X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ale mnie egoistycznie pocieszyłaś:) Ja też mam jakieś 10 kg na plusie i szczerze mnie to przeraża bo w poprzedniej ciąży wolniej tyłam.. No ale jak ja tylko leże to czemu się dziwić.. A głodna jestem chyba 50 razy dziennie :(

Kity udanych wakacji :)

Eforts mój pessar i tak nie zmienia faktu, że mam leżeć. Co zresztą wymusza notoryczne twardnienie brzucha przy próbie zrobienia czegokolwiek. A tak chętnie poszłabym na spacerek albo zakupy.. No chociaż na te drugie i tak się wymykam co jakiś czas :)

julianna, HANA lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) mnie też długo tu nie było ale śledziłam na bieżąco- zwłaszcza to co u Marcelka się dzieje, baaardzo się cieszę że u niego wszystko w porządku i mocno ściskam kciuki oby tak dalej :)
    Julianna, ja też już dużo przytyłam- będzie ok 11kg :/ ale mąż twierdzi, że mogę... :P mam nadzieję, że poza 20kg nie wyjdę ;)
    Dziś byłam na wizycie, pooglądaliśmy małą w 4d, pomierzyliśmy się i jak zwykle termin porodu mi się przesunął- początkowy był na 14.12 z dzisiejszych pomiarów już jest 01.12 :) wg usg mała ma 28t3d więc wybiega na dwa tyg do przodu! :) Duuuża jest i ma długie nóżki :) a waga z dziś to 1280g :D mała kluseczka :)

Niespodzianek:), julianna, Marimiko, HANA, Ita, eforts lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zapomniałabym: Dzięki Ewelinka za linka do pościeli, strasznie mi się podoba! Chyba zamówię tam jak już łóżeczko będę miała :)
    No i my też na wakacje wybywamy w poniedziałek- co prawda nie Turcja ;) ale nasz poczciwy Bałtyk :) sprawdzałam pogodę i ma być w przyszłym tyg ok 25C więc może nawet opalanko będzie ;)

HANA, ewelinka_shn, kittykate lubią tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate zazdroszczę wakacji i życzę udanego wypoczynku.

Co do wagi mojej to wolałbym się nie wypowiadać publicznie, ale żeby was pocieszyć to się poświęce;). U mnie na + 28kg masakra, a teraz słyszałam, ze najwięcej się przybiera. Po porodzie trzeba będzie nadmiar zrzucić. Mam nadzieję, że maluszki dadzą mi wycisk fizyczny i jakoś dam radę. Nie ukrywam, że każde ważenie u gin mnie przeraża.

Asiaa1201, HANA, kanapa lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa super, że z córeczką wszystko dobrze:) wakacji zazdroszczę, też mieliśmy w planach pojechać nad Bałtyk we wrześniu z Kacperkiem ale niestety, nie mogę :(
    Zuza Ty się swoją wagą nie przejmuj, to zupełnie co innego. W końcu masz 3 Skarby pod serduszkiem:)

kanapa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa i niespodzianek no i zuza pocieszyłyście mnie bo już myślałam, że jestem tu najbardziej przybierającą mamą :)

zuza u Ciebie też jest chyba inny przelicznik, w końcu 3 głodne brzuszki a nie jeden ;D

moja kuzynka w 3 ciążach przytyła zawsze od 25 do 27 kg, a jest chudziutka jak patyk, także myślę sobie o niej wchodząc na wagę, zresztą moja bratowa też 25 kg, fakt po drugiej ciąży już do figury nie wróciła;

mój mąż się śmieje ze mnie, bo dziś mu narzekałam, że za dużo już przytyłam, a on się z tego śmieje, że czemu ja przeżywam, przecież to normalne i db wyglądam, ale mnie pociesza i rozbawia, no i mówi, że przecież w ciąży jesteś, musisz przytyć... trochę mi wtedy lepiej ;D

mama też mi dziś mówiła że w ostatnim miesiącu już nie powinnam tyć bo dziecko głównie przybiera;

kanapa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pocieszyła moja mama mówiąc, że ona będąc w 6 m-cu była o wieeele grubsza ode mnie... w sumie przytyła 30kg! A teraz jest chuda jak patyk :)

Zuza, tak szczerze to Ci nie zazdroszczę bo na pewno jest Ci bardzo ciężko z takim balastem- ja teraz już czuję się jak wieloryb bo nie wszystko poszło w brzuch ale w boczki i tyłek... Ale, ale! Głęboko wierzę w to, że przy dzieciaczkach bardzo szybko zrzucimy nadmiar tłuszczyku :) u Ciebie Zuza pójdzie trzy razy szybciej ;)
    Julianna- ciesz się, że masz mądrego męża :)
    Niespodzianek pomyśl o tym, że niedługo w czwórkę będziecie wakacjować :)

julianna, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, że po glukozie jestem- ochydna była :/ a wyniki 91 na czczo i 134 po 2h- niby dużo ale gin twierdzi, że jest ok bo norma wynosi 153 ale i tak chyba powinnam ograniczyć słodycze bo jak nigdy potrafie zjeść dwa pączki na raz :(

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam glukozę z tydzień temu, na czczo miałam 93, po 1h miałam 115, a po 2h miałam chyba z 97? coś takiego.

Ale miałam dwa podejścia do glukozy :( Za pierwszym razem po pół godzinie zwymiotowałam :/ Strasznie źle to zniosłam - miałam zimne poty, nie mogłam skupić wzroku na jednej rzeczy, kręciło mi się w głowie, mdliło masakrycznie - ciężko było jednym słowem.

Za drugim podejściem - Pani w lab położyła mnie na kozetce i całe 2 h leżałam i było ok ;) (nie licząc zgagi godnej smoka wawelskiego :P)

never again - ble.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Witam się po moim krótkim urlopie :):)

Trochę Was podczytywałam i cieszę się, że z Marcelim coraz lepiej :):)

Widzę, że temat wakacji przewija się na zmianę z tematem wagi. Ja też +6-7 kg (zależy kiedy) apetyt duży i niestety mogę zapomnieć o moich wymarzonych +12 kg...

Kate, latanie samolotem jak najbardziej spoko, nie ma się czego obawiać. Mała w ogóle nie zareagowała ani na start, ani na lądowanie. Myślę, że nie czuła różnicy.

Ja się sama zadziwiłam, z kuzynką (32 tc) przeszłyśmy cały Londyn, Brighton i jeszcze wspinałyśmy się po klifach. Czułam się znakomicie, pogoda była idealna. Normalnie w ogóle nie czuję się w ciąży. gdyby nie regularne kuksańce w brzuchu to bym się zaczęła martwić... Jak siedzę w pracy to jestem taka biedna ciężarna, a na wakacjach po prostu byłam nie do zmordowania!:P:P:P

Zaczęłam się rozglądać za łóżeczkiem i meblami dla Helenki. Co powiecie na to łóżeczko z materacem?

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuzia-szuflada-pkg-okazja-hit-i4491712617.html

Bardzo mi się podoba.

Kate widziałam Twój pokoik, bardzo ładnie i jak któraś napisała nie jest przesłodzony a jest słodki. Powiedz, czy to jest oddzielny pokój, czy Wasza sypialnia? Cały czas mam dylemat, czy robić mały pokój... będzie praktycznie pusty jak łóżeczko i komoda małej będą u nas w sypialni... Jak to rozwiązałyście?

Hej :-) bylam na meczu Polska-Wlochy w knajpie z moim na szczescie wygralismy :-)
    co do wakacji i latania samolotem uspokoilas mnie bo troche mam obawy ale czuje sie dobrze wiec mysle ze dla mnie i malej nie bedzie to problem:) tym bardziej ze ja sama lubie latac a poza tym to 2,5 - 3 h lotu wiec spoko :D
    tak to jest ze jak sie jedzie na urlop to nastawienie sie zmienia calkowicie !!! my tez bedziemy jakies 15 min od centrum Alanyi i mam zamiar troche zwiedzic miasto bo szkoda nie zobaczyc a jest piekne!
    wycieczki dalkie autokarem (oprocz z lotniska do hotelu i z powrotem) odpadaja z uwagi na temperatury to wiadomo pewnie nie dalabym rady bo przy 30 stopniach to juz meczarnia dla mnie...

Co do pokoju ciesze sie ze Ci sie podoba:D jest to osobny pokoik tuz przy naszej sypialni. Na poczatku lozeczko chyba bedzie u nas w sypialni ale to mysle max 4 tyg a potem bede sie starala malej wypracowac system karmien za dnia i w nocy... zobaczymy jak to bedzie wyjdzie pewnie w praniu :-) ale z pokoiku nie rezygnowalam bo nie chce jednak uczyc dziecka spania z nami w pokoju, zdrowiej dla zwiazku i dla malego szkraba jak bedzie nauczony ze ma swoj kat a jak tam jeszcze pomieszkuje maly pies to tym bardziej bedzie sie przywiazywala do niego :) tak mysle ! U znajomej tez ten system funkcjonuje od poczatku i sprawdza sie super, Lila spi u siebie w lozeczku i nawet chetnie pokazuje gosciom swoje wlosci !!! uwierzcie bylam u nich i doskonale (ma roczek) radzi sobie w swoim krolestwie ! takze nawet jesli przez miesiac czy dwa dziecko bedzie z Wami to i tak pokoik sie przyda!!!! i na stówe bedziecie z tego rozwiazania zadowoleni :-) i Wy i maluch!

co do lozeczka to mam prawie takie samo i uwielbiam biale mebelki ! mi sie osobiscie bardzo podoba a szuflada moze posluszyc do przechowywania zapasow pampersow i husteczek nawilzajacych ktore jednak troche miejsca zajmuja :D

PS. zostawiam znow naszego pieska u rodzicow na tydzien bede za nim strasznie tesknila ;( zawsze tesknie jak wyjezdzamy choc wiem ze jest mu tam dobrze bo ma ogrod duzo miejsca i w domu caly czas ktos jest ! uwielbia tam spedzac czas ale to taki schiz mamki - panci :P do dziecka na stowe bede miala takie samo podejscie hehe ;)

Marimiko lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    a ja myśle że można przytyć 10-15kg w 3 miesiące, ja do 6 miesiąca przytyłam 4kg, a w 6 niestety 5 kg, a jadłam znacząco więcej, ciągle głodna jestem, więc teraz nie wiem co robić bo jak tak dalej będzie i będę tyła po 5kg/msc to będę jak słoniątko wyglądać

julianna moja siostra niedawno urodzila i w calej ciazy przytyla 12 kg -13 kg
    pierwsze 6 miesiecy jakies 6-7 kg i potem w 3 mies reszta wlasciwie w 7-8 bo w 9 praktycznie waga sie zatrzymala na tym poziomie. Wiec nie wyobrazam sobie takiego tempa w 3 mies, ja wlasnie wiecej jadlam przez II trym a teraz mam coraz mniejszy apetyt wiec to moza kwestia tego no i ruchu jednak , jem male porcje i co 4-5 h nie musze co 2-3 h i nie jadam przekasek.

Powodzenia! na pewno nie bedzie tak zle:) ja sie trzymam swoich max 12-13 kg na + do porodu :)

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluseczka:
    vjqzl88nos3u_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:25

kittykate, Ita, Lola83, Niespodzianek:), julianna, zuza_3, Milcia, eforts, HANA, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to u mnie wyglada :)

a raczej bedzie za 5 min :D

Butki małej, brzuszej mój, stópki moje!
    <3 <3 <3

99 dni!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5199faca3012.jpg

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    A co sądzicie o otulaczkach

Moja koleżanka miała taki. Bardzo chwaliła, ale u niej sprawdził się tylko przez miesiąc, bo jej córa jest marudnym usypiaczem i ciągle trzeba wymyslac nowe metody na usypianie jej.
    Ponieważ koszt woombie (nawet używanego) jest dość wysoki to chyba pozyczę od niej na próbę i kupię dopiero jeśli sie sprawdzi.

Lola łóżeczko prześliczne! Coś takiego mi sie marzy. Ech... tylko w naszej sypialni meble ciemne i jakoś tak boje sie ze białe łóżeczko bedzie razilo po oczach.

Mamy tylko 2pokoje wiec caly sprzęt siłą rzeczy będzie w sypialni ale i tak od poxzatku zakładam, ze noce Napoleonek bedzie spędzał z nami a łóżeczko będzie pelnilo funkcje kojca albo miejsca do drzemek.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    lithe i ewelinka - warsztaty swiadomej mamy w Gdańsku miały być pierwotnie 8.10 ale tydzień temu dostałam maila, że z przycyzn organizacyjnych muszą przesunąć na 9.10. Adresu nigdzie nie mam, ale na pewno przed warsztatami wyślą szczegółowego maila co i jak.
    Warsztaty odbędą się w hotelu Mercure, na ul. Heweliusza 22 :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, tylko uważaj na jedzenie w Turcji, mają jednak inną florę bakteryjną, a nie wskazane żebyś się teraz zatruła.

Ita ja też mam ciemne meble w sypialni (a raczej łóżko, które jest jedynym naszym meblem w sypialni ;P ), ale mam to w nosie. Nie podobają mi się ciemne łóżeczka, jakoś tak smutno wyglądają.

Moje +6kg od dzisiaj jest nieaktualne. Jest już +7,5 kg :P:P:P Mam nadzieję, że chociaż w 14 kg się zmieszczę! Może będzie tak, jak pisała Kate, że od 7 m-ca już trochę zwolni :/ Jeszcze tydzień, czyli w tym tempie jeszcze z kg do przodu ;)

Właśnie waham się odnośnie tego pokoju. Też chcę żeby Mała miała jak najszybciej swój pokoik, ale zastanawiam się, czy nie poczekać pół roku do lata i wtedy go urządzić... Tymczasem zrobię jej kącik w sypialni, a potem wszystko wyniosę. No jeszcze muszę to rozstrzygnąć.

Ciekawa jestem wieści od Karoli i Okruszka.

Siedzę w pracy i jestem dzisiaj bardzo zmęczona...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga z dziś tez juz +7 kg ja nie wiem skad bo malo jem :P
    no ale tak to jest w ciazy teraz zaczniemy troszke nabierac. Mysle ze do 12-13 sie zmieszcze :D

Co do wyjazdu Lola, bylismy juz w TR nie mialam nigdy problemow ale wiadomo teraz bede ostrozniejsza i wiem ze wielu rzeczy nie bede jesc :)a wode bede tylko butelkowana wiadomo.

A i chcialam sie Was poradzic...zastanawiam sie nad pojsciem do kosmetyczki by wydepilowac linie bikinii, wiadomo caly tydzien w stroju kapielowym a mi juz sprawia trudnosci depilowanie tamtych miejsc samej z uwagi na coraz wiekszy brzuszek :( normalnie to zwykle robie maszynka w domu pod prysznicem ale teraz nie wyobrazam sobie na wakacjach :/ poza tym wczoraj kupilam wosk ale sama nie dam rady tego dobrze zrobic bo tez mam klopot :/
    wydaje mi sie ze sama linia bikinii bedzie ok a kosmetyczka zrobi to sprawnie szybko i dokladnie! dobrze mysle ?

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 29 tygodniu :) z wagą +6 kg, a w zeszłym było 1.5 mniej. Matko jak dzisiaj stanęłam na wagę i zobaczyłam, że przez tydzień aż tyle przytyłam, to się przeraziłam. Waga obecna z rana to przekroczona magiczna granicą 60 kg. Nigdy tyle nie ważyłam.

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj ja juz 12 kg mam :/ I tak dobrze bo z Colinem 17mialam na tym etapie. 30 wrzesnia ostatnie usg, juz doczekac sie nie moge, a we wtorek ustalanie terminu na cc, trzymajcie kciuki zeby mnie na 25 listopada wepchneli :)

eforts, julianna, promoszka, Marimiko lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to będę musiała się skupić coby urodzić przynajmniej 24 :)

Kate co do depilacji to nie wiem , ja generalnie używam wosku ale w ciąży na okolicach bikini zrobił mi się krwiaczek z pękniętej żyłki i to chyba samo z siebie bez depilacji. Generalnie mam wrażliwszą skórę teraz :/ ale możesz spróbować :)

Lola zaleca się żeby dziecko spało do pół roku z rodzicami w pokoju. Wiadomo ze to wg uznania rodziców ale przy karmieniu n piersią to chyba odkładanie dziecka do łóżeczka to już wyczyn :) a co mówiąc odnoszenie do innego pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:12

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ