X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam bez znieczulenia, więc i teraz tak samo. Boję się zzo. Ojcu robili jak mu amputowali palec to musiał podpisać jakiś papierek, że wie jakie jest ryzyko czy coś w tym stylu.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferty/uzytkownik/11cwB/
    sprzedaję kurtki po synku :D

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę bez zzo. Zresztą wybieram sie na poród w Domu Narodzin (jeśli mnie zakwalifikują) a tam nie ma możliwości.

Mój tata tez miał dopiero co operację z zzo i baaaardzo źle się po nim czuł. Lekarze ostrzegali, że np. często ataki migreny są po nim.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała bez, ale bardzo się boję...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, już odpowiadam gdzie byłam jak mnie nie było ;)
    była piękna pogoda ja sie czulam wspaniale i ciagle cos a to zalatwienia a to remont pokoju a to zakupy dla malej ;P
    I NIE WIEM KIEDY TO TAK ZLECIAŁO !!! wybaczcie ! myslalam o kazdej z Was cieplutko !

co do zzo to mój szpital ma trzeba tylko zglosic przy przyjeciu, i robia badania.
    nas polozna uspokajala ze okolo 80-90 % pacjentek decyduje sie na zzo i nie narzekaja, po prostu moja siostra rodzila wczoraj i strasznie ja bolalo po prostu okropnie.., :( jest tak obolala i umeczona ze az mi jej szkoda ...
    no nic kazdego decyzja oczywiscie ale ja chyba raczej skorzystam. O szpital i specjalistow tam pracujacych jestem spokojna. mam nadzieje ze pozwoli mi to nie wspominac porodu jako traume i ból tylko wspaniale wydarzenie i cud narodzin!

:) good to be back !

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate witamy po powrocie :D

kittykate lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to relacja z wizyty:
    Z dzieciątkiem wszystko ok, Serduszko super, przepływy super. Kość udowa długa, czyli wiadomo, że dziecko będzie długie. FL - 4.56 cm ? a ile wasze bąble miały w 24 tyg. Dziecko wielkością przewyższa tydzień. I termin zmienił się na 12 grudzień. Waga to 726g, czyli od ostatniej wizyty przybrała dzidzia 389g. Sama przytyłam przez miesiąc niecałe pół kilo. Czyli razem 1,5 kg.:O szok! Szyjka długa i zamknięta 4cm.
    I co mnie bardzo ucieszyło, moja ZOŚKA jest ZOŚKĄ!!!! i nie będzie pisiolka :)

Ita, Bogusiar80, Paulina85, kaarolaa, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty a jaka plec ? :) Zgaduje - chlopak :D
    Olcia te 1,5 kg to mi popsuly wieczor :P

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Kitty a jaka plec ? :) Zgaduje - chlopak :D
    Olcia te 1,5 kg to mi popsuly wieczor :P

Kochana dziewczynka !!!! Nadia Laura lub Nadia Victoria :P
    ja sie ciesze !!!! :D:D:D

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Czy wy też macie takie intensywne i takie kretyńskie sny co noc?!
    Ja już czasem nie mogę... albo znów jestem na w szkole, albo byli faceci a jak juz mi się sni dziecko to albo spadam z nim ze schodów albo ktoś mu w twarz papierochami dmucha. :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ita rozbawilas mnie bo mi wczoraj snila sie matematyka, dokladnie sprawdzian. Pierwiastki z ulamkami i za cholere nie potrafilam rozwiazac tych zadan. A nauczycielka, ktora mnie uczyla , wredny charakter ciagle nade mna stala. Buuu jak mi rano cisnienie zmierzyly to pierwszy raz mialam gorne 113 i to z rana, bo zazwyczaj nie przekracza 100.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kitty wykres sledzilam na bierzaco i od dawna wiedzialam, ze.bedzie miala coreczke, nawet na liscie ja umiescilam :-)

Ita, kittykate lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Mi się śniła pustynia jakiś kraj na bliskim wschodzie, kobiety w burkach, ja niby na jakiejś wycieczce, ale sama. Byłam w ciąży i niby miałam urodzić bliźniaki!! i tam były takie dwie dziewczynki, ja się z nimi bawiłam i się popłakałam, że sama będę miała bliźniaczki i będą takie kochane. Dalej mi się chce płakać!

Ita myślę, że odpowiedziałam na Twoje pytanie o snach ;)

W ogóle jest sobota 7 rano i ocz nie mogę spać, jak idę do roboty to mi się wydaję, że do 12 bym spała wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 07:01

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja po wczorajszej wizycie :) dziewczynka zostaje dziewczynką ;) bez pomiarów bo były poprzednio ale serducho bije jak dzwon i mała coraz więcej miejsca zajmuje :) wczoraj pokazywała nam stopę i paluszkami lewej rączki machała, no i oczywiście było ssanie kciuka :D
    Co do snów to też z zdarzają mi się takie idiotyczne... w tym tygodniu śniło mi się, że ktoś mnie bił po brzuchu a ja nie mogłam nic zrobić i płakałam z bezsilności- przebudziłam się w nocy zapłakana a to mała mnie kopała od wewnątrz :P
    Karola, cieszę się że sytuacja się poprawia u Ciebie i z Marcelim wszystko w porządku :)
    Kitty gratuluję córeczki :)
    Lola ze spaniem ja mam tak samo- na zwolnieniu budzę się jak w zegarku o 7 i juz zasnąć nie mogę :/ a po południu drzemka musi być ;)

Ita, kaarolaa, julianna, kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    U mnie pobudka w sobotę o 6 rano to norma!
    I tylko mąż biedny, bo go tulam, całuje głaszczę (od 7) a ok 8 to juz straszliwie mi się nudzi więc zaczynam do niego zagadywac :D
    My tak trochę dziwnie się dobralismy - on sowa ja skowronek (który nie umie sam sobą się zająć).

A mi prawie codziennie się śni, że sie spoznię do szkoły, albo że nie pamiętam jakie zajęcia mam danego dnia.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    I tylko mąż biedny, bo go tulam, całuje głaszczę (od 7) a ok 8 to juz straszliwie mi się nudzi więc zaczynam do niego zagadywac :D
    My tak trochę dziwnie się dobralismy - on sowa ja skowronek (który nie umie sam sobą się zająć).

A mi prawie codziennie się śni, że sie spoznię do szkoły, albo że nie pamiętam jakie zajęcia mam danego dnia.

ja się też właśnie zasadzam na mojego, smacznie śpi, ale już niedługo sasasa

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

A u nas jest znow odwrotnie. Ja w wolne dni bym sobie pospala chociaz do 9 a moj juz o 6 potrafi sie obudzic i mowi, ze sie wyspal. Zaczyna sie przytulac, calowac a ja zaspana robie protest i oczywiscie krzycze zeby mnie zostawil. To sobie tv wlaczy albo laptopka i czeka az ja wstane.

• kanapa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego problemu w sobotę nie mam bo mój jeździ do firmy na kontrolę, ale w niedzielę w zasadzie wstajemy jednocześnie bo to jedyny dzień w tygodniu kiedy możemy się rano potulić ;)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w wolne dni nie umiałam nigdy spać, a jak tylko przyszedł poniedziałek i czas do roboty, to by człowiek spał. Ja mam codziennie intensywne sny. Nieraz to tyle mi się śni, że na drugi dzień nic nie pamiętam, ale wiem, że się śniły. Dzisiaj właśnie tak było.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam, że mała zaczęła kopać powyżej pępka.

Ita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ