X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana, ale mm czy cm? Ja mam wizytę za sześć dni i też już jestem nerwowa. Ostatnio trochę aktywniej miałam w ciągu kilku dni i zastanawiam się, czy to nie miało jakiegoś negatywnego wpływu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Hana, ale mm czy cm? Ja mam wizytę za sześć dni i też już jestem nerwowa. Ostatnio trochę aktywniej miałam w ciągu kilku dni i zastanawiam się, czy to nie miało jakiegoś negatywnego wpływu.

4 mm to chyba malo prawdopodobne nie?
    Ja tez ostatanio aktywnie, duzo jezdzilam, chodzilam, wczoraj jak spacerowalam to mialam wrazenie jakby mi brzuch napieral na dol i byl jakis taki twardy... mozliwe ze to wiezadla, moze za duzo ruchu? albo po prostu chwilowo mialam takie wrazenie dzis juz normalnie raczej... ale strach jest :/

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3

julianna u nas maluch będzie z nami w sypialni. Ale to kwestia wygody - przy kp nie wyobrażam sobie wstawać co ok 3h w nocy, biec do innego pokoju itd.

eforts u nas córa jak się urodziła miała oczy granatowe, potem przeszły w niebieskie i tak ok 1,5-2 roku życia przeszły w piwno-brązowe, po mamie :)

eforts lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Karola ciesze się z Twojego dobrego humoru:) Buziak dla Marcelka :)
    Hana witaj w gronie pessarowych mam:) dobrze, że lekarz zareagował bo faktycznie dość szybko Ci sie ta szyjka skracała,podobnie jak u mnie..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do utrzymywania glowki w wiaderku to na poczatku wlasnie przytyrzymuje sie dziecku jedynie glowke, bo reszta cialka sie unosi ladnie w wodzie ( jak w brzuchu mamy )

tak to u nas wygladalo, na 1 zdjeciu mial 7 dni

http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/2013-01-14.jpg

lithe123, eforts lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, czyli trzeba myć we dwoje? Jedno trzyma główkę, a drugie kąpie?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia, główkę mozna spokojnie jedna ręka, a druga myju myju. Sama nie korzystałam ale widziałam jak inni to robią :)

Dziewczyny z tmTrojmiasta, wybieracie sie na jakies z darmowych warsztatów dla ciężarnych które bedą we wrześniu i październiku? Moze sie spotkamy? :)

zokeia lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja ide na spotkania dwa :) bezpieczny maluch we wrześniu i na warsztaty mama to ja w październiku :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez idę, wczoraj sie w końcu zapisalam :)

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oba spotkania? :) Super

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Na oba spotkania? :) Super
    Na oba. Te pierwsze Bezpieczny maluch planowałam juz od dawna, zależy mi zeby ktoś mi pokazał co zrobic jak młode sie np zakrztusi. Chciałabym zaliczyć tez ten drugi warsztat, nie dla ciężarnych ale dla mam 0-10 ale sa w jednocześnie :(
    A ten w październiku to traktuje jako skrócona szkole rodzenia bo nie che mi sie drugi raz chodzić a delikatne odświeżenie wiedzy by sie przydało :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...

lithe123, Marimiko, Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    zostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...
    To chyba dobrze kochana? Możecie wymieniać sie doświadczeniami, bedzie ci raźniej :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich :)

Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia? ;) Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M. :))

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki wczorajszej glukozy.
    Na czczo 78
    Po 1h 109
    Po 2h 96
    Chyba dobrze,prawda?

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam filmik o kąpieli w wiaderku. Tak to będzie wyglądać dopóki nie nabrałabym wprawy. http://www.youtube.com/watch?v=MBxMePvX1-c
    Hmm.... wybieram wanienkę. Przekonała mnie ta latająca główka. :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejaa

Po wczorajszej wizycie maluch zdrowy i duży:D Waży koło 1kg! Wszystkie parametry w normie. Aktualnie mały ułożony jest miednicowo (pośladkowo), ale ma jeszcze czas na obrót. Pokazywał dokładnie fifolka - ja się go pytam "to ta plamka?" a lekarz na to "jaka plamka? żadna plamka! to dorodne przyrodzenie!" hehehe :)
    Dostałam zgodę na szkołę rodzenia w pełnym zakresie. Zdjęć nie mam, ale od ostatniego USG (tego 4D) mały dużo się nie zmienił wizualnie A co do wagi to jak to określił lekarz "do zaakceptowania" hehe no ja myśle!

Co do warsztatów to zapisałam się na 25.09 w Gdyni na Bezpiecznego Malucha, z kolei 9 października w Gdańsku idę na warsztaty Świadoma Mama, a na 22.10 na warsztaty w Mamo To Ja w Gdańsku.

Wracając do poczucia bycia w ciąży i świadomości noszenia w sobie małego człowieczka - to dla mnie na początku nie mogłam przywyknąć do myśli, że jestem w ciąży - nadal to śmiesznie dla mnie brzmi ;) A jak pomyślę, że urodzi się człowiek, mój syn - to w ogóle jakieś takie wirtualne mi się wydaje :D Zarówno poród, pobyt w szpitalu i późniejsze życie codzienne to jest to dla mnie tak obce, że nie wiem jak to będzie :)

karolaa - wysyłam Ci i Twojemu synusiowi moc buziaków :)

zokeia, Ita, julianna, lithe123, Niespodzianek:), eforts lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArimiko, właśnie dlatego nie bardzo jeszcze przejmuję się porodem :) To jest jeszcze zbyt nierealne :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Furia, czyli trzeba myć we dwoje? Jedno trzyma główkę, a drugie kąpie?

Nieee :) 1 reka da sie dobrze pod broda podtrzymac, ja zawsze sama malego mylam :) Poogladajcie sobie na YT jest duzo filmikow z kapielami w tt :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich :)

Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia? ;) Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M. :))
    Niech Furia lepiej to opisze bo ha akurat w wiaderko nie kapalam tylko widziałam jak robi to koleżanka. Ale w wanience nasz ten sam problem na początku- za mało rak :) pierwsze dni kapalismy ze dwoje, potem juz die powoli wprawilismy i jednocześnie dotarło do nas ze Zosia owszem jedt delikatna, ale to nie jajko :)

eforts lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ