o opiętej na brzuchu sukience wizytowej? Czy to wypada, czy nie wypada? Mi się to bardzo podoba (kurcze, dla mnie to +10 do kobiecości), ale nie chciałabym nikogo zgorszyć. W końcu to nie moje wesele i wolałabym się nie wychylać :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia bardzo dobry wybór, sama w sobotę miałam opietą, weszłam w sukienkę która kupiłam w czerwcu tylko trochę mi się podniosła na brzuchu :) ale w odcinanych, luźnych wyglądam jak beczka :)

zokeia, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki miałam napad na sprzątanie :) Wymyłam łazienkę i wc. Pozamiatałam podłogę i umyłam. Oprócz tego napaliłam w piecu tak, że, aż wodę zagotowałam haha i musiałam puścić ciepło na dom :/ Za ciepło muszę wietrzyć. Mój błąd. No i sprzątnęłam małemu pokoik i powyrzucałam 1/4 zabawek bez kółek i takich tam. Póki siedzi u teściowej :D
    Dopadła mnie zgaga od tego zginania się i wzięłam sobie dziś rennie owocowe, żeby się nie męczyć :D

Marimiko lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - zgadzam się. Odcinane sukienki i wszystkie 'maskujące' robią ze mnie klopsa. Myślałam, że tylko ja tak mam :) Więc jeśli żadna z Was nie napisze, że nie wypada iść w sukience sprzed ciąży, to nie muszę nic już kombinować :)

eforts lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na weselu w takiej odcinanej, ale bardzo cienkiej i zwiewnej sukience. Dobrze się w niej czułam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze zajęcia w szkole rodzenia za mną. Dziś o zdrowym odżywianiu i ćwiczenia. Następne już będą ciekawsze :)

Przy okazji położna zaproponowała zbadanie tętna maleństwa detektorem, więc skorzystałam, bo dziś młoda cicho siedziała i nawet spanie na boku jej nie przeszkadzało, więc troszku się zmartwiłam. Na szczęście wszystko ok :) a no i jeszcze obejrzała moje cyce i stwierdziła, że muszę sobie rozciągać suty, bo póki co nie nadają się do karmienia. W sumie wiedziałam, że coś może z nimi być nie tak, bo są takie maleńki, a czasami aż wklęsłe. Tak więc od dziś naciągam :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia dawaj fotę ocenimy :)

Ja nakrzyczałam na małżonka, wypłakałam się, przespałam, najadłam krakersów i jest w miarę ok :P:P:P Bosheee zamieniłam się w histeryczkę ;)

Bogusia, zazdraszczam, u mnie kurz i sierść kocia hula po kątach! A ja leże....

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Pierwsze zajęcia w szkole rodzenia za mną. Dziś o zdrowym odżywianiu i ćwiczenia. Następne już będą ciekawsze :)

Przy okazji położna zaproponowała zbadanie tętna maleństwa detektorem, więc skorzystałam, bo dziś młoda cicho siedziała i nawet spanie na boku jej nie przeszkadzało, więc troszku się zmartwiłam. Na szczęście wszystko ok :) a no i jeszcze obejrzała moje cyce i stwierdziła, że muszę sobie rozciągać suty, bo póki co nie nadają się do karmienia. W sumie wiedziałam, że coś może z nimi być nie tak, bo są takie maleńki, a czasami aż wklęsłe. Tak więc od dziś naciągam :)

ja ostatnio w mądrym poradniku, który dostałam u gina jako dodatek do rachunku wyczytałam, że nie ma niedobrych sutków i każda matka jest w sanie wykarmić dziecko. Trochę brutalnie brzmi naciąganie... Jak to się robi?

aga.just lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to ja pierwsza wypożyczam Bogusie na sprzątanie miszkania :P

Ja mam tak samo, nie wyglądam zbyt dobrze w sukience odcinanej.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie tyle co naciągać, a rozciągać na boki palcami :) kciukiem i wskazującym rozciągać od wewnątrz do zewnątrz, podczas kąpieli :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    może nie tyle co naciągać, a rozciągać na boki palcami :) kciukiem i wskazującym rozciągać od wewnątrz do zewnątrz, podczas kąpieli :)

o żesz... No świat nie widział! Żebyś sobie nie porozciągała za bardzo ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe postaram się, chociaż nie bardzo mi się to uśmiecha, bo mam troche wrażliwe suty i moze mnie po prostu boleć. No, ale zobaczymy co się z nich da zrobić :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam miec obcisla sukienke bo tylko w takiej dobrze sie czulam a i tak nie zalozylam jej bo wyladowalam w szpitalu.
    Ile ja jem odkad leze, prawie caly czas jestem glodna, jak tak dalej pojdzie to przekrocze 30 kg...a ja sobie dawalam okolo 15 kg na plus. Nawet nie wiem ile juz jestem do przodu bo w szpitalu mnie nie wazyli.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jesteś pierwsza w kolejności :D
    Mam oleju na dnie w garnku, a, że mi się chce frytek to smażę haha :D

Lola83 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ