X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam aż takiego apetytu trochę na słodkie mnie ciągnie :) ale to przy dziewczynce podobno norma :)
    Byłam u lekarza sa nowe normy dla ciężarnych ta po 2 h jest do 8,5. A ja mam 8,1 wiec jest ok i mam sie nie przejmować
    :)

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 6 kilo w przód, przed ciążą 60 kg. Ale waga mi się waha +/-2 kg. Nie jest to raczej za dużo ani za mało, bo mieści się we wszystkich kalkulatorach wagi ciąży. Raczej bym powiedziała, że to całkiem sporo, bo krągłości trochę nabrałam ;) czuję się jak pączek, chociaż tak źle to nie wygląda i mam straszny apetyt. Po prostu cały czas czuję ssanie i staram się kontrolować co jem.

Bardzo bym chciała wiedzieć co u naszej karolci i malucha...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa modlę się za Was!

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Karola musi walczyć musi mu sie udać!!! Modlę sie za Was z całych sił kochana !!!!
    I Ty tez bądź silna !!!! Od początku był dzielny musi dać rade ... <3
    Karola nie wiem co napisać tak sie o Was bałam...

Kate

np55zzc.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, maluch już tyle wytrzymal, jest silny, mów mu o tym, ze warto walczyć do końca... wierzę bardzo mocno że da radę, modlę się za Was

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzielna jesteś! Wasz synuś ma to po Was:) Smyku Walcz, rodzice tak Cię kochają, że musisz wytrwac! Mocno za Wam trzymam kciuki i modlę się za ta Kruszynkę ;*

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Kochana maluch jest silny. Wszystkie w niego wierzymy. Jest pod dobra opieka

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to tak szybko by sie nie skonczylo gdyby wody mi sie nie zakazily, moze jeszcze te 2 tyg wytrzymali, ale niestety stalo sie ja sie stalo i juz nic na to nie poradzimy...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bądź silna Modlę sie za Was ! Uda Wam sie !!!! Musi sie udać !!

Kate

np55zzc.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa Styczniówki też o Was myślą i się modlą. Trzymajcie się. A jak Ty się czujesz?

Paula44 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola modle się za zdrowie Twojego synka i za siły dla Was. Mały od początku był silny i nadal jest, więc jest nadzieja :*

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie zmroziło jak się tylko dowiedziałam! Wierzę, że będzie dobrze! Teraz medycyna jest na takim poziomie, że dzieci urodzone w 25 tc przeżywają i są zdrowe! Wierzę i modlę się, aby w Twoim przypadku było tak samo - tyle przeszliście - że to musi się udać! Trzymamy kciuki i duchem i myślą jestem z wami.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    kaarolaa Styczniówki też o Was myślą i się modlą. Trzymajcie się. A jak Ty się czujesz?
    ja ogolnie dobrze sie czuje fizycznie, ale psychika jest w nienajlepszym stanie...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam, że noworodki urodzone w 25 tygodniu ciąży mają duże szanse na przeżycie - szacuje się około 75 %. To bardzo dużo! Marcelek jest silny, bo pomógł mamusi wytrzymać do tego 25 tygodnia - bo on ogromną wolę życia!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby to jest te 75% ale mi tu mowili ze to jest gora 25%..

• Klif Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rok temu moja podopieczna urodzila dziecko w tym samym tyg. Maly wazyl 700g,tez bylo na poczatku ciezko ale przezyl i ma teraz ponad rok.U Was tez bedzie dobrze.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teraz sprzęt pozwala ratować takie maleństwa. Wasz synek jest Silny! Da sobie radę.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola...niech Marceli walczy. Już tyle wytrzymał...Modlę się do św. Rity patonki od spraw beznadziejnych. Ona już nie raz mi pomogła.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki za Was. Za Waszą całą trójkę. Mały jest na pewno pod dobrą opieką.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ