Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja najpierw kupiłam magne b6 potem aspargin i zostaje przy asparg inie stosunek ceny 25/4 zł za opakowanie, dawka mniejsza ale mi wystarcza wiec nie przepłacam

aaa ból spojenia tez mam, nasila się po odpoczynku i nocy ale musze przyznać ze przy dłuższym polegiwaniu chyba trochę mi odpuściło
Ale też się pożalę, że od ponad tygodnia znowu codziennie wymiotuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:29
-
A w jakich dawkach bierzecie magne b6 / aspargin? Lykacie oprócz tego witaminy prenatalne? Tak sie dopytuje bo doktorek nie powiedział mi dokładnie jaki preparat i w jakiej dawce łykać, tylko 'jakiś magnez 2x dziennie'. Mam nocne kurcze ludek i oprócz feminatalu łykałam 2x magne b6 i zastanawiam sie czy nie za dużo.
-
Ja aspargin 3x2 - zaczynałam od 3x1 , ale skurcze nie przechodziły. A magneb6 lekarz zalecił 3x1 Ale tak jak pisałam ja poza skurczami łydek mam problem z tętnem i kołataniem serca. I muszę przyznać, ze magnez pomógł.
Różne preparaty z magnezem zawierają różną dawkę magnezu, wiec zalecenie ze masz brac magnez 2 razy dziennie to trochę dziwne. Tak mi się wydaje -
Ja tez odstawiłam już prenatalne bo mam dobre wyniki
magnez rano i wieczorem po 2 tabl
Nawet 6 podobno można na dobę
Co do tej depilacji byłam, przeżyłam nie było wcale tak zle!!!
Myślałam ze będzie gorzej serio Pani bardzo miła profesjonalna, dała majteczki na zmianę i cały czas rozmawialiśmy wiec nie myślałam o tym a ona robiła swoje szybko
Oczywiście nie robiłam całego bo ona mówi ze na pierwszy raz i jak zależy mi na plaże to wystarczy a za drugim razem już mniej boli a tak mogę ewentualnie pomyśleć za 3-4 tyg zobaczę moze sie zdecyduje
ale to już nie lada odwaga
Myślałam tez o tej depilacji ipl muszę poszukać tu w krk i popytać oraz poczytać bo faktycznie to owłosienie tam mnie strasznie wkurza ! Z nogami nie mam problemu depiluje raz na 4 tyg i słabe włoski mi odrastają bardzo
Spojenie lonowe mnie nie boli wiec nie wiem co czujecie mam nadzieje ze mnie to nie dopadnie ?
Lecę jeszcze na pedicure przed wyjazdem ehhhhhhh
-
No wlasnie to było 3 tyg temu nie pamietam dokładnie. Pytałam co w razie skurczy lydek bo w pierwszej ciazy miałam w tym czasie mniej wiecej. Chyba powiedziałam ze mam w domu magne b6 i czy bedzie ok. Tego wlasnie nie pamietam, czy potwierdził ze magne b6 czy ogólnie jakiś magnez... Jedyne co mi sie wbiło do głowy to ze 2x dziennie. Magnezu maja raczej małe dawki w tabletce podobnie jak wapno, najwyżej 20 kilka % dziennego zapotrzebowania. Bardziej mnie ra b6 zastanawia, bo to kilkaset % zapotrzebowania.Kulka41 wrote:Ja aspargin 3x2 - zaczynałam od 3x1 , ale skurcze nie przechodziły. A magneb6 lekarz zalecił 3x1 Ale tak jak pisałam ja poza skurczami łydek mam problem z tętnem i kołataniem serca. I muszę przyznać, ze magnez pomógł.
Różne preparaty z magnezem zawierają różną dawkę magnezu, wiec zalecenie ze masz brac magnez 2 razy dziennie to trochę dziwne. Tak mi się wydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:19
-
Rekin to duza drapieżną ryba ktora kumuluje dużo rtęci, szczególnie wątroba z której robi sie tran. Dla dzieci bezpieczniejszy jest z dorsza.eforts wrote:Ja biorę aspargin 3x1 ale on ma mniejszą dawkę niż magne b6.
I wycofuje to co napisałam dzisiaj o tranie, ktoś mi jakąś ściemę sprzedał a pani w aptece powiedziała ze najlepszy jest z rekina. -
lithe123 wrote:Rekin to duza drapieżną ryba ktora kumuluje dużo rtęci, szczególnie wątroba z której robi sie tran. Dla dzieci bezpieczniejszy jest z dorsza.
Ooo, bo powiedziała mi to kiedyś kuzynka która notabene ma dziecko i tak tu dzisiaj napisałam ale przy okazji ( kupowalismy dzisiaj tran) zapytałam panią w aptece to wręcz się zaśmiała
-
Pieluchy chyba nie ma co inwestować w rozm. 0 , 1 tez nie ma co za dużo brac młode błyskawicznie wyrasta. Za to polecam na początek pampers premium ( te biale) one maja taki sprytny paseczek który zmienia kolor jak pieluszka jest zasiusiana. W nocy tylko mały look pomiędzy zatrzaskami body i juz wiadomo, nie trzeba macac, rozpinac i budzić dzieciatka

Huggies i dada sa dla mnie za sztywne jak nasiakna, innych nigdy nie próbowałam, jednak wg mnie pampers rzadzi.
Czesto w lidlu sa te mega boxy pampersa w baaaaardzo dobrej cenie, poniżej 70zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:17