Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja,
u mnie z ruchami podobnie jak napisała Kulka - mały jest położony miednicowo i ruchy czuje dosyć nisko głównie. Aczkolwiek łapkami czasem też boksa strzeli.
I faktycznie u mnie działa jak coś zjem i położę się na płasko.
Co do pytania Hany - to my mamy łóżeczko w kartonie i trochę ciuszków i tyle - nic więcej póki co..
Nie mam dziś humoru. Obudziłam się rano, włączyłam fb w tel i przeczytałam od jednej grudniówki posta (niestety bardzo smutnego) i jakoś smutno mi bardzo ;(
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Uff dzięki dziewczyny, wygląda, że mam podobne odczucie jak większość z Was. Wczoraj aż się bałam, że mi zaraz główka wyjrzy ze środka
Trochę stresiku mam w robocie, trzepią nas, że hej! Jeszcze mi to na koniec potrzebne, ale jak to mówią co nas nie złamie to nas wzmocni. W weekend sobie odbijemy relaksikiem, będziemy tatuśka ganiać, a my leżeć pępkiem do góry
Powiem Wam szczerze, że jeśli chodzi o wyprawkę ja się nie posunęłam do przodu od kilku tygodniu. Mam jeden karton ciuchów i to tyle. Czekam do USG w następnym tygodniu i jak mi lekarz potwierdzi, że wszystko jest ok to się chyba zabiorę za kupowanie... Jak mi teściowa powiedziała o tym wózku, to teraz głupia jakoś nie mogę się zabrać za kupowanieNiby wiem, że nie ma racji, ale jakoś mi podprogowo się zarejestrowało
Piotruś
Helenka
-
Heloo
Marimiko ja tez nie moge sie podniesc po tej wiadomosci. Kurcze nie znamy sie ale niby jestesmy jak rodzina i przezywamy wszystko tak mocno. Ehh niewiadomo co pisac
Ja ruchy czuje pod piersiami jak siedze to az cycki podskakuja, jak klade sie na lewym boku to widac stopki jak sie odznaczaja. Wczoraj probowalam zdjecie zrobic ale nie moglam nadazyc.
Tez czuje takie trzepotanie i zawsze zastanawiam sie co ta moja Olenka tam robi. Bo to ani nie kopniak ani nie wypychanie sie. Em powiedzial ze jak czuje takie cos to mala smera mnie po czyms albo probuje strzepac cos z siebie :pMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny
-
To jest długa i zawikłana historia - szczegółów wielkich nie znam, tyle o ile... ogólnie dziewczyna trafiła do szpitala z podejrzeniem cholestazy i obawiała się, że jej malutka się trochę mało rusza od kilku dni. Cholestazę potwierdzili a małą zaczęli badać. Były różne możliwe przyczyny - ogólnie okazało się, że w serduszku małej odkłada się wapń. Robili masę testów - było podejrzenie choroby genetycznej. Lekarze przygotowywali na najgorsze - ale my wszystkie miałyśmy nadzieję, że jakoś to się rozwiążę. Podobno bardzo rzadki przypadek. Chyba nie było jeszcze ostatecznych wyników testów - małej przestało bić serduszko..
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam...
No mi też strasznie smutno...nie jestem w stanie sobie wyobrazić co ona czuje..eh..wszystkie się modliłyśmy niestety Bóg wybrał inaczej.
Zmieniając temat: mam pytanie - jaki kombinezon kupić dla noworodka na grudzień? Tak, żeby założył go więcej niż 1 raz..(pytam o rozmiar)
Marimiko, też nie wiem. Myślę, że Kupię jeden w rozmiarze 62 lub nawet 68. Przecież dziecko w tym kombinezonie tez jest w coś ubrane.
Mnie interesuje rodzaj. Nie wiem jaki będzie odpowiedni:
1. C&A kombinezon na zewnątrz
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/kolekcja/kurtki/kombinezon-129592-2.html
2. śpiworek z H&M a dziecko w dodatkowym polarowym pajacyku
http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-B
3. Kombinezon z H&M (i dziecko do śpiworka do wózka)
http://www.hm.com/pl/product/28926?article=28926-A
-
Hmm (nie znam się) ale mi się podoba ten pierwszy na zewnątrz tak jak piszesz. Ten śpiworek to tylko do wózka - bo w fotelik nie wepniesz...ten trzeci się nada i do wózka i do fotelika - zawsze mozesz okryć jeszcze kocem
Niestety życie nie jest sprawiedliwe...
Mały grudniowy Aniołeczek...
Kombinezony mam na 62 i 68 nie wiadomo jaki dzidzius urodzi się duży więc zakupiłam 68 bo myślę że spokojnie do marca go ponosi, najpierw pod kocykiem a potem zobaczymy jaka będzie pogoda....
A teraz nie chcem ale muszem.... rozpakowac 2 drzwiową szafę zasrana brzydko mówiąc toną ciuchów, żeby mi panowie przenieśli ją na drugą stronę pokoju i spowrotem zapakowac... ale korzystajac z okazji to ją odchdze o rzeczy których dawno nie nosiliśmy, czyli juz prawdopodobnie nie ubierzemy, a czekały na w razie "w". Kazałam też Męzowi kupic lakier do lóżeczka. mamy takie naturalnie nielakierowane, ale lezało w piwnicy brata i się zakurzyło, więc po szlifowaniu wypadałoby polakierowac.... -
Ja dzisiaj po wizycie i są dobre i złe wieści. Z małą wszystko dobrze, lekarka zadowolona z rozwoju. Waży 1400 gram. No ale jak to ujęła... z mamusią gorzej. Mam masakryczne wyniki. Na hemoglobinę dostałam następne tabsy ok 60 zl za 20 sztuk. Do tego krzepliwość krwi się pogorszyła i muszę odstawić teraz aspirin cardio i przejść na zastrzyki. Codziennie jeden muszę sobie dawkować. Luteinę do samego końca mam jeść i póki co no spe też brać. Za tydzień kontrolny posiew z pochwy. Ogólnie to stwierdziła, że da się mnie podleczyć. A na hemoglobinę buraki i wywar z pokrzywy jest dobry.
Aaaaa i moja szyjka ma 3,37 cm.
Następna wizyta za 4 tygodnie i wtedy z dopłatą 50 zł, będzie też 3D