X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • basia Znajoma

Wysłany: 16 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomóżcie nie wiem co mam zrobić strasznie bola mnie nogi ale to jest taki dziwny bol w nocy w ogóle nie mogę spac a w dzień nie wiem w jakich pozycjach lezec bądź siedziec

mamuśka)
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na sekundkę też w sprawie dupka. Dostałam go na 20 dni i też nie wiem jak się go odstawia. Od tygodnia mam twardniejący brzuch. Na szczęście szyjka 3,9 mm, a mały waży prawie 900g! Za kilka dni pójdę na basen i zobaczę jak się będę czuła. Bez ruchu nie dam rady. Aha, wzięłam L4. Może muszę trochę zwolnić?
    Jejku już tylko 97 dni do porodu! (chociaż na usg maluch jest 4 dni młodszy, więc może urodzę po świętach?)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam takie pytanie - jetsesmy juz w 3 trrymestrze i wczesniej nie przypominam sobie zebym miala az taki apetyt -ledwo cos zjem znowu jestem glodna czy ktoras ma podobnie??...zaczynam miec wyrzuty sumienia bo obzeram sie kromkami (tak na nie mam ochote) a przez cala ciaze staralam sie pilnowac...nie rozumiem czemu przeszla mi ochota na staranie sie i dbanie o siebie..poprostu nic nie jest w stanie mnie odciagnac od podjadania sobie Boje sie ze lekarka zwroci mi teraz uweage ze za duzo naraz przytylam...przy 2 dziecku niemal mnie okrzyczala
    troche mi ciezko z tym wiem ze jak sie urodzi dzidzius i wstaje sie ciagle karmi to szybko kg leca ale jak tak ciagle bym odpoczywala i jadla to tez nei jest zafajnie zwlaszcza jak spojze w lusterko ;)
    napiszcie o swoich odczuciach bo mnie to ciekawi czy tez macie teraz taki wzmozony apetyt...?a i zapomnialam dodac ze do toaletki tez potrzebuje czesciej latac tak jakby wiekszosc tego co jem byla trawiona przez dzidziusia-a moze to glupie moje przypuszczenia dla usprwiedliwienia sie :D:D
    co tam ...ide cos przegryzc :D:D:D:D:D
    Milcia zdrowia szczescia i przede wszystkim szybkiego porodu ;)

maria.sm
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja brałam od 7 do 15 tygodnia i odstawiałam z dnia na dzień. Też się zdziwiłam, ale nie dyskutowałam z lekarzem. Szczerze to się ucieszyłam, bo strasznie się po nim źle czułam! Dodam, że akurat zmieniałam lekarza i tak naprawdę w opinii obu miałam odstawić bez zmniejszania dawki.

Maria jak Cię czytam, to jak bym siebie słyszała :)Ja też bardzo uważałam całą ciążę żeby się nie obżerać i jeść zdrowe rzeczy. Tak około 24-25 tygodnia jak by diabeł we mnie wstąpił, nie mogłam się najeść i odmówić sobie słodyczy na przykład. Sporo mi się przytyło. Od około tygodnia spadł i apetyt trochę i waga stanęła na tydzień w tym samym miejscu, kiedy wcześniej przybierałam po 1,5 kg na tydzień. Czytałam gdzieś na mądrej stronie albo w książce, że tak jest w ciąży, czasem ma się bardzo duży apetyt, czasem mniejszy. A ogólnie III trymestr to okres szybkiego wzrostu dziecka i co za tym idzie wzrostu wagi. Ja sobie obcykałam, że jak naprawdę czuje ssanie i głód to widocznie mój organizm potrzebuje i nie jest to czas na odmawianie mu. Staram się za to jeść zdrowo i przeplatam to czymś słodkim ;)

maria.sm lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki Pani audytor nadchodzi ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to z tym dupkiem sa 2 szkoły, odstawiać od razu albo stopniowo... Ja sie chyba od razu nie odważę, ale mam juz mało tabletek. Zobaczymy co doktorek powie.

Karola sie dzis odzywała???

Lola, to czymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 13:51

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez staram sie tylko przeplatac czyms slodkim ale jak tu zyc jak ciagle ma sie na cos ochote ...i do tego zgaga - zamiast mnie troche wspomoc w ograniczaniu sie to tylko pcham w siebie cos innego zeby sobie jeszcze bardziej uprzykrzyc zycie :D

maria.sm
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - wszystkiego najlepszego! Mam nadzieję, że spędzisz ten dzień w miły i przyjemny sposób ;)

Z tym apetytem - to u mnie tez różnie. Wcześniej jadałam co 2-3h małe porcje, potem apetyt mi zmalał i jadłam co 4-5. A teraz - to loteria! jednego dnia jem często ale mało a drugiego obżeram się słodkim...jak tak ma wyglądać ten 3 trymestr - to pod koniec będę wyglądała jak Buka z muminków...

Milcia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, to będziesz moją ulubioną postacią z muminków...uwielbiałam bukę bo mój brat się jej bał ;)
    a ja mam dziwny ból(?)w podbrzuszu... chwyciło mnie tak jak na okres o puściło po chwili, potem jakby uszczypnięcie.... Mój maluch jest teraz bardzo aktywny i zastanawiam się czy to On mi tam nie rozrabia :)

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i wpadam na chwile...

maly mial przetaczana krew bo znow dopadla go anemia...a teraz po tej krwi pojdzie w gore :) za 3 dni powinna byc widoczna poprawa...

Ewka89, lithe123, Dotty84, eforts, Lola83, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze :) mój dzielny ulubiony dzidziuś :) jutro już będzie miał 2 tygodnie! ależ ten czas leci..:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    witam sie i wpadam na chwile...

maly mial przetaczana krew bo znow dopadla go anemia...a teraz po tej krwi pojdzie w gore :) za 3 dni powinna byc widoczna poprawa...
    Juz sie zaczynałam niepokoić bo zawsze z rana sie meldujesz ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Juz sie zaczynałam niepokoić bo zawsze z rana sie meldujesz ;)
    jak mnie nie ma na forum to znaczy, ze wiekszosc czasu jestem u malego...dzisiaj bylo troche zamieszania bo go przenosili do innej sali, bo w szpitalu jest remont i w pionie odlaczyli wode...tam gdzie byly maluchy tez, wiec musieli je przeniesc do sali obok...

• Furia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam :)

:D http://www.youtube.com/watch?v=jJY9iv2rWjc

Karola trzymam kciuki za maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 16:41

Marimiko lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie,  nadal mam prowadzić spoczynkowy tryb życia ale wszystko jest dobrze. Szyjka skraca się powolutku teraz ma 26 mm i ze względu na nią i rosnące ciśnienie (cos lekarz mówił o krążeniu na tym etapi ale nie słuchałam za bardzo) mam się oszczędzać. 

Młody waży 1600 g <3 i lekarz się śmiał z mężem że duży będzie po tatusiu a ruchliwy i gadatliwy po mamusi  
    Jak powiedziałam,  że moje dziecko wykonuje dxiwne ruchy jakby się trzęsło albo otrzepywało to zaczął się śmiać, spojrzał na mojego męża a ten ze ma to na co dzień :) No i trochę się ze mnie nabijali. 
    Mój lekarz nie traktuje jakoś specjalnie usg III trymestru  :/ no ale skoro mówi,  że jest wszystko w porządku to mu wierzę.

HANA, Lola83, kaarolaa, Paula84, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wszystkiego naj naj naj! :)

Dziewczyny a mój maluch dzisiaj kopną może ze dwa-trzy razy od rana, pomimo tego że sporo leżałam i jadłam słodkie. Martwię się... :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, 1600g - ogromny! :)

eforts, HANA lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f-duetbaby-mata-lezaczek-do-wanienki-kapieli-frotte-600.jpg

lithe ponawiam prośbę gdzie nabyłaś ten leżaczek??

Noo ogromny ale jest raptem tydzień do przodu :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a o jakiej porze Twoje dziecko jest najbardziej aktywne? W takiej godzinie powinno poruszyć się min 4 razy jak nie to możesz to skontrolować nawet na ip. Chociaż ja nie ukrywam, że mi młodu robił takie żarciki i miewał dni zupełnie inne niż pozostałe tj leniwe i cichutkie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Milcia wszystkiego naj naj naj! :)

Dziewczyny a mój maluch dzisiaj kopną może ze dwa-trzy razy od rana, pomimo tego że sporo leżałam i jadłam słodkie. Martwię się... :(

jak byś nie widziała poprawy w ruchach to ja bym na IP ruszyła lepiej być o raz za dużo...
    -
    Karola ja tak tylko podczytuję Twój pamiętnik mam w zakładkach i bardzo trzymam kciuki za Marcelka!!!! oby szybciutko transfuzja poprawiła jego stan!!!

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ