Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczesc
a ja sie moge pochwalic, ze z dnia na dzien mam mniej na wadzedzisiaj rano 61,7 kg
produkcja 1 litra mleka dziennie niezle mnie odchudza...o 200g codziennie mnieja wiosna na spacerkach bede mama-laska
he he
a tak malemu dzisiaj rentgena zrobili...pozniej z mezem pojdziemy sie spytac po co i co tam na zdjeciu wyszlo???Ita, Lola83, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość
-
my planujemy do pół roku na pewno trzymać małą w swoim pokoju, chyba, że nam się pozmienia i albo to skrócimy albo przedłużymy, ale na pewno do 1 roku to juz granica ostateczna,
znajomi swoją córeczkę położyli od razu do jej pokoiku, (mieli dodatkowo nianie z kamerą) i było wszystko ok ona nie marudziła nic, więc już tak zostało,
a ja ze względu na strach o dziecko chcę je mieć przy sobie przez jakiś czas, wolę się przebudzić i spojrzeć czy wszystko ok niż wstawać i chodzić do jej pokoju, nie wiem tylko jak będzie z karmieniem i przewijaniem bo wstępnie planuje robić to wszystko u niej, tam będę mieć sprzęt, kanapę do karmienia ... życie pokaże jaki system wypracujemy
-
dziewczyny jesteście bardzo chudziutkie skoro macie albo 60 albo 63 kg, ja mam 68 rano, a wieczorem nawet 70, ale ja wazyłam 59 przed zajściem, też macie powyzej 170 cm wzrostu... bo ja generalnie to chuda byłam z tymi swoim kg i wzrostem, może ja mam kości ciężkie
-
Umowilam sie na ta depilacje aaaa !! do Yves Rocher w KRK M1 !
szczerze to sie troche cykam ale wyczytalam opinie ze tam bardzo profesjonalnie wykonuja i sa bardzo mile panie...
i tez przed porodem Panie chodzakto wie moze sie zdecyduje ;p
poki co na wakacje bedzie jak znalazl bo sama to sie w zyciu nie wydepiluje dobrze .
Trzymajcie kciuki ;>julianna lubi tę wiadomość
-
dzisiaj o 15 wizytujemy
czuję lekkie napięcie,
jestem taka ciekawa jak mała wygląda i ile waży :)mój mąż się śmieje, że mam cichą nadzieję, że mała ma już 1kg .. bo w końcu czemu tylko ty masz tyć niech i jej brzuszek urośnie;DLola83, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Karola zajrze pozniej na forum mam nadzieje ze juz bedziesz wiedziala co i jak z Maluszkiem!
Musze ogarnac tyle rzeczy ze mi slabo, wczoraj wieczorem wzielam sie za prasowanie sterta ubran - do 2 w nocy mi sie zeszlo (OMG) noo! i od 8 juz na nogach dzis!
ale poswiecilam sie tylko ze wzgledu na ten wyjazd bo dzis tez sporo spraw do ogarniecia a wieczorem jedziemy do moich rodzicow zostawic psa ... buu
Zmykam pod prysznic i do pozniejmilego dnia zycze kazdej z Was !
-
Eforts hehehehe wezzzzzz, mozemy rodzic przeciez tego samego dnia
Haha
Ja to przy was tucznik jestemPrzed ciaza przytylam 10 kg przez depresje po 2 stratach i teraz znow 12 kg to w sumie mam 22 kg wiecej niz moja normalna waga... No nic dieta od konca listopada, do lata bede laska
Karola daj znac co wyszlo na zdjeciu, gratuluje spadku wagi, mam nadzieje ze niedlugo pogratuluje przyrostu malutkiemuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:37
eforts lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:dziewczyny jesteście bardzo chudziutkie skoro macie albo 60 albo 63 kg, ja mam 68 rano, a wieczorem nawet 70, ale ja wazyłam 59 przed zajściem, też macie powyzej 170 cm wzrostu... bo ja generalnie to chuda byłam z tymi swoim kg i wzrostem, może ja mam kości ciężkie
Ja dzisiaj 67,7 kg więc nie jesteś jedyna. Mam 175 cm wzrostu. Ja też przed ciążą raczej należałam do tych szczuplejszych, dlatego teraz mi tak trochę dziwnie jak patrzę na okrągłą buźkę i te parówiaste ramiona:P
Całe szczęście, że jest już jesień, bo mogę się przykryć ciuchami
Może jeszcze dodam, że z uwagi na moje zdrowie psychiczne wieczorem nie wchodzę na wagęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:04
julianna, eforts lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Furia to jak już będziesz miała termin to daj znać będę się szykować
jeżeli mogę mieć jakieś sugestie to wybierz piątek, tylko jeszcze nie wiem która godz bo w grę wchodzą cztery
tylko tyle mój lekarz pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Wcześniej się śmiałam ze chcę na niego trafić bo ja nigdy nie leżałam w szpitalu i zawsze to jakaś znajoma twarz ale teraz po szkole rodzenia znam jeszcze położne wiec może kogoś trafię co przytuli i powie ze będzie dobrze
Niespodzianek pamiętam że Ty mimo pesssara leżysz bidaku
co do tranu to aby plynny wiec pewnie i tak będziesz miała przeprawępodobno z dorsza jest lepszy niż z rekina, ja muszę mężowi kupić coby nie przyniósł jakiegoś choróbska do domu!
Kurcze mam ciśnienie 140 ale po ,, wysiłku'' i tomierzone na nadgarstku wiec chyba olać trzeba temat
Kate zazdroszczę Ci tego zapału
tez bym się wydepilowała ale to co pisałam powyżej do tego słyszałam że przed porodem kosmetyczki odmawiają takich usług
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:27
-
Eforts wlasnie kurcze piatek troche nie pasuje haha bo cc robi sie 10-14 drzed cc wiec zaczyna sie od 22 listopada ale to sobota, 24 to poniedzialek i by mnie przyjeli na oddzial i we wtorek kroili
Wlasnie to bylo by idealnie bo do piatku bym sie ogarnela i wyszla ze szpitala bo w poniedzialek maz juz do pracy bedzie szedl...
Syn mi wyjadl moje sniadanie bo jakos wolal musli niz kanapki z szynka i pomidorem, i teraz glodna jestem, chyba trzeba isc szukac czegos do szamania ^^eforts lubi tę wiadomość
-
Eforts no ja mam nadzieje ze bedzie ok! Powiedzialam ze jestem w ciazy, kobitka powiedziala ze oki ze Panie przed porodem wlasnie przychodza. woski sa bezpieczne, bardziej chodzi o podraznienie, ale normalnie cale nogi jade depilatorem przez caly rok
jak najwyzej sie da i w sumie jest ok to mam nadzieje ze i bikini bedzie ok
sie okaze - najwyzej bede lazila z pareo:D
PS. wczoraj sobie zrobilam troche woskiem sama (ale wiadomo ja nie umiem:P) i troche sie wloskow pozbylam to te miejsca sa ok
aha i jak bede w 29 czy 30 tyg ciazy to z pewnoscia tez strace zapal,... na razie jeszcze nie jest zle ale tak mysle ze to juz koncowka mojej niespozytej energii do dzialania
eforts lubi tę wiadomość
-
Kate nie stracisz, jesteś pozytywnie nastawiona i bardzo dobrze
Ja chyba pójdę we wtorek na wizytę (tydzień przed czasem) coby się przekonać, że moja szyjka stoi w miejscu i tez zacznę więcej chulać bo zapał to mam ale boję się ryzykować, w sumie są rzeczy ważne i ważniejszenajwyżej w 9 msc będę łapać kondycję na poród.
No nic Furia ustąpie Ci żeby Tobie było wygodniejja nie mam malucha w domu wiec u mnie jakakolwiek organizacja wchodzi w grę dopiero po porodzie
Będziesz kangurować po cc? A jak nie to mąż?
Z ciekawostek (ja tego nie wiedziałam) ze po porodzie jak nam dają dziecię do kangurowania to możemy to robić przez dwie godz i nie musimy oddawać dziecka po kilku minutach do ważenia, mierzenia itp. Położna się śmiała, że koleżanki/koledzy nie ucieszą się za propagowanie tego systemu bo oni nie mogą polecieć z papierami ale ze dla dziecka to jest lepsze i ona jest zwolenniczką długiego kangurowania. Oczywiście jak wszystko jest ok.
Ita pani która będzie miała z nami wykład z kangurowania jest też zwolenniczką pieluch wielorazowych z czego się cieszę bo ktoś mi powie jak krowie na miedzy jak to działa itp a na pewno chciałabym spróbować (co nie znaczy ze będę używać)
-
Niespodzianek ja polecam tran mollera ale tylko cytrynowy bezsmakowego moje dzieci by nie tknely a ten ladnie wcinaja codziennie po lyzce cena zalezy od apteki w 1 kupisz za 27 w innej za 37
Co do wagi to ja wczoraj mialam badania i mnie wazono tak ludze sie kazdego razu ze moze choc ta waga tym razem stanie ale ni chu chu 72 kg czyli 11 do przodu ale mam 175 cm to sie po ciele rozchodzi:D
Moj dzidzius wazy ladnie 1,5 kg termin tez mi sie przesuwa z wielkosci o ponad tydz na 25 lstopada tak ze z tego co czytam Furia planuje wtedy cesarke kto wie moze bedziemy mamami listopadowymi.... co do depilacji to podziwiam niektore mamy za odwage depilacja woskiem intymnch miejsc ?? to musi byc straszne!! ja juz lydek nie moglam zdzierzyc a co dopiero pipa?!:D mnie to obleci golarka maz przed
:
zawsze sie udawalo zdazyc ...czasem mi dla draki zostawil delikatny paseczek i smiesznie to pozniej wygladalo ale co tam
a mam do was pytanie z innej beczki - ktora mama posiadajaca juz dziecko uzywala poduszek do karmienia ...zastanawiam sie nad tym zakupem Zawsze mi ciezko bylo dzieci na poczatku karmic albo na lezaco a z jaskow mi ciagle jakos sie obsuwaly i musialam sie garbic czytam rozne opinie i ciezko mi sie zdecydowac
lithe123, Marimiko lubią tę wiadomość
maria.sm -
maria ja mialam ale biore asmag fotre 2x dziennie i teraz juz jest duzo lepiej!!
poza tym czytalam zeby w ciagu dnia na pol godzinki posiediec z nogami na poduszkach tak wyzej ze to poprawia krazeniewarto sprobowac ! ja powiedzialam o skurczach lekarzowi i kazal wlasnie magnez zazywac i teraz na szczescie ten problem odpadl !
-
Eforts jak tylko mnie zszyja i przewioza na pooperacyjna to polozna golaska na mnie polozy i bedziemy tam sobie 2 h lezec, potem bede miala go caly cza na sali wiec bedzie stale przy mnie
eforts lubi tę wiadomość