X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam aż takiego apetytu trochę na słodkie mnie ciągnie :) ale to przy dziewczynce podobno norma :)
    Byłam u lekarza sa nowe normy dla ciężarnych ta po 2 h jest do 8,5. A ja mam 8,1 wiec jest ok i mam sie nie przejmować
    :)

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 6 kilo w przód, przed ciążą 60 kg. Ale waga mi się waha +/-2 kg. Nie jest to raczej za dużo ani za mało, bo mieści się we wszystkich kalkulatorach wagi ciąży. Raczej bym powiedziała, że to całkiem sporo, bo krągłości trochę nabrałam ;) czuję się jak pączek, chociaż tak źle to nie wygląda i mam straszny apetyt. Po prostu cały czas czuję ssanie i staram się kontrolować co jem.

Bardzo bym chciała wiedzieć co u naszej karolci i malucha...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa modlę się za Was!

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Karola musi walczyć musi mu sie udać!!! Modlę sie za Was z całych sił kochana !!!!
    I Ty tez bądź silna !!!! Od początku był dzielny musi dać rade ... <3
    Karola nie wiem co napisać tak sie o Was bałam...

Kate

np55zzc.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, maluch już tyle wytrzymal, jest silny, mów mu o tym, ze warto walczyć do końca... wierzę bardzo mocno że da radę, modlę się za Was

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzielna jesteś! Wasz synuś ma to po Was:) Smyku Walcz, rodzice tak Cię kochają, że musisz wytrwac! Mocno za Wam trzymam kciuki i modlę się za ta Kruszynkę ;*

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Kochana maluch jest silny. Wszystkie w niego wierzymy. Jest pod dobra opieka

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to tak szybko by sie nie skonczylo gdyby wody mi sie nie zakazily, moze jeszcze te 2 tyg wytrzymali, ale niestety stalo sie ja sie stalo i juz nic na to nie poradzimy...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bądź silna Modlę sie za Was ! Uda Wam sie !!!! Musi sie udać !!

Kate

np55zzc.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa Styczniówki też o Was myślą i się modlą. Trzymajcie się. A jak Ty się czujesz?

Paula44 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola modle się za zdrowie Twojego synka i za siły dla Was. Mały od początku był silny i nadal jest, więc jest nadzieja :*

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie zmroziło jak się tylko dowiedziałam! Wierzę, że będzie dobrze! Teraz medycyna jest na takim poziomie, że dzieci urodzone w 25 tc przeżywają i są zdrowe! Wierzę i modlę się, aby w Twoim przypadku było tak samo - tyle przeszliście - że to musi się udać! Trzymamy kciuki i duchem i myślą jestem z wami.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    kaarolaa Styczniówki też o Was myślą i się modlą. Trzymajcie się. A jak Ty się czujesz?
    ja ogolnie dobrze sie czuje fizycznie, ale psychika jest w nienajlepszym stanie...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam, że noworodki urodzone w 25 tygodniu ciąży mają duże szanse na przeżycie - szacuje się około 75 %. To bardzo dużo! Marcelek jest silny, bo pomógł mamusi wytrzymać do tego 25 tygodnia - bo on ogromną wolę życia!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby to jest te 75% ale mi tu mowili ze to jest gora 25%..

• Klif Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rok temu moja podopieczna urodzila dziecko w tym samym tyg. Maly wazyl 700g,tez bylo na poczatku ciezko ale przezyl i ma teraz ponad rok.U Was tez bedzie dobrze.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teraz sprzęt pozwala ratować takie maleństwa. Wasz synek jest Silny! Da sobie radę.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola...niech Marceli walczy. Już tyle wytrzymał...Modlę się do św. Rity patonki od spraw beznadziejnych. Ona już nie raz mi pomogła.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki za Was. Za Waszą całą trójkę. Mały jest na pewno pod dobrą opieką.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ