X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ja tez Kacperka karmilam na jaskach i to byk koszmar bo one spadaly ja sie garbilam. Teraz mam poduchę ciazowa do spania i będę jej uzywala do karmienia:) a skurcze lydek mialam ale juz dość długo zażywam magnez i problem minal.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate ale czujeszz ze to przez brak magnezu masz te skurcze bo ja sie cholibka zastanwiam czy to nie przez ucisk dlugotrwaly dziecka na nerwy i przez to ze krew sie zatrzymuje sa te surcze tak gdzies wyczytalam -bo niby zdrowo sie odzywiam w ciula magnezowych produktow kawka tylko od czasu do czasu to nie wiem czy leki tak naprawde cos moga jeszcze dopomoc

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli piszecie zeby brac magnez..?no dobra to sprawdze to:D a co do tych nieszczesnych jaskow to wlasnie tego bym sobie chciala oszczedzic juz sam fakt cholernego bolu sutkow na poczatku mi wystarcza :) wiec zakupie sobie tego rogala co by sie nie stresowac przy dziecku :D

maria.sm
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagę mam zazwyczaj wieczorem. A skurczy łydek nie mam. Też biorę magnez.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria ja tez mam ciazowa poduche i bede jej uzywac wlasnie do karmienia :)
    teraz pomaga mi spac :P
    mam tego rogala z Ceby (on ma wypelnienie mikrogranulkowe czyli takie ktore przesypuje sie w srodku, dzieki czemu dopasowuje sie ladnie do ksztaltow :) i nie odksztalca sie na allegro dalam jakos chyba 100 zl
    aha i jest dosc dlugi 160 cm tych krotszych sie nie oplaca malo praktyczne i przy karmieniu kiedy jeszcze bedziesz miala brzuszek na poczatku nie obwiniesz sie ladnie cala :)

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zgagę czasem wieczorem massakra.

Skurcze mam od czasu do czasu, ale nie za często. Nie biorę magnezu, ale może podpytam teraz lekarza jak będę, bo podobno też dobrze robi na przemianę materii :/ o z tym to dopiero mam problem :/;/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Dziewczyny polecicie jakiś tran dla dziecka? W związku z jesiennym okresem chciałabym zaczac podawac Kacprowi ale oczywiscie jest ich mnóstwo i nie wiem na który sie zdecydować..
    Mollers baby. Najlepszy ale tez najdroższy, ale starcza na długo bo dla maluszków poniżej 3 lat tylko pol łyżeczki sie daje. Zosi pije go od dawna.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    Niespodzianek ja polecam tran mollera ale tylko cytrynowy bezsmakowego moje dzieci by nie tknely a ten ladnie wcinaja codziennie po lyzce cena zalezy od apteki w 1 kupisz za 27 w innej za 37 :)
    Co do wagi to ja wczoraj mialam badania i mnie wazono tak ludze sie kazdego razu ze moze choc ta waga tym razem stanie ale ni chu chu 72 kg czyli 11 do przodu ale mam 175 cm to sie po ciele rozchodzi :D:D
    Moj dzidzius wazy ladnie 1,5 kg termin tez mi sie przesuwa z wielkosci o ponad tydz na 25 lstopada tak ze z tego co czytam Furia planuje wtedy cesarke kto wie moze bedziemy mamami listopadowymi.... co do depilacji to podziwiam niektore mamy za odwage depilacja woskiem intymnch miejsc ?? to musi byc straszne!! ja juz lydek nie moglam zdzierzyc a co dopiero pipa?! :D:D mnie to obleci golarka maz przed :D:D: zawsze sie udawalo zdazyc ...czasem mi dla draki zostawil delikatny paseczek i smiesznie to pozniej wygladalo ale co tam :D
    a mam do was pytanie z innej beczki - ktora mama posiadajaca juz dziecko uzywala poduszek do karmienia ...zastanawiam sie nad tym zakupem Zawsze mi ciezko bylo dzieci na poczatku karmic albo na lezaco a z jaskow mi ciagle jakos sie obsuwaly i musialam sie garbic czytam rozne opinie i ciezko mi sie zdecydowac
    Ja używałam rogala do karmienia, w sumie fajne ale na krótko bo dziecię zaczyna szybko wystawac z każdej strony :) pozniej to juz jechałam na polsiedzaca i siedzaco a karmiłam 18mcy :) na rogali do spania nie lubiłam karmić, za dożo go wszedzie było i nie mogłam sie wygodnie oprzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:00

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, jaką ja mam zgagę... początkowo tylko wieczorami miałam ale teraz to i nawet w ciągu dnia mnie złapie :/ wystarczy, że 4-5h nic nie zjem i już mnie łapie- okropieństwo! Czasem wystarczy, że coś zjem i przechodzi, czasem po maloxie a czasem dopiero po controloc control.

A boli Was spojenie łonowe? Mnie dziś tak napitala, że ledwo chodzę :/ jakby mnie ktoś skopał w krocze...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz rozmawialam z lekarzem o tym spojeniu bo ja czasem az sie poplacze jak dlugo leze i musze wstac, albo dluga jazda autem i potem wysiasc i pierwze kilka krokow - jak by mi sie kosci lamaly :/ Lekarz mowil cze czasem kobiety chodzic nie moga, ze kosci spojenia rozchodza nam sie do 2cm przygotowujac sie do porodu i dlatego t tak boli :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakryczny ból :/ najgorzej jest się rozruszać a chodzę już jak kaczka kołysząc się bo i biodra do tego bolą, buuu- ponarzekam sobie dziś ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zostawić Was na pół dnia i już są 3 strony do nadrobienia!

KittyKate: 1. A może nie prasuj ubrań? Strasznie Ci współczuję roboty do nocy. Ja niczego nie prasuję (no 1 raz na miesiąc koszulę) ponieważ wszystko wieszam równo do suszenia, a potem przechowuję na wieszakach lub dobrze złożone. Wiesz ile roboty Ci odpadnie?
    2. Po ciąży spróbuj depilacji ipl. Robiłam w no mas vello. Koszt za nogę to 99zł. Teraz w ciąży jak nie chodze na zabiegi przypominające, to raz na tydzień przelecę maszynką bikini, albo nogi przed jakimś weselem, ale w sumie to gładzizna. A zaczynałam z wysokiego poziomu, bo żeby być gładką, to musiałąm (np przed randką) golić uda 2 razy dziennie! A raz to przyzwoite minimum było :)

Lola83 – Mam 176 cm i też przytyłam. Dzisiaj ważyłam 64,5 ,czyli 5,5 do przodu ale.... mi się nigdzie nie zaokrągliło, więc wyobraź sobie jaki mam brzuch! :/

maria.sm – nie karmiłam jeszcze dziecka, ale planuję kupić z la millou Kurę Babci Danki (czy jakoś tak), która po skońćzonym okresie karmienia będzie przytulakiem dla małego. Ze zwykłym rogalem nie wiedziałabym co zrobić. Jeśli chodzi o zgagę to mam, ale nie zwracam uwagi (chyba nie dokucza mi tak bardzo), a skurcz łydki zdarzył mi się 2 razy po powrocie do łóżka z nocnej eskapady na siku. Ale wróciłam do jedzenia gorzkiej czekolady i rozwiązałam problem. Jedzeni to znaczy pół tabliczki dziennie, a nie kosteczka. Konieczna była dawka uderzeniowa :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was łyka magnez z b6?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    A czy któraś z Was łyka magnez z b6?
    Ja łykam magne b6- problemu ze skurczami nie mam a łapały mnie czasem w łydkach :)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png

Wysłany: 12 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za podpowiedzi odnośnie tranu:)
    lithe ja mam asmag z wit. b6.
    kanapa mnie ból spojenia też mocno dokucza. I podobnie jak ty mam problem wtedy z poruszaniem się, przewracaniem z boku na bok itd..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja tez chodze jak hmmm pingwin haha a pociesze cie ze jeszcze troche po porodzie bedziemy tak chodzic, bo te kosci wracaja do siebie az 6 tygodni :P

Doszla wlasnie moja dostaweczka chicco :D :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Kanapa ja tez chodze jak hmmm pingwin haha a pociesze cie ze jeszcze troche po porodzie bedziemy tak chodzic, bo te kosci wracaja do siebie az 6 tygodni :P

Doszla wlasnie moja dostaweczka chicco :D :D

Niezła perspektywa, będziemy bandą pingwinów grudniowych :P

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też strasznie boli i to nawet nie tyle kość łonowa co przyczepy ścięgien umiejscowione przy kroczu, w miejscu gdzie zaczynają się pośladki. Czasami to aż mam łzy w oczach :(

860ianliz3s2rxlo.png

Wysłany: 12 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat po porodzie tego bólu nie czułam, ale też w pierwszej ciąży nie wiedziałam, co to jest ból spojenia..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skurcze łydek dostałam aspargin 3x2, on jest z potasem. Skurcze minęły. Od tamtej pory miałam ze dwa razy. Potem lekarz zalecił dodatkowo magne b6, bo miałam kołatania serca.
    A ostatnio w sr położna pokazywała nam ćwiczenia na poprawienie krążenia i skurcze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ