Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam 6 kilo w przód, przed ciążą 60 kg. Ale waga mi się waha +/-2 kg. Nie jest to raczej za dużo ani za mało, bo mieści się we wszystkich kalkulatorach wagi ciąży. Raczej bym powiedziała, że to całkiem sporo, bo krągłości trochę nabrałam
czuję się jak pączek, chociaż tak źle to nie wygląda i mam straszny apetyt. Po prostu cały czas czuję ssanie i staram się kontrolować co jem.
Bardzo bym chciała wiedzieć co u naszej karolci i malucha...Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyjestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...
-
Karola, maluch już tyle wytrzymal, jest silny, mów mu o tym, ze warto walczyć do końca... wierzę bardzo mocno że da radę, modlę się za Was
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aż mnie zmroziło jak się tylko dowiedziałam! Wierzę, że będzie dobrze! Teraz medycyna jest na takim poziomie, że dzieci urodzone w 25 tc przeżywają i są zdrowe! Wierzę i modlę się, aby w Twoim przypadku było tak samo - tyle przeszliście - że to musi się udać! Trzymamy kciuki i duchem i myślą jestem z wami.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
Poczytałam, że noworodki urodzone w 25 tygodniu ciąży mają duże szanse na przeżycie - szacuje się około 75 %. To bardzo dużo! Marcelek jest silny, bo pomógł mamusi wytrzymać do tego 25 tygodnia - bo on ogromną wolę życia!
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny