X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe u mnie bedzie i dostawka, i do kapania wiaderko tt, jak najmniej kosmetykow i kapanie co 2 dzien :)

Przekopalam caly internet ( zdolna jestem co nie :P ) i nie dostane niebieskiej dostawki, nie ma nigdzie, no nic, bedzie szara.

eforts, HANA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia już wcześniej miałaś wiaderko? na ile ono starcza?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki

Dawno się nie odzywałam ale jak już przywykłam do myśli o moim szwie to jakoś mi łatwiej się żyje i funkcjonuje prawie normalnie.

Kaarolaa modlimy się wszyscy za całą Waszą trójkę! Musi być dobrze!

Pisałyście o odczuciach - ja też jeszcze jakoś nie czaję że mam w brzuszku człowieka, rozmawiam z Kacprem, cieszę się jak puka ale mimo wszystko ciężko mi uwierzyć że to taki mały chłopiec :)

A co do kąpania... rytuał jest ważny co potwierdzają wszystkie moje znajome. Ale tekst mojej mamy z dziś: ja ciebie kąpałam codziennie i żyjesz i alergii nie masz i nic ci nie było hehe. A z kolei kuzynka w Anglii kąpała rzadko bez chemii a teraz dziecko ma 2 latka i takie uczulenia na dosłownie wszystko że szok. Ja chyba bez szorowania ale będę 'płukać' codziennie :)

kaarolaa, zokeia, Ita lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze do koloru oczu dziecka to śmiać mi się chce bo oboje z mężem mamy piwne oczy a dziecko urodzi się z niebieskimi :) podobno wszystkie się tak rodzą, potwierdzacie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam że większość rodzi się z niebieskimi i kolor się wykształca w pierwszych tyg/miesiącach, a nawet do roku...
    ja znam przypadek, że rodzice mają ciemne oczy a ich dziecko niebieskie, ale dziadek tata ojca dziecka ma takie same jak mała...

my mamy też takie zielono-brązowe, więc zakladam że będą takie, chyba, że wda się maluch w dziadków i będą inne ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    furia już wcześniej miałaś wiaderko? na ile ono starcza?
    Tak tak, ja juz 2 dziecko bede w tym wiaderku myla :) Starcza spokojnie tak na pol roku, wiec potem poprostu przesadzilam malego do wanny, jeszcze kiepsko siedzial wiec mu krzeselko takie do wanny kupilam i byl zachwycony :D ALe wiaderko uwielbial zawsze :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, a czy główka dziecka jest dobrze podtrzymywane podczas kąpieli w wiaderku? Powiedz mi jako praktyk, bo jak patrzę na zdjęciach, to jakoś sobie tego nie wyobrażam. Starsze, owszem usiedzi i samo trzyma głowę. Ale noworodek?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do koloru oczu to moja chrzesniaczka, córka siostry na oczy niebieskie.. moja siostra ma zielone i szwagier też ma zielone... także najpierw twierdziłam że to krew z krwi mojej, a teraz to jest moja duza córcia, a jak ktoś ma wątpliwości to niech spojrzy na kolor Jej oczu hehehe.. ale siora miała zawsze nerw jak jej tak mówiłam zazdrośnica :P

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 - poczekaj, aż Tobie będzie ktoś podnosił ciśnienie przytykami na temat Twojego dziecka. Może nie być już tak śmiesznie :P

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mam nadzieje, że zmiana antybiotyku pomoże Marcelkowi i z dnia na dzień będzie coraz lepiej.. A w Waszą trzecią rocznicę życzę Wam dużo, dużo siły, miłości i szczęśliwego powrotu do domku w trójeczkę:) No a później rodzeństwa dla Marcelka, ale bez żadnych komplikacji:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia urodziła się z oczami ciemnoszarymi, takimi samymi jak moje.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu masz pewnie rację, juz teraz wiem że będe zazdrośnicą i że ciężko mi będzie pozwolic komus na spacerowanie z moim dzieciątkiem... o zabraniu na dzien lub dwa w ogole nie ma mowy! :P nawet ostatnio jak kolega Męża zaczał komentowac, że dlaczego "Wojtek"? to mu powiedziałam "Bo nie Maciej, jak sobie zrobisz syna to sam bedziesz imie wybierał, tymczasem milcz!"

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

u nas dzien zapowiada sie pieknie :)
    bylam rano u Marcysia i wyglada bardzo dobrze :) ma juz taka ladna skorke, taka rozowa, bo wczesniej bywala szarawa...i naprawde jestem zadowolona z jego wygladu i ogolnego stanu zdrowia :) jak ide rano to boje sie co tam zastane, ale jak widze, ze z dnia na dzien wyglada lepiej to mam usmiech na twarzy od ucha do ucha...

tylko wyjeli mu ten cewnik do karmienia dozylnie i teraz sie boje, ze jak nie bedzie dostawal kroplowki to znow jego stan sie pogorszy...na samym moim mleku nie moze jeszcze byc, potrzebuje tez wody...chyba, ze mu dzisiaj zaloza nowy...

Ita, HANA, eforts, angelstw, Pollyanna, kittykate, zuza_3, MoniaP, Kaja, Niespodzianek:), Marimiko, kanapa, julianna, Lanusia93, Qrczak, Effcia28, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa cieszy nas każdy kolejny dzień Marcelka. Codziennie zdaję relację mężowi co u niego słychać :)

Miałam wczoraj dzień pełen emocji - my też szukamy miszkania i... chyba znaleźliśmy to wymarzone. Tak więc siedzę, liczę i spisuje argumenty do negocjacji z deweloperem.
    Z mniej miłych spraw - złamałam wczoraj zęba z orzeszku :/

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciotki kciukaja!

Ja Kobity mam założony pessar bo szyjka sie skraca, no i leżenie, progesteron itp
    Jade dzis celeston na płuca płodu podać, w razie gdyby cos. Byle do 32 tygodnia dotrwać i będzie spokojniej już. Co ta szyjka odpierdziela to ja nie wiem ;)

Buziaki i miłęgo dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA i spokojnie wytrzymasz dluzej niz do 32 tyg...zebym ja szybciej miala szyjke sprawdzona i posiewy zrobione pewnie to wszystko wygladaloby inaczej...ale teraz moge tylko gdybac...

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola buziaki dla Marcelka :)

Ita to powodzenia w negocjacjach!!

Hana ile masz szyjkę, że założyli Ci pessar?
    Hana troszkę Ci urósł brzuch ale i tak nie wiem gdzie chowasz swoją córę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 08:19

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!! :)
    Karola super wiesci!Widzisz jest coraz lepiej i bedzie coraz lepiej :-) nie ma opcji!

Wstałam dzis o normalnej porze bo wczoraj to po prostu zalamka ile spalam w ciagu dnia...:/
    no ale dzis jest nowy dzien, wyniki moczu juz mam jest wszystko ok ufff chociaz tyle!
    ale te lekarstwa a raczej ich ilosc mnie przytlacza :/
    oby tylko pomogly!
    u nas dzis pochmurno i troche chłodno ale to lepiej, ostatnio upały dawały mi juz troche w kość !
    Miłego dnia ! :)

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts juz mam brzuch tylko zdjecia mam z opóźnieniem wstawiane o dwa tygodnie :D

Szyjka miała 4cm,(po trzech tyg) 3cm, (po dwóch kolejnych) 2,3cm. Założył doktór "w razie czego", ale jakoś spokojna jestem o to. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:00

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    eforts juz mam brzuch tylko zdjecia mam z opóźnieniem wstawiane o dwa tygodnie :D

Szyjka miała 4mm,(po trzech tyg) 3mm, (po dwóch kolejnych) 2,3mm. Założył doktór "w razie czego", ale jakoś spokojna jestem o to. ;)

Hana masz na mysli 4 cm nie 4 mm ??

Ja mam 3-2,8 cm od poczatku mam nadz ze tyle jest w dalszym ciagu, wizyta 23 wrzesnia :/

Kate

np55zzc.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ