Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Hana, ale mm czy cm? Ja mam wizytę za sześć dni i też już jestem nerwowa. Ostatnio trochę aktywniej miałam w ciągu kilku dni i zastanawiam się, czy to nie miało jakiegoś negatywnego wpływu.
4 mm to chyba malo prawdopodobne nie?
Ja tez ostatanio aktywnie, duzo jezdzilam, chodzilam, wczoraj jak spacerowalam to mialam wrazenie jakby mi brzuch napieral na dol i byl jakis taki twardy... mozliwe ze to wiezadla, moze za duzo ruchu? albo po prostu chwilowo mialam takie wrazenie dzis juz normalnie raczej... ale strach jest -
hej
julianna u nas maluch będzie z nami w sypialni. Ale to kwestia wygody - przy kp nie wyobrażam sobie wstawać co ok 3h w nocy, biec do innego pokoju itd.
eforts u nas córa jak się urodziła miała oczy granatowe, potem przeszły w niebieskie i tak ok 1,5-2 roku życia przeszły w piwno-brązowe, po mamie
eforts lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Karola ciesze się z Twojego dobrego humoru:) Buziak dla Marcelka
Hana witaj w gronie pessarowych mam:) dobrze, że lekarz zareagował bo faktycznie dość szybko Ci sie ta szyjka skracała,podobnie jak u mnie..kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Co do utrzymywania glowki w wiaderku to na poczatku wlasnie przytyrzymuje sie dziecku jedynie glowke, bo reszta cialka sie unosi ladnie w wodzie ( jak w brzuchu mamy )
tak to u nas wygladalo, na 1 zdjeciu mial 7 dni
http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/2013-01-14.jpglithe123, eforts lubią tę wiadomość
-
Zokeia, główkę mozna spokojnie jedna ręka, a druga myju myju. Sama nie korzystałam ale widziałam jak inni to robią
Dziewczyny z tmTrojmiasta, wybieracie sie na jakies z darmowych warsztatów dla ciężarnych które bedą we wrześniu i październiku? Moze sie spotkamy?
zokeia lubi tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Na oba spotkania?
Super
A ten w październiku to traktuje jako skrócona szkole rodzenia bo nie che mi sie drugi raz chodzić a delikatne odświeżenie wiedzy by sie przydało
-
nick nieaktualnyzostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...
lithe123, Marimiko, Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:zostalam przeniesiona na sale z matkami oczekujacymi na dzieci...jestem teraz w pokoju z ta mama tego wczesniaczka, ktory jest na OIOM razem z moim i jeszcze jedna matka, ale ona gdzies za 2 tyg wyjdzie z maluszkiem...teraz bedzie mi inaczej bo wczesniej lezalam na oddziale z kobietami w ciazy i bylo mi tak dziwnie...
-
Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich
Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia?Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M.
)
-
hejaa
Po wczorajszej wizycie maluch zdrowy i duży:D Waży koło 1kg! Wszystkie parametry w normie. Aktualnie mały ułożony jest miednicowo (pośladkowo), ale ma jeszcze czas na obrót. Pokazywał dokładnie fifolka - ja się go pytam "to ta plamka?" a lekarz na to "jaka plamka? żadna plamka! to dorodne przyrodzenie!" hehehe
Dostałam zgodę na szkołę rodzenia w pełnym zakresie. Zdjęć nie mam, ale od ostatniego USG (tego 4D) mały dużo się nie zmienił wizualnie A co do wagi to jak to określił lekarz "do zaakceptowania" hehe no ja myśle!
Co do warsztatów to zapisałam się na 25.09 w Gdyni na Bezpiecznego Malucha, z kolei 9 października w Gdańsku idę na warsztaty Świadoma Mama, a na 22.10 na warsztaty w Mamo To Ja w Gdańsku.
Wracając do poczucia bycia w ciąży i świadomości noszenia w sobie małego człowieczka - to dla mnie na początku nie mogłam przywyknąć do myśli, że jestem w ciąży - nadal to śmiesznie dla mnie brzmiA jak pomyślę, że urodzi się człowiek, mój syn - to w ogóle jakieś takie wirtualne mi się wydaje
Zarówno poród, pobyt w szpitalu i późniejsze życie codzienne to jest to dla mnie tak obce, że nie wiem jak to będzie
karolaa - wysyłam Ci i Twojemu synusiowi moc buziakówzokeia, Ita, julianna, lithe123, Niespodzianek:), eforts lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
zokeia wrote:Furia, czyli trzeba myć we dwoje? Jedno trzyma główkę, a drugie kąpie?
Nieee1 reka da sie dobrze pod broda podtrzymac, ja zawsze sama malego mylam
Poogladajcie sobie na YT jest duzo filmikow z kapielami w tt
-
zokeia wrote:Karola, super. Jesteś teraz wśród swoich
Lithe123 - Ok, jedną ręką trzymam główkę, drugą myję, a którą łapię wyślizgujące mi się dziecko i powstrzymuję pierwszą rękę od drżenia?Póki co jedyne co mnie stresuje to kąpiel. Myślę, że od razu oddam to zadanie mojemu M.
)
pierwsze dni kapalismy ze dwoje, potem juz die powoli wprawilismy i jednocześnie dotarło do nas ze Zosia owszem jedt delikatna, ale to nie jajko
eforts lubi tę wiadomość