X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ja też ciągle bym coś podjadała ;) Niby jestem pełna, ale cały czas mam na coś ochotę :P

Kitty zazdroszczę urlopu :) Tak bym sobie gdzieś pojechała... No ale mamy terz dużo wydatków związanych z remontem, więc niestety trzeba sobie czegoś odmówić :/ Poza tym w obecnym stanie, z moimi powracającymi skurczami troche bym się bała jechać za granicę, a my jednak wolimy "egotyczne" wakacje ;)

Wiem, u mnie na szczescie w porzadku i z szyjka i z brzuchem, i to ostatni dzwonek ze moge gdzies jechac bo pozniej to nawet by mnie nie wpuscili do samolotu, a my tez wolimy wlasnie cieple kraje niz w PL dlatego sie zdecydowalismy no i okazja super byla dobra cena, a ze wyprawka juz prawie skompletowana stwierdzilismy ze mozemy sobie pozwolic, tym bardziej ze w przyszlym roku chyba nigdzie nie polecimy...takze ja sie strasznie ciesze, ale nie bardziej niz moj S bo on zapieprza a porzadnego urlopu nie mial, a jak wracamy to on w pon leci do Amsterdamu z pracy:/ to bedzie przynajmniej wypoczety i zrelaksowany :D

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ja się wagą trochę martwiłam a teraz mi się na chwilę zatrzymała, fakt że na plus 11 ale od tygodnia, dwóch nie rośnie no i juz się martwię :)

Kate udanego wypoczynku. Ja zazdroszczę Ci teoretycznie bo w ciąży żadne słońce do mnie nie przemawia i cieszę się niezmiernie, że już po lecie.

Ja też dopiero wróciłam od rana (to mój spoczynkowyy tryb życia :) ) rano byłam na plotkach w pracy, potem u koleżanki a potem na szkole rodzenia, uczyliśmy się karmić piersią :)

Ja jakoś wyluzowałam z szyjką bo u mnie to chyba naturalne skracanie, długoterminowe ale trochę Wam zazdroszczę takiego pessara bo mi każą leżeć :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaczęłam martwić, bo coś dzisiaj słabo się rusza ta moja mała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś widziałam się z kumpelą, która ma termin na początek października, przytyła moze trochę ponad 11 kg, nie miała jeszcze nigdy twardnienia brzucha, ogólnie nie czuje nic.. byłam w szoku przy moich +10 i na dodatek twardnieniu brzucha ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A ja się zaczęłam martwić, bo coś dzisiaj słabo się rusza ta moja mała.
    milcia zjedz coś, połóż się i czekaj

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, może na nią też pogoda wpływa?

Och zazdroszczę wakacji! Też chciałabym gdzieś polecieć na ostatnie wakacje we dwoje, ale twardy brzuch nie pozwala. Chyba, że do Berlina do Tropical Islands ;)

Waga to temat drażliwy... ostatnio mąż mi powiedział "dobrze wyglądasz, przecież w ciąży jesteś". Oczywiście zrozumiałam to jako stwierdzenie, że jestem gruba, ale w ciąży mogę :)

Gruba nie jestem, ale sflaczałam. Od pół roku oszczędzający tryb życia. A kiedyś była codzienna siłownia :(

Idę sobie zrobić kanapeczkę...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zazdroszcze Wam tego oszczednego trybu zycia ale jak mus to mus wiadomo! tez bym sie oszczedzala, na szczescie nie mam wiekszych problemow wrecz II trym przelecial mi na mega aktywnosci, zakupach, wyjazdach, teraz wakacje, i mam mnostwo energii... chcialabym ten ostatni tydzien II trym dobrze wykorzystac, troche zwolnic tempo, pogrzac sie jeszcze w sloneczku (u nas caly czas pada:/) skorzystac z pieknej pogody, basenu, morza i wrocic zrelaksowana by oddac sie OSTATNIEJ PROSTEJ! takze cieszy mnie fakt ze jedziemy na ostatnie wakacje we dwoje... (no wlasciwie to juz we troje - chodzi o serduszka - beda 3:) <3) ale w dwoch cialach:D

moze tez dlatego ze w tym II trym mam tyle energii to ta waga tez nie szalala, dozo rzeczy mi nie smakuje, do miesa mam lekki wstret i ciagle gdzies łażę :P to tez + 6 kg uwazam za calkiem przyzwoity wynik :D

Kate

np55zzc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga wskazywała dziś + 7,5 kg. Jak na moje gabaryty to sporo, bo ja maleńka jestem ;) Ale pocieszam się, że i tak zbliżając się do III trymestru ciąży ważę nadal mniej niż kilka lat temu, gdy w ciąży nie byłam a wyglądałam jak wieloryb :P
    No ale nie oszukuję się, pewnie jeszcze z 10-15 kg przytyję jak nic. Zresztą położna mnie wczoraj "pocieszyła" że teraz będę tyła więcej i szybciej :/

Milcia ma mojego Junior działa położenie się na lewym boku :P Chyba nad wyraz nie lubi tej pozycji, bo ja tylko wygodnie się ułożę, to mija góra 10 minut i czuję kuksańce :P

Eforts nieładnie! Przecież miałaś się oszczędzać. Chyba muszę znaleźć namiary na twojego męża i naskarżyć co nieco ;) Ale całkowicie Cię rozumiem. Sama długo nie wytrzymałam leżąc, a już po wczorajszej wizycie i dobrych wieściach nie omieszkałam dziś zahaczyć o sklep i zrobić w końcu porządne zakupy, a potem odwiedzić siostrę i siostrzeńca :D

Aaa i siostra mi przytachała kolejne torby z ubrankami po małym. Niech mój A. się w końcu ogarnie i zabierze za remont, bo trzeba szafę kupić żeby gdzieś te wszystkie ubranka upchać. Póki co mam pół pokoju u rodziców zawalone reklamówami z wyprawką. Nie chce mi się tego wynosić do piwnicy, bo mam nadzieję, że niedługo będę zabierała to do TŻ, więc cały czas twierdzę, że nie ma sensu :P I tym sposobem powolutku zakopuję się w tych ubrankach :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qurczak teraz to i mnie nastraszyła twoja położna ;) liczyła ze uda mi sie przytyc 15kg, teraz mam nadzieje ze nie przekroczę 20kg ;/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Qurczaku nie nakręcaj go już bo i tak ciągle słyszę ,, czy to jest spoczynkowy tryb życia?? Może się położysz??''. No ale sama wiesz jak to jest :)

Fajnie ze juz masz ciuszki :) ja czekam i czekam. Tzn trochę mam swoich ale nie biorę się jeszcze za pranie bo mi komoda cały czas śmierdzi płytą :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku nie sadze zebys przez 3 mies przytyla 10-15 kg nie bardzo mi sie chce w to wierzyc...
    dziecko dobije do 3,5 kg wody jeszcze troche przybiora, troche wody zatrzyma Ci sie w organizmie na koniec i moze troszke wiecej krwi jeszcze to mysle gora 6 - 7 kg ale nie 15...
    skad wzielas to liczbe? tym bardziej jak sama mowisz drobna jestes ...

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie chyba waga wyhamowała razem z rezygnacją ze słodyczy, która niestety długo nie potrwała i pewnie zaraz znowu ruszymy do przodu :D chociaż będę walczyć z brakiem silnej woli :)

HANA lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe i ewelinka - warsztaty swiadomej mamy w Gdańsku miały być pierwotnie 8.10 ale tydzień temu dostałam maila, że z przycyzn organizacyjnych muszą przesunąć na 9.10. Adresu nigdzie nie mam, ale na pewno przed warsztatami wyślą szczegółowego maila co i jak.

kittykate - zazdroszczę wakacji - wprawdzie nie ciepłego kraju bo ja też nie dałabym rady i cieszę się, jak jest słonecznie i 18-20 stopni - dla mnie idealnie. Aczkolwiek chciałam gdzieś wyjechać - choćby w PL, mąż miał tydzień temu urlop ale zostaliśmy w chałupie - za duże wydatki i po prostu nas nie stać. Ale na za rok umówiliśmy sie już na wakacje z synusiem w Chorwacji :D

kittykate lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga stanęła 1,5 tyg temu - cały czas mam 6,5 kg na plusie. Teraz chodze na te ćwiczenia dla ciężarnych, aqua aerobik i od przyszłego tygodnia dojdą jeszcze ćwiczenia na szkole rodzenia to może uda mi się za dużo nie przytyć. Ale apetyt mi spadł. Wcześniej jadłam co 2-3h teraz co 4-5.

kittykate, Klif lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie znosze upalow w miescie, meczyly mnie strasznie, ale 30 stopni w srodziemnomorskim klimacie, bryza, morze, basen to wszystko sprawia ze tego goraca sie tak nie odczuwa. W miescie nie ma basenu, nie ma morze i nie ma bryzy i upaly sa po prostu meczace i dusimy sie w tych blokach - bynajmniej ja :/ dlatego ja tez sie ciesze ze lato minelo... ale wakacje to co innego jak nic nie musisz robic :) a ja mam zamiar sie jeszcze opalac :) kupilam stroj taki zebym mogla zakryc brzuszek tylko a tak ramiona nogi i dekolt chce sobie opalic :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po moim krótkim urlopie :):)

Trochę Was podczytywałam i cieszę się, że z Marcelim coraz lepiej :):)

Widzę, że temat wakacji przewija się na zmianę z tematem wagi. Ja też +6-7 kg (zależy kiedy) apetyt duży i niestety mogę zapomnieć o moich wymarzonych +12 kg...

Kate, latanie samolotem jak najbardziej spoko, nie ma się czego obawiać. Mała w ogóle nie zareagowała ani na start, ani na lądowanie. Myślę, że nie czuła różnicy.

Ja się sama zadziwiłam, z kuzynką (32 tc) przeszłyśmy cały Londyn, Brighton i jeszcze wspinałyśmy się po klifach. Czułam się znakomicie, pogoda była idealna. Normalnie w ogóle nie czuję się w ciąży. gdyby nie regularne kuksańce w brzuchu to bym się zaczęła martwić... Jak siedzę w pracy to jestem taka biedna ciężarna, a na wakacjach po prostu byłam nie do zmordowania!:P:P:P

Zaczęłam się rozglądać za łóżeczkiem i meblami dla Helenki. Co powiecie na to łóżeczko z materacem?

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-i4491712617.html

Bardzo mi się podoba.

Kate widziałam Twój pokoik, bardzo ładnie i jak któraś napisała nie jest przesłodzony a jest słodki. Powiedz, czy to jest oddzielny pokój, czy Wasza sypialnia? Cały czas mam dylemat, czy robić mały pokój... będzie praktycznie pusty jak łóżeczko i komoda małej będą u nas w sypialni... Jak to rozwiązałyście?

HANA lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 - łóżeczko jest urocze! I praktyczne. Gdybym kupowała, to pewnie postawiłabym na takie. No może bez szuflady, bo lubię mieć dokładnie poodkurzane i większość mebli mam podwieszanych.

A porpos tego, czy urządzać pokoik, to myślę, że to jest głównie potrzeba mam. Takie dziecko potrzebuje tylko miejsce na łóżeczko, może dodatkową komodę i przewijak. De facto nie potrzebuje pokoiku :)

Lola83 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myśle że można przytyć 10-15kg w 3 miesiące, ja do 6 miesiąca przytyłam 4kg, a w 6 niestety 5 kg, a jadłam znacząco więcej, ciągle głodna jestem, więc teraz nie wiem co robić bo jak tak dalej będzie i będę tyła po 5kg/msc to będę jak słoniątko wyglądać

Lola83 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko bardzo ładne, mi się własnie takie marzy, białe i z szufladą

Lola83 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    a ja myśle że można przytyć 10-15kg w 3 miesiące, ja do 6 miesiąca przytyłam 4kg, a w 6 niestety 5 kg, a jadłam znacząco więcej, ciągle głodna jestem, więc teraz nie wiem co robić bo jak tak dalej będzie i będę tyła po 5kg/msc to będę jak słoniątko wyglądać

niechcący polubiłam, nie chcę żebyś wyglądała jak słoniątko ;)

julianna, zokeia lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ