Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tylko na sekundkę też w sprawie dupka. Dostałam go na 20 dni i też nie wiem jak się go odstawia. Od tygodnia mam twardniejący brzuch. Na szczęście szyjka 3,9 mm, a mały waży prawie 900g! Za kilka dni pójdę na basen i zobaczę jak się będę czuła. Bez ruchu nie dam rady. Aha, wzięłam L4. Może muszę trochę zwolnić?
Jejku już tylko 97 dni do porodu! (chociaż na usg maluch jest 4 dni młodszy, więc może urodzę po świętach?)
-
hej dziewczyny ja mam takie pytanie - jetsesmy juz w 3 trrymestrze i wczesniej nie przypominam sobie zebym miala az taki apetyt -ledwo cos zjem znowu jestem glodna czy ktoras ma podobnie??...zaczynam miec wyrzuty sumienia bo obzeram sie kromkami (tak na nie mam ochote) a przez cala ciaze staralam sie pilnowac...nie rozumiem czemu przeszla mi ochota na staranie sie i dbanie o siebie..poprostu nic nie jest w stanie mnie odciagnac od podjadania sobie Boje sie ze lekarka zwroci mi teraz uweage ze za duzo naraz przytylam...przy 2 dziecku niemal mnie okrzyczala
troche mi ciezko z tym wiem ze jak sie urodzi dzidzius i wstaje sie ciagle karmi to szybko kg leca ale jak tak ciagle bym odpoczywala i jadla to tez nei jest zafajnie zwlaszcza jak spojze w lusterko
napiszcie o swoich odczuciach bo mnie to ciekawi czy tez macie teraz taki wzmozony apetyt...?a i zapomnialam dodac ze do toaletki tez potrzebuje czesciej latac tak jakby wiekszosc tego co jem byla trawiona przez dzidziusia-a moze to glupie moje przypuszczenia dla usprwiedliwienia sie:D
co tam ...ide cos przegryzc:D:D:D:D
Milcia zdrowia szczescia i przede wszystkim szybkiego porodumaria.sm -
Lithe ja brałam od 7 do 15 tygodnia i odstawiałam z dnia na dzień. Też się zdziwiłam, ale nie dyskutowałam z lekarzem. Szczerze to się ucieszyłam, bo strasznie się po nim źle czułam! Dodam, że akurat zmieniałam lekarza i tak naprawdę w opinii obu miałam odstawić bez zmniejszania dawki.
Maria jak Cię czytam, to jak bym siebie słyszała :)Ja też bardzo uważałam całą ciążę żeby się nie obżerać i jeść zdrowe rzeczy. Tak około 24-25 tygodnia jak by diabeł we mnie wstąpił, nie mogłam się najeść i odmówić sobie słodyczy na przykład. Sporo mi się przytyło. Od około tygodnia spadł i apetyt trochę i waga stanęła na tydzień w tym samym miejscu, kiedy wcześniej przybierałam po 1,5 kg na tydzień. Czytałam gdzieś na mądrej stronie albo w książce, że tak jest w ciąży, czasem ma się bardzo duży apetyt, czasem mniejszy. A ogólnie III trymestr to okres szybkiego wzrostu dziecka i co za tym idzie wzrostu wagi. Ja sobie obcykałam, że jak naprawdę czuje ssanie i głód to widocznie mój organizm potrzebuje i nie jest to czas na odmawianie mu. Staram się za to jeść zdrowo i przeplatam to czymś słodkimmaria.sm lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Hmm to z tym dupkiem sa 2 szkoły, odstawiać od razu albo stopniowo... Ja sie chyba od razu nie odważę, ale mam juz mało tabletek. Zobaczymy co doktorek powie.
Karola sie dzis odzywała???
Lola, to czymamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 13:51
-
no tez staram sie tylko przeplatac czyms slodkim ale jak tu zyc jak ciagle ma sie na cos ochote ...i do tego zgaga - zamiast mnie troche wspomoc w ograniczaniu sie to tylko pcham w siebie cos innego zeby sobie jeszcze bardziej uprzykrzyc zyciemaria.sm
-
Milcia - wszystkiego najlepszego! Mam nadzieję, że spędzisz ten dzień w miły i przyjemny sposób
Z tym apetytem - to u mnie tez różnie. Wcześniej jadałam co 2-3h małe porcje, potem apetyt mi zmalał i jadłam co 4-5. A teraz - to loteria! jednego dnia jem często ale mało a drugiego obżeram się słodkim...jak tak ma wyglądać ten 3 trymestr - to pod koniec będę wyglądała jak Buka z muminków...Milcia lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko, to będziesz moją ulubioną postacią z muminków...uwielbiałam bukę bo mój brat się jej bał
a ja mam dziwny ból(?)w podbrzuszu... chwyciło mnie tak jak na okres o puściło po chwili, potem jakby uszczypnięcie.... Mój maluch jest teraz bardzo aktywny i zastanawiam się czy to On mi tam nie rozrabiaMarimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:witam sie i wpadam na chwile...
maly mial przetaczana krew bo znow dopadla go anemia...a teraz po tej krwi pojdzie w goreza 3 dni powinna byc widoczna poprawa...
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylithe123 wrote:Juz sie zaczynałam niepokoić bo zawsze z rana sie meldujesz
-
my po wizycie, nadal mam prowadzić spoczynkowy tryb życia ale wszystko jest dobrze. Szyjka skraca się powolutku teraz ma 26 mm i ze względu na nią i rosnące ciśnienie (cos lekarz mówił o krążeniu na tym etapi ale nie słuchałam za bardzo) mam się oszczędzać.
Młody waży 1600 gi lekarz się śmiał z mężem że duży będzie po tatusiu a ruchliwy i gadatliwy po mamusi
Jak powiedziałam, że moje dziecko wykonuje dxiwne ruchy jakby się trzęsło albo otrzepywało to zaczął się śmiać, spojrzał na mojego męża a ten ze ma to na co dzieńNo i trochę się ze mnie nabijali.
Mój lekarz nie traktuje jakoś specjalnie usg III trymestruno ale skoro mówi, że jest wszystko w porządku to mu wierzę.
HANA, Lola83, kaarolaa, Paula84, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Asia a o jakiej porze Twoje dziecko jest najbardziej aktywne? W takiej godzinie powinno poruszyć się min 4 razy jak nie to możesz to skontrolować nawet na ip. Chociaż ja nie ukrywam, że mi młodu robił takie żarciki i miewał dni zupełnie inne niż pozostałe tj leniwe i cichutkie.
-
AsiaCh wrote:Milcia wszystkiego naj naj naj!
Dziewczyny a mój maluch dzisiaj kopną może ze dwa-trzy razy od rana, pomimo tego że sporo leżałam i jadłam słodkie. Martwię się...
jak byś nie widziała poprawy w ruchach to ja bym na IP ruszyła lepiej być o raz za dużo...
-
Karola ja tak tylko podczytuję Twój pamiętnik mam w zakładkach i bardzo trzymam kciuki za Marcelka!!!! oby szybciutko transfuzja poprawiła jego stan!!!