Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karola trzymajcie się!! Będzie dobrze, Marcel zwalczy zapalenie.
To pewnie żadne pocieszenie bo Marcel ciągle walczy ale moja siostrzenica tez złapała zapalenie w pierwszej dobie życia i antybiotyk pomógł.
Dziewczyny z macie zdanie o tych pampetsach z wyciętą dziurką na pępek? To wtedy chyba marka happy wchodzi w grę? I tak myślę czy warto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 12:09
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Karola, to pewnie dlatego robili mu rtg? Cos jeszcze sie dowiedziałam od lekarzy? Trzymam kciuki zeby antybiotyk szybko pomógł.
Eforts nie znam pieluszek bella, trzeba by poczytać opinie. Ja w pampersie odginalam górny brzeg. Opuszek goi sie kilka dni, da sie wytrzymać.kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak tak, wlasnie dlatego, a dopiero dzisiaj sie dowiedzialam bo lekarza prowadzacego przez weekend nie bylo..dodatkowo w posiewie wyrosly bakterie, ktore maly zbieral przez cewnik do odzywiania dozylnego...od 5 dni nie ma juz tego cewnika i dlatego schudl bo dostaje glownie mleko plus glukoze i wode....
-
eforts wrote:Dziewczyny z macie zdanie o tych pampetsach z wyciętą dziurką na pępek? To wtedy chyba marka happy wchodzi w grę? I tak myślę czy warto?
miałam 2 sztuki próbek tych happy i mnie nie powaliły jakościowo.
A wycięcie na pępek wg mnie nie jest konieczne.
Karola uściski dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:10
eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczasami mam dosc, jest dobrze i nagle jednego poranka dowiaduje sie ze znow mamy pod gorke...i co zaczynamy powoli isc pod ta gore i jak jest juz dobrze i jestesmy na gorze to znow nagle jest pod gorke...niby to dopiero 2 tyg, jeszcze duzo tygodni przed nami, ale takie cos potrafi czlowieka powalic...
-
Kochane mamuśki, podrzucam dość ciekawą stronkę, na której laska analizuje różne produkty w tym również dla dzieciaczków np. chusteczki nawilżone i inne kosmetyki. Wchodząc w ANALIZY wybieracie co Was interesuje. To tak do poczytania
http://www.srokao.pl/
Karola będzie dobrze, Młody waleczny jest. Dużo siły Ci życzę kochana :* -
Ita, a jak pozostałe wyniki wątrobowe? Wszystko ok?
Dziewczyny, ja na początek naprawdę gorąco polecam biale pampersy. Wycięcia na pepuszek i inne bajery sa zbędnenaprawdę, będziecie zadowolone z pampersa premium, małe pupki tez
Qurczak, jak sie czujesz po euthyroxie? Jakie i kiedy masz teraz skontrolować wyniki?
Karola, jak Marcelek sie cZuje po południu? Jak twój nawal pokarmu? -
Na wynik kwasów żółciowych czeka się trochę dłużej.
Ale za to odniosłam sukces i załatwiłam zwolnienie od internisty! Kupiłam też na ciuchach koszule do porodu. Jak będę przy kompie to się pochwalę
Gdzie kupujecie tetre i flanele? Macie może namiary na sprawdzonego sprzedawce na allegro? -
nick nieaktualnylithe narazie z malym jest bez zmian, dopiero pewnie pod koniec tygodnia zrobia mu powtorne RTG i zobaczymy czy zapalenie minelo...teraz maly potrzebuje duzo spokoju i jak najmniej dotykania go...
a z moim nawalem walczymy, mam zastuj w lewej piersi, ale za 2 godziny sprobuje to rozmasowac i sciagnac...wiesz co przez 2 tyg wypilam tylko 3 herbatki na laktacje i to na samym poczatku...wiec sie dziwie skad mam tyle pokarmu??? -
Lithe chyba nie czuję się jakoś inaczej po tym leku. Mam ostatnio problemy ze złapaniem oddechu, ale przypuszczam, że to raczej sprawka powiększającej się macicy. Za jakieś 2-3 tygodnie idę zrobić USG tarczycy, potem powtórka wyników TSH i FT4 i gdzieś w połowie października na kontrolę. Miałam wszystko skontrolować po 4-6 tyg., więc myślę, że skoro teraz byłam na początku września, to połowa października będzie OK. Tylko tak się zastanawiam, czy uda mi się załatwić to mailowo, czy jednak będę musiała znów wydać kasę na wizytę. A Ty jak się czujesz po euthyroxie?
Ita - moja siostra i jej koleżanki zamawiały sporo rzeczy na allegro od sprzedawcy flaming24
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=21469799
i były bardzo zadowolone. Ja też będę u niego zamawiała trochę, ale to dopiero pod koniec września po wypłacie. Na razie nazbierało mi się zamówienia na 400 zm. in. pieluszki tetrowe i flanelowe, frida do noska, podkłady poporodowe, termometr do wanienki, wanienka ze stojakiem, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, smoczki i butelki Avent i chyba termometr bezdotykowy i jeszcze kilka innych drobiazgów. Już kiedyś polecałam tu tego sprzedawcę i któreś dziewczyny zamawiały u niego dawno temu i pisały potem, że były zadowolone.
Karola Marceli to silny chłopak, więc i z zapaleniem płuc da sobie radęDzielnie walczy od samego początku, to nasz Mały-Wielki bohater
Współczuję nawału pokarmu. Ja się obawiam, czy w ogóle będę miała jak już urodzę. Chyba też sobie zakupię na wszelki wypadek tą herbatkę na laktację. -
Ewka prawie bohaterkę zrobiła ze mnie, że chcę pracować do końca października, a moja teściowa dzisiaj wyraziła swoje zdumienie, że "tak szybko chcę iść na URLOP". Kobieta, która całe życie pracowała 4h dziennie, a na emeryturę poszła w wieku 55 lat. Ale jestem zła wrrrrPiotruś
Helenka
-
Lola dla mnie też jesteś bohaterka
Dzięki dziewczyny za opinie, w sumie tak z ciekawości chciałam wiedzieć co myślicie.
Lithe ja kupię jedynki białe i zielone i wtedy zdecyduję jakie będę używała 2, bo na prawdę słyszałam sporo opinii że te care uczulają.
My po sr, bardzo lubię tam chodzić, jakoś narodziny dziecka stają się takie bardziej realne no i zawsze tam się uśmieję
Jutro wizyta ale to dobrze bo mam bóle podbrzusza i kłucia chyba w szyjce, nic sobie nie wkręcam ale cieszę się z kontroliLola83 lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Lola dla mnie też jesteś bohaterka
Dzięki dziewczyny za opinie, w sumie tak z ciekawości chciałam wiedzieć co myślicie.
Lithe ja kupię jedynki białe i zielone i wtedy zdecyduję jakie będę używała 2, bo na prawdę słyszałam sporo opinii że te care uczulają.
My po sr, bardzo lubię tam chodzić, jakoś narodziny dziecka stają się takie bardziej realne no i zawsze tam się uśmieję
Jutro wizyta ale to dobrze bo mam bóle podbrzusza i kłucia chyba w szyjce, nic sobie nie wkręcam ale cieszę się z kontroli
Szkoda, że nie jestem bohaterem w swoim domu
Mnie też kłuje! I takie mam ciągnące bóle z boku w podbrzuszu, ale chwilę i mijają. Zobaczymy co Ci powie, ja idę dopiero za tydzień...Piotruś
Helenka
-
lola ja jestem z ciebei dumna, że tyle wytrzymałaś w robocie, ja na 100% wiem, że bym nie dała rady, poszlam w połowie lipca, może przeciągnęłabym do polowy sierpnia, ale nie dłużej...serio teraz wiem co to zmęczenie, ból kręgosłupa, twardnienie macicy, w domu mam tyle energii, a spożytkować mogę tak nie wiele, moja teściowa niby mnie rozumie, ale gdy tylko poszłam na l4 to też słyszałam, że ona do końca robiła, ale każdy jest inny, u mnie tej opcji już nie ma, i to nie jest symulowanie...
karla dużo wiary i głowa do góry, Marceli już tyle wytrwał, także poradzi sobie