Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Hana, ale mm czy cm? Ja mam wizytę za sześć dni i też już jestem nerwowa. Ostatnio trochę aktywniej miałam w ciągu kilku dni i zastanawiam się, czy to nie miało jakiegoś negatywnego wpływu.
4 mm to chyba malo prawdopodobne nie?
Ja tez ostatanio aktywnie, duzo jezdzilam, chodzilam, wczoraj jak spacerowalam to mialam wrazenie jakby mi brzuch napieral na dol i byl jakis taki twardy... mozliwe ze to wiezadla, moze za duzo ruchu? albo po prostu chwilowo mialam takie wrazenie dzis juz normalnie raczej... ale strach jest
-
hej

julianna u nas maluch będzie z nami w sypialni. Ale to kwestia wygody - przy kp nie wyobrażam sobie wstawać co ok 3h w nocy, biec do innego pokoju itd.
eforts u nas córa jak się urodziła miała oczy granatowe, potem przeszły w niebieskie i tak ok 1,5-2 roku życia przeszły w piwno-brązowe, po mamie
eforts lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Karola ciesze się z Twojego dobrego humoru:) Buziak dla Marcelka
Hana witaj w gronie pessarowych mam:) dobrze, że lekarz zareagował bo faktycznie dość szybko Ci sie ta szyjka skracała,podobnie jak u mnie..
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Co do utrzymywania glowki w wiaderku to na poczatku wlasnie przytyrzymuje sie dziecku jedynie glowke, bo reszta cialka sie unosi ladnie w wodzie ( jak w brzuchu mamy )
tak to u nas wygladalo, na 1 zdjeciu mial 7 dni
http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/2013-01-14.jpg
lithe123, eforts lubią tę wiadomość
-
Zokeia, główkę mozna spokojnie jedna ręka, a druga myju myju. Sama nie korzystałam ale widziałam jak inni to robią

Dziewczyny z tmTrojmiasta, wybieracie sie na jakies z darmowych warsztatów dla ciężarnych które bedą we wrześniu i październiku? Moze sie spotkamy?
zokeia lubi tę wiadomość
-
Na oba. Te pierwsze Bezpieczny maluch planowałam juz od dawna, zależy mi zeby ktoś mi pokazał co zrobic jak młode sie np zakrztusi. Chciałabym zaliczyć tez ten drugi warsztat, nie dla ciężarnych ale dla mam 0-10 ale sa w jednocześnieewelinka_shn wrote:Na oba spotkania?
Super
A ten w październiku to traktuje jako skrócona szkole rodzenia bo nie che mi sie drugi raz chodzić a delikatne odświeżenie wiedzy by sie przydało
-
nick nieaktualnyzostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...
lithe123, Marimiko, Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
To chyba dobrze kochana? Możecie wymieniać sie doświadczeniami, bedzie ci raźniejkaarolaa wrote:zostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...
-
Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich

Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia?
Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M.
)

-
hejaa
Po wczorajszej wizycie maluch zdrowy i duży:D Waży koło 1kg! Wszystkie parametry w normie. Aktualnie mały ułożony jest miednicowo (pośladkowo), ale ma jeszcze czas na obrót. Pokazywał dokładnie fifolka - ja się go pytam "to ta plamka?" a lekarz na to "jaka plamka? żadna plamka! to dorodne przyrodzenie!" hehehe
Dostałam zgodę na szkołę rodzenia w pełnym zakresie. Zdjęć nie mam, ale od ostatniego USG (tego 4D) mały dużo się nie zmienił wizualnie A co do wagi to jak to określił lekarz "do zaakceptowania" hehe no ja myśle!
Co do warsztatów to zapisałam się na 25.09 w Gdyni na Bezpiecznego Malucha, z kolei 9 października w Gdańsku idę na warsztaty Świadoma Mama, a na 22.10 na warsztaty w Mamo To Ja w Gdańsku.
Wracając do poczucia bycia w ciąży i świadomości noszenia w sobie małego człowieczka - to dla mnie na początku nie mogłam przywyknąć do myśli, że jestem w ciąży - nadal to śmiesznie dla mnie brzmi
A jak pomyślę, że urodzi się człowiek, mój syn - to w ogóle jakieś takie wirtualne mi się wydaje
Zarówno poród, pobyt w szpitalu i późniejsze życie codzienne to jest to dla mnie tak obce, że nie wiem jak to będzie 
karolaa - wysyłam Ci i Twojemu synusiowi moc buziaków
zokeia, Ita, julianna, lithe123, Niespodzianek:), eforts lubią tę wiadomość

22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)
11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci
-
zokeia wrote:Furia, czyli trzeba myć we dwoje? Jedno trzyma główkę, a drugie kąpie?
Nieee
1 reka da sie dobrze pod broda podtrzymac, ja zawsze sama malego mylam
Poogladajcie sobie na YT jest duzo filmikow z kapielami w tt
-
Niech Furia lepiej to opisze bo ha akurat w wiaderko nie kapalam tylko widziałam jak robi to koleżanka. Ale w wanience nasz ten sam problem na początku- za mało rakzokeia wrote:Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich

Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia?
Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M.
)
pierwsze dni kapalismy ze dwoje, potem juz die powoli wprawilismy i jednocześnie dotarło do nas ze Zosia owszem jedt delikatna, ale to nie jajko
eforts lubi tę wiadomość