Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Julianna ale mnie egoistycznie pocieszyłaś
Ja też mam jakieś 10 kg na plusie i szczerze mnie to przeraża bo w poprzedniej ciąży wolniej tyłam.. No ale jak ja tylko leże to czemu się dziwić.. A głodna jestem chyba 50 razy dziennie
Kity udanych wakacji
Eforts mój pessar i tak nie zmienia faktu, że mam leżeć. Co zresztą wymusza notoryczne twardnienie brzucha przy próbie zrobienia czegokolwiek. A tak chętnie poszłabym na spacerek albo zakupy.. No chociaż na te drugie i tak się wymykam co jakiś czasjulianna, HANA lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
mnie też długo tu nie było ale śledziłam na bieżąco- zwłaszcza to co u Marcelka się dzieje, baaardzo się cieszę że u niego wszystko w porządku i mocno ściskam kciuki oby tak dalej
Julianna, ja też już dużo przytyłam- będzie ok 11kgale mąż twierdzi, że mogę...
mam nadzieję, że poza 20kg nie wyjdę
Dziś byłam na wizycie, pooglądaliśmy małą w 4d, pomierzyliśmy się i jak zwykle termin porodu mi się przesunął- początkowy był na 14.12 z dzisiejszych pomiarów już jest 01.12wg usg mała ma 28t3d więc wybiega na dwa tyg do przodu!
Duuuża jest i ma długie nóżki
a waga z dziś to 1280g
mała kluseczka
Niespodzianek:), julianna, Marimiko, HANA, Ita, eforts lubią tę wiadomość
-
Aaaa i zapomniałabym: Dzięki Ewelinka za linka do pościeli, strasznie mi się podoba! Chyba zamówię tam jak już łóżeczko będę miała
No i my też na wakacje wybywamy w poniedziałek- co prawda nie Turcjaale nasz poczciwy Bałtyk
sprawdzałam pogodę i ma być w przyszłym tyg ok 25C więc może nawet opalanko będzie
HANA, ewelinka_shn, kittykate lubią tę wiadomość
-
kittykate zazdroszczę wakacji i życzę udanego wypoczynku.
Co do wagi mojej to wolałbym się nie wypowiadać publicznie, ale żeby was pocieszyć to się poświęce;). U mnie na + 28kg masakra, a teraz słyszałam, ze najwięcej się przybiera. Po porodzie trzeba będzie nadmiar zrzucić. Mam nadzieję, że maluszki dadzą mi wycisk fizyczny i jakoś dam radę. Nie ukrywam, że każde ważenie u gin mnie przeraża.Asiaa1201, HANA, kanapa lubią tę wiadomość
-
kanapa super, że z córeczką wszystko dobrze:) wakacji zazdroszczę, też mieliśmy w planach pojechać nad Bałtyk we wrześniu z Kacperkiem ale niestety, nie mogę
Zuza Ty się swoją wagą nie przejmuj, to zupełnie co innego. W końcu masz 3 Skarby pod serduszkiem:)kanapa lubi tę wiadomość
-
kanapa i niespodzianek no i zuza pocieszyłyście mnie bo już myślałam, że jestem tu najbardziej przybierającą mamą
zuza u Ciebie też jest chyba inny przelicznik, w końcu 3 głodne brzuszki a nie jeden
moja kuzynka w 3 ciążach przytyła zawsze od 25 do 27 kg, a jest chudziutka jak patyk, także myślę sobie o niej wchodząc na wagę, zresztą moja bratowa też 25 kg, fakt po drugiej ciąży już do figury nie wróciła;
mój mąż się śmieje ze mnie, bo dziś mu narzekałam, że za dużo już przytyłam, a on się z tego śmieje, że czemu ja przeżywam, przecież to normalne i db wyglądam, ale mnie pociesza i rozbawia, no i mówi, że przecież w ciąży jesteś, musisz przytyć... trochę mi wtedy lepiej
mama też mi dziś mówiła że w ostatnim miesiącu już nie powinnam tyć bo dziecko głównie przybiera;
kanapa lubi tę wiadomość
-
Mnie pocieszyła moja mama mówiąc, że ona będąc w 6 m-cu była o wieeele grubsza ode mnie... w sumie przytyła 30kg! A teraz jest chuda jak patyk
Zuza, tak szczerze to Ci nie zazdroszczę bo na pewno jest Ci bardzo ciężko z takim balastem- ja teraz już czuję się jak wieloryb bo nie wszystko poszło w brzuch ale w boczki i tyłek... Ale, ale! Głęboko wierzę w to, że przy dzieciaczkach bardzo szybko zrzucimy nadmiar tłuszczykuu Ciebie Zuza pójdzie trzy razy szybciej
Julianna- ciesz się, że masz mądrego męża
Niespodzianek pomyśl o tym, że niedługo w czwórkę będziecie wakacjowaćjulianna, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam napisać, że po glukozie jestem- ochydna była
a wyniki 91 na czczo i 134 po 2h- niby dużo ale gin twierdzi, że jest ok bo norma wynosi 153 ale i tak chyba powinnam ograniczyć słodycze bo jak nigdy potrafie zjeść dwa pączki na raz
-
Ja miałam glukozę z tydzień temu, na czczo miałam 93, po 1h miałam 115, a po 2h miałam chyba z 97? coś takiego.
Ale miałam dwa podejścia do glukozyZa pierwszym razem po pół godzinie zwymiotowałam
Strasznie źle to zniosłam - miałam zimne poty, nie mogłam skupić wzroku na jednej rzeczy, kręciło mi się w głowie, mdliło masakrycznie - ciężko było jednym słowem.
Za drugim podejściem - Pani w lab położyła mnie na kozetce i całe 2 h leżałam i było ok(nie licząc zgagi godnej smoka wawelskiego
)
never again - ble.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Lola83 wrote:Witam się po moim krótkim urlopie
Trochę Was podczytywałam i cieszę się, że z Marcelim coraz lepiej
Widzę, że temat wakacji przewija się na zmianę z tematem wagi. Ja też +6-7 kg (zależy kiedy) apetyt duży i niestety mogę zapomnieć o moich wymarzonych +12 kg...
Kate, latanie samolotem jak najbardziej spoko, nie ma się czego obawiać. Mała w ogóle nie zareagowała ani na start, ani na lądowanie. Myślę, że nie czuła różnicy.
Ja się sama zadziwiłam, z kuzynką (32 tc) przeszłyśmy cały Londyn, Brighton i jeszcze wspinałyśmy się po klifach. Czułam się znakomicie, pogoda była idealna. Normalnie w ogóle nie czuję się w ciąży. gdyby nie regularne kuksańce w brzuchu to bym się zaczęła martwić... Jak siedzę w pracy to jestem taka biedna ciężarna, a na wakacjach po prostu byłam nie do zmordowania!:P:P
Zaczęłam się rozglądać za łóżeczkiem i meblami dla Helenki. Co powiecie na to łóżeczko z materacem?
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-i4491712617.html
Bardzo mi się podoba.
Kate widziałam Twój pokoik, bardzo ładnie i jak któraś napisała nie jest przesłodzony a jest słodki. Powiedz, czy to jest oddzielny pokój, czy Wasza sypialnia? Cały czas mam dylemat, czy robić mały pokój... będzie praktycznie pusty jak łóżeczko i komoda małej będą u nas w sypialni... Jak to rozwiązałyście?
Hejbylam na meczu Polska-Wlochy w knajpie z moim na szczescie wygralismy
co do wakacji i latania samolotem uspokoilas mnie bo troche mam obawy ale czuje sie dobrze wiec mysle ze dla mnie i malej nie bedzie to problem:) tym bardziej ze ja sama lubie latac a poza tym to 2,5 - 3 h lotu wiec spoko
tak to jest ze jak sie jedzie na urlop to nastawienie sie zmienia calkowicie !!! my tez bedziemy jakies 15 min od centrum Alanyi i mam zamiar troche zwiedzic miasto bo szkoda nie zobaczyc a jest piekne!
wycieczki dalkie autokarem (oprocz z lotniska do hotelu i z powrotem) odpadaja z uwagi na temperatury to wiadomo pewnie nie dalabym rady bo przy 30 stopniach to juz meczarnia dla mnie...
Co do pokoju ciesze sie ze Ci sie podoba:D jest to osobny pokoik tuz przy naszej sypialni. Na poczatku lozeczko chyba bedzie u nas w sypialni ale to mysle max 4 tyg a potem bede sie starala malej wypracowac system karmien za dnia i w nocy... zobaczymy jak to bedzie wyjdzie pewnie w praniuale z pokoiku nie rezygnowalam bo nie chce jednak uczyc dziecka spania z nami w pokoju, zdrowiej dla zwiazku i dla malego szkraba jak bedzie nauczony ze ma swoj kat a jak tam jeszcze pomieszkuje maly pies to tym bardziej bedzie sie przywiazywala do niego
tak mysle ! U znajomej tez ten system funkcjonuje od poczatku i sprawdza sie super, Lila spi u siebie w lozeczku i nawet chetnie pokazuje gosciom swoje wlosci !!! uwierzcie bylam u nich i doskonale (ma roczek) radzi sobie w swoim krolestwie ! takze nawet jesli przez miesiac czy dwa dziecko bedzie z Wami to i tak pokoik sie przyda!!!! i na stówe bedziecie z tego rozwiazania zadowoleni
i Wy i maluch!
co do lozeczka to mam prawie takie samo i uwielbiam biale mebelki ! mi sie osobiscie bardzo podoba a szuflada moze posluszyc do przechowywania zapasow pampersow i husteczek nawilzajacych ktore jednak troche miejsca zajmuja
PS. zostawiam znow naszego pieska u rodzicow na tydzien bede za nim strasznie tesknila ;( zawsze tesknie jak wyjezdzamy choc wiem ze jest mu tam dobrze bo ma ogrod duzo miejsca i w domu caly czas ktos jest ! uwielbia tam spedzac czas ale to taki schiz mamki - pancido dziecka na stowe bede miala takie samo podejscie hehe
Marimiko lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:a ja myśle że można przytyć 10-15kg w 3 miesiące, ja do 6 miesiąca przytyłam 4kg, a w 6 niestety 5 kg, a jadłam znacząco więcej, ciągle głodna jestem, więc teraz nie wiem co robić bo jak tak dalej będzie i będę tyła po 5kg/msc to będę jak słoniątko wyglądać
julianna moja siostra niedawno urodzila i w calej ciazy przytyla 12 kg -13 kg
pierwsze 6 miesiecy jakies 6-7 kg i potem w 3 mies reszta wlasciwie w 7-8 bo w 9 praktycznie waga sie zatrzymala na tym poziomie. Wiec nie wyobrazam sobie takiego tempa w 3 mies, ja wlasnie wiecej jadlam przez II trym a teraz mam coraz mniejszy apetyt wiec to moza kwestia tego no i ruchu jednak , jem male porcje i co 4-5 h nie musze co 2-3 h i nie jadam przekasek.
Powodzenia! na pewno nie bedzie tak zle:) ja sie trzymam swoich max 12-13 kg na + do porodu
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:25
kittykate, Ita, Lola83, Niespodzianek:), julianna, zuza_3, Milcia, eforts, HANA, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:A co sądzicie o otulaczkach
Moja koleżanka miała taki. Bardzo chwaliła, ale u niej sprawdził się tylko przez miesiąc, bo jej córa jest marudnym usypiaczem i ciągle trzeba wymyslac nowe metody na usypianie jej.
Ponieważ koszt woombie (nawet używanego) jest dość wysoki to chyba pozyczę od niej na próbę i kupię dopiero jeśli sie sprawdzi.
Lola łóżeczko prześliczne! Coś takiego mi sie marzy. Ech... tylko w naszej sypialni meble ciemne i jakoś tak boje sie ze białe łóżeczko bedzie razilo po oczach.
Mamy tylko 2pokoje wiec caly sprzęt siłą rzeczy będzie w sypialni ale i tak od poxzatku zakładam, ze noce Napoleonek bedzie spędzał z nami a łóżeczko będzie pelnilo funkcje kojca albo miejsca do drzemek.
-
Marimiko wrote:lithe i ewelinka - warsztaty swiadomej mamy w Gdańsku miały być pierwotnie 8.10 ale tydzień temu dostałam maila, że z przycyzn organizacyjnych muszą przesunąć na 9.10. Adresu nigdzie nie mam, ale na pewno przed warsztatami wyślą szczegółowego maila co i jak.
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Kate, tylko uważaj na jedzenie w Turcji, mają jednak inną florę bakteryjną, a nie wskazane żebyś się teraz zatruła.
Ita ja też mam ciemne meble w sypialni (a raczej łóżko, które jest jedynym naszym meblem w sypialni ;P ), ale mam to w nosie. Nie podobają mi się ciemne łóżeczka, jakoś tak smutno wyglądają.
Moje +6kg od dzisiaj jest nieaktualne. Jest już +7,5 kg:P:P Mam nadzieję, że chociaż w 14 kg się zmieszczę! Może będzie tak, jak pisała Kate, że od 7 m-ca już trochę zwolni
Jeszcze tydzień, czyli w tym tempie jeszcze z kg do przodu
Właśnie waham się odnośnie tego pokoju. Też chcę żeby Mała miała jak najszybciej swój pokoik, ale zastanawiam się, czy nie poczekać pół roku do lata i wtedy go urządzić... Tymczasem zrobię jej kącik w sypialni, a potem wszystko wyniosę. No jeszcze muszę to rozstrzygnąć.
Ciekawa jestem wieści od Karoli i Okruszka.
Siedzę w pracy i jestem dzisiaj bardzo zmęczona...Piotruś
Helenka
-
Moja waga z dziś tez juz +7 kg ja nie wiem skad bo malo jem
no ale tak to jest w ciazy teraz zaczniemy troszke nabierac. Mysle ze do 12-13 sie zmieszcze
Co do wyjazdu Lola, bylismy juz w TR nie mialam nigdy problemow ale wiadomo teraz bede ostrozniejsza i wiem ze wielu rzeczy nie bede jesc :)a wode bede tylko butelkowana wiadomo.
A i chcialam sie Was poradzic...zastanawiam sie nad pojsciem do kosmetyczki by wydepilowac linie bikinii, wiadomo caly tydzien w stroju kapielowym a mi juz sprawia trudnosci depilowanie tamtych miejsc samej z uwagi na coraz wiekszy brzuszeknormalnie to zwykle robie maszynka w domu pod prysznicem ale teraz nie wyobrazam sobie na wakacjach
poza tym wczoraj kupilam wosk ale sama nie dam rady tego dobrze zrobic bo tez mam klopot
wydaje mi sie ze sama linia bikinii bedzie ok a kosmetyczka zrobi to sprawnie szybko i dokladnie! dobrze mysle ? -
Ja się witam w 29 tygodniu
z wagą +6 kg, a w zeszłym było 1.5 mniej. Matko jak dzisiaj stanęłam na wagę i zobaczyłam, że przez tydzień aż tyle przytyłam, to się przeraziłam. Waga obecna z rana to przekroczona magiczna granicą 60 kg. Nigdy tyle nie ważyłam.
HANA lubi tę wiadomość
-
Jejjj ja juz 12 kg mam
I tak dobrze bo z Colinem 17mialam na tym etapie. 30 wrzesnia ostatnie usg, juz doczekac sie nie moge, a we wtorek ustalanie terminu na cc, trzymajcie kciuki zeby mnie na 25 listopada wepchneli
eforts, julianna, promoszka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Furia to będę musiała się skupić coby urodzić przynajmniej 24
Kate co do depilacji to nie wiem , ja generalnie używam wosku ale w ciąży na okolicach bikini zrobił mi się krwiaczek z pękniętej żyłki i to chyba samo z siebie bez depilacji. Generalnie mam wrażliwszą skórę terazale możesz spróbować
Lola zaleca się żeby dziecko spało do pół roku z rodzicami w pokoju. Wiadomo ze to wg uznania rodziców ale przy karmieniu n piersią to chyba odkładanie dziecka do łóżeczka to już wyczyna co mówiąc odnoszenie do innego pokoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:12